Ziare.com

De ce a obligat-o CCR pe Kovesi sa mearga la Parlament? Trei judecatori au facut opinie separata: Comisia de ancheta s-a plasat in afara Constitutiei

Vineri, 03 Noiembrie 2017, ora 17:10

   

De ce a obligat-o CCR pe Kovesi sa mearga la Parlament? Trei judecatori au facut opinie separata: Comisia de ancheta s-a plasat in afara Constitutiei
Curtea Constitutionala a publicat vineri motivarea deciziei din 3 octombrie legata de refuzul sefei DNA Laura Codruta Kovesi de a merge la Comisia de ancheta a alegerilor din 2009. CCR sustine ca prin acest refuz Kovesi a incalcat autoritatea Parlamentului si principiul colaborarii loiale intre institutiile statului.

"Curtea constata obligatia doamnei Laura Codruta Kovesi de a se prezenta in fata Parlamentului Romaniei - Comisia speciala de ancheta a Senatului si Camerei Deputatilor pentru verificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din 2009 si de rezultatul scrutinului prezidential si de a furniza informatiile solicitate sau de a pune la dispozitie celelalte documente sau mijloace de proba detinute, utile activitatii comisiei", se arata in motivarea deciziei la sesizarea facuta de Dragnea si Tariceanu.

Judecatorii CCR au analizat corespondenta dintre Kovesi si comisia de ancheta si au decis ca raspunsurile procurorului-sef al DNA nu au concurat la stabilirea situatiei de fapt investigata de comisiei.

"Mai mult, aceasta situatie, coroborata cu imposibilitatea comisiei de a stabili adevarul, desi a intreprins mai multe demersuri in vederea audierii si altor persoane care ar fi putut avea cunostinta despre evenimentele cercetate, dar care au refuzat cooperarea motivat de faptul ca au fost citate in calitate de martori intr-un dosar de urmarire penala aflat pe rolul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, imprejurare care nu constituie un impediment legal pentru continuarea anchetei parlamentare, sunt de natura a crea un blocaj in activitatea comisiei speciale de ancheta", au hotarat magistratii Curtii, potrivit Mediafax.

Invocand jurisprudenta Curtii, in motivarea deciziei se arata ca persoanele care activeaza in institutii ale statului care nu sunt subordonate Parlamentului sunt totusi obligate sa dea curs invitatiei la audiere in virtutea principiului colaborarii loiale intre institutii.

Citeste si: Dorneanu spune de ce trebuia Kovesi sa se duca in Parlament: Macar din respect fata de "autoritatea suprema"

CCR ii atrage atentia lui Lazat ca ar fi trebuit sa o sanctioneze pe Kovesi

In ce priveste decizia privind inexistenta unui conflict Parlament - PICCJ generat de refuzul procurorului general Augustin Lazar de a o sanctiona pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru neprezentarea in fata Comisiei de ancheta, Curtea arata ca Lazar ar fi putut totusi sa o sanctioneze pe Kovesi.

"Curtea constata ca nu exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlamentul Romaniei, pe de o parte, si Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de alta parte, generat de refuzul procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie de a exercita actiunea disciplinara impotriva procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie pentru neprezentarea in fata Comisiei speciale de ancheta a Senatului si Camerei Deputatilor pentru verificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din 2009 si de rezultatul scrutinului prezidential", se precizeaza in motivarea deciziei CCR la sesizarile presedintilor celor doua Camere, citata de Mediafax.

Curtea a retinut faptul ca, "in realitate", ceea ce se imputa procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este refuzul de a exercita actiunea disciplinara impotriva Procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, aflat in subordinea sa.

Curtea mentioneaza ca posibilitatea sesizarii conducatorului institutiei in vederea aplicarii prevederilor regulamentelor de organizare si functionare a institutiei respective pentru a aplica, daca apreciaza ca justificat, prin propriile acte de autoritate, sanctiunile prevazute de lege nu este incidenta decat in cazul persoanelor citate la Comisia de ancheta.

"Or, asa cum s-a retinut in prealabil, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie face parte din categoria persoanelor invitate, iar nu citate", subliniaza CCR in motivarea sa.

