Ce spune Comisia Europeana despre amanarea deciziei CCR

Joi, 02 August 2012, ora 23:24
11106 citiri
Ce spune Comisia Europeana despre amanarea deciziei CCR
Foto: Arhiva

Oficialii din Comisia Europeana precizeaza ca au luat act de hotararea CCR de a amana un verdict in privinta referendumului, mentionand ca Bruxelles-ul nu are alta solutie decat sa astepte decizia finala, de pe 12 septembrie.

"Daca a decis Curtea Constitutionala ca e nevoie de 50%+1 pentru validare, asta vom lua in considerare. Daca a decis ca mai are nevoie de patru sau cinci saptamani sa ia o decizie, vom astepta sa ia o decizie", au declarat reprezentanti din Comisia Europeana pentru Adevarul.

Totodata, sursele citate au facut un apel la calm, adresat cetatenilor Romaniei.

Referendum 2012: CCR decide pe 12 septembrie - Antonescu ramane interimar

Curtea Constitutionala a amanat luarea unei decizii in cazul referendumului pentru demiterea presedintelui pana pe 12 septembrie, urmand ca listele electorale judetene sa fie reverificate.

Pana atunci, Crin Antonescu ramane presedinte interimar.

Conform comunicatului CCR, toate sesizarile depuse de USL, presedintii camerelor si ceilalti cetateni au fost respinse cu unanimitate, dar magistratii nu s-au putut pronunta asupra primului punct discutat, si anume "confirmarea rezultatelor referendumului" pentru ca li s-au oferit informatii contradictorii din partea institutiilor statului in ceea ce priveste numarul de alegatori din Romania.

#reactii Bruxelles amanare CCR, #Comisia Europeana decizie CCR, #CCR amanare decizie referendum, #referendum demitere Basescu CCR , #decizii