Curtea Constitutionala ii raspunde lui Ponta: Iata cat mai are de asteptat

Marti, 17 Iunie 2014, ora 16:21
10664 citiri
Curtea Constitutionala ii raspunde lui Ponta: Iata cat mai are de asteptat

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a raspuns scrisorii premierului Victor Ponta, care marti ceruse grabirea redactarii deciziei legate de obiectile de neconstitutionalitate formulate de PNL la Legea Insolventei si trimiterea acesteia presedintelui Traian Basescu, pentru promulgare.

"Termenul de redactare a actului jurisdictional este de cel mult 30 de zile de la data pronuntarii", se arata in raspunsul CCR.

"Argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale va fi prezentata in cuprinsul Deciziei nr. 283 din 21 mai 2014. Dupa redactare, decizia va fi comunicata Presedintelui Romaniei si se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I", scrie Augustin Zegrean.

"Folosesc acest prilej, domnule prim-ministru, spre a va asigura de inalta consideratie a Curtii Constitutionale", isi incheie raspunsul presedintele Cutii Constitutionale.

Ponta cere CCR sa ii trimita lui Basescu decizia legata de Legea Insolventei

Ponta: Pierdem bani la buget!

In scrisoare sa, premierul arata ca CCR a respins in unanimitate pe data de 21 mai sesizarea PNL, iar presedintele trebuie sa promulge Legea Insolventei "in cel mult 10 zile de la primirea deciziei Curtii Constitutionale, prin care i s-a confirmat constitutionalitatea".

Intarzirea, spune Victor Ponta, este "de natura sa genereze neincasarea unor venituri considerabile de catre bugetul de stat".

Luni, premierul si-a exprimat nemultumirea in legatura cu intarzierea trimiterii deciziei catre Presedintie.

"Au trecut patru saptamani de cand CCR, in unanimitate, a respins contestatia PNL si totusi Codul insolventei nu este promulgat. Eu pot sa cred aici ori ca este vorba despre o neglijenta grava, pentru ca avem patru saptamani in care noi nu am putut sa incasam bani la bugetul de stat, fie ca este ceva mult mai rau decat atat. Presedintele spune ca nu poate sa o promulge fiindca nu a primit motivarea de la Curte, iar Curtea zice ca nu a avut timp sa scrie motivarea", a sustinut Victor Ponta lun.

Ponta, noi acuzatii la adresa lui Basescu: Nu avem bani la buget! Ce ii cere sa faca

"Ma intereseaza ca in aceasta tara sunt mii de firme care au intrat in insolventa si nu platesc taxe si impozite si atunci nu avem bani la buget. Il voi ruga pe presedinte sa promulge Codul Insolventei", a mai declarat prim-ministrul, care a adaugat ca prin Legea insolventei "se aduc miliarde la buget".

Curtea Constitutionala a respins pe 21 mai sesizarea de neconstitutionalitate a parlamentarilor PNL cu privire la Legea privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa.

Liberalii reclamasera in sesizarea lor ca Legea insolventei incalca liberul acces la justitie, dreptul de proprietate si introduce discriminari.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...