Livia Stanciu spune ca s-a incalcat Constitutia si la infiintarea, si in functionarea comisiei

Judecatorul Livia Stanciu considera, intr-o opinie separata, ca au existat incalcari ale Constitutiei in ceea ce priveste constituirea si functionarea Comisiei speciale de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, potrivit motivarii deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei din 3 octombrie, prin care s-a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Ministerul Public, generat de refuzul procurorului sef al DNA de a se prezenta la audieri.

"Prin atributiile si procedurile urmate, Comisia speciala de ancheta parlamentara s-a plasat in afara Constitutiei, hotararea de infiintare a acesteia contravenind, prin continutul sau normativ, Legii fundamentale si normelor statului de drept consacrate prin Constitutie. (...)

Comisia speciala de ancheta parlamentara nu se putea substitui activitatii ce se deruleaza in cadrul unei anchete penale efectuate de parchet, ancheta care a stabilit (...) ca, din coroborarea probelor administrate, nu s-a decelat niciun element/indiciu de natura sa conduca la presupunerea rezonabila ca s-ar fi incercat/initiat de catre persoanele nominalizate acte/actiuni ce ar intersecta sfera ilicitului penal", se arata in opinia separata, citata de Agerpres.

Livia Stanciu sustine, invocand o decizie anterioara a CCR, ca Laura Codruta Kovesi nu putea fi invitata pentru a fi audiata in comisie in calitatea sa de magistrat, ci doar in calitate de cetatean al Romaniei.

"Doamna Laura Codruta Kovesi nu putea fi invitata (...) nici in virtutea calitatii pe care aceasta o detinuse in anul 2009, data la care a avut loc evenimentul investigat, si nici in virtutea calitatii de procuror sef al DNA, pentru ca invitatia in astfel de calitati a reprezentantilor unor autoritati publice ce nu se afla sub control parlamentar trebuie sa se circumscrie (...) 'lamuririi unor chestiuni de interes public ce vizeaza problemele sistemice cu care aceste institutii se confrunta (...) ' si nu pentru lamurirea unor chestiuni legate de suspiciuni referitoare la o eventuala implicare intr-un proces electoral in desfasurare a reprezentantilor unor astfel de autoritati publice, acest gen de verificari facand obiectul doar a unei anchete penale a procurorului - ceea ce s-a si realizat in cauza de catre parchet - si nu a unei anchete parlamentare", precizeaza Livia Stanciu.

In opinia sa, CCR ar fi trebuit sa constate ca nu a existat un conflict de natura constitutionala generat de refuzul Laurei Codruta Kovesi, in calitate de cetatean, de a se prezenta in fata Comisiei speciale de ancheta pentru verificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din 2009 si de rezultatul scrutinului prezidential.

Au fost inca doua opinii separate

Opinii separate au mai avut judecatorii constitutionali Mircea Stefan Minea si Simona-Maya Teodoroiu.

Mircea Stefan Minea a apreciat ca nu poate fi stabilita nicio legatura intre presupuse fapte petrecute in anul 2009 si DNA, institutia pe care o conduce in prezent Laura Codruta Kovesi.

La randul sau, Simona-Maya Teodoroiu a mentionat ca cererile privind constatarea unui conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Ministerul Public, determinat, intre altele, de refuzul procurorului sef al DNA de a se prezenta in fata Comisiei de ancheta, ar fi trebuit respinse "in principal ca inadmisibile si in subsidiar ca neintemeiate".
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 16839 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
42 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Basescu 2

Sa nu uitam ca Livia Stanciu a fost alegerea lui Johannis . Pare deja a fi o nulitate in materie . Nu exista nici o diferenta intre Basescu si Johannis din acest punct de vedere . Dupa ani de zile s-a dovedit ca toate numirile lui Basescu au fost total eronate ca si modul sau de analiza si decizie (presupunand ca a procedat asa) .

 

KKR-ii rasului!

KKR-ii in actiune
KKR-ii la Belina
KKR-ii se intoace
KKR-ii revine (2)
- etc.

 

ESTE RIDICOL , DACA NU ..jalnic , pentru niste barbati de stat

ca sa o tratezi ca pe o infractoare , daca nu persoana , functia acestei doamne , nu pentru ca ar fi comis ceva ilegal si pentru , ca nu s-a opus cursului firesc al unor anchete cu infractori de partid si rude ale acestora .

de fapt a obligat-o omul politic dorneanu!

comic,la inceput insul spune ca Laura a incalcat autoritatea parlamentului,iar la sfarsit ca nu este subordonata parlamentului,dar ar trebui sa fie...loiala relatiilor intre diferite institutii!
in locul doamnei nu m-as duce in fata unei comisii..."speciale"care freaca manganul derutand atentia de la guvernarea socialisto-socialista!
iar romanul dormiteaza in continuare!

ccreaua

cititi motivarea , este penibil, asta nu CC a Romaniei asta e adunatura pusa politic ,canta cum vor stapanii .
e o rusine , decrebilizeaza ,murdareste ceea ce ar trebui sa fie CCR ul.
desfintatii ca ii platim degeaba ,noi din banii nostri , nu din bamii bombonicii sau al prostanacului tariceanu.

Kovesi a incalcat autoritatea Parlamentului

Auzi la el de slugoi, a 'incălcat'...
Cand o sa meargă Kovesi in șParlament,
o să fie ca să-i 'incalece' pe penali.
Că a devenit șParlamentul (și CCR-ul) refugiu pentru penali și otrepe politice.

Jalnică motivare, in ton cu decizia NECONSTITUȚIONALĂ a interzicerii opiniilor concurente.

Hai DNA, șo pe ei, șo pe mama lor de hoți...!!!

Ziare.Com by DNA

Nu există conflict, dar Kovesi a incălcat "autoritatea Parlamentului Romaniei, organ reprezentativ al poporului"
Acum ințelegeți "asaltul" presei din Divizia de Propagandă impotriva CCR? Nimic nu este intamplător ...

 

 

cred ca a venit momentul optim sa se ceara

desfiintarea C(comitetului)C(central)R(resuscitat)
...o panarama de institutie care joaca politic!
se impune depolitizarea tuturor institutiilor statului!
romani...ce mai faceti?

CCR a ajuns de ras sub manipularile PSD prin agentii introdusi

in acest organism ,inclusiv presedintele acesteia COMUNIST-PSD-istul Dorneanu ,educat la scoala de drept stalinista!
Dorneanu nu a auzit de separarea puterilor in stat!!!!
Numeste Parlamentul(cea mai dispretuita institutie,de catre romani,conform sondajelor,si "cel mai corupt din lume"conform unei organizatii internationale "Watch Dog"!!)drept "autoritate suprema"punandu-l deasupra celorlalte doua puteri independente din stat:cea judecatoreasca (din care face parte dna Kovesi,in calitate de magistrat!)si cea executiva(din care face parte presedintele tarii,singurul ales prin vot universal!)!
De ce?
Simplu,pentruca in actualul Parlament este controlat de gasca lui politica ,mafia PSD-ALDE,pe baza unei majoritati impusa de 24% din electorat!!!!
Apoi Dorneanu si ceilalti agenti PSD din CCR,nu cunosc continutul semantic al substantivului "INVITATIE"!
Recunoscand ca dna Kovesi a fost "invitata"de ridicola"Comisie"vantoare de cai verzi pe pereti,ei nu realizeaza ca aceasta calitate ii da dreptul de optiune,o invitatie nefiind o obligatie!
Dorneanu si ceilalti agenti PSD-ALDE din CCR,care au compromis acesta institutie teoretic esentiala pentru supravegherea respectarii Constitutiei tarii de cei imputerniciti sa emita legi si alte acte cu putere de lege,trebuie sa fie urmariti penal pentru incalcarea abuziva a prerogativelor CCR!
Pana cand va fi reorganizata prin alegerea prin vot cetatenesc a judecatorilor ,societatea civila trebuie sa-si impuna controlul asupra functionarii CCR!
Sa fim intelesi!
Nu-mi place dna Kovesi si cred ca ar trebui cedze locul,dar nu schimbata,prin mijloace care tin de dictatura stalinista!Teo

Cu rabdarea treci marea ! Cred ca doamnei chiovesi i se va face un

birouas la parlament,sa o audieze aia de cate ori vor muschiuletii lor .

 

sa fim intelesi,tot demersul impotriva doamnei

Kovesi,se invarte in jurul eliberarii infractorului voiculescu-intaistatatorul securistilor de ieri si de azi si al celorlalti membri de partid si de stat!

Ziare.Com by DNA-Jos CCR!

"CCR ii atrage atentia lui Lazat ca ar fi trebuit sa o sanctioneze pe Kovesi"
Asta ar fi culmea justiției in Romania! După cum era de așteptat, Ziare.Com by DNA a relatat poziția "independentei" Livia Stanciu! Jurnalism tată, dă pe dinafară ...

Ce nu inteleg benga-hamurabi, ex-colaboratorii

"Or, asa cum s-a retinut in prealabil, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie face parte din categoria persoanelor invitate, iar nu citate", subliniaza CCR in motivarea sa."
Invitat nu este citat.

Interzis a se publica pe Ziare.Com by DNA !

"Doamna Laura Codruta Kovesi nici nu a negat, nici nu a confirmat o stare de fapt concretă, limitandu-se la a sustine că nu detine informatii necesare cauzei. Curtea constată că, de fapt, doamna Laura Codruta Kovesi nu a răspuns la cele două intrebări formulate de Comisia specială de anchetă. Mai mult, această situatie coroborată cu imposibilitatea comisiei de a stabili adevărul, desi a intreprins mai multe demersuri in vederea audierii si altor persoane care ar fi putut avea cunostintă despre evenimentele cercetate, dar care au refuzat cooperarea motivat de faptul că au fost citate in calitate de martori intr-un dosar de urmărire penală (...), sunt de natură a crea un blocaj in activitatea Comisiei speciale de anchetă (...), blocaj care a determinat Parlamentul Romaniei să adopte o hotărare prin care prelungeste termenul de activitate al comisiei cu 60 de zile, in vederea continuării demersurilor legale pentru realizarea obiectivelor in scopul cărora a fost declansat controlul parlamentar", se mentionează in motivare.

Gadea a zis ca vrea sa te vada !

asa mi-a zis , asa iti zic !
nu stiu ce vrea !
vorbeste tu cu el si vezi despre ce e vorba !
Voiculescu si-a depus ouale in balta de langa Belina si nu vrea sa stie deocamdata de nimic ! vrea doar liniste ! asta e situatia !

parlamentul ? ha ha ha ha ha ! parlamentarii sunt cei mai cinstiti !

Romania are cel mai performant parlament din lume !
jos Kovesi !

 

ancheta

De maine toti directorii inchisorilor vor merge la comisiile de ancheta formate din puscariasii eliberati mai devreme.

 

ma distreaza depunctarea postarilor mele,la un ziar

care de la inceputuri a avut o ...alura de dreapta!
paradoxul paradoxurilor!

ton cu moda

Scrie si tu in ton cu lumea ca sa te puncteze mai mult.
Uita-te la mine ma venereaza toti.

slugi

slugi de calibrul tau erau cu gramada si pe vremea comunistilor...cantau despre glorioasa oranduire de nu mai puteai trai de raul lor...

OK va merge,va spune,vor afla si?

Parlamentul este plin de oameni care nu sunt eficienti.Masini de facut fum.
Petarde fumigene!
De ce avem cel mai stufos si ineficient parlament?Pentru ca absenteaza si pierd timpul prin comisii-platite regeste.
Comisia Nana arata inutilitatea si pierderea de timp a talharilor.
Ala care e seful comisiei,are butoanele la mocirla 3.

 

@asmvax

esti tare,scrii in acelasi sens,dar esti venerat!!!!!!
...poate cotizezi!
a nu se intelege ca ma intereseaza punctajul,doar sa pot citi fara ochelari!
din pacate politica ziare.com obliga sa punctezi chiar daca nu te intereseaza ce zice de ex @Hamurabi!

Pai daca te obliga sa-l punctezi pe hamurapiev,...

...dar nu te intereseaza ce mazgaleste, da-i "1" pe neve!
Eu il mai citesc, ca pot sa mai fac haz...

CCR si-a pierdut credibilitatea. Pozitia sa partiza il scoate din

circuitul institutiilor garante ale statului de drept. Este un instrument politic si politizat. Nu stiu daca exista cai legale de destituire a CCR si de recompunere dupa criterii apolitice. CCR este astazi o oficina a pzdistilor, o adevarata rusine nationala.

 
 

 

Credibilitate Presh-lui CCT-ist este egal cu ZERO dupa ce a

Acceptat spaga Condamnatului Penal de teleoRRman!!

Acesta moaca de comunist poate fi tras la răspundere pentru trădare de tara!
Apariția lui Pe sticla cu declarați jalnice il face numai un ordinar nesimțit ce ajuta horda de hoți la
asuprirea populației si distrugerea avutului tari !!

 

rabi,e zapada mare in siberia

Cum mailateste putin?Cu alcool si femei sau o noapte la masaj ,lunar?
Doamna Kovesi rezista ,asta conteaza.
Cainii latra,caravana trece!

Nici nu trebuia sa se ajunga aici.

Trebuia data urgent afara pe baza legilor ce guverneaza Romania.Parlamentul numeste un guvern care intocmeste un buget care plateste SALARIATII statului.Pe cale de consecinta logica orice individ care lucreaza si ia bani de la stat este supus verificarii reprezentantilor care ii dau leafa.Ministrul justieiei este un papagal care face pe el de frica sa o dea afara ca nu se supune fisei postului ca salariat.Daca baschetbalista isi face pe persoana fizica un srl sa lupte cu anticoruptia poate sa faca ce vrea ea in spatiul ei.In spatiul public faci exact ce iti spune cel care te plateste.Daca cel care te plateste te da afara si pune pe altul te duci acasa si faci reclamatii la Iohannis,care si el poate fi dat afara de cei care ii dau salariul,adica de poporul care a votat pe cei care au aprobat bugetul.Adica pe castigatorii alegerilor.Ce dreaqu e asa de complicat pentru tefelisti.

 

iar ma repet

Tu ai impresia ca lumea este condusa de romani si ai un cuvant de spus?

Hamurabi 17,41, afirmati ca Kovesi trebuia data

urgent afara pe baza legilor care guverneaza Romania, ca in spatiul public trebuie sa faci exact ce iti spune cel care te plateste. Puteti sa indicati care sunt acele legi? Eu va invit sa cititi art. 62 alin. 2 si art. 51 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara si veti vedea ca legea, exact invers fata de ce sustineti dv., garanteaza independenta procurorilor fata de guvern. Ministrul justitiei si orice alt functionar guvernamental nu are drept de control ierarhic asupra niciunui procuror. Daca acest control ar fi posibil procurorii ar fi dependenti politic. Imaginati-va ce s-ar intimpla daca si judecatorii ar face exact ce le-ar spune cel care-i plateste. Ar insemna ca rechizitoriile intocmite de procurori si hotaririle judecatoresti sa se schimbe la fiecare schimbare de guvern.

 

Oligofrenia=

Stare patologică caracterizată prin rămanerea in urmă a dezvoltării facultăților psihice, insoțită uneori de tulburări ale dezvoltării fizice și de leziuni ale sistemului nervos central, ca urmare a unor suferințe cerebrale, survenite in perioada intrauterină, in cursul nașterii sau in perioada copilăriei. Te recunosti? Pur si simplu aberezi datorita genei mostenite si a tarlicilor si spilcozilor din copilarie ...

Curtea Constitutionala

ce se ataca activistii de partid din homopzitie ,pardon postacii ... Curtea Constitutionala nu e DORNEANU ,sunt 9 judecatori acolo.... muqles si la gara ... numai ce va convine voua e bine ce nu..

 

-*******

pai 8 sunt dorneni , fa.

Sub presedentia PSD-istului Dorneanu CCR a ajus de rasul romanilor!

CCR se transforma in servitoarea PSD!
Si-a pierdut increderea poporului si trebuie fie desfintat,fie reorganizat prin alegerea judecatorilor de catre populatie,odata cu prezidentialele!
In cazul chemarii dnei Kovesi,care,conform legii,are calitatea de magistrat, in fata parlamentului,se incalca in mods grav Constitutia Romaniei care prevede separarea puterilor in stat!
Acest lucru nu-l stie Dorneanu!
In plus,"comisia"fantoma referitoare la legalitatea alegerilor din 2009,este o diversiune rusinoasa a PSD!
Parlamentul Romaniei insusi,este una dintre cele mai dispretuite institutii de catre romani fiind descris de un organism international,ca "cel mai corupt parlament din lume"!!!!
De ce nu analizeaza CCR neconstitutionalitatea blocarii aplicarii legilor "egale pentru toti"cand pe criterii politice cand Parlamentul blocheaza declansarea proceduriilor urmaririi penale contra parlamentarilor PSD-ALDE si lasarea libera a actiunilor justitiei contra parlamentarilor opozitiei?
Dorneanu va trebui urmarit penal pentru transformarea CCR in servitoarea PSD!
In cazul fraudarii alegerilor din 2009 exista un singur caz care demonstreaza in mod clar ca PSD le-a fraudat:renumararea voturilor anulate(la cererea PSD!!!)in urma carora a rezultat ca pres.Basescu a fost furat de 3000 de voturi!!!!Teo

 

Curtea de justitie a poporului, institutie bolsevica ..

CCR prin fosilele care o compun (a se citi ,,invechiti in gandire si simtiri!( sic!) arata prin tot ce face ca este subordonata in corpore celui care duce prin involutie tara spre prapastie....ontradictia este reala si expusa in motivarea bolsevicilor care niciodata nu au respectat alte puteri constitutionale, vezi fraza in care se mentioneaza ca sefa DNA are in cauza statutul de ,,invitat" deci prin analiza , lexical, teoretic, juridic (!) etc , daca nu doresti, nu te duci unde esti invitat, alt termen juridic nu te obliga . Cat priveste colaborarea intre institutii, off, este dar lipseste cu desavarsire , partizana cu,,puteri egale" dar noi suntem ,,supremi"...NU !!!! esxista autoritate SUPREMA in democratie , alta decat LEGEA, justitia...ori neavand cu ce sa motiveze , CCR vine cu ipoteze sovietice si cum ar putea fi altfel avand in vedere ca absolut toti reprezentantii puterilor statului sunt fosile cu formare profesionala in comunism, cu gena socialista , vezi familiile lor, parintii, locurile unde au studiat politica si functiile in PCR....La 73 de ani tovarasul procuror ar fi trebuit trimis la odihna , pensie ,, In perioada 1967-1974 Valer Dorneanu a fost procuror la procuraturile locale ale sectoarelor 5 si 6 din municipiul Bucuresti." Apropiat al lui Iliescu, probabil ,,acoperit" in rezerva , face ceea ce a invatat..Invitata sefa DNA nu este obligata sa mearga in fata autoritatii ,,supreme" , haita parlamentara, cea rosie, iar Lazar, procuror general nu are temei legal, regulament, etc ca sa o sanctioneze asa cum delireaza fostul procuror comunist...Am citit de curand intr-un editorial extern ca 99% dintre politicieni fosti si prezenti au o legatura stransa cu bolsevismul, comunismul cu fata umana si aratau genealogic trecutul , legaturile tuturor...concluzia , comunistii di odraslele lor au condus si distrus aceasta natiune frumoasa, naiva, sincera si vor perpetua ...asa ca Romania este blestemata sa sufere mai mult din interior decat datorita dusmanilor externi, vezi bulibaseala si ineptiile guvernantilor azi cand de la aproape un an de cand au inselat poporul bajbaie incercand sa aduca legislatia inapoi la ,,tribunalul poporului" ...."Or, asa cum s-a retinut in prealabil, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie face parte din categoria persoanelor invitate, iar nu citate", subliniaza CCR in motivarea sa.". in dex>>>,,INVITÁT, -Ă, invitați, -te, s. m. și f. Persoană chemată, poftită să se prezinte undeva sau să participe la ceva; musafir, oaspete..."...asta nu incumba ,,obligatia"...

 

Interesant

Sunt curios unde este metionata legal cu articole de lege alb pe negru si descrisa aceasta autoritate parlamentara si obligatia de a respecta autoritatea parlamentara.

 

Vocabular de borfas

Este echivalent ca si cum un borfas s-ar adresa cam asa : Ba DNA, nu ati facut nimic ilegal, dar nu ne respectati, ba!

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor