Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Judecatorii CCR pot deveni azi eroii neamului. Sau dimpotriva

Luni, 09 Iulie 2012, ora 10:53
10075 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Judecatorii CCR pot deveni azi eroii neamului. Sau dimpotriva

Zi istorica pentru judecatorii CCR. In mintea si curajul lor sta soarta Romaniei, posibil pentru multi ani.

Toate datele legislative, demonstrate de juristi si specialisti independenti, spun ca exista suficiente temeiuri in Constitutie si legile tarii pentru ca tot puciul initiat la Grivco sa fie dat peste cap si reintors la momentul zero.

Depinde doar de cinstea, verticalitatea si curajul judecatorilor de la CCR.

Si, atunci, cum se explica planul minutios pus la punct de specialistii in lovituri de stat ai lui Dan Voiculescu?

Au mers la cacealma. Si la intimidare. Poate se prinde. Cum spune Laura Stefan, exact ca hotii cu sacul de bani furati dintr-o banca. Daca tine, bine, daca nu, infunda puscaria.

Preluarea in forta a Monitorului Oficial, schimbarea presedintilor Camerelor legislativului, punerea sub acuzare a presedintelui, totul in 4 zile, demonstreaza o premeditare si un calcul indelung exersat. Si prevestit de catre Dan Voiculescu in urma cu cateva luni.

Au intervenit doua variabile, greu de anticipat. Plagiatul lui Ponta si situatia catastrofala de la Ministerul Educatiei, care au alertat opinia publica, presa si clasa politica europeana, ca in Romania se intampla ceva necurat.

Episoade caraghioase, precum participarea la intalnirea de la Bruxelles, s-au succedat unul dupa altul. Amenintarile la adresa judecatorilor CCR, retrase apoi dupa o interventie viguroasa a conducatorilor UE, au dat masura reactiei institutiilor Uniunii Europene.

Si ce daca, vor spune initiatorii puciului?

Nu-i chiar asa. Romania imprumuta anul acesta 16 miliarde de euro, fara de care nu poate plati pensii si salarii. Un semnal din partea Parlamentului si Comisiei Europene ar putea ingheta aceste imprumuturi, si atunci sa-l vad pe plagiator, de unde va lua bani de pensii si salarii bugetare? Va fi alergat pe strazi, ca ultimul borfas prins la furat? Posibil.

Toata succesiunea evenimentelor de luna aceasta depinde de decizia CCR de astazi si maine. Mai mult, posibila cadere accelerata a cursului de schimb si starea economiei romanesti. Mentinerea, sau nu, a increderii investitorilor in stabilitatea politica romaneasca.

Niciodata atat de multi oameni n-au stat in asa de putine maini. Si minti curajoase, verticale si impartiale. Carora le vor datora totul sau nimic.

Iata, posibilii eroi ai neamului:

Augustin Zegrean

- Presedinte

Aspazia Cojocaru

- Judecator

Acsinte Gaspar

- Judecator

Petre Lazaroiu

- Judecator

Mircea Stefan Minea

- Judecator

Iulia Antoanella Motoc

- Judecator

Ion Predescu

- Judecator

Puskas Valentin Zoltan

- Judecator

Tudorel Toader

- Judecator

Sectiunea de invitati a Ziare.com gazduieste o serie de editoriale scrise de personalitati ale vietii publice din RomaniaCiteste si:
Dacian Cioloș anunță că USR nu va vota un guvern minoritar condus de Nicoale Ciucă
Dacian Cioloș anunță că USR nu va vota un guvern minoritar condus de Nicoale Ciucă
Președintele USR Dacian Cioloș a anunțat joi dimineață, 21 octombrie, că USR nu va vota un eventual guvern minoritar din care să nu facă parte, chiar dacă liberalii vin cu o altă...
Primele tensiuni în PSD. Vasile Dîncu și Dumitru Buzatu au cerut ca partidul să nu-l voteze pe Ciucă SURSE
Primele tensiuni în PSD. Vasile Dîncu și Dumitru Buzatu au cerut ca partidul să nu-l voteze pe Ciucă SURSE
Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, și Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, au cerut în ședința Biroului Permanent al partidului ca PSD să nu...
Sursa: Ziare.com