Ziare.com

Pas decisiv catre amnistia mascata

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Marti, 12 Martie 2019, ora 07:25

   

Pas decisiv catre amnistia mascata
Dupa aproape doua luni de la pronuntarea, in 16 ianuarie, a deciziei privind protocoalele SRI-PICCJ, majoritatea de 6 judecatori a CCR a reusit sa emita si motivarea pentru care Protocolul din 2009 a fost declarat total neconstitutional, iar cel din 2016 partial, ambele iesite demult din vigoare.

Decizia 26/2019 este un delir juridic perfect, in care sunt amestecate notiuni si competente intr-un ghiveci unic. Ca sa intelegeti dimensiunea, va dau doar un citat emblematic de la paragraful 148: "Curtea mai retine ca protocoalele de colaborare sunt acte unilaterale, intrucat reflecta o singura vointa juridica, chiar daca sunt incheiate intre doua entitati publice".

Daca ar exista un top al aberatiilor, cred ca aceasta ar fi foarte greu de detronat: acte unilaterale care se incheie bilateral. Actele unilaterale prin defintia lor nu implica decat o singura parte care isi manifesta vointa: intr-un testament, intr-o demisie, de exemplu. Cand exista doua parti semnatare, automat avem doua vointe, chiar daca sunt concordante. E de Bula!

Nu e de mirare ca opiniile separate ale judcatorilor Stanciu, Morar si Minea fac tandari opinia majoritara si ineptiile ei. Daniel Morar numai prosti nu-i face explicit pe majoritari punand degetul pe toate ineptiile juridice, spre exemplu:

"Actele de urmarire penala sunt supuse cenzurii judecatorului sau instantei de judecata in raport cu legea in vigoare si nicidecum raportat la un protocol de colaborare, incheiat de un organ de urmarire penala cu o alta autoritate a statului, si care, in plus, are caracter secret.

In aceasta lumina, apare surprinzatoare concluzia la care ajunge Curtea Constitutionala, in opinia majoritara, potrivit careia protocoalele, 'sub aparenta legalitatii, au pus instantele judecatoresti in situatia de a le aplica tale quale, ceea ce a facut dificila verificarea dispozitiilor referitoare la competenta materiala si dupa calitatea persoanei a organului de urmarire penala si aplicarea sanctiunii nulitatii absolute'.

In primul rand, aceste protocoale au avut caracter secret, fiind supuse regimului documentelor clasificate, astfel ca instantele judecatoresti, neavand cunostinta de ele, nu aveau cum sa le aplice tale quale.

In al doilea rand, observam ca, daca instantele ar fi avut acces la aceste protocoale, in controlul judecatoresc asupra actelor de urmarire penala, nu sunt incidente dispozitiilor referitoare la competenta materiala si dupa calitatea persoanei a organului de urmarire penala (aceasta confuzie este recurenta in cuprinsul deciziei Curtii la care formulam prezenta opinie separata), intrucat in cauza nu se ridica problema unui organ de urmarire penala necompetent material sau dupa calitatea persoanei, ci a unui organ care nu are calitatea de organ de urmarire penala."


Este ceea ce fac Livia Stanciu si Stefan Minea, observand de exemplu ca Parlamentul este si victima, pentru ca i-ar fi fost incalcate atributiile, dar si agresor, pentru ca ani de zile nu a reactionat la existenta acestor protocoale despre care se vorbea in rapoartele anuale ale SRI.

Sau "prin protocolul din anul 2009 s-a reglementat o procedura de lucru de punere in executare a mandatelor de supraveghere tehnica, cu respectarea Codului de Procedura Penala, in forma in vigoare la acea data, procedura care sa asigure confidentialitatea si protectia informatiilor si o practica unitara in aceasta materie.

Prin incheierea protocolului, s-a instituit un mod unitar de abordare a aspectelor practice ce tineau de efectuarea interceptarilor, o standardizare a intocmirii si circulatiei documentelor de punere in aplicare a actelor de autorizare si a rezultatelor interceptarilor in dosarele penale.

Rolul Serviciului Roman de Informatii a fost unul circumscris exclusiv sprijinului tehnic acordat Parchetului, in indeplinirea atributiei acestuia din urma de punere in aplicare a actelor de autorizare emise potrivit prevederilor art. 911 - 915 si art.98 din Codul de Procedura Penala".


Sase judecatori, cu carente abisale de intelegere a notiunilor de baza, impart dreptatea ultima in Romania, ceea ce e cutremurator.

Aparent, motivarea poate fi considerata mai putin rea decat s-ar fi asteptat cei care credeau ca CCR va deschide calea unei OUG de desfiintare a hotararilor judecatoresti si a probelor.

Ar fi fost calea mai scurta, fara indoiala, catre mantuire. Dar cu prea mare scandal, cand suntem sub lupa tuturor institutiilor internationale. CCR stie deja ca are uriase probleme de credibilitate externa si la Comisia de la Venetia, si la Bruxelles.

Si atunci CCR ofera calea de scapare mai lunga, dar fara impedimentele din cazul deciziei privind completurile de 5 judecatori, care, pentru fructificare, are nevoie de inca o OUG de repunere in termen pentru contestatia in anulare, o OUG care, cel putin deocamdata, nu a venit.

Ce face CCR? In primul rand, introduce, ca un autentic legiuitor pozitiv, o noua nulitate absoluta, a probelor obtinute prin aplicarea protocoalelor. Si cere instantelor si parchetelor sa aplice decizia in cauzele pe rol, pendinte.

Atat doar ca toate cauzele, chiar si cele in care exista hotarari definitive, vor deveni in curand pendinte, prin invocarea motivului de revizuire prevazut de art. 394 lit a. NCPP: "s-au descoperit fapte sau imprejurari ce nu au fost cunoscute de instanta la solutionarea cauzei".

In mod normal, nu ai cum sa spui ca protocoalele erau necunoscute, cat timp chiar CCR spune ca despre ele se vorbea in Raportele anuale ale SRI. Dar ca sa treaca peste acest impediment, CCR afirma si reafirma in motivare ca instantele nu stiau de existenta protocoalelor. Si circumstantele necunoscute pot deschide calea revizuirii.

Deci in mod normal nu ar trebui sa fie nicio revizuire, cat timp, dupa cum a explicat pentru Ziare.com judecatorul S. Marinas: "In primul rand, fiind secrete, judecatorii nu au avut cunostinta de existenta acestora, astfel ca solutiile pronuntate nu au fost in niciun caz influentate de vestitele protocoale. In al doilea rand, acestea au reprezentat, din punctul meu de vedere, simple proceduri de lucru intre institutii".

Dar e de asteptat ca in instante sa inceapa haosul: supraaglomerare cu cauze si cu rejudecari, practica neunitara pe care Adina Florea de la SS abia asteapta sa o unifice cu anchete penale impotriva judecatorilor care nu se vor supune.

Este foarte clar ca, in curand, avand in vedere legiferarea la care s-a dedat CCR, va ploua cu cereri de revizuire, unele probabil deja redactate de cei care stiau ce va contine motivarea.

Iar revizuirea este o cale extraordinara fara termen de exercitare. Deci aici nu mai e nevoie de nicio repunere in termen.

Si dupa ce cauzele vor redeveni pendinte, vom vedea in cate dosare se va constata implinirea prescriptiei, in cate vor ramane suficiente probe dupa eliminarea cu lopata a celor obtinute cu aplicarea protocoalelor.

Dar in motivarea Deciziei 26/2019 a CCR mai e o bomba plasata discret.

In paragraful 122, "Curtea constata ca, din moment ce puterea judecatoreasca nu poate fi parte a conflictului mentionat ca atare [Decizia nr.988 din 1 octombrie 40 2008], componentele sale functionale pot fi parte in cadrul acestuia.

Astfel, instantele judecatoresti, indiferent de denumirea lor, au rang constitutional si pot fi parte in cadrul conflictelor juridice de natura constitutionala atat in mod global, in cazul unor practici judiciare generalizate, cat si in mod individual, atunci cand se constata incalcari punctuale ale Constitutiei prin hotararile judecatoresti pronuntate."


Stiti se inseamna asta? Ca CCR face primul pas spre ceea ce pretindea deja in alte motivari: control constitutional asupra horararilor judecatoresti. Deocamdata pe calea conflictului, insa e doar inceputul, nu ma indoiesc.

Deci pe calea conflictului poate fi atacata orice hotarare judecatoreasca definitiva? Asa pare. Inclusiv cele in care probele obtinute cu aplicarea protocoalelor nu vor fi eliminate. Si iata cum CCR devine nu numai legiuitor pozitiv, ci si suprainstanta de judecata de control.

Decizia aceasta nu a avut alte scopuri decat sa scape penali si sa sporeasca atributiile CCR.

Pentru ca dincolo de analfabetism juridic lucrurile sunt simple: procurorii administrau probe, SRI asigura suport tehnic in echipe comune, cu activitate organizata de protocoale, echipe in care fiecare avea rolul sau bine definit, iar judecatorul evalua fiecare proba si daca ea nu indeplinea conditiile de admisibilitate si legalitate era eliminata.

Restul e manipulare si aministie mascata.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre CCR decizie protocoale
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 17516 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
49 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Oricat ar incerca Grupul Infractional Organizat psd*alde*udmr,

nu va reusi decat sa-si amane arestarea capilor mafiei ce o pastoresc.
Chiar daca CCR a devenit SLUGA RUSIEI,
opiniile separate ale judecatorilor Stanciu, Morar si Minea fac tandari opinia majoritara rusloca si ineptiile debitate de colhozarii adepti ai ideologiei putiniste(Dorneanu,Pivniceru).
CCR a atins CULMEA PENIBILULUI intr-o societate ce se vrea europeanā...
Acestia reprezinta ultimele ramasite ale comunismului mizerabil,pentru a carui inlaturare si-au dat viata mii de romani..,
Grupul Infractional Organizat psd*alde*udmrv trebuie scos in afara legii!!!
GREVĀ GENERALA 15 martie 2019,incepand cu ora 15.00!!!
ALEGERI ANTICIPATE....

 

De retinut atributele victoriei pesede: analfabetism si manipulare

Poate ca analfabetismul juridic mai are o sansa sa nu fie perceput de romani, dar manipularea e clara pentru toti: minciuna pe jumatate crezuta si majoritar acceptata pentru interes.. mama lui de interes dambovitean traditional gretos, abject si opulent.
In aceasta viziune simpla, poporu pesede are o scuza infailibila, este aproape analfabet si voteaza instinctiv manipulita, dar nepesedistii cum rezulta favorizand din plin manipularea, chiar involuntar ?
Ce se vede din plin si nu recunoaste nimeni: am incetat de mult a mai fi o unitate de oameni, suntem o uniune de interese in care credinta personala este la fel de solida ca o piatra imensa cazuta in mijlocul drumului, moment in care inteleptii aleg sa o sparga cu pumnul in loc sa o ocoleasca mutand drumul.. asemanator perfect cu cei care cautau piatra aruncata de nebun in trecut..
E clar ca suntem divizati la maxim tocmai de ceea ce ar trebui sa ne uneasca in efortul continuu de a evita nebuniile, pietrele si hotii convinsi ca ei sunt cei mai cinstiti. Asa e viata peste tot, nu numai la noi: ce e stramb nu e drept chiar daca poate sluji o cauza buna.
Ccr-u si ilustrul TT nu sunt analfabeti in primul rand, favorizand distrugerea normalitatii unei natiuni prea mandre sa-si recunoasca si sa-si asume trecutul, sunt ticalosi rau intentionati alesi sa ne conduca spre civilizatie si prosperitate cat mai eficient, doar se vede cu ochii inchisi, asadar cum facem ilustra presa inca libera ?
Ne tocim in continuare dintii si unghiile zgandarind muntele de granit al hotararii lor indestructibile, caci n-am pomenit pesedist de vaza care sa-si recuonoasca umil obarsia si rolul, sau ii ocolim elegant si-i taxam cu o greva fiscala ordonata si responsabila ?

 

adunatura de talambi la CCR...

pai daca nu SRI putea face interceptarile...atunci cine? cine e autorizat in tara asta sa faca interceptarile si are tehnica necesara?...seful de post? sau telefonista de la posta?...cine?
la CCR poate sa i se scoa le ca de maine pilotii nu sint autorizati sa mai piloteze...poate ne spun si cine o sa zboare avioanele...???

 

Staciu nu poate fi ta....a. ca a avut cel mai mare salariu din

Romania si a pierdut in fata unei necunoscute in domeniul juridic. Caragiale perfect. O sa ne ridem. O sa-i ridem..Total inseamna 100%? Sa-l intrebam pe presedinte.

Radeti-va cat vreti ca tot sunteti de rasul lumii

Total inseamna 100% prostie?

Mare-i grădina ...

Ce-i mai plangeți pe securiști, doamna Dogioiu, sărăcuții de ei, se ocupau numai de căratul magnetofoanelor pentru inregistrat! Serios? Pe bune? Vă reamintesc stimată doamnă că avem și noi liceul, mama lui de jurnalism!
#FreeLuluța! Jos NKVD-ul!

Printule, madam Dogioiu ii plange pe securisti

Iar tu ii plangi pe Voiculescu, Nastase, Dragnea, Ghita, Udrea, Mazare si compania.

Adica pe unii cu averi de sute de milioane de euro, cu palate si insule si in tara, si la Monte Carlo, si in Brazilia sau Madagascar. Si sa nu uitam, discutam de bugetari sau de oameni care au facut averile prin firme care presteaza pentru stat. Cu dosare si condamnari definitive in care se invart sume fabuloase (de la 2-3 milioane de euro si pana la 60 de milioane euro, ICA-Voiculescu sau 115 milioane de euro - retrocedari frauduloase Mazare)

Si asta in tara in care se moare cu zile, ca nu sunt bani de medicamente sau de spitale noi, in tara in care mor oamenii ca mustele pe sosele, ca nu avem autostrazi, in tara din care se emigreaza mai rau ca din Siria, dar pe timp de pace.

Deci, cine e mai fraier la faza asta, madam Dogioiu sau tu?

P.S. Daca ai cumva avantaje materiale din sustinerea actualei guverneri, te rog sa ma ierti ca te-am facut fraier.

mai tgg

daca ai fi in tara si nu peste hotare, ai fi stiut ca interceptarile se fac de directia de operatiuni speciale din cadrul igp. sau de dgipi. dar tu de unde sa stii. asta pentru ca madam kovesi a distrus dgipi in 2016 ca sa preia arhiva si aparatura premier fiind ciolosi

E vorba de ce s-a intamplat pana in 2016

Ca pana atunci directia de operatiuni speciale din cadrul igp are fix zero echipamente profesionale care sa faca treaba. Dupa aia, oricum a fost blocata utilizarea echipamentelor SRI.

Si inca ceva, am vazut declaratiile mai multor procurori care se plang si astazi ca directia de operatiuni speciale e departe rau la echipamente si profesionisti fata de SRI.

Dar oricum grija noastra e ca nu cumva procuorii sa aiba acces la echipamente sau profesionisti in interceptari sau filaje, grija noastra vad ca e sa fie cat mai prost dotati cu putinta, iar probele lor sa fie cat mai usor de anulat in instanta.

Deh, tara in care talharii au cam ajuns la putere.

@eu-ca: Stanciu nu a pierdut

Nu a pierdut in fatza unei necunoscute, ci in fatza unei individe care a acceptat sa se transforme in marioneta unui GIO dotat cu o televiziune, un GIO corupator nu doar de ziaristi si de public prostovan, dar si de magistrati, avocati, bagati in aceeasi ciorba cu "simbolul" Rarinca.
De fapt, nu a pierdut, fiindca cel care rade la urma, rade mai bine.

Iata aici ce ne asteapta in tara!. Esti de acord?

"Daca le mai prindem pe bandele #rezist cum am vazut astazi la Ministerul Justitiei s-ar putea sa se intalneasca cu niste cetateni de la Partidul Romania Unita ca sa le dea niste suturi in fund sa ii trimitem acasa. Daca politia nu intervine o sa ne luam la bataie cu ei. Cum ii vom prinde distrugand institutii, o sa le dam o mama de bataie sa plece acasa sa ne lase in pace", a fost reactia lui Sebastian Ghita la protestele cetatenilor prin care sustin lupta magistratilor pentru o justitie independenta, necontrolata politic.

Este evident, nu stiu a cata oara, si totusi... inghitim.

Doamna Ioana Ene, nu-mi pot explica de ce aceasta CCR isi permite sa-si depaseasca atributiile, sa emita verdicte incorecte, dar cu adresa precisa, de ce a fost lasata sa faca atatea rele si nimeni nu o poate opri?
De ce o parlamentul practica intensiv abuzul de majoritate, facilitand unui grup, aceluiasi grup, sa distruga tara?
Chiar sunt legile atat de fara iesire, incat sa ne oblige sa acceptam absurdul distrugator?
Nu cumva sunt cei care ar trebui sa gaseasca solutii niste incapabili, iar UE o impotenta?

cum le stie dogeoiu

mai ceva ca un judecator ccr.
Ea are si studii si experienta in acest sens si le spune verde-n fatza ca stie ea mai bine, dupa cum le-a spus si cu referendumul in care votul a 7.4 milioane de romani a fost aruncat la gunoi. Sau nu le-a spus? Ma rog, o fi fost o scapare.
Deci dupa ce i-a arestat si i-a facut de ras in piata publica madam dogeoiu conclude ca stie ea mai bine mersu' trenurilor.
Da' sa faca ea legea si sa voteze cu dide constitutionalitatea, n-ar fi mai bine asa? Ce judecatori alea alea. Merge ea pe surse de-ale ei. Auzi tu...judecatori...Pai se "pune" ei cu dogeoiu frate?
Ia de maine toti in piata..."dogeoiu este cu noi, ccr-ul la gunoi" "ia mai strigati baaai..."

 

E clar ca utilizeaza informatii de la profesionisti

De altfel scrie de fiecare data ca se consulta cu avocati sau juristi cu mare experienta inainte de a a scrie.

Acum ia vezi ce experienta profesionala are unul ca Dorneanu, de exemplu. A terminat facultatea in 1967 si a lucrat 12 ani ca procuror pana in 1985, in perioada comunista.

Ura, asta e tot! In rest a fost scula in partid (PCR), apoi scula in celalalt partid (PSD, deputat, vice la camera, consilier, chestii).

Si asta e tot. Absolut tot. Acest om, cu experienta juridica in regimul de dupa revolutia absolut inexistenta, intoarce tara cu susu-n jos interpretrand Constitutia dupa cum i-o cere partidul.

Ideea este ca traim in plina revolutie a borfasilor. Tarim intr-o

tara in care niste mizerabili s-au culcat hoti si s-au trezit "patrioti". Traim intr-o tara in care cei care protesteaza, dar si fortele de ordine, sunt amenintati cu bande de maciucasi de un infractor protejat de sevicile secrete rusesti. Traim intr-o tara in care "patriotul" Valcov se vede deja guvernator al BNR. Traim intr-o tara in care mojicia si incompetenta sunt ridicate la rang de virtute. Traim intr-o tara in care hotii isi fac singuri legea. Traim intr-o tara in care, cu cateva exceptii, simtul civic a adormit. Somn usor!. Cand ne vom trezi, va fi deja prea tarziu.

 

asa e

da traim intr-o tara unde presedintele ciorditor de case avea activitate poilitica in pnl doar 2 luni ,apoi sa trezit direct la cotroceanka ! noroc ca are imunitate altfel avea parte de "paradeala" ,oricum mai are putin si va da cu subsemnatul idem ca consoarta care a "disparut" brusc din peisajul media ,oare de ce ? puscaria pt toata lumea sa fie ,nu cu dedicatie !!! paradox total , in Romania se incepe direct cu presedintele tarii pe lista borfasilor !

Presedintele Iohanis a fost ales cu 7.000.000 de

voturi, dublu decat a obtinut psd-ul si de 100 de ori mai multe decat a obtiunut Dragnea, folosing galeata si plasa, in Teleorman. Casele au fost cumparate si nu furate. Nu-l comparati ca cei care fac afaceri de miliarde cu bugetul statului. Toate casele lui Iohanis nu valoreza nici cat gardul de la proprietatea de pe trei strazi a lui Dragnea.

Hotie generalizata

Voi furati nu numai bani si bunuri materiale, ati primit ordin sa furati si argumentele adversarilor vostri, sa-i imitati ca niste papagali.
Ati furat, spuneti ca altii sunt hoti. Ati turnat la securitate voi sau parintii vostri, spuneti adversarilor securisti.
Iar seful vostru este cel mai mincinos individ din cati exista.
Recunosc, are efect: sunteti insuportabili! Imi vine sa emigrez.
Nu cred

yep

esti perfect indreptatit sa te caci pe oranduirea sociala, pe scoala, pe experienta profesionala a oamenilor si pe tot ti se nazare.
Cod: boshevici. Trigger: borfasi, hoti
Deci in momentul asta fortele patriotice preiau puterea si instaureaza nou ordine in tara.
Macovei presedinte, kiovesi prim ministru, dide ministru de interne, chirila la educatie si cultura (unificat). voturi? ne tufem pe ele.

Si dupa '45 tot "fortele patriotice" au instaurat

noua ordine in tara. Au instaurat-o folosind exact metodele pe care le foloseste psd-ul.
Nu puteti sa va ascundeti limbajul de lemn deoarece va afectat total modul de gandire.

Debandada in justitie

pasd alde au reusit sa creeze cea mai mare deringolada in justitie.
Cum poti sa ai incredere in justitie cel putin 20 de ani de acum inainte cind legile se schimba dupa ureche si dupa muschii unui penal.
Intr-o tara normala legile se modifica consultind palamentul si daca e posibil sa atraga si opozitia in implementarea lor.
Altfel e o porcarie. Asta va afecta viitorul Romaniei mai mult decit credeti. Nimeni nu mai are incredere sa investeasca in tara harbaburii.
Cordel tudor sa traiasca, coada de topor puternica.

 

Exact, nu mai tin nici macar la forma

Legile care afecteaza institutii fundamentale (parlament, guvern, justitie, partide politice, alegeri) se dau numai si numai in parlament.

PSD si ALDE sterg pe jos cu democratia parlamentara, au ajuns sa schimba arhitectura staului roman numai prin ordonante de urgenta, profitand de o gaura uriasa in Constitutie si de o sluga perfecta, adica japita numita Avocatul Poporului, Ciorbea.

OUG-urile trebuie ELIMINATE din constititie. Sau macar limitate drastic (obligatoriu control CCR, validare parlament intr-un numar fix si mic de zile, de exemplu 30 de zile)

Mai stie cineva OUG-ul prin care s-au trecut toate contributiile la angajat, care a intors firmele pe dos? Sta de aproape doi ani in parlament si parlamentul nu voteaza acest OUG. Il tine Dragnea la sertar.

Asta nu mai e democratie parlamentara-constitutionala. Asta e tara lui Dragnea, care guverneaza prin decrete, controland doar cativa oameni in stat (el, ca sa blocheze votul in Parlament, prim-ministru si ministrul de justitie, ca sa de OUG-ul, avocatul poporului, ca sa se uite in alta parte si sa nu faca apel la CCR)

Sint de acord 100%

Ordonantelel de urgenta sint un cancer.
Parlamentul este numai o acoperire pentru democratie.
Si pe vremea comunistilor era marea adunare nationala.
Trebuie facute legi batute in cuie nu se le schimbe orice lunetic cum a fost Hitler.
Pina atunci adio democratie, toti o sa profite de dobitocenia din Romania.
Dobitoci votati psd si alde.

aici intervine eroarea generala de apreciere doar a debandadei

din justitie. Eronat.
Debandada este generala si specifica pe economicul si legislativul care va duce la imbogatirea unora in detrimentul tarii, perfect legal. Deci justitia e doar o biata victima in cursa desantata de redefinire a valorilor, meritelor hotilor nedovediti, ca politiceni demo autentici.
Motiv pentru care protestul prinde atat de greu la o populatie tradata din toate unghiurile politice si pozitiile sociale ale statului de drept rezultant.
Haideti sa recunoastem debandada care este in toata splendoarea ei: au cucerit tot, au subjugat tot, controleaza aproape tot, mai au nevoie doar de legitimitate juridica, simplu, nu atat de complicat cum ne-am obisnuit noi sa vedem si sa analizam. La radacinile debandadei tot de bani, castiguri-privilegii nemeritate ne lovim pana subjuga si justitia. Dupa care tot inainte, mandri uselisti.. ca racul, bineinteles.

basilique

"Si dupa '45 tot "fortele patriotice" au instaurat
noua ordine in tara"
Pai bine bre nu te-ai prins ca asta e metoda voastra? Nu prinde fetitza o ironie?
Ia repeta dupa mine: nazism plus bolshevism egal ce faceti voi acum. Cu #rezist, ciokolosh, orban, pnl, iohannis. cu mujahedinii din strada, propaganda etc. Ca nu ati inventat voi rahatul asta, istoria le-a vazut pe toate. "Stie" macovei cu basescu mah...crezi tu ca nu "stie"?

 

M-am prins dar tarziu. Scrisul este foarte marunt, iar ochii

mei sunt destul de slabiti. Recunosc, ironia este fina.

ironia e fina pe dreakk

oricum, thumbs up pentru ce ai zis.
Am sa te respect de acum inainte.
Am crezut ca esti la fel ca bgan, oetzi, rauzdu, gherila, hello samad.
Sorry pentru scrisul marunt, nu e vina mea.

Daca tot veni vorba,

cum se alege marimea literelor la comentariile pe acest site?
Multumesc.

basile hai pentru astazi ti-ai facut norma

Treci pe la casierie!!!

basile

"Presedintele Iohanis a fost ales cu 7.000.000 de
voturi"
Presedintele basescu a fost demis cu 7.4 milioane de voturi. S-a opus ccr-ul ala pe care vrea sa-l aresteze dogeoiu

 

OK, asa putem dicuta si de referendumul despre 300 de

parlamentari. Se poate discuta de foarte multe lucruri din trecut, dar unele sunt deja istorie. Vad ca fiecare face apel la trecut, dar o face selectiv, pentru a aduce argumente pro sau contra.
Nenorocirea este ca suntem mai invrajbiti ca niciodata in istorie, iar asta spre bucuria dusmanilor Romaniei. De 30 stam intr-un permanent conflict intern. Niciodata fortele politice nu au fost capabile sa se aseze la aceeasi masa ca sa cada de acord asupra unor programe viabile de dezvoltare a tarii. A fost o permanenta batalie pentru ciolan, pentru accesul la resurse in beneficiul clientelei de partid. Prin urmare, da-mi voie sa suspectez orice grupare politica de rele intentii prim unele masurile pe care le ia. Eu am atras atentia pe forum ca opozitia greseste fundamental strigand toata ziua hotii si penalii, deoarece nu-i poti face la gramada pe toti infractori.In toate partidele exista lichele, dar si oameni de mare calitate. PSD-ul a avut in trecut oameni de mare calitate pe care i-am admirat. In privinta justitiei si a serviciilor, vina este a tuturora deoarece ficare a incercat sa le aseveasca cand au venit la putere. Cam acelasi lucru se intampla si acum. Eu nu zic ca nu trebuie indreptate erorile si abuzurile, dar nu le poti indrepta facand alte erori si abuzuri, altfel se cade exact in gresala facuta de ceilalti. Poate gresec eu, dar prea par cu dedicatie unele masuri si reglementari luate in justitie.
Atata timp cat stam intr-un permanent conflit intern si tot propagam "ba pe-a ma-tii" nimic bun nu se va intampla in aceasta tara.

corect

da' nici alternativa la guvernare nu prea ai. Daca te uiti in ograda pnl si usr te iei cu mainile de cap. Astia nici sa-si inregistreze un partid nu stiu. Dapai sa conduca o tara.

 

 
 

Din pacate nu prea exista nici alternativa viabila

la guvernare. Pnl-ul, cu Orban si Turcanu ne spun toata ziua cat de hoti si penali sunt cei de la guvernare. Pana la urma, care-i noutatea?. Deja populatia este obijnuita cu fenomenul de coruptia din administratie si politica, nu-i nimic nou sub soare, este o problema veche de cand lumea. Dragnea vorbeste de lucruri care tintesc direct in orizontul de astepatare a unei mari majoritati. Este foarte bine consiliat. In acest timp, pnl-ul vine sa ne spuna ca psd-alde este plin de infractori. Cu asemenea sloganuri deja perimate nu poti sa castigi alegerile. Sa zicem ca pleaca maine psd-ul de la guvernare (asa cum a mai facut-o pentru a se reface, dar si pentru a avea un cal de bataie pentru esecurile lor), ce va face actuala opozitie?. Nu stim cine va fi prim ministru, nu stim cine vor fi minidtrii, nu stim daca mai tin tot 29 de ministere, daca anuleaza pensiile speciale, daca merg sau nu cu udmr la guvernare etc. Nu poti sa castigi alegerile fara sa te adresezi populatiei cu un program clar de guvernare. Cei de la usr-plus par la fel de dezorientati va pnl-isti. Exista la usr cativa tineri cu potential, dar par inca bezmetici. Poate se vor "coace" in viitor. Pe de alta parte, opozitia se si vede castigatoare la urmatoarele alegeri. Inca nu sunt constienti ca psd+alde+pro Romania+pru+udmr vor trece de 50%. Pro Romania va merge cu psd-ul deoarece, se pare, ca Dragnea a devenit deja un "*** util" pentru psd si mai devreme sau mai tarziu il vor rejecta.

inteleg ca ai ajuns la nonsensul in care "indb.." este aproape

benevola.. asta e RO de azi care nu difera prea mult de cea descrisa de istoria care este. Pacat mare, mai ales ca nu se intrevede nimic bun in asanarea constiintei rezultante dupa comunism. Care comunism, cu bune si rele, caci apartine de trecut, a mai si produs ceva util, pe cand democratura romaneasca a distrus tot si nu da semne de oboseala.
Deh: oboseala lenesului si telighentia analfabetului; grea povara induram fara macar sa o constientizam; doar o cosmetizam acuzand pompos doar pe altii, noi ingerasi fara panglicute roz momentan, doar rosii. Trist.
Asa se intampla peste tot unde adevarul tipa din toti rarunchii si nimeni nu-l aude, insa il manipuleaza pana la absurd. Paradox iarasi intalnit in istorie, dar pe cine sa mai intereseze aspecte atat de minore comparativ cu sansa unica de rasturna valorile universale doar pentru a fi vremelnic in frunte; ca paduchele desigur.
Acest fenomen, perfect natural dealtfel, de indobytocire adica, prinde contur, capata credibilitate cand oamenii uita cine sunt si unica lor expresie umana frizeaza ridicolul, absurdul, grotescul impaunat cu kitsch si NIMENI nu mai zice NIMIC.. departarea de realitate si evadarea in aparente devine primejdioasa pentru toti, nu numai pentru victimele complice, csf-ncsf!

trebuie sa recunoastem

asa este normal. ca nu toti suntem doctori in drept ca sa facem comentarii pertinente si la obiect. unii gen nadine forga are impresia ca le stie pe toate. dar absolut pe toate. este detinatoarea adevarului absolut. nu sunt jurist de profesie dar motivarea mi se pare de bun simt. asa cum am constatat din luarile de pozitie publice. a nega tot ce este sau nu este numai de dragul de a lovi intr-un partid, aflat temporar la putere, este o mare greseala. poate ma insel eu.

 

In orice tara normala, lumea este atenta la ce face puterea,

este atenta la eventualele derapaje ale puterii. Prin urmare, partidul sau coalitia aflata la putere este cea mai criticata. Ce este anormal si de neinteles?.

Pai si dumnravoastra ati comentat exact pe subiect

"nu sunt jurist de profesie dar motivarea mi se pare de bun simt."

Cred ca puteti sa ii dati doamnei Dogioiu dreptul sa comenteze pe subiect, nu?

Da, e enervant ca altii sa aiba pareri diametral opuse fata de noi, dar asta e farmecul democratiei, nu? Caci altfel ne intoarcem la vremurile alea in care orice comentariu incepea cu "Dupa cum bine sublinia tovarasul Nicolae Ceausescu.."

Sa mai si radem! Iata cum da in balbaiala Ciamba

cand este intrebat despre votul impotiva lui Kovesi.

Declarația lui Ciamba arată cam așa, transcrisă:

"Deci asta este un... deci stați un pic aceasta cu alege... deci cu alegerile din Republica Moldova sau cu... La care să... (...) Deci este o chestiune care eu cred că.... in fine, cred că Ministerul Justiției, care de fapt gestionează prin Consiliul JAI tot subiectul, cred că poa' să vă spună sau poa' să discute, poa' să vă zică exact ce-a fost... Eu cred că... (...) Deci eu vă zic... Mecanismele deicizonale care sunt acolo, bineințeles că mandatul respectiv este..., va fi, este un lucru care este gestionat de cel care gestionează Consiliul respectiv. Eu cred că e vorba de.... Deci v-am zis, aici e Consiliul JAI și nu cred că... Bh... acuma acest lucru cred că nici nu.... nu... deci eu nu... , noi nu... neavand nicio legătură cu acest proces... In fine...".

Pribeagul@ 09:50 Marimea literelor creste in functie de rank-ul pe

care-l ai. Prin urmare, trebuie sa-ti maresti rank-ul. Rank-ul se stabileste in functie de numarul de puncte acumulate. Acumularea punctelor se face in doua moduri. Primesti un numar de puncte pentru fiecare postare, dar poti aduna mai repede puncte prin acordarea de voturi la comentarii. Cu cat acorzi mai multe voturi, cu atat creste mai repede punctajul, deci si rank-ul si deci marimea literelor.

 

Multumesc frumoaso/frumosule,

orice ai fi, esti stralucitoare. :))

with pleasure, boss

wandering healthy

"Multumesc frumoaso/frumosule,"

Aici cred ca ai nimerit-o pribeagule.
Cred ca ai de-a face cu femeia barbat aka fumeia cu barba he he heeee.

Hoțul de case

A cumparat toate cele 6 case...pffff ...iar minți pe aici , vasile...

Amnistie...

Protocoalele au fost si sint ilegale. Tocmai de aceea au si fost secrete! Faptul ca anularea lor duce la o amnistie mascata este, in principal, vina Securitatii-SRI, care a vrut si in acest fel sa puna sub control toata vietile din Romania. In loc ca SRI sa supravegheze mersul drept si corect al justitiei, tot ce a facut a fost sa distruga si rudimentele de justitie care erau pe cale de formare. Dar functia si gradul dvs., cit si ordinul de zi pe unitate, au ajuns deja sa va intunece mintea.
Aceste protocoale sint / au fost inca o boala a societatii romanesti securistice.

 

DUTTY@11:40 Papusico, sunt in concediu de anropauza si Soros, care

da semne de senilitate in ultimul timp, uita sa trimita banii. La voi este mai simplu. Asa cum am vazut, Dragnea va angajarza cu salarii bune pe la protectia copilului sau cine mai stie pe unde, iar voi prestati munca la partid. Avantaj tu, papusico!.

 
 

Baiete, vrei si tu sa-mi arati muschii? Nu-ti vezi

de treburile tale, sau chiar vrei sa-mi musti carnatul cu capu' in gros?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor