Ziare.com

De la cititori: Traiasca IN-justitia romana!

Sambata, 26 Iunie 2010, ora 21:21

   

De la cititori: Traiasca IN-justitia romana!
O stire inca aburinda ne aduce la cunostinta faptul ca (dez)onorata Curte Constitutionala, in marea sa intelepciune, a decis ca art.1, lit. c din proiectul de lege care prevede taierea pensiilor speciale este neconstitutional.

Si, ca sa vezi comedie, in respectivul articol si la respectiva litera este vorba taman de pensiile magistratilor, categorie in care se includ si prea (ne)cinstitii demnitari in chestiune. Pentru ca taierea celorlalte pensii speciale, adica ale parlamentarilor, aviatorilor, militarilor, este in opinia acelorasi mai mult decat perfecta.

Am pus cu alte cuvinte lupii de paza la turma de mioare reprezentand firavul nostru buget, care de-abia isi mai trage suflarea. Ce mai conteaza ca bugetul sistemului public de pensii este aproape in colaps, ce importanta mai are ca salariile bugetarilor vor fi amputate cu 25%, caci, nu-i asa, "Fiat justitia, pereat mundus!", in traducere libera: "Sa ne pastram privilegiile, chiar de-ar fi sa piara intreaga lume!"

Oare cine si de cand a acreditat ideea ca magistratii sunt niscaiva supraoameni? Cine le-o fi bagat in cap ca inamovibilitatea inseamna legea bunului plac si sfidarea neobrazata si voioasa a restului societatii? Oare unde si cand a disparut orice notiune de demnitate si onoare la o categorie care ar trebui sa intruchipeze exact aceste virtuti?

La ce e buna Curtea?

Intr-o tara in care pensiile se invart pe undeva in jurul sumei care reprezinta echivalentul limitei de subzistenta, ce norme legale sau morale pot justifica pensiile de sute de milioane lunar pe care le incaseaza vitejii luptatori in roba? S-au sacrificat ei si noi nu stim pentru patrie si popor, au adus jertfe de sange sau au varsat oceane de sudoare in aceleasi nobile teluri? As!

Au beneficiat de salarii rotofeie, de vacante judecatoresti, de case de asigurari de sanatate aparte, de iesiri la pensie la varste cand altora abia li se deschide apetitul de viata. Si alte beneficii nescrise.

Sistemul de pensii speciale e un scandal monstruos. E un brigandaj cu aparenta de legalitate. Un furt cu acte in regula din punga comuna a bugetului public. Imprejurarea ca sunt relativ putini beneficiari este irelevanta. Conteaza principiul.

Cu aceasta decizie CCR a dovedit egoism, lipsa de bun-simt elementar si a abdicat de la misiunea si demnitatea sa. Credem ca de aici ar trebui sa se nasca o dezbatere mai ampla in legatura cu teme legate de echilibrul puterilor in stat sau de limitele competentelor acestora. Pentru ca altminteri riscam ca puterea judecatoreasca sa devina un stat in stat, care cenzureaza celelalte puteri ale statului, dar nu este la randul ei cenzurata de acestea. Ori, la rigoare, sa desfiintam toate organismele statale cu exceptia puterii judecatoresti care sa conduca discretionar statul dupa un model ancestral, samanic.

Pana una, alta ar trebui luata in discutie utilitatea unui organism precum Curtea Constitutionala, care nu prea e nici curte adevarata, nici aparatoare a principiilor enuntate ale Constitutiei. De exemplu, principiul care consacra egalitatea in fata legii.

Citeste mai multe despre curtea constitutionala CCR pensii
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 984 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Chucky

Papusa chioara criminala nu ar trebui sa uite minciunile sale ordinare din campanie..CRESTEM PENSIILE! PENSIILE NU SUNT IN PERICOL! etc.....minciuni portocalii pentru fraierii care i-au votat si care acum le arunca inapoi carnatii in gemurile sediilor.Acest insetat de putere cu neuronul scurtcircuitat de dictatura si interese de grup nu poate intelege ca nu POTI CUMPARA LA NESFARSIT OAMENII CU MICI BERE CARNATI SI FUNCTII!!!! Unii mai au ceva esenta de oameni si barbati si ii dau peste nas acestui ticalos.Practica CEDO este de a respinge masurile legislative care taie pensiile (sa inteleaga tot omu). Asa ca oricum daca erau constitutionale in RO ele atingeau un drept fundamental.Si conform Constitutie tratatele si hotararile internationale in materia DREPTURILOR OMULUI AU PRIORITATE FATA DE LEGEA INTERNA.Dar cui sa le spui asta cand toti ling dosuri,inclusiv acel parlamentar obedient TRU care ataca CCR.Ce vreti portocaliilor??? Ca toate institutiile statului sa fie la picioarele voastre puturoase? Mergeti in Correa de Nord daca aveti nostalgii si nu suportati o bruma de democratie!!! Sunteti mielusei pana va da omu increderea ca apoi sa-l mancati de viu precum lupii turbati.Daca acest popor ar avea un pic de vana acu ati fi in tzepe!

 

Precedent periculos.

CC,a stabilit faptul ca guvernul nu are dreptul sa modifice cuantumul pensie decat in sus.Daca in viitor un guvern populist,dubleaza punctul de pensie inainte de alegeri pentru a profita electoral,inseamna ca in vecii vecilor,nimeni nu le mai poate micsora si generatii intregi vor fi robii pensionarilor.Ma intreb daca ziaristii isi dau seama de gravitatea acestei decizii a CC?

 

FALS

Ar trebui ca aceasta decizie sa-i responabilizeze pe toti neavenitii care au condus tara asta si pe care au ruinat-o.Sa nu mai MINTA ! Ma exaspereaza la culme cand toti declara ca au mintit si nimeni nu-si da o demisie de onoare.IN ORICE STAT CIVILIZAT daca guvernul declara(prin ministrii sai) v-am mintit cu pensiile,v-am mintit si am tainuit situatia economica doar sa mai roadem la ciolan daca nu plecau de buna voie erau arsi pe rug! AICI IN ROMANIA NU ESTE DEMNITATE! Pastram mincinosii in functii si cand se spune PANA AICI ! GATA! sar toti lingaii de funduri portocalii si ataca ce a mai ramas din statul asta de drept,o umbra de stat de drept si anume CCR pe care au jucat-o la poker cu all in si au pierdut!

Daca as fi in locul Presedintelui Basescu as decreta Stare de necesitate si as dizolva si Curtea , si Parlamentul si as conduce si guvernul - premierul fiind doar delegat .

Se apeleaza prea mult la deciziile Curtii .
As instaura o dictatura si as schimba intreaga legislatie .
Cu lege martiala si consecinte .
Fara gluma , cu tem belii nu e de glumit si nici de negociat !

Gresiti profund !

Mi-a placut o afirmatie a "Regelui" Prigoana(prin 2007 nu intrase in ca...politica): "Este foarte bine sa creasca pensiile si salariile,ca , in acest fel, obliga guvernantii sa gaseasca solutii inteligente de dezvoltare a tarii". Pensiile si salariile din Romania sunt cele mai mici din Europa.Numai un retardat poate avea ca tinta scaderea lor.Populatia trebuie sa ceara performanta de la guvernanti.Orice culoare politica ar avea ei.Cine administreaza tara prost, trebuie sa plateasca. Nu politic , ci material sau penal ,dupa caz.
Stie cineva de ce s-a respins legea raspunderii fiscale?

domnule Fodor,

Multa patima,putina cunoastere ! C.C. este o institutie politzata ce trebuie desfiintata.ICCJ trebuie sa-i preia atributiile prin infiintarea unei sectii constitutionale (prin viitoarea constitutie)De aici ne separam.Confundati prevederile "legale" cu cele "constitutionale".Salariile si pensiile magistratilor trebuie sa fie mari.Si cele ocupationale.Numai ca la magistrati,in cazul comiterii unor infractiuni,pedepsele ar trebui marite (si in cazul greselilor) si sanctionati si cu pierderea drepturilor speciale.Ceilalti (aviatori,militari,etc)pot plati cu viata orice greseala,fara interventia vreunei legi.Justitia este numita "cea de-a treia putere" pentru ca are rolul de a le controla pe "executiva" si "legislativa" care, oricum o controleaza pe cea judecatoreasca (pana acum a ignorat-o si mai nou o siluieste).Este mare nevoie de o justitie puternica si autonoma. Sa nu confundam CC (politruci) cu magistratii (profesionisti) . Culmea e ca politrucii stabilesc ce trebuie sa faca profesionistii.O alta anomalie si mai mare (specific romaneasca): in democratie ,majoritatea impune regula; in Romania o impun minoritatile(nationale,a tradatorilor , incultilor, needucatilor ,s.a.).N-ar fi o problema, daca ar avea rezultate bune,dar... Va veni si scadenta!.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor