Ziare.com

Hibele deciziei CCR prin care Tudorel Toader ajunge jupan peste procurori si Justitia intra sub papucul politicului

de Ionel Stoica
Joi, 31 Mai 2018, ora 12:12

   

Hibele deciziei CCR prin care Tudorel Toader ajunge jupan peste procurori si Justitia intra sub papucul politicului
Prin decizia de miercuri, Curtea Constitutionala da peste cap intreg sistemul judiciar, procurorii fiind trecuti in randul functionarilor publici si in subordinea Executivului, a comentat un magistrat pentru Ziare.com efectul deciziei prin care CCR il obliga pe presedintele Klaus Iohannis sa emita decretul de revocare din functie a procurorului-sef DNA, Laura Codruta Kovesi.

Concret, decizia CCR modifica drastic una dintre Legile esentiale ale Justitiei: Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Nu mai este o separatie a puterilor in stat si se incalca independenta procurorilor, spune si un specialist in Drept constitutional, consultat de Ziare.com. Motivul: un exponent eminamente politic, ce se afla in raport de subordonare fata de prim ministru, si controlat de Legislativ prin motiuni de cenzura, precum ministrul Justitiei, are o putere decizionala asupra activitatii procurorilor.

CCR a motivat cu argumentele lui Toader

Articolul 132 din Constitutie, cel pe care ministrul Tudorel Toader il amintea la inceputul acestui an, de fiecare data cand ii contra pe magistratii care semnau memorii impotriva modificarii Legilor Justitiei, sta la baza deciziei date miercuri de Curtea Constitutionala, privind revocarea sefei DNA.

"Procurorii isi desfasoara activitatea potrivit principiului legalitatii, al impartialitatii si al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului Justitiei", suna articolul 132 din Constitutie.

"Este un text cu caracter special, care stabileste o putere de decizie a ministrului Justitiei asupra activitatii desfasurate de procurori si indica faptul ca in aceasta procedura ministrul are un rol central [a se vedea Decizia nr.45/2018], aspect care se reflecta si asupra carierei procurorilor", a consfintit, miercuri, Curtea Constitutionala.

O modificare substantiala - trecerea de la isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului Justitiei la "putere de decizie a ministrului Justitiei asupra activitatii desfasurate de procurori".

O mutare exact pe asteptarile manifestate insistent de Tudorel Toader. Care, de exemplu, declara in mai 2018, ca procurorii au uitat de aceasta prevedere. "Am facut de multe ori referire la articolul 132 din Constitutie, care spune ca procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului Justitiei. Procurorii au uitat de acest articol 132 si nu prea au fost sub autoritatea ministrului Justitiei. Ce fac Legile Justitiei acum prin modificarile aduse... nu fac decat sa puna in legea infraconstitutionala prevederea de la 132. Dupa aceea, echilibrul dintre puteri nu il apreciez eu, il apreciaza CCR".

Magistrat: CCR se comporta ca un legiuitor

In plus, decizia de astazi pur si simplu adauga la lege, incalcandu-se astfel atributiile CCR si transformand-o in legiuitor pozitiv, a explicat un magistrat pentru Ziare.com.

"Practic, decizia Curtii Constitutionale modifica Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Or, decizia CCR un are dreptul de a modifica o lege, ci cel mult sa declare neconstitutionale parti din aceasta lege, dar CCR nu a facut-o. Este ilegal ca o decizie CCR sa modifice implicit legi care nu au fost declarate neconstitutionale.

Curtea modifica practic intregul sistem judiciar roman, procurorii fiind trecuti in randul functionarilor publici aflati in subordinea Executivului, pierzand statutul de independenta conferit de articolul 3 din Legea 303/2004", arata magistratul citat.

Articolul 3 din Legea 303/2004 arata ca: "Procurorii numiti de presedintele Romaniei se bucura de stabilitate si sunt independenti, in conditiile legii."

Specialist: "Nu mai este separatia puterilor"

Pe de alta parte, un specialist in Drept constitutional a aratat pentru Ziare.com ca articolul 132 din Constitutie, invocat de Toader si CCR, nu stabileste o putere de decizie a ministrului Justitiei asupra activitatii desfasurate de procurori.

"In cazul in care s-ar admite acest lucru, ar insemna ca prin aceasta afirmatie se incalca in mod vadit dispozitiile articolului 3 din Legea 303/2004, care prevad ca procurorii sunt independenti in conditiile legii.

