Ziare.com

CCR ne scoate din UE!

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Sambata, 13 Aprilie 2019, ora 07:09

   

CCR ne scoate din UE!
O majoritate a CCR alcatuita din 8 judecatori, cu exceptia Liviei Stanciu, care a facut opinie concurenta, a stabilit prin motivarea Deciziei nr.137 din 13 martie 2019 ca recomandarile din rapoartele MCV nu ar fi obligatorii pentru statul roman.

"Rapoartele Comisiei Europene cuprind dispozitii cu caracter de recomandare, in urma evaluarii realizate (...) prin intermediul unei recomandari, institutiile isi fac cunoscuta opinia si sugereaza directii de actiune, fara a le impune insa vreo obligatie legala destinatarilor recomandarii", scrie in Decizia CCR.

Deci, in opinia acestei Curti Constitutionale, daca Mecanismul de Verificare si Cooperare nu a fost ridicat, este declarat facultativ, adica un fel de denuntare unilaterala sub aspectul efectelor.

Sa spuna europenii cat vor ce vor despre statul de drept, despre legi, despre independenta magistratilor, ca nu mai conteaza! PSD va arunca totul la cos cu Decizia 137 in mana.

Este o decizie prin care CCR isi incalca in mod flagrant propria practica recenta. Decizia 2/2012 a CCR statua intr-o motivare la fel de general obligatorie ca aceasta exact contrariul, adica obligatia statului roman de a respecta cele cuprinse in Raportul MCV.

"Calitatea de membru al Uniunii Europene impune statului roman obligatia de a aplica acest mecanism (de cooperare si verificare - n.red.) si a da curs recomandarilor stabilite in acest cadru, in conformitate cu dispozitiile art. 148 alin. (4) din Constitutie, potrivit carora 'Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul si autoritatea judecatoreasca garanteaza aducerea la indeplinire a obligatiilor rezultate din actele aderarii si din prevederile alineatului (2) '", scrie in Decizia 2/2012.

Si tocmai pentru ca legile supuse analizei, privind statutul judecatorilor si procurorilor si privind Consiliul Superior al Magistraturii, aplicau recomandarile MCV, obiectiile de neconstitutionalitate in privinta lor au fost respinse de CCR.

Deci la interval de numai 7 ani, fara sa fi intervenit nicio schimbare legislativa, cu atat mai putin una de Constitutie, CCR emite doua hotarari diametral opuse. Iar imensa ironie face ca din acea CCR, care statua obligativitatea MCV, sa fi facut parte si doi judecatori care au asumat ca MCV nu mai este obligatorie, adica Petre Lazaroiu si Stefan Minea.

Cum e posibila o asemenea schimbare? Cum poate fi ea explicata?

Aceasta CCR ignora articolul care nu-i convine, ceea ce a devenit deja o practica, adica art 148 al 4 la care se refera Decizia din 2012, si aplica doar aliniatul 2 potrivit caruia "prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum si celelalte reglementari comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate fata de dispozitiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare".

Asa a facut CCR si cand s-a uitat doar la art 32 din Legea 304/2004, pentru a putea dinamita completurile de 5 de la ICCJ, nu si la art 33, care ar fi aratat ca ele erau legal compuse.

Dorneanu "paraditorul" de la CCR: Voi ignora articolul 33!

De ce?

Pentru ca CCR a ajuns doar un furnizor de argumente fara cale de atac pentru tot ceea ce aceasta putere doreste sa faca, de la amnistii pe bucati, la subordonarea procurorilor in fata politicului, la distrugerea ICCJ, pana la, iata!, eliminarea obligativitatii MCV.

Chiar cu pretul incalcarii propriei jurisprudente recente.

Interesul este si unul propriu, pentru ca CCR se stie deja pe un curs de coliziune cu institutiile europene, a inceput sa fie cu perdea criticata in MCV si mai clar de Comisia de la Venetia tocmai pentru sucelile inexplicabile de practica.

Este posibil ca pe viitor criticile sa fie mai apasate, pentru ca toate institutiile europene au inteles ca CCR a devenit mana cu care Dragnea face toate ticalosiile pe care nu si le permite sau nu le poate face pe cale legislativa directa.

Punerea la indoiala a obligativitatii MCV, mereu invocata de PSD si ALDE si pana acum, este un act clar de desprindere de UE. CCR livreaza argumente legale pentru un suveranism tafnos care ar putea merge chiar mai departe.

Daca CJUE va cere Romaniei sa renunte la legislatia care pericliteaza interesele financiare ale UE si independenta Justitiei, adica inclusiv desfiintarea SIIJ, ce va spune CCR? Ca deciziile CJUE au caracter de recomandare?

Nu ar fi de mirare pentru o CCR care si-a fundamentat hotararea de a subordona procurorii ministrului Justitiei, deci politicului, pe dezbaterile din CFSN, Constituanta din 1990. Pentru aceasta CCR Romania nu a intrat in UE, nu are obligatii fata de forul european, traieste dupa regulile lui Barladeanu.

Ma tem ca, dupa un sistem consacrat deja, in care fiecare hotarare a CCR trimite cate o sageata de pregatire a viitoarei decizii, tot mai rele, tot mai toxice pentru Romania, si de aceasta data CCR pregateste terenul pentru inca o ticalosie antieuropeana.

Si sa nu se mire nimeni daca intr-o zi, asa cum cu mana CCR s-au intamplat cele mai rele lucruri pentru aceasta tara, tot cu mana CCR sa fim scosi din UE.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre CCR obligativitate MCV
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 40560 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
45 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Lasati prostiile pentru Rezistenti! Doar ei pun

..botul! Nu exista tratat la care Romania sa fie parte si care sa aiba prioritate in fata Constitutiei Romaniei! Puteti sta si-n coada!

Nu mai incercati decredibilizarea tuturor institutiilor Romaniei, ca veti primi doar suturi in tur de la poporul roman! Asa ati facut si cu Parlamentul, esenta DEMOCRATIEI in orice tara!

Al dreq tradatori, vor sa desfiintam Parlamentul, CCR, Justitia si sa ascultam de Timmmmmmmermans si Macovei!

 

Dānciloaia " "sefa" guvernului meu psd-ZERO"

Se va trezi afara din UE,fara sa realizeze ce s-a intamplat de fapt,
daca nu cumva asta este scopul principal al Grupului Infractional Organizat PSD-alde-udmr!
Punerea la indoiala a obligativitatii MCV, mereu invocata de gruparile mafiote Psd-Alde-Udmr, este un act clar de TRADARE NATIONALA,un act de fortare de iesire a Romaniei din UE...

 

Nimic ...

... absolut nimic, NIMIC nu este mai presus decat Constituția țării. Nici un tratat european sau de altă natură. Nici in Tratatul de la Lisabona nici in alte ințelegeri europene nu scrie, nu și-a permis nimeni să insereze că din acel moment Constituția devine parțial facultativă.
Ar trebui să intre asta in cap tuturor romanilor inclusiv dumneavoastră.

 

Constitutia trebuie privita ca un contract intre

STAT si CETATEAN.
Acest contract este perfectibil si adaptabil la noile realitati. Tratatele sunt tot un fel de contracte dar cu greutate mai mare deoarece implica toti cetatenii la un loc si sunt independente de intelegerile dintre acestia,
deci Tratatele au prioritate fata de Constitutie.

Liviu_69. Ati dat un raspuns simplu clar

intrebarii "cine este primul, oul sau gaina". 1, 2 exemple ar putea fi la fel de explicatie pentru cei care au mai putina educatie civica.

1. SUA sunt o confederatie de vreo 51 de state. Fiecare dintre aceste state au forte de ordine proprii (politii), tribunale stalae, o constitutie proprie, sisteme de educatie proprii, etc. Dar Constitutia SUA, armata federala, tribunalele federale, legea federala sunt superioare din punct de vedere legal legilor, constitutiilor locale.

2. Acelasi sistem este utilizat in Confederatia Helvetica, formata din 3 republici si 26 de cantoane, toate cu constitutia lor istorica, politiile locale, educatia locala, limba lor oficiala, legile lor, religia lor. Dar peste toate, exista Confederatia, constitutia federala, armata, tribunalele federale care sut superioare tuturor legilor sau constitutiilor cantonale.
3. Germania Federala are acelasi (aproape acelasi) sistem de guvernare.
4. Uninea Europeana (27 de state fiecare cu constitutia, limnmba sa, religia sa, armata sa, etc.) este superioara constitutiilor locale, legile comunitatre "bat" legile locale. Va veni vremea cand Uniunea Europeana va avea nu numai un parlament si un consiliu european (un fel de guvern comunitar), va avea si o constitutie europeana, o armata europeana, o moneda unica, etc.

In aceasta perspectiva, o parte din suveranitatea national este transferata catre autoritatea federala: tribunal european, comandament militar unificat, sistem finaciar si Banca Europeana, etc... un fel de Confederatie Helvetica multiplicata la scara continentului.

5. Nu va explic si Commonwealthul, care este si el o confederatie planetara in care toate statele au constitutie, etc prprii, dar sunt sub autoritatea unui regent, un reprezentant al coroanei britanice. Cert, acesta este discret, dar are totusi o oarecare autoritate superioar primului ministru din orice tara a Commonwealthului.

Doar că ...

... SUA este un stat
... Elveția este un stat
... Germania Federală este un stat
... Regatul Unit este un stat
... Romania este un stat
... Comunitatea Europeană nu este un stat. Nu va fi niciodată.
Comparația este lipsită de sens.

vad ca psd-isti de servici iar bat campii ca de

obicei, din pacate la fel ca ccr. exact cum zice articolul, legislatia ue e deasupra legislatiei romanesti pentru ca asta ne-am asumat cand am aderat la ue. iar consecinta nerespectarii incalcarii tratului de aderare va fi articolul 7, adica nu mai putem vota in ue, nu mai primim bani din ue si cum in euro si schengen nu suntem, vom fi practic dati afara din ue pentru ca dragnea care a furat banii ue sa nu faca puscaria pe care o merita. leul va pica, dobanzile vor creste, preturile la manacare si medicamente fvor creste, investitiile se vor opri pentru ca nu mai au garantia ue si prostimea care sustine hotii va muri de foame, meritat

ma intreb totusi la rubrica ccr spune lucruri trasnite, chiar nu exista nici o limita? daca declara ca nimeni nu e mai pesus de lege in constitutie de fapt inseamna ca salariile ccr-istilor se dubleaza in fiecare luna, sau toata lumea trebuie sa stea in cap zilnic de la 6 la 6:10, toata lumea sta in cap 10 minute? din moment ce deciziile lor incalca constitutia ignorand articole, si efectiv sunt aproape sa ne scoata din ue, m-as astepta ca restul justitiei sa aiba o reactie. o mana de coruptii nu poate fi tolerata sa ne scoata din ue, iar coruptia trebuie sanctionata conform legii. nimeni nu e mai presus de lege, inseamna nici ccr

Citeste Constitutia Romaniei

In special art 148, al(2).

Stati linistiti,nu vom iesi din UE.

Trebuie sa fim pozitivi!
In 26 mai 2019 trebuie sa STÂRPIM acest FLAGEL CANCEROS numit si Grupul Infractional Organizat psd-alde-udmr,prin prezenta la vot de minim 75%...
Cu cat vom fi mai multi cu atat psd,alde si udmr voravea "sansa"sa aibe cat mai putine procente in viitopeul Parlament European
La fel si la LOCALE
La fel si la parlamentare.
Afara cu psd-alde-udmr..

Exact Constituția Romaniei acordă prioritate

Tratatelor internaționale la care Romania este parte. Legile europene au prioritate față de cele interne. Susținand sus și tare că are Constituția prioritate, toți nostalgicii comuniști si-au dat cu stangul in dreptul.
Dar mai e ceva: CCR NU ESTE Constituția Romaniei, ci doar un interpret politic al acesteia.

Mare-i grădina!

Mai mult, cică vor să ne strămute cat mai departe, gurile rele spun că undeva peste Urali, ce vorbești ...! In actualul spațiu Carpato-Danubiano-Pontic, nu va rămane decat o mică populație condusă de procurorul Lazăr, aceasta va păzi resursele naturale deținute de UE!
Doamna Dogioiu, ce ne mai place la stăpan, nu?
Domnul Lazăr ce mai face?

Integrarea in Uniunea Europeană

Ai dreptate doar partial deoarece in constitutia Romaniei la ART. 148 :(2) "Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum si celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate fată de dispozitiile contrare din legile interne,cu respectarea prevederilor actului de aderare." iN ACESTE conditii Curtea constitutionala ne-a scos din UE deoarece in clipa de fata am incalcat Trataul de aderare,incepand cu Art 2, de care se vorbeste si in Constitutie. Tocmai ne-am amorsat cu aceasta decizie a CCR "optiunea nucleara", iar cei care au facut asta au facut-o cu buna stiinta stiind ca acum beneficiaza de o superimunitate. concluzie: Zilele Romaniei in UE sunt numarate, iar judecatorii CCR sunt cu atat mai vinovati de ce au facut pentru ca sunt juristi.

Cum le-a zis Dragnea ? Maimutoi si mascarici!

"Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat vineri, la Craiova, la mitingul social-democraților, că Romania i s-a spus că integrarea in UE ar trebui să fie prin cedarea resurselor naturale și că acest lucru este o minciună a unor "maimuțoi" și "măscărici".

"Ni s-a spus ca resursele noastre nu sunt ale noastre, ca sa fim bucurosi si sa facem cu mana la conducta cu petrolul, ca asa trebuie sa fie integrarea, ca mai importante sunt interesele Europei, ca asta inseamna UE. Au fost minciuni. Orice german, spaniol, belgian, olandez, se gandeste in special la tara lui. UE nu a fost creata sa faca rau tarilor care intra. "

Draknea,cine e Draknea!?!

Un DUBLU CONDAMNAT la puscarie.
Atat.

 

Eu ..

... mă simt european, mă bucur că facem parte din EU. Dacă insa la un moment dat s-ar propune anularea Constituției in favoarea unor “ințelegeri" trans-naționale, aș fi primul care aș cere ieșirea din Uniune. Constituția = baza unui stat național suveran. Pentru asta au luptat și au murit toții eroii romani. Nu pentru a fi conduși de niște politruci de la Bruxelles.

 

se discuta de dragnea carea a furat si incearca sa scape

dar tu continua sa batii campurile atat cat te duc antenele umezite permanent cu bere de butoi

arsule...

Nimbus nu bate campii,are dreptate.Romania nu e pasalicul Europei,este o tara europeana cu traditii si istorie.Cozi de topor ca dogioaica,pitigoi sau ca tine si multi altii,tradeaza fara scrupule sau regrete.Doar solda sa va iasa...voi sunteti orice dar romani in niciun caz,tradatorilor..!

Da,

Dragnea incerca sa scape de inchisoare si de confiscarea averilor furate...Ma gandesc cat de mult se aseamana acest ticalos cu Pablo Escobar, regele narcoticelor, cel care vroia ca intreaga lume sa -i fie supusa...Ce face puterea si banul din om...

Ha ha ha! La inchisoare cu DRAGNEA si mafia lui

inclusiv Dancila, Cucos - care a gazat sute de mii de Romani, ranind cateva sute pe 10 August 2018.

Toti Romanii semnati petitia lui MALIN BOT de a se impune in discutia SENATULUI reducerea parlamentarilor la 300 - aprobata in REferendum in 2009 de 8 milioane de Romani care au votat pentru aceasta reducere.

https://www.youtube.com/watch?v=NSK2nkzgIIY

https://www.youtube.com/user/malinache/discussion

Tot bati apa-n piua

Esti tare pe dinafara si tot bati apa in piua. Liviu_69 ti-a explicat foarte corect, si eu si alti peste 50 vedem ca n-ai inteles nimic.
O tot tii intr-una cu limbajul tau de lemn, specific anilor 90.

Loserii se agita ca cica Romania iese din Europa

..lui Timmmmermans! Asa, si? Ce treaba avem noi cu Timmmermans, Macovei, Kovesi, Soros? NICI UNA!

Sa-i lasam sa planga! ))))
"Vaaaai, iesim din Europa!"
"Pe bune?"

Sustineti-o pe kovesi

https://www.change.org/p/council-of-the-european-union-breakthedeadlock-for-eppo-euparl-candidate-kovesi-is-the-choice-of-european-citizens

Limbus stai fără grijă ca Manelistii lui Dragnea si Iliescu

de care Draknea nu se poate de dezici vor fi incă mult timp in U E, pană cand va apare unul in Europa ce vă adună pe toți și va pune la perpelit!
Doamne ajută!
Avizi Miticilor Sudiști ca Marin 666,voi veți fi primi 😜😜

Ce mai conteaza doamna IED, senior editor, ca CCR ne scoate din UE?

Singurul care ne mentine acolo, presedintele tuturor romanilor, domnul Werner Klaus Iohannis nu va convine nici macar ca sef de scara de bloc. Parca asa ati scris acum 2-3 zile, nu este asa?

Am inteles atunci ca contrariul pro-europenismului presedintelui Iohannis este mai modest in ochii dumneavoastra decat anti-europenismul afisat de domnii Dragnea si Tariceanu.

Am spus ca nu mai comentez articolele pe care le scrieti si probabil ca o voi face. Astazi insa, aveti o pozitie de girueta contradictorie care m-a facut sa va scriu un rand si jumatate.

Personal, atat eu si elfii mei, il vom vota pe presedintele Iohannis pentru inca un mandat. Probabil vom vota si la europarlamentare si la referendum. Probabil tot cu cei care fac parte din familia europeana, nu cu cei carora tocmai li s-a inchis usa in nas. Pacat ca autorii articolelor nu comenteaza articolele impreuna cu comentatorii amatori care suntem noi. Nu stiu daca ar fi un dialog de surzi, dar ar merita o incercare, din cand in cand.

 

mos Craciun...

tu vorbesti mult dar nu spui nimic.Auzi la el,compara UE cu cantoanele elvetiene cu germania ,America sau Canada.Auzi la el ne tine lectii despre Commonwealt fara macar sa stie ca acesta este format din state care nu exercita nicio putere politica unul asupra altuia.Monarhul britanic n are nicio putere politica si nici executiva ci doar una pur simbolica.Elisabeta a doua este sef de stat doar in 16 dintre cele 53 de state care formeaza Commonwealth-ul.Cele 51 de state americane au legi proprii fiecare dar se supun legilor federale generale.La noi avem judetele ,care se supun unor legi generale romanesti.Sa spui ca directivele UE are influenta mai mare decat propriile legi constitutionale proprii ,trebuie sa fii dus cu pluta.Pai daca era asa,UE era de la inceput construita sub o singura constitutie,legi generale pt toate 27 de tari,justitie comuna,moneda comuna.Asa ceva nu se va faca never,pt ca e ft greu de aplicat.Dar ce sa stie mos Craciun,care e paznic de noapte la un magazin in Elvetia...

ai o atitudine schizofrenica

inspirata/ordonata de dragnea.
daca vrem independenta,trebuie sa iesim din ue.
cum sa te plingi ca e rau in ue dar sa continui
a ramine in ue ?
luati-l la incins pe nastase(bombonel),el a incheiat
tratatul de aderare semnind,printre alte timpenii,
cedarea de suveranitate consacrata prin modificarea
constitutiei in 2003 care impune legile ue in fata
legilor nationale.
voi,psdistii,sinteti jalnici,miorlaiti ca mitele
flaminde dar n-aveti curaj si determinare sa faceti
ceea ce trebuie.
ramineti doar niste hoti profesionisti,
fanariotii din sec 18 au fost doar gainari de duzina
in comparatie cu voi :)

are curaj dragnea si gasca sa sa initieze un roxit ?
da sau nu ?
de vaicareli prefacute sintem satui,vrem fapte.

atentie mare,amaritule.
cind vom iesi in sfirsit din ue,vom fi noi intre noi,
atunci va va lua benga cu adevarat,nu vor mai fi
fratii vostri socialisti sa va apere :)))

CCR -ul lui dragnea , pus de el platit de el ...dictatura ,rusine

sa nu intre la puscarie dragnea este dispus sa scota Romania din UE si au invatat copii sa fure din banii publici si acum spera sa plateasca cateva plotoage comuniste corupte precum cei din CCr si sa le inlesneasca modificarea legilor justutiei si incalcarea constitutiei .Rusine jandarmeriei , rusine Armatei Romane tradatoare de tara .rusine romanilor alcoolisto-manesti care au acceptat prostitutia pentru o coaja de paine odihnita.blahhh

 

arsule...

coaja de paine pe care o castigi tu,cine stie pe unde, e mult mai amara decat cea despre care vorbesti cu atata rautate !

iar ajutoarele alimentare primite din ue

cu care va incarca dragnea sacii sint mai gustoase ?
fireste,corect :)

 

 

Mafiotii santajeaza

Daca nu ar fi Deveselu pina acum vedeam pe dracu gol.
Cccr e una din unealtele de care se foloseste alde-psd.
S-ar putea americanii sa se sature de mofturile romaniei si sa isi mute jucariile de acolo.
Dupa razboi toti speram sa vina americanii, si multi au murit degeaba.
Istoria se repeta dragi mafioti de la putere.

 

Americanii "au venit" de mai bine de 10 ani...

... da' tu traiesti mai bine de cand au venit ei ?... :)

 

Nimeni nu are grija de tine

Asa cum au venit dupa al doilea razboi, asa te astepti sa vina si acum.
De cind este mentalitatea asta cu pomana. Asa va pacalesc si la alegeri.
Nimeni dar absolut nimeni nu iti rezolva problemele tale.
Numai to poti sa ti le rezolvi,

@angel9913 04.37

- pana sa vina pontax si mai ales draknea , da ! :o(((

"CCR ne scoate din UE!"

ccr ne da directia, spre inapoi iar noi marsam linistiti si cu con-

stiinta impacata ca DECAT altii ne vor raul, inapoierea, noi n-am vrea asta, dar nici nu ne asumam nici un risc, NE DESCURCAM la o adica.
Asa se vede scena politica romaneasca din orice unghi am privi, toti se descurca si castiga doar cel hotarat. Legea e lege chiar daca e confuza si invataturile democratice ne subjuga legii; dar nu numai legii scrise, uneori cu picioarele, ci si acelei traditii nescrise in care romanu supravietuieste etern chiar daca devine vegetal.
Autoarea se descurca asisjderi, ne explica directia indicata de ccr si se invaluie cu laurii dezvaluirii "paraditoare" fara sa inteleaga ca de fapt o intareste in subconstientul national programat DECAT sa supravietuiasca. Oare atat de limitata e in viziune ca sa nu vada cat de imaturi, necopti si sovaielnici suntem in fata destinului, mai ales prezumat democrat ? Adica acela in care alegem singuri sa ne batem cuie in talpa cu convingerea fatala ca ALTFEL nu se poate ?
Oricum ar fi, soarta RO moderne e clara, nici nu a inceput ca sa sfarseasca in amalgamul de traditii, obiceiuri si apucaturi, toate verificate real istoriceste.
PS Pentru cititorii bucuresteni care nu agreeaza deloc pesedeu rudimentar: observati, pe zi ce trece, cum acest oras se inchide fizic optiunilor si asa sarace de a circula civilizat ? Si cum primariile de sector au devenit din centre administrative adevarate afaceri economice ? In care se cheltuie cu nemiluita o gramada de bani care ar schimba, daca s-ar dori desigur, structura intregului oras, nu numai vesnicele borduri, fantani, palmieri, samd ?
Tristete pe toata linia, toti se descurca, ccru ne da directia si pesedeu ne mana gospodareste spre ceea ce vad ei normalitate, adica sa furi, minti, manipulezi legal. Punct.

 

Pe bune?

Nu te scoate nimeni din Europa, coana Dogioiu. Cine ar abandona o asa minunatie de pamint roditor care, pe deasupra si pe dedesupt, este ce este? Cine? Si care Europa? Cea la care faceti referire si din cauza careia, bag seama, nu puteti dormi? Chestiunea e ca ginditi prea profund.Un alt mod de a privi lucrurile, realist vorbind, v-ar ajuta sa fiti mai aproape de cei din care va trageti. Prost spus, nu?

 

intrebare pt ciumele rosii de pe site

mcv nu se refera la constititutia romaniei,
de ce deviati discutia catre o tema inexistenta ?

din momentul intrarii in ue,romania a acceptat exact
ceea ce ccr refuza prin aceasta decizie :)))

stiu ca sinteti suparati ca ati cazut de fraieri
punind in fruntea voastra un infractor batrin
si neputincios,asumati-va situatia in liniste,
nu plictisiti publicul cu aiureli.

psdistii sint schizofrenici,tot se vaita ca
ue le face rau dar nici gind sa se ceara afara,
le place sa fie pocniti cu biciul peste crupele grase :)

 

se impune urgent iesirea romaniei din ue

ue favorizeaza banditii socialisti sa distruga tara.
ciuma rosie e in toata europa nu doar in romania.

scopul ue era constituirea unui stat federal european.
franta si olanda au pus cruce acestui proiect respingind
prin referendum constitutia europeana care ar fi trebuit
votata de toate statele membre.

evident ca banditii socialisti au avut rolul principal
in aceasta actiune infama.

in concluzie,deoarece ue nu-i capabila sa apere cetatenii
unei tari impotriva abuzurilor propriului guvern,rezulta
indubitabil complicitatea dintre organele ue si guvernele
opresive de stinga,guvernele CIUMELOR ROSII europene.

 

Nu Numai CCR ,dar in principal CCR prin imposibilitatea de a-i ataca

SI ma refer la faptul ca deasupra lor nu mai e nimeni. Desi de exemplu o Eroina, Elenina Nicut a castigat in fata lor in Curtea de Apel, dandu-i in Judecata. Ma intreb de ce nu sunt mai multe actiuni concurente in aceasta privinta din partea Societatii Civile, eventual deschise procese la instantele internationale impotriva CCR. Si aici ajungem la PUNCTUL CRITIC nevralgic al Poporului Roman, PURUREA Defectul Suprem de Secole, si anume acela de a astepta sa i SE FACA DREPTATE , NU de A-SI FACE Dreptate. Iar cei care au indrazneala sa faca ceva DREPT nu sunt Urmati. In aceste conditii , soarta acestui popor e extrem de clara. Tot asteptand Duhul Sfant sa faca Miracole or UE+NATO sa ne ajute , noi nefacand nimic, evident ca nimic nu se va schimba . Aceasta imi aduce aminte de situatiile definitorii de la Inundatiile din Oltenia si Moldova, cand soldatii se luotau cu viiturile sa salveze gospodariile oamenilor din zona ,IN TIMP acestia erau la birt sau asistau ca la spectacol. Ce fel de Neam e acesta ? Cum sa il caracterizezi?? BIne? Pozitiv? Evident NU! Dar spunand Adevarul , cel care-l spune devine un paria , un ciudat pentru ca DERANJEAZA YMBECILA STARE si atunci acestia la un moment dat renunta , emigreaza, etc. Ce rost are sa lupti pentur un POPOR MORT???

 

pentru ggPushy

"Am făcut 15 ani de pușcărie pentru un popor ***". Citez din memorie pe Petre Țuțea.

o parte din raspunsul la intrebarea privitoare la atitudinea

deschisa, ferma si activa impotriva binomului ccr-psd o gasesti in comentariul meu de mai sus, dezavuat datorita conotatiei evidente, ne vaitam s-atat, depunctat datorita intrasigentei cu care "ievidentiez" calitatile pesedeului. Trist ggPushy.
Insa cu adevarat dezolanta este lipsa clara de ecou al unor actiuni indraznete si vizionare ale justitiarilor adevarati care mai sunt, Camelia Bogdan, Cristi Danilet, Elenina Nicut, in chiar cercul lor. Observam bine cum se trateaza ei intre ei, asa ca poporu face si el ce vede mai sus. Supravietuieste sau se descurca.
Imbacsiti si uneori suprasaturati de educatia dobandita gratie sistemului social in care am invatat, ne-am indepartat involuntar si oarecum egoist de adevaratele valori spirituale si umaniste care ne definesc ca natiune, de unde rezulta cristal noncombatul educatilor, in favoarea duplicitarismului deontologic castigator, obicei preluat automat subliminal de catre poporul nu atat de cult.
In aceeasi paradigma corecta si incompleta am pierdut o groaza de timp acuzand in van boboru asistabil ca se descurca, in timp ce boborenii ii plagiau cinstit pe intelectuali.
Pare un paradox evoluat faptul ca ccr-ul ne indica directia in care salvam jumatatea de masura mioritica si traditioala, dar faptul ca noi ne purtam ca mioarele nu mai are credibilitate decat in mediul rural, suburban, dependent strict de pomenile puterii. Dar societatea nu se rezuma doar la asistebili, deci undeva gresim cu totii, unii din necesitate, altii din nevoie, cei mai multi din neimplicare, nereprezentare, inertie, comoditate, egoism.
Atunci cum mama lu michidutza mai acuzam ccr-u ca ne scoate din UE cand noi rezistam ca oile ?

Relatia Romania - MUE

Stupid people de romani trebuie sa priceapa ca nimeni nu le apara interesele: nici MUE, nici parlamentul, nici guvernul, nici psd-ul, nici pnl-ul, nici vreun alt partid rasarit ca cipercile dupa ploaie. Cetatenii din toata lumea sunt doar o turma buna de exploatat de cei bogati si puternici.

 

Nimbus-ulica, nu prea ai fost pe la orele de geografie...

"SUA e un stat, Regatul Unit e un stat". Am si eu o intrebare: Ce inseamna SUA? Aaa, probabil pentru tine ce e sub 50 (inclusiv) e la singular.
A doua intrebre este despre Regatul Unit: Din ce este format, atotstiutorule?
Se vede ca esti din aceeasi gasca a celor care ne conduc, tristule. :(
Acum du-te la usa ca ti-a venit sticla de ulei, plata de troll PSD-ist.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor