Ziare.com

CCR nu l-ar lasa pe Basescu sa initieze referendumuri - vezi de ce

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 22:11

   

CCR nu l-ar lasa pe Basescu sa initieze referendumuri - vezi de ce
Curtea Constitutionala are rezerve fata de oportunitatea reglementarii in Constitutie a procedurii de initiere de catre presedintele Romaniei a referendumului cu privire la problemele de interes national, se arata in motivarea deciziei CCR privind proiectul de revizuire a Legii fundamentale.

Curtea Constitutionala arata, in motivarea citata, ca proiectul de revizuire propune constitutionalizarea normei cuprinse in legea organica, reglementand la rang de Constitutie procedura de initiere de catre Presedinte a referendumului cu privire la probleme de interes national. "Cu privire la aceasta completare, Curtea formuleaza rezerve sub aspectul oportunitatii unui asemenea demers", spun judecatorii, in motivare.

Pe de alta parte, Curtea apreciaza necesara completarea dispozitiilor art.90 alin.(1) in sensul exceptarii de la referendumul cerut de Presedinte a problemelor de interes national care, aprobate prin exprimarea vointei poporului, ar impune revizuirea Constitutiei. "Prin eliminarea acestei posibilitati, s-ar evita o dubla consultare a poporului pentru una si aceeasi problema: organizarea unui prim referendum prin care acesta si-ar exprima punctul de vedere cu privire la o anumita problema de interes national a carei rezolvare necesita revizuirea Legii fundamentale, declansarea procedurii de revizuire in sensul celor statuate in urma consultarii populare si, in fine, organizarea unui nou referendum pentru aprobarea legii de revizuire", explica judecatorii CCR.

Sursa: rNews

Articol citit de 1356 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asta-i,

curtea de nebuni.Nu poate fi tratata prin desfiintare?

 

Se vede clar.

CCR sfideaza constitutia .
In constitrutie este statuat acest drept al presedintelui.
A constitutional sa,,ai rezervre,, fata de prevederea constitutiei ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor