Editorial: Motivatia pe care CCR n-o va face publica

Marti, 10 Iulie 2012, ora 13:48
10432 citiri
Editorial: Motivatia pe care CCR n-o va face publica

Indiferent cate intorsaturi de calcai ar putea considera unii ca ar fi prestat magistratii Curtii Constitutionale pentru a decide ca suspendarea presedintelui Traian Basescu a fost in regula, hotararea acestora are temei legal. Ne place sau nu.

S-au bazat pe o ordonanta de urgenta care a luat CCR din atributii si a lasat Parlamentului ultimul cuvant in materie de suspendat presedintele.

La data emiterii acestei ordonante, ea nu mai putea fi atacata de nicio institutie, deoarece si Avocatul Poporului fusese tuns. Executie sumara, dar foarte bine calculata, fara niciun detaliu lasat alandala.

Singura mea curiozitate ar fi sa vad cum motiveaza Curtea nerespectarea Constitutiei, care spune ca presedintele poate fi suspendat daca savarseste fapte grave care incalca Legea fundamentala. Dar numai asa, de amorul artei, ca sa stiu daca nu cumva am suferit un atac vascular cerebral si mi-am pierdut functiunea gandirii.

Ce s-ar fi intamplat daca CCR ar fi fost mai catolica decat Papa? Dadea la loc comanda suspendarii, iar tensiunea acumulata in ultima perioada in Romania, unde daca aprinzi un chibrit explodeaza totul, nu avea nicio sansa sa se risipeasca.

Prin urmare magistratii s-au gandit ca au o functiune sociala si au umblat la supapa de presiune. Pana la urma, odata cu intoarcerea lui Traian Basescu la popor se transeaza o chestiune care framanta natiunea din ianuarie. Laie sau balaie, tragem linie si mergem mai departe.

Aparent nu pot fi criticati. Cum Parlamentul si-a tras puteri conferite, pana mai ieri, exclusiv CCR, justificarea va fi inghitita, prin urmare ne incolonam la urne. Nu mai conteaza ca aceasta tara nu mai are o institutie care sa vegheze la intangibilitatea Constitutiei, oamenii au pus mai presus linistea.

Cu o asemenea presiune pe umeri, cu intreaga Europa in ceafa, cu raportul de monitorizare pe justitie la usa si aderarea la Spatiul Schengen periclitata, au pus batista pe tambal.

Ramane, insa, suspiciunea ca in Romania poate fi pus orice intre paranteze. In ciuda hotararii CCR, Angela Merkel nu-si va inghiti cuvintele. Doar nu-si imagineaza cineva ca doamna de otel s-a bazat in aprecieri pe extrase din presa, si nu pe sinteze furnizate de serviciul propriu de informatii, partener al SRI in Uniunea Europeana!

Iau de pe site-ul SRI: "(...) atributiile si competentele Serviciului vizand, printre altele, si apararea democratiei si ordinii constitutionale. (...) o atentie deosebita se acorda acelor situatii cu repercusiuni asupra intereselor unor segmente largi de populatie, precum problemele remanente din sanatate, invatamant, protectie sociala, precum si in realizarea actului de justitie, determinate de abuzurile si ilegalitatile comise de persoane cu responsabilitati in aceste domenii".

Daca evidentiez asta, inseamna ca pornesc de la convingerea ca in afacerea suspendarii exista un abuz. In scurt timp, va fi vizibil pentru toti. Cum imi place mie sa spun, in curand ne va fi dor de Adrian Nastase. Si nu e umor. E amaraciune!

Citeste si:
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Germina Nagâţ, membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), a afirmat că Traian Băsescu nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii,...