Ziare.com

Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Ce ar fi legal sa decida CCR?

de
Luni, 20 August 2012, ora 11:16

   

Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Ce ar fi legal sa decida CCR?
Se apropie fatidica zi de 21 august. Fatidica prin consecitele sale, cu imens potential de schimbare rapida a datelor politico-sociale-economice din Romania.
Pe 21 august, CCR ar trebui sa decida, in sfarsit, asupra valabilitatii referendumului, conform legilor in vigoare.

Legalitatea deciziei CCR

In primul rand este vorba de Legea 47/1992

"Art.47. - (1) Plenul Curtii Constitutionale decide cu o majoritate de doua treimi asupra valabilitatii referendumului.
(2) Hotararea Curtii Constitutionale stabileste daca a fost respectata procedura pentru organizarea si desfasurarea referendumului si confirma rezultatele acestuia.
(3) Inaintea publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, hotararea Curtii Constitutionale se prezinta Camerei Deputatilor si Senatului, intrunite in sedinta comuna".


Adica, se supune la vot valabilitatea referendumului. Nu validarea, nu invalidarea, nici anularea, ca nu scrie in lege asa ceva. Iar procedura pentru organizarea si desfasurarea referendumului a fost indeplinita.

Majoritatea de doua treimi (6-3 sau mai mult, 7-2, 8-1), pentru valabilitatea referendumului, a fost introdusa de legiuitor pentru a marca situatia de exceptionalitate a demiterii unui presedinte al Romaniei, lucru care nu se petrece in fiecare an sau in fiecare luna.

Per a contrario, orice alt scor, (5-4, 4-5, etc), inseamna nevalabilitatea referendumului. Tertium non datur. Si presedintele Basescu se intoarce la Cotroceni.
Acestea sunt prevederile legale. Cum dupa toate datele transmise de BEC, s-au prezentat la vot 46,23% dintre cetatenii cu drept de vot, este clar ca legislatia plaseaza referendumul in categoria "nevalabile". Asa ca nu vad cum ar putea un judecator de la CCR sa declare referendumul valabil.

Cvorumul

S-au purtat si se poarta discutii asupra cifrei care reprezinta numarul total de cetateni cu drept de vot.

Prima evaluare, de 18,3 milioane locuitori, sustinuta de BEC, de AEP (Autoritatea Electorala Permanenta) si de ministrul Ioan Rus, inclusiv prin adrese scrise inaintate CCR si prin demisie, "ca sa nu-si petreaca batranetile in puscarie", a fost contestata de actuala putere, inclusiv prin plecarea, mai de voie, mai de nevoie, a celor doi ministri, Rus si Dobre.

Pana la urma, CCR a transat si aceasta problema prin decizia din 14 august, in felul urmator:

"Prin Adresa nr.5305 din 3 august 2012, Plenul Curtii Constitutionale a solicitat Guvernului sa comunice numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente, actualizate (pana la data de 10 iulie 2012) conform dispozitiilor art.17 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului. Listele electorale permanente sunt, potrivit art.2 alin.(1) lit.c) din Legea nr.370/2004, "listele cuprinzand cetatenii romani cu drept de vot care au implinit 18 ani pana la ziua alegerilor inclusiv." Acolo unde aceasta operatiune nu s-a executat, urmeaza a se realiza in termenul acordat de Curte."

Specificatia "listele cuprinzand cetatenii romani cu drept de vot care au implinit 18 ani pana la ziua alegerilor inclusiv", inseamna indiferent de domiciliu sau resedinta, indiferent daca au sau nu documente de identitate valabile sau expirate (cele expirate pot fi preschimbate in cateva ore), indiferent de statutul de casatorite sau nu, indiferent cati locuiesc intr-o locuinta, etc.

Sa fie in viata si sa nu aiba interdictie de a vota printr-o sentinta definitiva. Adica, la numarul anterior de 18,3 milioane, se adauga circa 450.000 stabiliti cu domiciliul in strainatate si cu acte in evidenta MAE, si se scad cei decedati, acolo unde operatia aceasta nu s-a facut, in mod regulat, pana in 10 iulie.

Declaratiile minstrului Radu Stroe, (cel care a declarat deunazi ca nu recunoaste si respecta o decizie a CCR aparuta in Monitorul Oficial):

"In cadrul procesului de actualizare a listelor, au fost depistate persoane cu actele de identitate expirate "nu de o luna, doua, ci de doi, cinci sau sapte ani". "Este o categorie importanta de cetateni ale caror acte de identitate sunt expirate de ani de zile. Mai sunt apoi cei de afara (din strainatate - n.r.). Vor fi modificari majore", demonstreaza fie necunoasterea legislatiei, fie prostie, fie manipularea ordinara a populatiei, ca sa poata avea pretexte ulterioare pentru organizarea unor manifestatii de strada. Dv., domnule Radu Stroe, spre deosebire de Ioan Rus, vreti sa "va petreceti batranetile in puscarie"? Ca asa pare. Sau, cine n-are curaj, sa stea acasa.

Oricate date ar veni de la administratiile locale, nu pot contabiliza 2,5 milioane de morti sau de condamnati in cateva zile. Ar fi de un ridicol perfect.

Aud mereu ca o "majoritate" 7,4 milioane de romani si-au aratat dorinta si vointa ca presedintele Basescu sa plece si acestia trebuie aparati si protejati.

Trec peste fraudele imense care, dupa anchetele procurorilor, vor scadea acest numar si intreb: dar restul de 11 milioane, care n-au vrut sa voteze demiterea presedintelui, nu formeaza o majoritate?

Alegatia ca acestia oricum nu voteaza de obicei este falsa. O parte dintre ei nu votau pentru ca aveau de ales intre doua rele. La demiterea presedintelui lucrurile se schimba esential, nu mai este vorba de ales intre doua rele ci de a decide soarta presedintelui Romaniei. O cu totul alta miza. Si pana la proba contrarie nu se poate afirma nimic despre dorinta si vointa celor 11 milioane, care au decis, posibil, sa nu participe la vot pentru a impiedica realizarea cvorumului. Lucru perfect legal. Asa ca despre ce majoritate vorbim, cand cei neprezentati si-au realizat tinta electorala asa cum au crezut de cuviinta. 11 milioane. Inseamna sa nu fie bagati in seama? Nu formeaza si ei o majoritate?

Iata si scenariile posibile, in ordinea probabilitatii lor

Scenariul A.

CCR decide ca referendumul este nevalabil, prin nerealizarea scorului de 6-3 necesar valabilitatii. Revenirea lui Traian Basescu la Cotroceni poate fi tergiversata sau amanata un timp, prin neintrunirea Parlamentului care sa ia act de decizia CCR. Doar atat poate face, dupa cum recunosc inclusiv juristi ai USL. Oricum controlul deciziilor parlamentului, cand este vorba de valori si principii constitutionale, s-a intors la CCR. Nu cred ca in aceste cateva zile de tergiversare ar avea tupeul sa schimbe sefii Parchetelor.

Crin Antonescu pleaca din viata politica, cum a promis, alianta USL s-ar putea sparge, iar Victor Ponta ar putea fi dat jos din functia de premier chiar de proprii colegi de partid, ca vinovatul principal pentru aventura in care a bagat partidul si care il poate costa pierderea alegerilor din decembrie.

Scenariul B.

CCR valideaza referendumul, in ciuda evidentei faptului ca cvorumul nu a fost realizat, actuala putere schimba rapid sefii Parchetelor Generale si DNA, il gratiaza pe Adrian Nastase, iar parte importanta din puterea judecatoreasca cade in capcana clientelismului politic. Supravietuirea economica a Romaniei devine abia acum o mare problema, costurile imprumuturilor devin exorbitante datorita instabilitatii politice si Romania se prabuseste economic dupa scenariul grecesc.

Marti vom sti care dintre cele doua scenarii este cel valabil.

Sectiunea de invitati a Ziare.com gazduieste o serie de editoriale scrise de personalitati ale vietii publice din Romania.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5838 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
39 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Legal, sedinta CCR ar trebui sa fie publica!

Semnati petitia online care cere ca sedinta Curtii Constitutionale de maine, 21 august 2012, sa fie transmisa de televiziuni!
Conform Legii Nr.47/1992 privind organizarea si functionarea ***tii Constitutionale, Art.12., Aliniatul 1: “Sedintele de judecată sunt publice, in afară de cazul in care, din motive intemeiate, Curtea hotărăste altfel". Motive intemeiate, nu aiureli !
http://www.petitieonline.com/cerem_ccr_transmiterea_la_tv_a_sedintei_din_data_de_21082012

 

Curtea Cri_mina_lilor din Romania,toate deciziile lor au

doctrina SECURISTA INTERLOPA.

Aceasta Grupare INTERLOPA trebuie arestata iar CCR trebuie desfiintata - atata timp cat acolo sunt numiti pe criteri politice.....de ce mai discutam de independenta justitiei ????

Bosorogi si pipitele sa mearga la puscarie unde le este locul ,impreuna cu piratul .

Votul celor 7,5 mil de cetateni trebuie respectat , NU ignorat de aceste J.O.

 

CCR trebuie sa invalideze referendumul

din lipsa de cvorum.

 

Care lipsa?!

E exces! basescu demis, cu brio!

usl recunoaste

Dupa cum vedeti se incearca o alta cale de a face in asa fel incat pragul de 50+1 sa fie atins dupa bunul plac al USL-ului!!! Declaratiile "nevinovate" ale lui Dusa explicand cum vor "opera" pe listele centralizate, arata contrariul si ca le vor "aranja" la comanda mafiei USL!! Si noi acum ce sa facem, sa-l credem pe acest oportunist, care minte cu nerusinare? Toti *** de pe listele electorale au votat pt USL! Toti cei cu acte expirate au fost acceptati la vot de catre comisiile USL-ului!! Sa vedem daca acest nou plan diabolic va reusi!

Nea Vlastoane, un raspuns simplu la o asemenea intrebare:

Debarcarea Matrozului!
Se pare ca pe multi ii mai f..e grija de Nastase!
Nu au auzit ce a afirmat Nastase? Se simte de parca ar fi in cantonament! Isi pregateste revenirea pe teren.

Sunteti prea bland si intelegator

CCR ar trebui nu sa invalideze (pentru ca nu are documente valide nici pentru validare si nici pentru invalidare), ar trebui pur si simplu sa ANULEZE aceasta porcarie de referendum in care ne-am tiganit ca la usa cortului.
Una din doua: ori suntem o natie de idioti (prin clasa noastra politica, desigur), ori tot acest circ lamentabil si prelungit nepermis de mult are niste scopuri bine definite (si de care nu cred ca NATO si Consiliul Uniunii Europene sunt straine). Prea usor si repede s-a trecut dintr-o stare in alta, ba nu recunoastem CCR, ba recunostem CCR, ba ii injuram pe Merkel si Barroso, ba le scriem scrisori de dragoste. Nu se poate asa ceva, CCR, daca de ea depinde, trebuie sa puna capat rapid acestei rusini nationale si sa anuleze Referendum-ul. Alegeri, asta trebuie sa facem. Sa le asteptam pe cele parlamentare, sa vedem cum ies si apoi vedem ce facem si cu cele prezidentiale si, eventual, cu revizuirea Constitutiei in sensul de a o face mai clara si mai precisa.

Nu exista

anulare, daca s-a constatat deja, intr-o decizie a CCR, ca organizarea si desfasurarea referend. au fost legale. Din motive de rezultat nu poate fi anulat un referendum

 

Vlastoane, cetatenii romanii au participat la un Referendum,

...nu la alegerea presedintelui. Din fericire, ne dam foarte bine seama cine vrea sa deturneze vointa celor ce si-au exprimat un vot.
Cred ca nu ti-e clar continutul art. 47 alin. 1:
"Art.47. - (1) Plenul Curtii Constitutionale decide cu o majoritate de doua treimi asupra valabilitatii referendumului."
Vezi cumva in continutul celor doua aliniate cum se iau aceste hotariri?

Este evident.

Toata aceasta propaganda , desantata impotriva presedintelui este orchestrata mai ales de PNL,care vrea neaparat sa puna mana, impreuna cu Voiculescu pe justitie, pentruca are foarte multi puscariabili, care trebuie sa scape de dosarele penale avute pe rol. Adevaratii liberali au gresit grav ca l-au propulsat pe acest repetent in fruntea partidului. Poate le vine mintea la cap; mai bine mai tarziu , decat niciodata!

Alegeri anticipate! Basescu a fost demis de popor! Restul e dementa.

Referendumul si Democratia. Nu suntem colonie, nici Basistan.

1.- In democratie conteaza legea majoritatii – a celor responsabili care isi asigura riscul si raspunderea votului.

- Nu absenteistii – neinteresati de soarta cetatii ;

- Nu lasii care nu-si asuma votul si respectiv exprimarea opiniei.

2.- Decizia boicotului, luata de inculpatul Traian Basescu si adeptii sai este decizia unor lasi care s-au temut de opinia cetatenilor.

3.- Decizia Curtii Constitutionale, cu stabilirea pragului minim de 50% nu lua in calcul decizia de boicot din partea celui implicat si a sustinatorilor sai.

A ignora acest efect al boicotului inseamna a nesocoti votul cetatenilor activi care s-au prezentat la vot si deci s-au pronuntat pentru demiterea domnului Basescu – deci a nesocoti parerea a 9 milioane de romani

4.- Realitatea demografica a Romaniei este aceea ca nu mai exista 18 milioane de romani cu drept de vot. Se opereaza cu statistici invechite.

- Romania are o crestere demografica negativa (populatia scade anual cu cel putin 200.000 de oameni)

- Iar circa 2 milioane de romani sunt pleacati din tara definitiv sau temporar.

Deci, in realitate, cei 9 milioane de votanti la referendum – nu reprezinta 50% ci cca. 60% din cetatenii cu drept de vot.

5.- In aceste conditii, este uluitoare insolenta cu care Basescu doreste invalidarea referendumului.

6.- Dimpotriva, eu cred ca toate acestea constituie argumente clare pentru Curtea Constitutionala pentru a valida votul romanilor la referendum.

7.- Domnul Basescu a fost votat in 2009 cu 5 milioane de voturi. Acum, 8 milioane de romani ii spun ca trebuie sa plece. A nesocoti acest vot al romanilor ar fi un act iresponsabil al lui Basescu. Singura concluzie onorabila pentru domnia sa ar fi : sa plece, sa-si dea singur demisia.

8.- In Europa nu exista conditia prezentei a peste 50% din alegatori ci sunt frecvente situatiile in care aceasta cifra se situeaza mult sub acest prag.

9.- Deci Curtea Constitutionala trebuie sa valideze referendumul, in spiritul respectului fata de vointa clara a electoratului roman.

 

care vointa dle?

Eu mi-am exprimat vointa neparticipand la mascarada si pentru a invalida referendumul. Vionta mea nu se pune?

Nu!

Boicotul inseamna ca nu te intereseaza! Pentru ala care te-a-ndemnat, inseamna infractiune.

Ai cistigat vreodata la Loto fara sa joci?

.

Alegeri anticipate! Basescu a fost demis de popor! Restul e dementa.

Pe perioada suspendarii, inculpatul Basescu Traian nu beneficiaza de nici un fel de imunitate.

Justitia: Inculpatul Basescu Traian trebuie sa raspunda penal pentru savarsirea infractiunilor de:

- Tradare - Art. 155 - Cod penal
- Atentat care pune in pericol siguranta statului - Art. 160 - Cod penal
- Atentat contra unei colectivitati - Art. 161 – Cod penal
- Subminarea economiei nationale - Art. 165 - Cod penal
- Propaganda in favoarea statului totalitar - Art. 166 Cod penal
- Actiuni impotriva ordinii constitutionale - Art. 166 indice 1 Cod penal
- Complot Art. 167 - Cod penal
- Comunicarea de informatii false, Art. 168, indice 1 Cod penal
- Amenintare Art. 193 Cod penal
- Santaj Art. 194 Cod penal
- Inselaciune Art. 215 Cod penal
- Ultraj Art. 239 Cod penal
- Abuz in serviciu contra intereselor publice Art. 248 Cod penal
- Abuz in serviciu in forma calificata Art. 248, indice 1 Cod penal
- Purtare abuziva Art. 250 Cod penal
- Trafic de influenta Art. 257 Cod penal
- Asocierea pentru savarsirea de infractiuni Art. 323 Cod penal
- Instigare publica si apologia infractiunilor Art. 324 Cod penal
- Genocid Art. 357 Cod penal

Pentru incalcarea:

- art. 52 alin 1 si 3 - din Legea 3/2000 – privind organizarea si desfasurarea referendumului
- art. 2 - din Legea nr. 14/2003 - a partidelor politice
- art. 54 - din Constitutia Romaniei - Fidelitatea fata de tara
- art. 80 - din Constitutia Romaniei - Rolul Presedintelui

 

@S-V

Nici asta n-ai inteles-o!
Lipsa votului tau nu se asimileaza voturile pentru ramanerea presedintelui suspendat.

Este doar disperarea voastra.
Mai lasa-ne cu aberatiile tale pseudo-politice.

CCR obstructzioneaza Justitzia!

BASESCU a fost demis de popor pt incalcari ale Constitutziei iar aceste incalcari trebuiesc judecate de un tribunal!
Plus dosarele penale pe care le are deja!
Prin neaplicarea deciziei populare, exprimata prin vot la Referendum, CCR il favoriazeaza pe potentzialul infractor Basescu, intarzie aplicarea legii!
Base a fost demis, scurt si clar!

Ce ar fi legal sa decida CCR ?

Sa nu mai debitezi prostii dle.Atat.Numai ca nu este treaba lor,nene.Incepi sa devii infect de partinitor cu basismul dtale.

 

bai janvaljan,

iar tu esti"infect de partinitor" cu USLamismul tau. Toti cei ca tine , in pofida evidentelor,viseaza la Cotroceni un neavenit , ajuns acolo prin frauda si minciuna! Chiar nu mai aveti nici un pic de rusine , mercenarilor?

Este momentul sa ne trezim

Dupa cum vedeti CCR a gresit.Judecatorii s-au lasat intimidati de Ponta si firfiricii lui, Basecu pe de alta parte, de acolo din garaj avertiza ca se intampla lucruri necurate la nivel de Guvern si CCR. Tot din celebrul si amaratul de garaj "tuna" Basescu ca nu va pemite asta, chiar daca, nu mai are telefon operativ, fara sprijin prea mare din partea colegilor, fara avantajele unui presedinte de tara, fara palat, fara guvern care sa-i fie favorabil, cu o presa ostila care zi si noapte dezinformeaza, minte pe bani grei din punga lui Felix-Turnatorul, fara multe......dar, acest barbat a reusit sa puna in garda o lume intreaga pentru a nu lasa tara in ghearele praduitorilor flamazi de la USL.

 

Cine este mosul acesta?

Il cunoaste cineva si pe cine reprezinta? Este cumva membru in CCR?

 

Legal?

care lege il demite? ca nu inteleg

Constitutia din kongo

Sau nici macar aia.

Ce nu-ntelegi, ma?

Ca legea nu-i basista?

E un cerc in jurul "membrului" lu' basescu!

!

Legal, basescu e demis!

CCR trebuie doar sa confirme.N-are ce altceva sa zica!

 

care lege

Il demite?

parere

Validarea referendumului! 7,5 milioane de romani cer demiterea lui Traian Basescu! Acest lucru poate fi ignorat de Basescu, dar nu si de Curtea Constitutionala!

 

...

Despre cei cu domiciliul in strainatate: "Alegatia ca acestia oricum nu voteaza de obicei este falsa".

Nu conteaza daca voteaza sau nu, dreptul de vot il au. Sunt destui si cu domiciliul in tara care "oricum nu voteaza". Ii taiem si ei de pe lista? Pai atunci, sa-i taiem pe toti care au lipsit de la referendum, ca toti acestia sunt in categoria celor care "oricum nu voteaza". Sa recunoastem dreptul de vot doar celor care au participat pentru ca acestia sunt singurii care "voteaza oricum", et voila, avem participare de 100%.

Buletinul expirat nu implica retragerea dreptului de vot. Dreptul de vot poate fi retras numai in conditiile expres prevazute de lege: in cazul unei condamnari cu "interzicerea unor drepturi" sau prin renuntarea/retragerea cetateniei. Nicio lege nu spune ca se retrage dreptul de vot celor care au documentele de identitate expirate. Respectivii au drept de vot. Nu pot vota din cauza imposibilitatii de a se legitima. E o imposibilitate tehnica, dar nu le-a retras nimeni dreptul de vot.

Trebuie sa facem diferenta dintre lipsa dreptului de vot si imposibilitatea de a vota. Cine nu are drept de vot nu are ce cauta la alegeri indiferent de orice alte conditii. Cel care din diverse motive, imputabile lui sau nu, este imposibilitate de a vota, nu isi pierde dreptul de vot. Daca eu imi spal unica pereche de pantaloni in ziua alegerilor, sunt in imposibilitate de a vota, dar nu mi-a retras nimeni dreptul de vot. Trebuie sa apar pe liste ca alegator absent. Daca nu am buletin valabil, iarasi nu pot vota. Dar nu din cauza lipsei dreptului de vot ci din cauza imposibilitatii de a ma legitima. Si in acest caz trebuie sa apar pe liste ca alegator absent. Nu aveam intentia de a merge la vot asa ca nu mi-am batut capul cu innoirea documentelor de identitate. Dar absenta mea trebuie consemnata, pentru ca in conformitate cu constitutia si legile in vigoare sunt cetatean cu drept de vot.

 

Ai citit art. 5 din Legea Referendumului actualizata?

"(2) Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel putin jumătate plus unul din numărul persoanelor inscrise in listele electorale permanente"

Spune-mi un stat european in care cetatenii aflati cu domiciliul sau resedinta in alt stat sint inclusi in listele permanete.

Curiozitate

Domnule Vlaston, de ce va pierdeti timpul sa raspundeti la comentarii cretine?

 

Ce nu ti-e clar Vlastoane?

Art 47 spune clar: decizia, oricare ar fi ea, se va lua cu 6-3. Punct.
Daca vrei sa faci teoria chibritului cu diferitele tale scenarii, fa-o in Cismigiu, impreuna cu alti pensionari politicieni de ocazie.

 

...........................DOMNILOR, fara tovarasi!!!!..............

..In fosta mea patrie vin la anul viitor! Daca voi gasi O TARA, pontana, ilescieana, felix'voiculeasca, antonoviana, patriciana, bacalizata, vadimizata, transfor'fenecherizata, gideata, ambidextra, etc-eterata, ottomanizata, fgroosterizata, ulivizata, si alte multe lucruri si nimicuri valorice...Voi totusi calca prima data cu fetita mea, dar nu cu placerea pe care o ai cind esti in vizita intr-un stat civilizat democratic, stat de drept! Aveti pretentii de Stat de 2050 sau acum de 2100 de ani? Este de risul curcilor ce este posibil intr-un asemenea 'asa zis stat'! De drept, European? Prin Urali si rusii sint ''europeni''! Indepartativa cit se poate de 'democratia' rusilor lui putin prin ilici iliescu!
SA AVETI NOROC!...accept ORICE, insulta de la oricare din sustinatorii uslamului si nu va faceti probleme ca voi supravietui! As zice mai bine, VOI TRAI, nu SUPRAVIETUI, ca si intr-o Romanie USLAMICA!
viorel ratiu cincinnati oh usa

 

Se pare ca ceea ce hotaraste curte e legal!

Va vad om in oarecare etate. Probabil pensionar. Nu stiu ce pensie aveti dar sunt convins ca pe baza contributiei pe care ati acumulat-o in decursul vietii. Ei bine, aceasta CCR a decis "legal" ca magistratii nu trebuie sa respecte acest proces economic. Legalitatea acestei decizii este similare cu legalitatea uneia care spune ca gravitatia nu exista!!! Principiile economice nu pot face obiectul unei hotarari judecatoresti. Maine poimane CCR hotaraste ca legea relatitatii a lui Einstein nu e constitutionala. Samd. Acesti judecatori care inainte de a fi profesionisti sunt niste mari oportunisti, vor da o hatarare de tip Pitia, oracolul din Delphi, delegand responsabilitatea fie la Parlament, fie la Comisia de la Venetia.

 

Tov. Vlaston, se poate...

...intimpla sa nu mai iasa basescu, atunci ce faceti? despre cine mai scrieti? Sau va mutati "limba"?

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor