PDL contesta la CCR Legea referendumului: Urban anunta ca s-au strans semnaturile

Joi, 21 Iunie 2012, ora 15:10
1893 citiri
PDL contesta la CCR Legea referendumului: Urban anunta ca s-au strans semnaturile

Senatorul independent, Iulian Urban a declarat joi dupa terminarea plenului, ca Legea referendumului care a trecut de Senat va fi atacata la CCR.

"Privind Legea Referendumului pot sa va spun ca deja s-au strans semnaturile, o sa se mearga la Curtea Constitutionala si urmeaza sa vedem daca Curtea Constitutionala va considera ca se incadreaza in limitele de constitutionalitate. Parerea mea este, asa cum le-am spus si colegilor de la PSD, in viata si in politica trebuie sa ai grija de groapa cui o sapi pentru ca este posibil sa cazi tu in ea, astfel incat din punctul meu de vedere atata timp cat data trecuta aceasta lege privind referendumul a trecut si a fost foarte multi si de la ei care au votat, trebuie sa se gandeasca foarte bine, mai ales ca iata ce se intampla pana la urma, roata politica a vietii si a justitiei se invarte si ramane de vazut daca Curtea Constitutionala va spune ca este constitutionala", a declarat Urban.

De asemenea, Urban a precizat ca este posibil ca aceasta lege sa se intoarca peste un timp impotriva unui presedinte sustinut de Uniune.

"Daca si cum vor intelege sa o foloseasca, aceasta arma in aceasta tactica a lor de suspendare a presedintelui Basescu pentru ca s-ar putea la un moment dat, peste doi-trei ani de zile sa fie folosita in sens invers impotriva unui presedinte pe care il va da probabil tarii USL-ul, ramane de vazut", a spus el.s

Plenul Senatului a adoptat joi, cu 75 de voturi pentru, 7 impotriva si 3 abtineri, modificarile Legii referendumului care simplifica demiterea presedintelui.

De asemenea, senatorii au votat si raportul primit de la Comisia juridica, cu 75 voturi pentru, opt impotriva si 3 abtineri.

Propunerea legislativa pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului prevede ca referendumul privind demiterea presedintelui Romaniei este considerat valid daca a intrunit majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetatenilor care au participat la referendum.

Proiectul ii are ca initiatori pe senatorul PSD Severin Georgica si deputatul PNL Pieptea Cornel. Actul normative modifica astfel legea care prevedea ca seful statului poate fi demis prin referendum doar cu majoritatea voturilor cetatenilor inscrisi in listele electorale.

Senatul este prima camera sesizata pe acest act normativ.

Aceasta initiativa legislativa este corelata cu modificarea legii CCR, care exclude controlul constitutionalitatii pe hotararile parlamentului, ambele propuneri legislative avand drept rezultat simplificarea procedurilor de suspendare si demitere a lui Traian Basescu.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#semnaturi contestare CCR referendum, #Urban CCR referendum suspendare , #decizii