Ziare.com

CCR semnaleaza comportamentul "neconstitutional si abuziv" al Guvernului Ponta

Joi, 12 Iulie 2012, ora 17:04

   

CCR semnaleaza comportamentul "neconstitutional si abuziv" al Guvernului Ponta
Curtea Constitutionala reclama faptul ca Guvernul, fara sa mai astepte pronuntarea sa pe legea prin care se excludeau de la controlul constitutionalitatii hotararile Parlamentului, a adoptat o OUG cu continut identic, comportament calificat de CCR drept neconstitutional si abuziv.

In motivarea deciziei sale privind legea trecuta de Parlament prin care CCR nu ar trebui sa se mai poata pronunta pe hotararile Parlamentului, Curtea a retinut ca, dupa sesizarea sa cu neconstitutionalitatea acestei legi, si inainte ca instanta de contencios constitutional sa se pronunte asupra acesteia, Guvernul a adoptat Ordonanta de urgenta nr. 38/2012, cu un continut identic.

"Din examinarea prevederilor articolului unic din legea criticata si a prevederilor articolului unic din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 38/2012, Curtea constata ca acestea consacra o solutie legislativa identica, avand exact acelasi continut normativ.

In aceste conditii, Curtea subliniaza ca solutia aleasa de Guvern, de a adopta, cu putin timp inainte ca instanta de contencios constitutional sa se pronunte asupra constitutionalitatii Legii pentru modificarea alin. (1) al art. 27 din Legea nr. 47/1992, o ordonanta de urgenta, care preia integral continutul normativ al legii criticate, pune in discutie comportamentul neconstitutional si abuziv al Guvernului fata de Curtea Constitutionala", mentioneaza CCR.

"Sub acest aspect, Curtea constata ca, potrivit jurisprudentei sale, actele de reglementare primara ulterioare nu pot pastra continutul normativ al unei norme legale neconstitutionale si sa se constituie astfel intr-o prelungire a existentei acesteia", adauga Curtea.

Sursa: rNews

Articol citit de 6528 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
14 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ei uite dovada ca ma pot *** pe PONTA si USL.

IDIOTENIA lor este scoasa in evidenta de CCR.

 

Ce poti astepta de la un Plagiator si EXALTAT ?

RqaTIUNE ?
Ratiunea e un termjen neintalnit in Teza de doctorat a lui PONTA !

,,Il rottore,, e un exaltat al propriilor imaginatii.

 

Wow ! comportament neconstitutional si abuziv ?

Asta spune tot !!!

 

despre cine a incalcat grav constitutia si cine nu

Asta spune tot despre cine a incalcat grav constitutia si despre cine nu a incalcat grav constitutia.

Comisia de la Venetia recomanda referendum fara cvorum !

Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia)

Codul de bune practici in materie de referendum

7. Cvorum

Nu se recomandă următoarele:

a. un cvorum (prag, procentaj minimal) de participare, intrucat ii asimilează pe cei care se abtin cu partizanii votului negativ;

b. un cvorum de aprobare (acceptarea de către un procentaj minimal din numărul alegătorilor inscrisi), intrucat riscă să creeze o situatie politică dificilă in cazul cand proiectul este adoptat cu o majoritate simplă, inferioară insă cvorumului (pragului) necesar.

Concluzie : decizia Curtii Constitutionale de impunerea unui cvorum de 9 milioane de participanti la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu incalca :

- acest cod de bune practici al Comisiei de la Venetia

- regula de la precedentul referendum de suspendare din 2007

- modul in care s-au organizat toate alegerile prezidentiale in ultimii 22 de ani, fara cvorum obligatoriu

Cedarea premierului Victor Ponta in fata deciziei contradictorii si evident nedemocratice a Curtii Constitutionale are la baza imensa presiune externa facuta de citiva lideri europeni in favoarea lui Traian Basescu.

Organizarea pe 29 Iulie a referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu are o miza imensa : pe o regula incorecta, cei 18 milioane de romani cu drept de vot trebuie sa demonstreze ca sunt suficient de hotariti sa iasa 9 milioane la vot. Adica 1 din 2. Problema este doar participarea. Rezultatul este deja anticipat sociologic si e imposibil de modificat : Basescu va fi demis !

 

Hai, la culcare!

.

taunule

Si in Italia un referendum ca sa fie validat trebuie sa aiba cvorum.
Lecca culo che non sei altro.

ETC mosca cojonera...bazaie, bazaie, bazaie:-))

.

Iata ca CCR face ceea ce trebuia facut!

Este bine ca CCR a demascat golania acestui guvern. Eticheta de ,,comportamentul "neconstitutional si abuziv" al Guvernului Ponta", va atrna ca o piatra de moara de gatul acestui guvern fanariot.....

 

S-a trezit si CCR, ce sa-i faci, varsta bat-o vina...

De fapt CCR trage cu urechea la ce se mai zice prin Europa; daca PE zice ca Ponta comite abuzuri, hop si CCR:
Da, da, am sesizat si noi!
Inca o data, repet: E constitutional ca Guvernul sa fie condus de un plagiator? E fapta grava plagierea, impostura sau mai bine-o incurajam? Lumea dinafara s-a pronuntat, hai CCR ziceti ceva...

 

DRAGA CCR !!!

cand guvernul are "comportament neconstitutional si abuziv" iar la actiunile lui se aliaza si majoritatea "gri" din parlament, se chiama LOVITURA DE STAT.
este bine sa nu ne ascundem dupa cuvinte "civilizate"....trebuie sa impiedicam crearea de precedente periculoase in acest sens. ce o sa ne facem daca urmatoarea coalitie parlamentara o va lua iar de la cap ? vom schimba presedinti dupa cum bate vantul ?

 

ast gubern(gubernia rosie) in care copylotruse da cocos....

sare din lac in put(ă)!!!se vede ca sunt orbiti de putere si asta ii va distruge!!!vai,mama lor de comunisti reesapati!!!

 

Lista parlamentarilor

daca puteti face publica o lista cu toti parlamentarii care au tradat votul alegatorilor in ultimii 4 ani, astfel ca oamenii sa-I cunoasca si sa nu-I mai voteze niciodata, I-ar face pe parlamentari loiali votului primit, nefiind lege (cutuma) si nici traditie in sensul asta.
Dezastrul Romaniei a inceput odata cu plecarea lui Frunzaverde si grupului sau continuind cu plecarea masiva a parlamentarilor cumparati (cu bani multi…) sau a celor
Santajabili cu dosare penale, ei sau membrii familiei (placinta… cu litera mica…), inainte
De motiune.
Daca nu se trzeste spiritul civic in oameni, se va intimpla la fel oricind un grup de desceerati cu multi bani vor avea interes sa confiste “Statul", macar pentru o perioada si restul rominilor vor suporta costul.

 

Deciziile profund anticonstitutionale..

ale asa zisei CCR,a revigorat destul de tare gasca portocalie,dupa cum se manifesta pe forum.Sa vedem ce se alege de gasca(CCR)dupa referendum.Sper sa fie demisi cu totii si trimisi direct la munca de jos.Corect ar fi sa fie obligati la restituirea salariilor imense,pe care le-au primit ca rasplata ,pentru ca au facut praf Constitutia Rominiei,pentru beneficiul celui pe care l-au pupat opt ani in ...pupa.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor