Ziare.com

CCR motiveaza decizia privind Legea insolventei. Actul merge la promulgare

Vineri, 20 Iunie 2014, ora 19:39

   

CCR motiveaza decizia privind Legea insolventei. Actul merge la promulgare
Curtea Constitutionala a motivat decizia din 21 mai prin care a constatat ca este constitutionala Legea insolventei. Actul normativ va fi trimis presedintelui pentru promulgare si publicat in Monitorul Oficial.

Curtea Constitutionala a decis, in 21 mai, ca Legea privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa este constitutionala, respingand sesizarea PNL, care a contestat mai multe articole din actul normativ adoptat de Camera Deputatilor in 15 aprilie.

Ponta cere CCR sa ii trimita lui Basescu decizia legata de Legea Insolventei (Video)

In sesizarea PNL, care a vizat 15 articole, se arata ca legea incalca liberul acces la justitie si proprietatea, introduce o discriminare si poate afecta industria.
In final, decizia prin care s-a constatat constitutionalitatea a vizat atat cele 15 articole, cat si legea in ansamblul sau.

Premierul Victor Ponta i-a cerut, marti, presedintelui Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, sa ii trimita presedintelui Basescu decizia privind Legea insolventei, declarata constitutionala, pentru ca actul sa poata fi promulgat.

Ponta arata ca netransmiterea catre presedintele Traian Basescu a deciziei privind Legea insolventei, procedura care sa permita promulgarea actului, genereaza neincasarea unor venituri. Augustin Zegrean a raspuns atunci ca CCR poate redacta motivarea deciziei pana la 20 iunie, respectiv in cel mult 30 de zile de la data pronuntarii.

Presedintele Curtii Constitutionale arata in raspunsul la scrisoare premierului Victor Ponta ca in sedinta din 21 mai, plenul CCR, cu unanimitate de voturi, a respins ca neintemeiata obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca mai multe prevederi din Legea privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, precum si ale legii, in ansamblul sau, sunt constitutionale, in raport de criticile formulate.

Zegrean preciza ca, dupa redactare, decizia va fi comunicata presedintelui Romaniei si va fi publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Potrivit Constitutiei, din momentul in care primeste legea pentru promulgare, seful statului are la dispozitie 20 de zile pentru a lua o decizie.

Acesta o poate promulga, poate cere Parlamentului reexaminarea actului normativ sau poate ataca, la randul sau, actul normativ la Curtea Constitutionala.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 884 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Realitatea TV, B1 si RL cred ca au arborat drapelul in berna!

Sa inceapa sa se smulga taxele si impozitele de la "jmecherasii" astia!!!

 

 

antena 3 e in faliment

tot acolo ajunge...

 

 

@Bacauanu 19.39

- deci e o lege cu dedicatzie ? shi posturile alea sunt in insolventza , sau urmeaza ? :o)))

 

 

atzi

- vazut ce simplu' e mai pontax ! o mai tzine shi base 10 zile cat are dreptu' shi pe 1 iulie eshti cu ea la monitor , shi p'orma , si dai si lupta cu evaziunea ! :o)))

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor