CCR amana si dezbaterea pe Codul de Procedura Penala pana in octombrie

Marti, 25 Septembrie 2018, ora 13:29
2877 citiri
CCR amana si dezbaterea pe Codul de Procedura Penala pana in octombrie
Foto: CCR

Curtea Constitutionala a amanat, marti, pentru 11 octombrie, discutarea sesizarilor transmise de instanta suprema, PNL, USR si presedintele Klaus Iohannis in legatura cu proiectul de modificare a Codului de Procedura Penala, precum si pentru modificarea Legii privind organizarea judiciara, potrivit unor surse din cadrul CCR.

Amintim, in context, ca CCR a amanat pentru luna octombrie si dezbaterile pe obiectiile de neconstitutionalitate asupra legii de modificare a Codului Penal si Legii 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, mai exact pana in data de 16.

Vezi aici mai multe detalii - CCR amana o luna dezbaterea pe Codul Penal. Iata de ce

Inalta Curte de Casatie si Justitie a sesizat CCR in vederea exercitarii controlului de constitutionalitate, inainte de promulgare, asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii 135/2010 privind Codul de Procedura Penala, precum si pentru modificarea si completarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciara.

Instanta suprema arata ca noile reglementari transforma recursul dintr-o cale extraordinara de atac "intr-o veritabila cale ordinara de atac".

Iata aici mai multe detalii: Inalta Curte sesizeaza CCR dupa amputarea Codului de Procedura Penala

Si PNL si USR au anuntat in 21 iunie ca au sesizat CCR cu privire la proiectul de lege prin care s-a modificat Codul de Procedura Penala. Deputatul PNL Ioan Cupsa spunea ca sesizarea are in vedere peste 50 de articole neconstitutionale, unele dintre ele fiind neclare sau aproape de necitit, iar alte peste 20 de texte din lege "vadesc un paralelism legislativ".

La randul sau, deputatul USR Stelian Ion arata ca decizia CCR pe acest proiect de lege va fi una dintre cele mai asteptate, fiind ocazia prin care sa li se "taie avantul acestor persoane care doresc sa incurajeze infractiunile si doresc sa ii avantajeze pe infractori".

Legea de modificare a Codului de Procedura Penala a fost atacata la Curtea Constitutionala, in 10 iulie, si de catre presedintele Klaus Iohannis. De asemenea, seful statului i-a transmis o scrisoare presedintelui Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu, in care solicita ca termenul de dezbatere a sesizarii sa fie astfel stabilit incat opinia Comisiei de la Venetia sa poata fi valorificata.

Proiectul PSD-ALDE-UDMR de modificare a Codului de Procedura Penala a fost votat in 18 iunie de plenul Camerei Deputatilor, in calitate de for decizional.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cod procedura penala CCR , #decizii