Or, daca un exponent eminamente politic, ce se afla in raport de subordonare fata de primul ministru si controlat de Legislativ prin motiuni de cenzura, precum ministrul Justitiei, are o putere decizionala asupra activitatii procurorilor, inseamna ca acestia implicit se vor supune acelorasi rigori precum decidentul, aspect ce pune in discutie principiul separatiei puterilor in stat sau cel putin al independentei procurorului", arata specialistul citat.

Despre suprematia legilor

Acesta arata ca, in conditiile in care un factor politic din cadrul Executivului decide asupra activitatii procurorului, acesta nu mai poate asigura in mod independent suprematia legii, ci suprematia majoritatii parlamentare, aspect ce contravine articolului 4 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

"Judecatorii si procurorii sunt obligati ca, prin intreaga lor activitate, sa asigure suprematia legii, sa respecte drepturile si libertatile persoanelor, precum si egalitatea lor in fata legii si sa asigure un tratament juridic nediscriminatoriu tuturor participantilor la procedurile judiciare, indiferent de calitatea acestora, sa respecte Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor si sa participe la formarea profesionala continua", este articolul 4 din Legea 303/2004.

Miscarea a fost premeditata din ianuarie 2018?

CCR face trimitere in comunicatul de presa la faptul ca ministrul are un rol central in baza articolului 132, dar si a Deciziei CCR nr 45 din 30 ianuarie 2018. Curtea a dat decizia in contextul in care a avut pe masa modificarile facute de Comisia Iordache la Legea 303/2004.

CCR a publicat motivarea la aceasta exceptie, in ziua in care Kovesi era audiata la CSM, in procedura de revocare a sefei DNA.

Ce spunea CCR in decizia 45/2018

"Avand in vedere caracterul bicefal al autoritatii executive, legiuitorul a optat pentru o procedura in cadrul careia Guvernul si presedintele sa conlucreze. Rolul central in aceasta ecuatie il are, insa, ministrul Justitiei, sub autoritatea acestuia functionand procurorii constituiti in parchete.

Presedintele Romaniei nu are nicio atributie constitutionala expresa care sa justifice un drept de veto in aceasta materie.

Prin urmare, daca legiuitorul organic a ales o asemenea procedura de numire, mentinand un veto prezidential limitat la refuzarea unei singure propuneri de numire in functiile de conducere prevazute la art.54 alin. (1) din lege, el a respectat rolul constitutional al ministrului Justitiei in raport cu procurorii, presedintelui conferindu-i-se atributia de numire in considerarea solemnitatii actului si a necesitatii existentei unei conlucrari si consultari permanente in cadrul executivului bicefal."

Stanciu, despre drepturile presedintelui

Judecatorul Livia Stanciu a facut opinie separata, fata de restul membrilor CCR din acet caz. Magistratul a aratat ca presedintele Romaniei este ales democratic, prin vot popular si prin urmare este singurul exponent al vointei populare in raporturile cu autoritatea judecatoreasca.

"Aceasta ultima calitate justifica instituirea, in favoarea presedintelui, a dreptului sau de refuz in numirea judecatorilor si procurorilor, in cazul in care apreciaza ca propunerea CSM privind numirea unui judecator sau procuror, inclusiv in functiile de conducere de rang inalt de la nivelul ICCJ, PICCJ, DNA si DIICOT, nu ar fi justificata si s-ar impune a fi reanalizata tot de catre CSM.

Esential este faptul ca, intr-o astfel de disputa, Consiliul Superior al Magistraturii are ultimul cuvant, deci isi pastreaza integral si nestirbit dreptul de a decide asupra chestiunii mentionate", motiva Stanciu.

In termeni constitutionali, acest tip de raport juridic dintre presedinte si CSM constituie o perfecta punere in practica legislativa a principiului constitutional al "separatiei si echilibrului puterilor", mai arata judecatorul.

"Semnatura presedintelui de numire a unui judecator nu poate fi doar una formala, ci este una de substanta, neputandu-se sustine ca semnatura presedintelui ar fi, de fapt, o simpla formalitate, inclusiv atunci cand se fac numirile pe functiile de conducere, fie de la nivelul instantei supreme in stat, fie de la nivelul PICCJ, DNA si DIICOT", a conchis Stanciu.

"Legiuitorul trebuie sa decida"

Un magistrat a declarat pentru Ziare.com ca Decizia 45/2018 data de CCR arata ca factorul politic este si decident unic in ceea ce priveste revocarea din functia de conducere a unui procuror.

"Si acest lucru este evident, deoarece, in caz contrar, legiuitorul ar fi avut o alta abordare si presedintele sau CSM nu ar mai fi fost implicati in procesul decizional.

Pur si simplu, prin aceasta decizie, presedintele face un simplu act redundant, fara relevanta juridica, astfel incat la fel de bine, daca nu are abilitatea de a se opune revocarii - conform principiului simetriei actelor juridice - nici nu ar trebui sa aiba obligatia de a confirma printr-un act al sau un act decizional discretionar al unui exponent al Executivului, asupra caruia nu are atributii de control (ministrul Justitiei - n.red) ", arata magistratul.

Potrivit acestuia, in acest moment, autoritatea ministrului Justitiei, la care se refera dispozitiile constitutionale, nu are corespondent in activitatea de revocare din functiile de conducere a procurorilor si nici in coordonarea activitatii profesionale a procurorilor.

"Este atributul legiuitorului cel mult de a detalia formele acestei autoritati si una a Curtii Constitutionale, deoarece in caz contrar aceasta devine legiuitor pozitiv. Legiuitorul trebuie sa detalieze pe acest aspect si abia apoi Curtea Constitutionala va putea analiza daca legiuitorul a edictat sau nu conform cu Constitutia.

Prin intermediul conflictului constitutional, CCR nu are abilitatea de a trasa linii diriguitoare legiuitorului cu privire la viitoarele acte normative", a conchis magistratul.

Avram: CCR minte prin omisiune

Jurnalistul Liviu Avram a sesizat o alta nuanta in comunicatul CCR.

"Curtea Constitutionala minte crunt, prin omisiune, in comunicatul prin care a stabilit ca exista conflict intre presedinte si ministrul Justitiei. Au judecat ca si cum presedintele a contestat doar OPORTUNITATEA revocarii, nu si LEGALITATEA ei.

Or, adresa de refuz al revocarii insira pe 2 pagini motive de nelegalitate a cererii ministrului si abia in ultima fraza scrie ca aceasta nu e oportuna", scrie jurnalistul.

Avram se intreaba ce s-ar intampla daca presedintele trimite iar o scrisoare in care ii spune limpede ministrului ca cererea sa nu intruneste conditiile LEGALE (nu de oportunitate) de revocare, asa cum scrie de altminteri si in avizul CSM. "Cred ca nu incalca decizia Curtii Constitutionale", arata Avram."Contravine ideii de conflict juridic"

Pe de alta parte, un specialist in Drept Constitutional arata pentru Ziare.com ca, in mod principial, decizia CCR este gresita, deoarece ea contravine ideii de conflict juridic de natura constitutionala, asa cum aceasta a fost de altfel clarificata chiar prin decizia 285/2014 la care se face trimitere in comunicat.

"Pentru a se stabili, insa, existenta unui conflict in sensul art. 146 lit. e) din Constitutie, Curtea trebuie mai intai sa determine daca autoritatile publice implicate in acest diferend - presedintele Romaniei sau prim-ministrul - au incalcat vreun text constitutional, pentru ca numai o atare conduita poate sta la baza generarii conflictului".

"Se observa din comunicatul CCR, ca nu exista vreo norma constitutionala incalcata de presedinte, pentru a se putea constata existenta unui conflict", ne-a explicat specialistul in Drept Constitutional.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 20509 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
56 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Trebuie sa ai 'pregatirea profesionala' a unor 'augustini' ..

Tot felul de 'augustini' juristi au fost pripasiti la varf de niste presedinti la fel de competenti ca si aia. Este limpede ca doar unii cu pregatirea 'augustinilor' si sprijinitorii de servici ai acestora au putut crede ca ministrul justitiei s-ar fi bagat aiurea intr-o afacere care in final sa-i stirbeasca prestigiul didactic pe final de cariera. Tudorel Toader nu este habarnamistul Johannis impins de la spate de niste pseudospecialisti juristi care in final au reusit sa-l compromita din nou. Tudorel Toader dovedeste din nou ca este un profesor devotat strict doar cunostintelor sale de specialitate. Ramane ministrul capabil de a reforma cu adevarat justitia romaneasca daca nu i se vor pune piedici in primul rand de politicieni.

 

Un profesor pensionar ramolit de pe vremea securitatii lui Ceausescu

Acuma s-a vindut Grupului Infractional Organizat.

 

Este trist că pe acest site postează comentarii cu privire la

interpretarea legilor persoane care nu se documentează anterior și care, după toate aparențele, nu au pregătire juridică, astfel incat postările devin un fel de concurs: Cine minte mai mult? Doresc să arăt din nou că, in conformitate cu titlul III capitolul VI din Constituție, procurorii fac parte din autoritatea judecătorească. Specificul autorității judecătorești, deci inclusiv a procurorilor, este independența. Procurorii nu-și desfășoară activitatea sub controlul ci sub autoritatea ministrului justiției. Controlul și autoritatea sunt noțiuni diferite. Sintagma sub autoritatea ministrului justiției nu poate fi ințeleasă decat cu rea-credință ca o subordonare ierarhică. Este vorba despre o relație administrativă, care există de altfel și intre judecători și ministrul justiției. Spre exemplu, ministrul justiției are atribuții in elaborarea politicii penale a statului roman, a prevenției criminalității, iar aceste atribuții ii conferă o anumită autoritate asupra politicilor generale ale Ministerului Public, astfel incat aplicarea politicii penale și de prevenție să aibă o coerență instituțională. In interiorul Ministerului Public există un control ierarhic, in sensul că rechizitoriul intocmit de un procuror trebuie avizat de șeful unității de parchet. Insă acest tip de subordonare nu-i știrbește procurorului de ședință libertatea de a pune concluziile pe care el le consideră intemeiate, ținand seama de probele administrate in cauză. Opinia mea este că ministrul Tudorel Toader și CCR au forțat, cu rea-credință, interpretarea Constituției.

 

multumesc stef

nu sunt specialist dar este logica explicatia si asa este si textul din constitutie
pentru cine vrea sa-l inteleaga.
cine va dori sa-l rastalmaceasca, va face ca tudorii si ca dornenii.
nu este prima data cand pesederastii fac asta. va mai amintiti iuresul useleului asupra justitiei de acum cativa ani si cand vene viorel cu teme de la bruxelles? nimic nu s-a schimbat

Dacă citim art. 152 alin. 1 din Constituție

intitulat Limitele revizuirii vom vedea că independența justiției figurează printre acele dispoziții care nu pot forma obiectul revizuirii Constituției. Or, PSD-ALDE lucrează de zor la golirea de conținut a acestui principiu constituțional.

oribil !

oribil , au reusit sa otraveasca si aceasta institutie care ar trebui sa fie apolitica si a poporului roman ! o rusine aceasta decizie ! o rusine aceasta institutie care apara interesele de grup sau personale ale unor demnitari romani certati cu legea ! ORIBIL !

 

Dupa logica

lui Marean, daca Tudorel e seful procurorilor inclusiv al Plagiatoarei, iar ea este incompetenta, Tudorel trebuie sa-si dea demisia.

 

tudorel si toti

alde' pesedeii nu au nicio logica
ei vorbesc limba antenista destinata protirii alora de-i asculta predicile pastorului adventist si a corului de bocitoare ale varanului.
le arati scris negru pe alb si ei interpreteaza dupa cum le convine - si legile si constitutia. ba mai dau si lectii de democratie socialista

Geniul presedintelui Dragnea

Vor mai emigra ceva profesionisti si vom mai pierde niste fonduri europene. In mediile pesediste, superlative pt geniul presedintelui Dragnea, lovitura anti-Anticoruptie din 30 Mai surprizand intelectualii la Bookfest cu americanii, pariindu-se că după agitatia cu mutarea ambasadei, reactia de peste Atlantic la diminuarea finală a fricii de justitie va fi neglijabilă.

 

taranoiul asta jupan ?

mai degraba vataf sau administrator de plasă, ca tot ne-am intors in perioada aceea. In niciun caz boier sau dregator de seama.

 

O dezinformare mirositoare!

ionel stoica spune o prostie mai mare decit casa. Tudorel Toader sef peste justitie! Nimic mai fals. Justitia nu sint procurorii ci judecatoarii. Deci Tudorel Toader este sef peste procurori si nu peste judecatori care fac justitia. Procurorii sint angajatii statului sub sefia ministrului justitiei. DEci justitia nu este incalecata politic cum spune stoica, asa cum nu ese incalecata nici in franta, germania, etc, unde ministrul justitiei este seful procurorilor dar nu al judecatorilor. Ai inteles ceva mai stoica? Daca ai inteles da erata la articol si nu mai vorbi prostii.

 

te pomenesti ca ai terminat dreptul

cand te apuci si de stangul ?

Nu e nevoie sa fii sef peste judecatori

E suficient sa fii peste procurori: dosarele nu mai ajung la judecatori, nu mai ai nevoie si de judecatori pe mosia ta.

Zici ca nu se poate asta? Serios? Cand ai topti procuorii sefi in mana ta? Cand numesti pe cine vrei si dai afara pe cine vrei tu, cand vrei tu? Ia uite declaratia unui procuror PNA dupa aparitia stenogramelor din 2004:

“Pe vremea lui Joita Tanase ni se spunea pe fata “de asta nu te atingi, bagi dosarul la fiset". Acum nu se aproba actele procedurale si gata, ancheta e tinuta pe loc. Dupa cum stiti, orice act procedural trebuie confirmat de superior.

Trimiti o solicitare la Curtea de Conturi, la SRI, la Garda Financiara sau in alta parte, ai nevoie de aprobarea scrisa a sefului. Vrei o perchezitie, ai nevoie de aprobarea sefului si apoi de ordonanta judecatorului. Daca seful direct nu-ti avizeaza cererea e semn clar ca ancheta trebuie lasata sa bata pasul pe loc. E mai grav cind te pun sa dai neincepere a urmaririi penale sau scoatere.

Tu, ca magistrat, ai probe pentru invinuire, dar esti obligat sa dai o alta solutie. Ti se spune pe fata. Pot sa va dau si exemple Asa a fost in cazul primarului Marian Vanghelie de la sectorul 5 al Capitalei. La Nicolaiciuc erau probe de arestare, la Serban Mihailescu, la Puwak. La toti baronii locali despre care a scris presa, in frunte cu Marian Oprisan de la Vrancea.

Erau dosare si impotriva lui Mazare de la Constanta. Nimic nu s-a facut in ele. Stiu ca la PNA se afla o plingere impotriva Danei Nastase pentru trafic de influenta in favoarea lui Ion Udriste de la Mehedinti, fost prieten cu tatal ei. Aceasta familie Udriste din Mehedinti a pus mina pe 500 de hectare de luciu de apa in judetul Neamt fara a plati un leu.

Au avut de suferit oamenii care lucreaza in aceasta mare unitate piscicola. In acest dosar nu s-a miscat nici o hirtie. Si mai sint sute de dosare, cu pagube de mii de miliarde de lei. Nimeni nu poate face nimic. Asteptam alegerile. Poate se schimba ceva. Nu mai exista demnitate in magistratura. Sintem niste slugi umile pe mosia PSD-ului".

CCR da ordine ilegale presedintelui

asta este lovitura de stat - unc acat de democratie

 

123

Intr-adevar, exista prevederea generla a art 132.
Dar...
1. "Parchetele sunt independente in relațiile cu instanțele judecătorești, precum și cu celelalte autorități
publice"
2. Printre autoritatile publice din Romania mentionate chiar pe site-ul CCR gasim si Ministerul Justitiei
3. Direcția Națională Anticorupție este un parchet specializat in combaterea corupției, la nivel inalt și mediu, o organizație juridică in cadrul Parchetului de pe langă Inalta Curte de Casație și Justiție.

Prin urmare, decizia CCR sfideaza legea, si arata ca un parchet (in acest caz DNA) nu este in intregime independent, asa cum precizeaza legea.
Tocmai aceasta independenta cere ca revocarea sa fie rezultatul conlucrarii a celor trei autoritati publice.

 

Marin2134 ora 20:51. Greșiți cand afirmați că ministrul justiției

este șeful Laurei Codruța Kovesi, precum și al celorlalți procurori. Tudorel Toader face parte din guvern (puterea executivă) și nu-și poate subordona persoane care aparțin altei puteri in stat, celei judecătorești. De altfel, procurorilor le este asigurată independența. Vă recomand să citiți și art. 69 alin. 2 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară: ,,Controlul (ministrului justiției) nu poate viza măsurile dispuse de procuror in cursul urmăririi penale și soluțiile adoptate,,. Eroarea deciziei CCR constă in incălcarea independenței procurorilor, in posibilitatea pe care o acordă unui membru al guvernului, prin adăugare la lege, de a revoca un procuror.

 

Tudorel nu e doar in guvern ci e si in CSM, care e garantul

..independentei magistratilor.

Nu va mai impotriviti, avem nevoie de NORMALITATE!

Ministrul justiției participă la lucrările CSM dar

nu are drept de vot, nefiind reprezentant nici al judecătorilor, nici al procurorilor. Prin urmare, nu are cum să garanteze independența magistraților.

hibe hibe......pai asa fac dhracii-roshii de la ana pauker incoace!

......nu v-ati putut obisnui din '56 incoace cu metehnele celei de-a "3a rome" ???......"ortodocsii adevarati"....

 

Vorbeste frumos despre colega dumitale de la Moskova !

.

lasati-o balta cu ieftinismele astea, caci.......

....n-o sa atrageti pe nimeni la vot!....o sa vina doar matahara cu klaunel si cu tine si cu pemepelu ala de m-a facut si iel moscovit doar pt.ca nu i-am imbucat "inorea" basista"!....vai de voi ma bsaieti!....si vai de noi toti!....va spun sincer sa va schimbati atitudinea si va sugerez la modul cel mai serios sa va mai luati al doile catindat vs. neadrac, caci klaunel va e posibil sa piarda aleferile!....suntem 3 parti aici, iar diaspora n-o sa-l mai voteze gratis pe "liberalul" asta cazut dela shmerkel din "biaserica"!.......iar pe noi (a 3a parte) n-aveti decat sa ne faceti in toate felurile, ca nu venim l;a vot!......ati vazut ce-au strigat soroshishtii si urenalii in piata!....noi vrem o schimbare reala, nu klaunei, soroshei, matahare si mai stiu io ce!......asta-i realitatea la romani!....e crincena!....suntem 3 parti ireconciliabile in mom. asta si e vai de noi......
....traiasca imperiu dracneo-dodonic 1000 de ani mai!.......ati priceput ???!!!.....

Gata!!!

Ati pierdut, aruncati prosopul. Sistemul ticalosit, impus de basescu, se prebuseste ca un domino: rand pe rand.
Nu va mai zvarcoliti atat de mult, ca va crapa *** vreo artera.

 

........................Romania se Intoarce incet,

...dar Sigur la 'Normalitate' si 'Liniste'!A zis-o iliescu si acum rodica stanoiu poate sa Jubileze!500 de ani Fanariotii i-au Mani-Pulat pe cei din teritoriul Romaniei! Nu cred ca Comunistii sint mai slabi sau prosti decit Fanariotii!As zice doar ca poate romanii au obtinut Prea Mult,Prea Repede, fiind prea Rasfatati!Prea multi romani au aflat deacum ca ar trebui sa si munceasca,din greu,profesional cu inalta competenta fiind mindri de munca depusa!Stiu ca vorbesc cu peretii! De aia nici nu mai sint peacolo!...

Ma uit in paharul meu de cristal, si ii vad pe dogioaia, isaila si

pitzigoi cum au fost chemat la apel, situatie de stejar- extrema-urgentza (ca atunci cand nu gasesti cele doua toalete publice din bucuresti), cum au lasat totul balta, la comanda lui coldea de pe litoral, si cum, in momentul de fata, dau in branci sa scrie si sa combata la gazeta de perete....pun urmatorul pariu: compunerile tovarasilor mai sus-numiti vor fi postate intre orele 23:10 si 24:00).
De obicei ele apar la 24:00, dar acum este situatie de stejar-namila-extrema-urgenta.
Adios si ne vedem maine.

 

am auzit

ca cecereii au luat decizia la weceu.

nu este de mirare ca a iesit ce a iesit

A zis un Suparat si Rezistentilor li s-a parut

..poanta buna. Arata gradul de oftica, desnadejdie, impotenta!

lume lume soro, lume.....

Oracolul din pahar loveste din nou si nu da gres: precum am prezis in paharul de cristal, colonel dogioaia si pitzigoi au publicat maculatora la ora..tarararam...00:00.
PS: Isaila s-a poticnit in laptoape si nu a nimerit deadline-ul.

Ce cauti aici daca nu iti place site-ul ?

Cara-te inapoi la Sputnik !

Sulo in pahar...in cristalul tau vezi pe cati Galbei de Haur

sa Vandut Dorfleanu Condamnatului Penal Zdragnea????
Zi daca vezi...vrem sa stim si noi!:))))

Am tot respectul pentru cele cateva mii de romani care si-au

exprimat opiniile aseara. Din pacate, nu sunt suficienti ca sa le bagati sobolanilor spaima in oase. Si nici suficient de decisi !

Se spune ca cine iubeste bine, pedepseste bine :) De aceea imi permit sa va spun, dragi compatrioti, ca din cauza lipsei voastre de implicare si decizie, sunteti acum condusi de penali si analfabeti ! Trezit-va odata si terminati ce ati inceput acum 30 de ani !!!

Ce am vazut aseara este bine ilustrat in imaginea urmatoare.
VOI sunteti broasca, EI sunt pelicanul care va inghite...

http://img.over-blog-kiwi.com/0/57/60/26/20180220/ob_ad0d3e_conneries-31-9.jpg

Daca articolul 132 din Constitutie zice

"Procurorii isi desfasoara activitatea potrivit principiului legalitatii, al impartialitatii si al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justitiei" e clar, Tudorel e seful procurorilor inclusiv al Plagiatoarei!

Atentie, Tudorel e seful procurorilor, nu al judecatorilor!

 

Interesant

Marine !
Poti sa ne spui si noua ce legatura exista intre "desfasurarea activitatii" si "revocare" ?
Iti spun eu : nici una !
De aceea revocarea si numirea procurorilor sefi sunt specificate prin alte articole de lege !
Oricum, Marine, CCR trebuia sa dea o solutie de genul : revocarea procurorului sef nu este lamurita foarte clar prin legislatia actuala si in acest sens parlamentul trebuie sa clarifice legislatia !
In nici intr-un caz CCR nu da solutii de genul Kovesi trebuie sau nu trebuie sa se prezinte in fata comisiei sau Iohannis trebuie sa dea decretul prezidential de revocare !
Este clar ca CCR si-a depasit atributiile suspendand practic constitutia !

Tudorel vorbeste ACUM la televiziunea romanilor!

Stati cu ochii si urechile acolo, nu pierdeti timpul!

va vorbeste doar voua

la latrine
noi am auzit destul prostiile lui

Drumul spre iad !!!

Acesta este drumul pe care l-a decis CCR-ul ,marii specialisti cu experienta lui Visinski.
Citiva ,,politicieni,, de alde alesi cu f.putine voturi fata de milioanele votate pentru Iohanis ,vor sa-l demita pe presedinte.
Rusine lor.Tupeul a depasit cele mai mirsave fapte.
Romanii ar putea sa arunce la gunoi ramasitele cocotate la conducerea tarii si care vor sa suspende independenta justitiei ceea inseamna DICTATURA.

cum cititi voi constitutia

in diagonala....
articolul ala (132) se refera la "desfasurarea activitatii". asta nu-i da niciun drept ministrului (politic) sa judece sau sa revoce.
dar poti sa citesti si articolul 134, al. 2 de care nu a tinut cont nici ministrul si nici cecereul (care ar fi trebuit sa respecte constitutia)
dar la pesedei merge si asa

Hai să cităm

"Articolul 132
(1) Procurorii isi desfăsoară activitatea potrivit principiului legalitătii, al impartialitătii si al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justitiei."
Așadar nu "desfasurarea activitatii" e problema ci sub autoritatea cui!
Art. 134
"(2) Consiliul Superior al Magistraturii indeplineste rolul de instantă de judecată, prin sectiile sale, in domeniul răspunderii disciplinare a judecătorilor si a procurorilor, potrivit procedurii stabilite prin legea sa organică. ..."
Deci este vorba de "răspundere disciplinară", și nu e cazul. Se dorește doar schimbarea din funcție.
Persoana se poate schimba dacă nu indeplinește criteriile. Cum a fost numită, nici nu poate acționa in justiție pentru recăpătarea postului. Ciudățenia este că pe procurori nu-i poate controla nimeni, nici cel care i-a numit, nici cel care are autoritate impotriva lor, fiindcă cel care are autoritate nu-i poate revoca, cel puțin direct.
Dacă era verticală, Koveli trebuia sa-și de demisia. Dacă are bube-n cap tre' să lupte!

Ca sa fie clar,

fara un caz instrumentat de un procuror, nu se ajunge la judecator. Mai nou problema va fi ca o sa avem cazuri instrumentate abuziv de procurori oportunisti care vor dori sa faca pe plac clasei politice. De ce s-a dus lupta pentru aservirea procurorilor daca pana si voi (george, marin si alti securisti) considerati ca judecatorii au actionat si vor actiona corect?!


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor