Ziare.com

CCR: Relatia unui cuplu format din persoane de acelasi sex intra in sfera notiunii de "viata de familie", asemenea unui cuplu heterosexual

de Alexandra Sandru
Joi, 27 Septembrie 2018, ora 17:22

   

CCR: Relatia unui cuplu format din persoane de acelasi sex intra in sfera notiunii de "viata de familie", asemenea unui cuplu heterosexual
Curtea Constitutionala a Romaniei a publicat, joi, motivarea deciziei in cazul Coman-Hamilton, cei doi barbati casatoriti in Belgia care au cerut Romaniei sa le recunoasca statutul de soti.

In motivare, judecatorii CCR precizeaza clar ca familiile bazate pe cupluri de acelasi sex sunt recunoscute si protejate de Constitutia Romaniei.

"In aceasta lumina, aplicand cele dispuse de instanta europeana in interpretarea normelor europene, Curtea Constitutionala constata ca relatia pe care o are un cuplu format din persoane de acelasi sex intra in sfera notiunii de viata privata, precum si a notiunii de viata de familie, asemenea relatiei stabilite intr-un cuplu heterosexual, fapt ce determina incidenta protectiei dreptului fundamental la viata privata si de familie, garantat de art.7 din Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene, de art.8 din Conventia europeana pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale si de art.26 din Constitutia Romaniei.

Bucurandu-se de dreptul la viata privata si de familie, persoanele de acelasi sex, care formeaza cupluri stabile, au dreptul de a-si exprima personalitatea in interiorul acestor relatii si de a beneficia, in timp si prin mijloacele prevazute de lege, de o recunoastere legala si judiciara a drepturilor si indatoririlor corespunzatoare (a se vedea, in acest sens, si hotararea Curtii Constitutionale din Italia - Ordinanza n.4/2011, publicata in Gazzetta Ufficiale nr.2 din 12 ianuarie 2012) ", se arata in motivarea publicata de CCR.

Citeste aici, integral, motivarea CCR a deciziei in cazul Coman-Hamilton


Romanul Adrian Coman a salutat motivarea CCR: "Curtea Constituionala a Romaniei recunoaste, in sfarsit, ca familia noastra este la fel de valoroasa ca orice alta familie. Multumim ACCEPT, avocatelor noastre, parintilor si prietenilor nostri si tututor celor care ne-au sprijnit".Accept: Referendumul devine total inutil, din orice punct de vedere

O reactie a dat rapid Romanita Iordache, vicepresedinte al asociatiei Accept, care a spus ca aceasta motivare face din referendum un demers si mai inutil decat era inainte.

"Decizia de astazi confirma inca o data ca familia gay este egal valoroasa cu orice alta familie. Referendumul devine total inutil, din orice punct de vedere, intrucat Constitutia Romaniei pune deja semn de egalitate, in lumina articolului 26, intre familia heterosexuala casatorita si cuplurile de acelasi sex, chiar daca acum nu exista o forma juridica de inregistrare a acestor relatii de familie. Parteneriatul civil trebuie reglementat de urgenta de Parlament", a declarat Iordache, potrivit paginii de Facebook a Asociatiei Accept.

Povestea celor doi barbati care au reusit sa faca Romania sa le recunoasca casatoria

Relu Adrian Coman, cetatean roman, si Robert Claibourn Hamilton, cetatean american, au locuit impreuna timp de 4 ani in Statele Unite inainte de a se casatori la Bruxelles, in 2010.

In 2012, cei doi au solicitat autoritatilor romane eliberarea documentelor necesare pentru ca Relu Adrian Coman sa poata lucra si locui cu caracter permanent in Romania impreuna cu sotul sau.

Autoritatile romane au refuzat insa sa ii acorde lui Robert Claibourn Hamilton acest drept de sedere, printre altele pentru motivul ca el nu putea fi calificat in Romania drept "sot" al unui cetatean al Uniunii, intrucat statul nu recunoaste casatoriile intre persoane de acelasi sex.

Citeste pe larg: Povestea a doi homosexuali, casatoriti de 6 ani, care vor sa le fie recunoscuta uniunea si in Romania

In noiembrie 2016, CCR a decis sa transmita intrebari preliminare catre Curtea de Justitie a UE, pentru a clarifica daca notiunea de "soti" din dreptul european privind libera circulatie include si sotii de acelasi sex.

CCR a intreabat CJUE daca lui Hamilton, in calitate de sot al unui cetatean al Uniunii care si-a exercitat libertatea de circulatie, trebuie sa i se acorde un drept de sedere permanenta in Romania.

Audierile la CJUE au avut loc in noiembrie 2017, Comisia Europeana intervenind in favoarea lui Adrian si Clai, cu argumentul ca o familie deja creata si consolidata in ani de zile nu poate disparea atunci cand trece o granita.

Si CJUE le-a dat dreptate celor doi pe 5 iunie 2018: "Statele membre ale Uniunii Europene nu pot impiedica libertatea de sedere a unui cetatean al Uniunii prin refuzul de a acorda sotului sau de acelasi sex, cetatean al unei tari non-UE, un drept de sedere derivat pe teritoriul lor". Ulterior, CCR a admis in iulie anul acesta sesizarea cu privire la dreptul de libera circulatie si sedere a persoanelor casatorite de acelasi sex.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 41390 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
63 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ahaaa :) CCR si-a adus aminte de

"art.7 din Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene, de art.8 din Conventia europeana pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale si de art.26 din Constitutia Romaniei."

Am impresia ca referendumul familiei traditionale a lui Tariceanu sau Dragnea are nisip in angrenaje :)))

Doar ca smecheria este transparenta :)
Intrebarea referendumului este: "Sunteti de acord sa schimbam Constitutia asa cum vrea Parlamentul?" Ceea ce este cu totul altceva decat intrebarea: "Sunteti de acord ca familia sa fie compusa NUMAI dintr-un barbat si o femeie".

Dragnea crede ca este destept si ca vi-o mai trage odata :)

S-a dus naibii si ultima ineptie a sobolanilor rosii :)

 

Isus Cristos a murit ca dovada a dragostei lui Dumnezeu!

Acesta este un avertisment adresat vouă, tuturor celor care va credeți creștini dar sunteți impotriva legii lui Dumnezeu. Să nu vă mirați atunci cand vor veni nenorocirile peste voi.

Să nu vă intrebati "Unde este El?". Să nu indrăzniti să murmurați. Ați stiut! Vi s-a spus! Dumnezeu ii lasă pe cei ce nu ii dau ascultare in voia minții lor blestemate...

"[...] Mania lui Dumnezeu se descoperă din cer peste toată fărădelegea si peste toată nedreptatea oamenilor care tin nedreptatea drept adevăr.

Pentru că ceea ce se poate cunoaste despre Dumnezeu este cunoscut de către ei; fiindcă Dumnezeu le-a arătat lor.

Cele nevăzute ale Lui se văd de la facerea lumii, intelegandu-se din făpturi, adică vesnica Lui putere si dumnezeire, asa ca ei să fie fără cuvant de apărare, pentru că, cunoscand pe Dumnezeu, nu L-au slăvit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au multumit, ci s-au rătăcit in gandurile lor si inima lor cea nesocotită s-a intunecat.

Zicand că sunt intelepti, au ajuns nebuni. Si au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios si al păsărilor si al celor cu patru picioare si al taratoarelor.

De aceea Dumnezeu i-a dat necurătiei, după poftele inimilor lor, ca să-si pangărească trupurile lor intre ei, ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu in minciună si s-au inchinat si au slujit făpturii, in locul Făcătorului, Care este binecuvantat in veci, amin!

Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci si femeile lor au schimbat fireasca randuială cu cea impotriva firii; asemenea si bărbatii lăsand randuiala cea după fire a părtii femeiesti, s-au aprins in pofta lor unii pentru altii, bărbati cu bărbati, săvarsind rusinea si luand cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.

Si precum n-au incercat să aibă pe Dumnezeu in cunostintă, asa si Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine.

Plini fiind de toată nedreptatea, de desfranare, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de inselăciune, de purtări rele, barfitori, grăitori de rău, uratori de Dumnezeu, ocăratori, semeti, trufasi, lăudărosi, născocitori de rele, nesupusi părintilor, neintelepti, călcători de cuvant, fără dragoste, fără milă; acestia, desi au cunoscut dreapta oranduire a lui Dumnezeu, că cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le si incuviintează celor care le fac."

Scrisoarea Sf. Apostol Pavel catre biserica din Roma,
cap. I, versetele 18 la 32.

 

Doar homosexualii casatoriti in strainatate sunt recunoscuti de CCR.

Homosexualii din ONG-ul Accept se bucura degeaba.
Numai homosexualii casatoriti in strainatate in afara hotarelor Romaniei sunt recunoscuti ca soti de catre CCR.
In Romania nu este posibila casatoria intre homosexuali si nici nu va fi posibila vreodata daca romanii vor vota pentru revizuirea Constitutiei Romaniei la refendumul de pe 6 si 7 octombrie.
Referendumul de pe 6 si 7 octombrie va fi actul de rezistenta in fata homosexualilor.
Ca membru al Uniunii Europene, Romania este obligata sa recunoasca casatoriile dintre homosexuali din strainatate(de peste hotare), dar Romania nu este obligata si nu va fi obligata sa oficieze casatorii intre homosexuali in interiorul statului Roman, daca refendumul de pe 6 si 7 octombrie va iesi victorios.

 

Pyrrhic victory

CCR respinge exceptia de constitutionalitate a codului civil care interzice casatoria gay.
Brucan a estimat 20 ani ca rumenii sa invate democratia. A mintit fiind nevoie de cel putin 50.
Pentru homofobie este nevoie de cel putin 1000.
Constitutia copiata dupa cea franceza, tara libertina care accepta incestul ca fiind legal inclusiv casatoria intre rude a fost prematur adoptata si va fi schimbata.
Va trece o vreme ca populatia sa devina frantzuziti veritabili. multa apa va curge pe dambovita ca bastinasii sa sa intre in europa occidentala.

 
 

 
 

 

Stai linistit ca nu vine nimeni.

Aici e vorba de homosexualitate nu de...zoofilie.

 

Referendumul pervers al lui Dragnea.

Pina sa vina la usa mea vreun homosexual sa ma intrebe de hemoroizi, o sa vina arnautii lui Vaduva Neagra sa imi traga bulane, gaze si amenzi.
Iar binomul Dragnea-GIO o sa sodomizeze si ce a mai ramas din Justitie.
Cu binecuvintarea lui Popa Zamfir din Craiova.
Gabriel Zamfir, directorul Filarmonicii "Oltenia" si fost preot, a comentat despre "asazisele mame" care si-au dus copiii la proteste, spunand ca ar merita "macar un glont in cap".
Intr-un comentariu pe Facebook, Gabriel Zamfir scrie: "Un mare respect pentru acei jandarmi
si macar un glont in cap acelor asa-zise 'mame' care au iesit cu copiii in brate la proteste
desi se stia ca nu e un protest pasnic asa cum ar trebui sa fie in democratie. Dar deh nu avem aceeasi definitie pentru 'democratie'".

 
 

 

Am vesti noi.

Se spune ca Stanciu s-a decis sa-i infieze pe...amandoi dragalasii.

Fac ceva pe hotararile ccr,ale politrucilor,

pe legile lor,pe referendumurile lor,pe ongeurile homosexualilor,etc.Eu mi-am educat copilul de mic ca hererosexual,imi educ nepotii la fel,iar daca sunt agresati de gastile astea de anormali in viziunea mea voi lua masuri.Eu vreau ca informatia mea genetica,poate de milenii, sa se duca mai departe si nu se poate decat heterosexual.Pot sa faca ce vor pe la ei pe acasa,in societate,in scoli,in spitale,in administratiile publice,ciocul mic cu exchibitionismul fantasmelor sexuale proprii.Eu nu ma iau dupa politrucii impotenti care nu au copii indiferent din ce motive.

 

Un comentariu rational

Intoxicare maximā cu deviationistii sexuali/curvāsārie/adulter/violuri. Rezultatul acestei poluāri morale se va face simtit peste o generatie sau douā. Vor avea de lucru urmasii nostri sā readucā omenirea la normalitate. Acum traversām o perioadā abjectā cand niste lichele au pus mana pe bātul cu care ne dirijeazā.

 

 

VAI DE CUMANUL

turcit, l-a lasat fara painea de la gura, in spatele careia trebuia sa semneze Legea insolventei si a resurselor energetice ale Romaniei, pe urmatorii ani, a redeventelor!!! Ce se face el, fara Fondul Suveran, acum, in prag de puscarie? Cand nimeni nu vrea sa-i schimbe completul de 5 judecatori?! Ce se face el cu fraierii care l-au votat pentru "patriotismul" si "romanismul" lui, promise in campania electorala? Acum, dupa ce analfabetul demisionar, de la Educatie, a explicat fraierilor "socialistilor caviar", cum stiu romaneste, elevii din secuime? Si cum vor avea ungurii absolventi de medicina in limba maghiara, numai buni de export in Ungaria haverului Orban? Pe banii slugutei romancute! Decizie asumata de "romancuta in iie", analfabeta de la schela de petrol a securistilor veseli, din Videle, la comanda sefului de partid! Vai de mama voastra...ce final veti avea!!!

 

Breaking News .. Taica Belcu se indreapta minios spre CCR

Maretzul El So.domizador va lectura CCR’ului, in ..profunzime, in maaaaare .. profunzime, de o sa le iasa ochii ca la melc, care’i chestia cu ..famiglia! O sa ia citeva ore bune!

 

@Tragic ! Fa,tu iesti nebuna ? vine copiii,dupa mine...ma iei,fara

pensie ????....:))))...cu prenuptial !

 

Prenuptial? Asta-i pentru alea neserioase. Ma faci sa lacrimez

Te iau asa cum esti, fara copii. Copiii sa mearga la munca, ca io m-am deselat spetele toata veata, of mie! Ai plasma sau LCD?
- Cand iti zisei ca-i obligatoriu, radeai! Acuma e musai sa faci sex cu toata lumea, al'fel te amendeaza!

:))))) Te Iubesc !!!!....fiream ale dreacului !!!

.....:))))))...2 ratze boshoroage !!!!!....tre sa ne catam paharnic ...

Aici e dichisul.

Ca Dragnea vrea modificarea Constitutiei, ceea ce este cat se poate de democratic si legal din toate punctele de vedere.
Ca exemplu:
Actuala Constitutie interzice orice referendum pe tema divizarii teritoriale a statului Roman.
Deci nimeni nu poate face astazi un referendum prin care sa se supuna la vot autonomia teritoriala a Harghitei si Covasnei.
Dar Constitutia nu poate interzice un referendum care sa modifice insasi Constitutia, in sensul ca, o noua Constitutie ar putea sa prevada dreptul romanilor de a decide divizarea teritoriala a Romaniei.
Exact asta urmareste Dragnea prin referendumul anuntat. El vrea modificarea Constitutiei, iar pt asa ceva nu are nevoie de aprobare de la CCR!

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor