CCR: Constituirea independentilor in grup parlamentar este constitutionala

Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 13:14
4864 citiri
CCR: Constituirea independentilor in grup parlamentar este constitutionala
Foto: Arhiva

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis, miercuri, ca cele doua hotarari prin care a fost modificat Regulamentul Camerei Deputatilor si care au permis constituirea independentilor in grup parlamentar si obtinerea de functii in Biroul Permanent nu incalca prevederile constitutionale.

CCR a dezbatut, miercuri, cele doua sesizari ale PNL si PSD+PC pe doua hotarari ale Camerei Deputatilor de modificare a regulamentului, care au permis independentilor sa se constituie in grup parlamentar si sa obtina functii in Biroul Permanent.

Curtea Constitutionala a programat initial pentru 27 octombrie dezbaterile pe aceste doua sesizari, insa ulterior au fost amanate pentru 3 noiembrie, cand, de asemenea, s-a luat o decizie de amanare.

Decizia a fost luata miercuri cu majoritate de voturi, potrivit unui comunicat remis de Curte.

Anterior, Curtea Constitutionala solicitase si Biroului Permanent al Camerei Deputatilor un punct de vedere asupra sesizarii, insa conducerea Camerei a amanat acest punct pana cand la sedinta forului vor participa si reprezentantii Opozitiei.

"Deoarece Biroul Permanent nu este obligat sa transmita un raspuns Curtii Constitutionale, s-a amanat acest punct pana la sedinta la care vor participa si reprezentantii grupurilor parlamentare PNL si PSD. Cred ca este un lucru firesc ca dumnealor sa-si poata sustine cele doua formulari", a afirmat Dumitru Pardau, unul din secretarii Camerei.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a luat in discutie, miercuri, sesizarile de neconstitutionale facute de 75 de deputati de la PSD+PC si 52 de deputati de la PNL, privind Hotararea Camerei nr.26/2010 privind modificarea si completarea articolului 12 din Regulamentul Camerei Deputatilor si Hotararea Camerei nr. 27/2010 privind modificarea si completarea Regulamentului Camerei Deputatilor.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat pe 5 octombrie doua proiecte de hotarare care permit deputatilor independenti sa se constituie in grup parlamentar si sa obtina functii in Biroul Permanent cu 170, respectiv 171 de voturi provenind de la deputatii arcului guvernamental.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#grup independenti constitutional, #modificare regulament deputati constitutional , #decizii
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Decizia CCR sa ignora faptul ca Parlamentarii care si-au schimbat orientarea politica inseala de fapt vointa celor in fata carora s-au prezentat ALTFEL pentru a fi votati. CCR legifereaza "Cumpararea Parlamentarilor si a Votului Parlamentar" = DICTATURA
Poza Boby 23
Boby 23
rank 5