Cristian Radulescu: Doar CCR si Dumnezeu stiu ce sanse are sesizarea in cazul Blaga

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 17:36
2697 citiri
Cristian Radulescu: Doar CCR si Dumnezeu stiu ce sanse are sesizarea in cazul Blaga

Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a declarat ca nu stie ce sanse de reusita are sesizarea depusa la CCR privind revocarea lui Vasile Blaga, si nici care va fi decizia presedintelui democrat-liberal, dupa o eventuala hotarare a Curtii.

"Asta numai Curtea stie (ce sanse de reusita are sesizarea PDL - n. red.), alaturi de bunul Dumnezeu. Pronuntarea CCR pe hotararile Parlamentului este doar conditia de admisibilitate. Mai departe, ce face Curtea, care acum este in pozitia de a judeca - inainte nefiind - ce face ea acum nu mai stiu", a afirmat Cristian Radulescu, pentru Ziare.com.

Acesta a precizat ca, pentru a fi aprobata sesizarea, trebuie sa se pronunte o majoritate de cinci judecatori, fata de referendum, cand a fost nevoie de pronuntarea a sase judecatori, deoarece acolo a fost vorba despre "un text special in legea de functionare a Curtii".

Despre o eventuala revenire a lui Vasile Blaga in fruntea Senatului

Senatorul PDL a comentat si varianta in care CCR ar aproba sesizarea facuta de democrat-liberali privind revocarea lui Vasile Blaga si o eventuala revenire a acestuia in fruntea Senatului.

"Nu stiu ce decizie va avea personal Vasile Blaga, nu stiu ce decizie va avea partidul in aceasta privinta, dar pentru felul in care s-au desfasurat lucrurile este important si cum se va solda aceasta treaba. Dupa ce unul din pasii importanti ai evenimentelor din iulie a fost suspendarea lui Vasile Blaga, daca acum Curtea se va pronunta impotriva este, din punct de vedere politic, un argument important", a spus Cristian Radulescu.

Referitor la faptul ca purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, a sustinut ca noua contestatie a PDL nu are obiect, deoarece deciziile Curtii Constitutionale actioneaza pentru viitor, iar nicio contestatie pe subiectul presedintiei Senatului nu poate fi judecata de doua ori, liderul senatorilor democrat-liberali a replicat cu faptul ca CCR nu se putea pronunta pe hotararile Parlamentului, la prima contestatie.

"Misu Voicu, care este un om foarte bun pe reguli si pe legislatie, minte cu buna stiinta. El stie foarte bine ca prima intampinare la Curte a fost respinsa nu dupa o judecata in fond ci pe inadmisibilitate, fiindca in momentul ala Curtea nu avea posibilitatea sa judece hotararile Parlamentului, fiindca tocmai fusese retrasa aceasta posibilitate", a mentionat senatorul PDL.

PDL ataca la CCR revocarea lui Blaga - ce spune Puterea

"Procedural vorbind, orice decizie de tip juridic cum e cea a Curtii Constitutionale actioneaza pentru viitor, asta e un lucru cunoscut. Mai mult decat atat, niciun fel de contestatie nu poate fi judecata de doua ori, a fost deja o contestatie pe aceasta tema, care a fost respinsa", a spus Voicu pentru Mediafax.

Nu in ultimul rand, parlamentarul democrat-liberal a afirmat ca USL nu are niciun interes ca Crin Antonescu sa fie inlocuit din fruntea Senatului, chiar daca referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu nu s-a soldat cu rezultatul sperat de USL.

"Vad ca vine (Crin Antonescu - n. red.), conduce sedintele, si luni, si marti, e in ordine. Chiar daca motivul principal a trecut, in momentul de fata, cine s-ar apuca sa il schimbe pe Crin Antonescu din conducerea Senatului si la ce bun? Ar fi o chestiune pe care n-ar intelege-o nimeni si care ca imagine ar fi negativa pentru USL, deci e o idee aiurita", a conchis Cristian Radulescu.

PDL ataca la CCR revocarea lui Blaga - Antonescu poate pierde sefia Senatului

Grupul parlamentar al senatorilor democrat-liberali a depus, la Curtea Constitutionala, o sesizare privind hotararea prin care Vasile Blaga a fost inlocuit de la sefia Senatului de Crin Antonescu. In replica, liderii USL sustin ca aceasta noua cotestatie a PDL-ului la CCR nu are obiect si nu este justificata.

Sesizarea a fost depusa vineri la CCR de catre senatorii PDL, a confirmat informatia liderul grupului PDL din Senat, Cristian Radulescu, citat de Mediafax.

CCR: Hotararile Parlamentului vor putea fi, din nou, atacate

Curtea Constitutionala a decis in sedinta de miercuri ca hotararile Parlamentului vor putea fi atacate in continuare, admitand astfel o sesizare depusa de PDL referitoare la legea care aproba si modifica ordonanta de urgenta referitoare la competentele CCR.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....