Seful CCR: Miercuri sau joi dezbatem sesizarea impotriva OUG 13, vom decide daca mai este admisibila

Luni, 06 Februarie 2017, ora 17:35
3138 citiri
Seful CCR: Miercuri sau joi dezbatem sesizarea impotriva OUG 13, vom decide daca mai este admisibila
Foto: CCR

Presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu, a declarat, luni, la Palatul Parlamentului, ca sesizarile ridicate impotriva ordonantei 13 vor fi dezbatute miercuri sau joi, Curtea urmand sa se pronunte daca acestea mai sunt admisibile, avand in vedere abrogarea actului normativ.

"Marti, primim punctele de vedere ale institutiilor implicate, iar peste o zi sau doua dezbatem. Plenul Curtii va decide daca dezbatem pe fond OUG 13 sau daca exceptia de neconstitutionalitate ridicata a devenit inadmisibila ca urmare a abrogarii ordonantei", a spus Valer Dorneanu.

Presedintele Curtii Constitutinale precizase si sambata, la Parlament, ca judecatorii constitutionali vor stabili "cu celeritate" un termen de gandire si de analiza, exprimandu-si totodata speranta ca decizia finala va fi luata inainte de 10 februarie, cand urma sa intre in vigoare ordonanta.

Sesizarea Avocatului Poporului asupra ordonantei de urgenta a Guvernului privind dezincriminarea mai multor infractiuni a fost inregistrata vineri la Curtea Constitutionala, partile implicate trebuind sa trimita punctele de vedere pana pe 7 februarie. Surse politice au declarat pentru News.ro ca judecarea sesizarii de neconstitutionalitate ar putea avea loc pana pe 10 februarie.

Partile implicate in aceasta speta, Guvernul, Camera Deputatilor si Senatul, sunt cele care trebuie sa trimita puncte de vedere catre CCR pana marti, 7 februarie.

Tot pana pe 7 februarie trebuie sa trimita puncte de vedere partile implicate si in privinta celor doua sesizari privind conflictul juridic de natura constitutionala in puterile statului, trimise zilele trecute de presedintele Klaus Iohannis si de catre CSM.

Guvernul a aprobat duminica ordonanta de urgenta prin care este abrogata OUG 13/2017. Noul act normativ a fost publicat in Monitorul Oficial si a fost inregistrat la Parlament pentru dezbatere tot duminica, zi in care a intrat si in vigoare.

#presedinte CCR dezbatere ordonanta 13, #ordonanta modificare coduri dezbatuta CCR, #sesizare CCR ordonanta modificare coduri , #decizii