Regulamentul Camerei Deputatilor va fi modificat miercuri

Luni, 23 Februarie 2009, ora 18:28
804 citiri
Regulamentul Camerei Deputatilor va fi modificat miercuri

Comisia pentru Regulament a Camerei Deputatilor se va intalni miercuri dimineata pentru a pune in acord Regulamentul Camerei cu decizia Curtii Constitutionale, potrivit careia cererea privind urmarirea penala a ministrilor parlamentari se adopta cu votul majoritatii deputatilor prezenti.

Presedintele Comisiei pentru Regulament din Camera Deputatilor, Iustin Cionca-Arghir, a declarat, luni, ca miercuri, de la ora 8.30, Comisia pe care o conduce se va intruni pentru a pune in acord Regulamentul Camerei cu decizia Curtii Constitutionale din 10 octombrie, anul trecut, informeaza NewsIn.

Curtea Constitutionala a decis, anul trecut, ca Regulamentul Camerei Deputatilor, care prevede ca cererea privind urmarirea penala a ministrilor parlamentari se adopta cu votul a cel putin doua treimi din numarul deputatilor, este neconstitutional, atat timp cat legea fundamentala prevede majoritatea membrilor prezenti.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat luni ca discutiile privind raportul Comisiei juridice asupra dosarelor lui Adrian Nastase vor fi amanate pentru saptamana viitoare, intrucat Regulamentul Camerei nu a fost inca modificat conform deciziei CCR.

Roberta Anastase a precizat ca raportul Comisiei juridice privind dosarele lui Nastase va intra pe ordinea de zi a Biroului Permanent cel mai probabil saptamana viitoare, tot atunci urmand sa fie dezbatut si in plen, pentru ca nu s-au operat inca modificarile la Regulamentul Camerei Deputatilor, in sensul punerii de acord a textului cu decizia Curtii Constitutionale, conform careia pentru inceperea urmaririi penale este nevoie de votul a doar 50% + 1 din numarul deputatilor prezenti.

Regulamentul prevede, in forma actuala, ca pentru inceperea urmarii penale este necesar votul a doua treimi din numarul total al deputatilor.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#regulament Camera Deputatilor, #modificare regulament miercuri, #modifcare ceruta CCR , #decizii