Ziare.com

Va incalca Iohannis Constitutia? Romania intre doua hauri si calea de iesire

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Vineri, 08 Iunie 2018, ora 13:12

   

Va incalca Iohannis Constitutia? Romania intre doua hauri si calea de iesire
Motivarea Deciziei CCR nr. 358/2018 privind conflictul presedinte - ministrul Justitiei este cu mult mai grava decat lasa sa se intrevada dispozitivul si arata foarte clar ca tinta principala a acestui demers nu este sub nicio forma persoana Laurei Codruta Kovesi, ci functia prezidentiala si statutul procurorilor.

Explicit, cu litere ingrosate chiar, CCR consacra subordonarea procurorilor fata de ministrul Justitiei si aboleste independenta acestora: "procurorii nu pot invoca o pozitie de independenta, asemenea judecatorilor" si devin nici mai mult nici mai putin decat "agenti ai Guvernului".

Autoritatea ministrului asupra lor "are o semnificatie foarte puternica" si "se refera la o putere de decizie in privinta gestionarii carierei procurorilor". Mai exact, ca sa fie foarte clar, "autoritatea ministrului Justitiei nu este una administrativa, din contra, acesta are plenitudine de competenta sub aspectul autoritatii asupra procurorilor".

Nu asupra instrumentarii dosarelor, arata motivarea, dar aceasta independenta cum poate fi garantata in conditiile subordonarii totale?

Spre exemplu, sa luam sesizarea de la DIICOT in privinta dnei Dancila si a dlui Dragnea. Ea este pe masa unui procuror care va sti ca este un agent guvernamental, cu toata cariera dependenta de ministru. Va veni si noul sef al DIICOT, care va sti foarte clar ca functia lui depinde strict de ministru. Ce se intampla daca "agentul guvernamental" va considera ca acolo exista temei pentru o actiune penala? Cam cat timp va trece pana sa ii fie luat dosarul si eventual sa zboare din DIICOT sau, daca asta nu se va intampla, in cat timp va fi revocat seful agentului, procurorul sef DIICOT?

Fix asa era pe vremea Rodicai Stanoiu, cand dosarele se discutau in sedintele PSD la care participa si deputatul Valer Dorneanu, asta au corectat legile din 2004, de asta a murit procurorul Panait, acolo ne intoarcem. Si nu e de mirare atat timp cat argumentele pe care se intemeiaza aceasta prabusire sunt citate din sedintele CPUN. Cu CPUN-ul dominat de comunistii din FSN argumenteaza CCR in Romania europeana.

In ceea ce-l priveste pe presedinte, CCR il transforma intr-un functionar care are dreptul sa verifice, practic, doar daca sunt bifate toate etapele procedurii de revocare si daca actele sunt in dosar cu sina: "presedintele Romaniei are doar o competenta legala in cadrul acestei proceduri, limitata la verificarea conditiilor de legalitate a procedurii. (...) Presedintele nu este indrituit sa realizeze o analiza decizionala asupra modului in care este motivata propunerea".

Curtea ajunge pana acolo incat vorbeste despre puterea discretionara a ministrului Justitiei: "argumentele cuprinse in propunerea de revocare a procurorului din functia de conducere, prevazuta de art.54 alin. (1) din Legea nr.303/2004, precum si temeinicia acestora se subsumeaza competentei discretionare a ministrului justitiei". (paragraful 114)

Ce rol mai are CSM? De anexa a ministrului, care intai propune si decide si apoi intreaba CSM: "Consiliul Superior al Magistraturii - Sectia pentru procurori emite un aviz consultativ, care este un reper pentru ministrul Justitiei in decizia sa de a-si sustine in continuare propunerea de revocare".

Presedintele, spune CCR, nici macar nu are voie sa tina cont de intreg avizul CSM pentru ca el contine si o evaluare de temeinicie a propunerii de revocare, temeinicie care tine strict de puterea discretionara a ministrului.

Cum raspunde totusi ministrul pentru revocarea aceasta definita explicit ca discretionara? Politic. Prin motiune de cenzura: competenta discretionara a ministrului Justitiei "generand, astfel, o raspundere politica, in primul rand, a ministrului Justitiei si, in al doilea rand, a Guvernului in fata Parlamentului, putand deveni incidente chiar dispozitiile art.113 si art.114 din Constitutie, referitoare la votarea unei motiuni simple sau de cenzura, dupa caz".

Deci Curtea admite explicit ca revocarea unui procuror-sef este un act politic. Dar numai din punctul de vedere al ministrului si al guvernului pentru ca "presedintele Romaniei nu isi asuma vreo raspundere politica, ci doar juridica in sensul legalitatii desfasurarii procedurii care se finalizeaza cu decretul de numire".

Dar nici prapadita aceea de evaluare de legalitate pe care judecatorii i-o recunosc, teoretic, nu ii e permisa acum presedintelui. Nu are voie sa verifice nici daca dosarul nu era cu sina, ci cu snur, ci este obligat direct sa semneze decret de revocare.

Prin urmare, un ministru posibil niciodata votat de niciun om, cum este actualul ministru, are puteri discretionare si drept de decizie politica in fata presedintelui votat de intreg electoratul Romaniei, presedinte redus la rol de notar.

Acesta este un delir total care anuleaza tot ceea ce Romania si-a asumat prin intrarea in UE si contrazice flagrant concluziile ultimului Raport GRECO, recomandarile MCV. CCR a pus Romania pe curs de coliziune cu Uniunea Europeana si o arunca in evul mediu al justitiei anteUE si antiUE.

Si o spun cu toata responsabilitatea: aceasta decizie a CCR nu poate sa fie respectata pentru ca este vadit nelegala si neconstitutionala. De-abia prin aplicarea deciziei neconstitutionale presedintele ar incalca grav Constitutia Romaniei care la art 148 arata suprematia angajamentelor asumate de Romania la intrarea in UE. Potrivit acestuia: "Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul si autoritatea judecatoreasca garanteaza aducerea la indeplinire a obligatiilor rezultate din actul aderarii"

Romania este acum intre doua hauri si intr-unul dintre ele tot trebuie sa paseasca.

Unul este ca presedintele sa nu respecte o decizie a CCR, principial un fapt regretabil, dar justificat cat timp este vorba despre o decizie neconstitutionala si, pe deasupra, cu un mare viciu de validitate. Ea este asumata de numai 4 judecatori, pentru ca trei au opinie separata, care demonteaza linie cu linie decizia si motivarea asa-zis majoritara, si alti doi au opinie concurenta in care argumenteza de fapt ca avem un conflict intre CSM si ministru, nu un conflict intre presedinte si ministru, ceea ce dinamiteaza practic intreaga decizie.

In orice caz, pentru opozitia - fie explicita, fie prin amanare sine die a semnarii decretului - la decizia CCR, care distruge si functia prezidentiala, si rolul CSM si independenta procurorilor presedintele raspunde politic in fata electoratului. Raspunde politic pentru ca alege sa apere Constitutia inclusiv in fata CCR, cand Curtea o ia razna si electoratul stabileste daca a gresit sau nu.

Celalalt hau este recunoasterea unei puteri absolute fara cenzura, fara lege si fara limite pentru o institutie ai carei membri nu au nicio raspundere, de niciun fel, nici juridica, nici politica, si care au inceput sa reconfigureze Romania ca republica parlamentara, cu un sistem judiciar din anii '90.

Daca maine, sa zicem, dupa inca o vizita a lui Valer Dorneanu la Moscova, aceasta CCR va decide ca aderarea Romaniei la UE e neconstitutionala ce facem? Respectam decizia si iesim din UE?

Credeti ca nu e posibil? Este nu doar posibil, ci previzibil daca cititi Decizia 104/2018, care practic arata o intentie cat se poate de clara in aceasta directie.

In aceasta decizie, CCR vorbeste despre "identitate constitutionala nationala", pune sub semnul intrebarii obligativitatea hotararilor CJUE deoarece "ramane la aprecierea Curtii Constitutionale aplicarea in cadrul controlului de constitutionalitate a hotararilor Curtii de Justitie a Uniunii Europene sau formularea de catre ea insasi de intrebari preliminare in vederea stabilirii continutului normei europene. O atare atitudine tine de cooperarea dintre instanta constitutionala nationala si cea europeana, precum si de dialogul judiciar dintre acestea, fara a se aduce in discutie aspecte ce tin de stabilirea unor ierarhii intre aceste instante".

CCR spune clar ca "aderarea la Uniunea Europeana nu poate afecta suprematia Constitutiei asupra intregii ordini juridice". Deci Constitutia, in interpretarea CCR, poate fi contrara angajamentelor europene asumate de Romania. Adica fix ce se intampla prin Decizia 358/2018.

Dar opozitia la aceasta nenorocire nu este suficienta. Presedintele trebuie sa cheme poporul la lungul drum al reconfigurarii statului: ce fel de republica, ce fel sistem judiciar si ce independenta pentru procurori, ce fel de CCR? Drumul iesirii din haul cel mic.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 44537 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
77 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Decizia CCR Nefiind Constitutionala,incalcand Constitutia NU trebuie

RESPECTATA DE KWJ! Se respecta Deciziile care sunt Consitutionale si LEGALE!

Deci KWJ trebuie sa atace Decizia CCR pentru a avea motiv DE A NU O RESPECTA! Si apoi sunt atatea decizii CCR care nu s-au aplicat...
ATENTIE KWJ!
gg

 

REFERENDUM !

Doar asa scapam Romania de isteria si dementza Grupului Infractional Organizat.

 

Daca nu a mers cu frumosul se recurge la amenintari cu iohanis

Pana acum ziare.com au incercat sa umble la coarda sensibila a lui werner.Cum acesta nu a dat nici un semn ca sta sa o aprere pe kovesi,se recurge la alta stratagema.
Cand o sa iasa presedinte madam dogioiu chiar am sa o sprijin sa incalce toate hotararile CCR.Pana atunci...

 

Referendum sau alegeri anticipate

Romania a devenit republicapsd.
Sistemul pluripartid este inexistent.
Exista doar hoti si jefuitori de tara care au gasit slugi si au sufocat institutiile statului.
Pe termen scurt,au castigat hotii-istoria se scrie pe lungi !! !

Domnule presedinte,daca tineti la Statul de drept;

Referendumul salveaza Romania si veti ramane in istorie!

"identitate constituțională națională"

Oare cum se face că mitingul fomiștilor plătiți coincide cu decizia ***ții anti Constituționale???
Totul face parte dintr-un plan bine conturat de distrugere controlată a statului de drept și a democrației, intoarcerea la partidul unic și dacă va fi posibil, instaurarea secretarului general Draknea, cel care precum ultimul secretar a suferit in temnițele regal/justițiare, (e drept, doar cu suspendare).
A inceput acum 2 ani, cum bine menționa un alt articol, cu inlocuirea lui Patapievici la ICR, a urmat acapararea cam tuturor instituțiilor care merită atenție și a culminat cu numărul de dresaj de judecători anti Constituționali.
Nu am nici un dubiu că Dorneanu și Dragnea sunt in cardășie și și-au sincronizat manevrele criminale de comun acord, dovezile vor ieși la iveală cat de ***and.
Iar trospanii sunt scoși să mugă in obor precum vitele, ademenite cu un șomoiog de paie uscate...

eu sa fiu iohannis nu demit pe nimeni...

armata sa apere institutia prezidentiala...
e seful statului si seful armatelor...
are dreptul sa convoace starea de urgenta...
pentru mine ceea ce face psd este lovitura de stat...exact ca in '89...

tot ce scrieti dvs doamna Ene,este oglinda realitatii,dar

trebuia doar mentionat faptul ca mai intai de presedinte, judecatorii...politicieni incalca Constitutia,o data pentru ca recunosc puterea dictatoriala insusita de un ministru si apoi ca o curte nu poate impune unei alte puteri ce sa faca,ea doar constata!
Pe de alta parte legiuitorul (Constitutia) zice clar,Ministrul propune,iar presedintele semneaza!
Cine cunoaste limba romana ,stie ca a propune nu inseamna a impune,iar presedintele poate semna sau nu,nicaieri nu este prevazuta obligativitatea!
Despre ce discutam?
Cel mai intelept ar fi ca presedintele sa tina la mandria lui,sa nu ingenuncheze si cu orice risc sa refuze semnatura,mai ales ca doamna Kovesi nu a incalcat nici o reglementare in materie!
Dupa suspendare sigur se va intoarce!
...altfel copii,va asteapta vremuri grele:partidul unic!

ps.
Cat despre Dragnea ,numai un ignorant,sau rau intentionat, nu stie ca angajarea si platirea fictiva de personal insemna o flagranta ilegalitate,care in mod normal se lasa cu inchisoare,mai ales ca este la a doua condamnare!
...dar priviti cum se lucreaza la comisia juridica pe banda,exact pana la ziua condamnarii!
...si sarmanii romani stau cu gura casacata pe la casele lor pe o vreme asa afrumoasa...

Ne batem gura degeaba cu argumentatiile,

sunt surzi, orbi si mult naraviti in ale raului!

Ca si-au bagat picioarele in tot ce, taras-grapis, in toti acesti ani s-a schimbat in mai bine fata de multul mai rau anterior, se vede de pe Marte.

De acolo de unde vin extraterestrii care ne-au platit din greu pe toti aceia care strigam din rasputeri, de mai bine de un an, ca ochii larg inchisi nu ai nostri sunt, ci ai acelora care s-au lasat alimentati fara discernamant din ura fata de Kovesi si de SRI, refuzand cu obstinatie sa inteleaga ca, de fapt, tactica ingenuncherii totale a firavului stat de drept cu chiu cu vai intocmit exact pe asta se baza ca element persuasiv de baza si asta le-au inoculat pe toate caile si prin toate mijloacele.

Cu ajutorul neprecupetit al oficinelor de serviciu, manipularea s-a ridicat la cote nemaintalnite de la mineriade incoace.

De bine, de rau, in anii 90 Romania avea o masa periculoasa pentru putere de oameni cu coloana vertebrala si educatia democratiei, care au fost impinsi sa ia calea exodului in cea mai mare parte. Elitele tarii au fost decimate, dupa 90, nu la Canalul Dunarea - Marea Neagra si nici in lagarele de exterminare de odioasa amintire, ci mult mai simplu, dar la fel de diabolic, impingandu-le in afara granitelor.

Ca acesti romani alimentati la izvoarele democratiei occidentale inca sunt o forta care, starnita, se poate transforma intr-un tsunami devastator, au dovedit-o alegerile prezidentiale din 2014.

De aceea s-a facut totul pentru a se scapa de ele, lucrandu-se diabolic, in paralel, pentru a li se limita drastic drepturile.

Occidentul este bun doar cand isi deschide larg pusculitele, cand pune si conditii stricte devine nefrecventabil.

Hotii de democratie nu sunt numai ticalosi, sperjuri, incompetenti si lacomi, mai sunt si fuduli si cu coada imprumutata de la capra raioasa pe sus.

Am spus incompetenti? Grava eroare, mea culpa. Sunt cei mai competenti in a spolia aceasta tara inca nedezemeticita total din lungul somn de dupa 1947.

In Romania lui 2018, s-a ajuns la paradoxul strigator la cer ca o majoritate din ce in ce mai amorfa sa fie dusa de nas cu reinnoitul lant atarnat de belciugul ursului romanesc preumblat pe la balciuri altadata, de catre o minoritate de privilegiati care nu au nimic in comun cu dragostea de tara, cu rusinea, cu scrupulele, cu preocuparea fata de soarta celor multi.

Papusarii sefi ai acestei natii au facut absolut toate dovezile ca nu vor ceda niciun milimetru, ca vor calca, daca este nevoie, chiar si peste cadavre, pentru a-si duce la capat planurile diabolice.

De la aceasta realitate de necontestat trebuie privite lucrurile in momentul de fata si actionat in consecinta.

SRI incearca sa scoata castanele din foc cu werner

Ii impune sa faca totul indiferent de consecinte,numai sa nu le distruga lor marele lor atu,catusele lui kovesi.
Urmeaza sa vedem cat de serios dosarul cu care il au pe iohanis la mana,se risca sau cedeaza legalitatii lui dragnea.

Eu sint optimist, si optimismul invinge.

Domnul Presedinte va lupta ca un erou pina la ultima suflare. Jeggul PZDist va plati cu ani buni de puscarie fiindca lumea merge spre mai bine, nu spre mai rau. Mai binele acesta inseamna ca javvrele PZDiste vor fi casttrate si lasate sa manince resturile lasate din mila de poporul asta chinuit. Nu va lasati fratilor, scapam si de rahhatii astia cum am scapat de toti rahhatii din trecut.

Diaree anti-constitutionala !

De ce erau nevoie de 133 de pagini ?

....

Fostul presedinte al ***tii Constitutionale a Romaniei (CCR) Augustin Zegrean, a declarat joi, pentru AGERPRES, că este surprins că in motivarea deciziei CCR in cazul lui Kovesi se spune că eliberarea din functie este la discretia ministrului Justitiei. "Mă surprinde că in motivarea deciziei se spune că eliberarea din functie e la discretia ministrului Justitiei. Noi suntem intr-un regim constitutional, nu intr-un regim discretionar. Nimic nu e la discretia nimănui, nu face cine ce vrea in tara asta si mă mir că CCR a făcut o astfel de precizare sau altfel de motivare, mai mult, articolul 109 din Constitutie, pe care ei il invocă aici, nu are nicio legătură cu minuta pe care au pronuntat-o", a spus Zegrean. El a mentionat că, dacă seful statului a aprobat numirea, tot el trebuie să aprobe si retragerea din functie a procurorului-sef al DNA. "Procedura de numire si revocare a procurorilor-sefi e prevăzută in lege si pe procedura aceea scrie că propunerea apartine ministrului Justitiei, care are nevoie de un aviz consultativ din partea Sectiei de procurori de la CSM, dar in situatia de fată procurorii de la CSM au dat in unanimitate aviz negativ referitor la motivele invocate in solicitarea ministrului Justitiei, arătand că nu sunt de natură a duce la inlăturarea din functie a procurorului-sef al DNA, iar presedintele este cel care dispune, pentru că el semnează, deci, pană cand presedintele nu semnează numirea in functie, procurorul nu intră in executarea mandatului.Domnule Zagrean ,sunteti un om integru,v-am apreciat de la inceput! Va rog eu si f multi romani,in calitate de fost sef al CCR,cu mare experienta,nu lasati Romania in haos! Interveniti proactiv si opriti nelegiuirea actualei CCR! Orice cetatean cu scoala medie va declara ca decizia CCR este una politica legata de dosarele lui Dragnea! Nu cred ca o curte constitutionala poate impune unui presedinte executarea,ea numai constata o eventuala neregula intre Puteri! Pe de alta parte un ministru (fara nici un vot popular in spate)propune si nu poate obliga;responsabilitatea revine Presedintelui! Va rog iesiti in fata! Veti ramane in istorie! Referendumul salveaza Romania!

Motivarea DecizieiCCR e impusa de RUSIA TERORISTA

Nu degeaba presedintele CCR-valer dorneanu,fost procuror COMUNIST,a fost in Rusia in "vizita de lucru"!
Johannis are de dat examenul vietii lui,stie ca 6.000.000 de romani care l-au votat il sustin fara nici o problema
Manifestatia de sambata a PSD care uneste si comunitatea PSD a LGBT istilor din toata tara,va fi doar circ pe paine.

"REFERENDUM !" zici dumneata la 00:52

De acord, sa fie un REFERENDUM PENTRU MONARHIE, la care sa subscrie toate partidele majore, pentru ca acesta ar fi un subiect transant. Printul Charles ar putea fi invitat sa devina regele, ori ..... regentul Romaniei. care va pregati pe un tanar fondator de

Referedumurile nu se fac pentru orice subiect minor, ori subiect neadecvat ..... asa cum ar fi de pilda unul cati parlamentari vreti, ori cu ce procent ati vrea sa vi se mareasca salariile. Referendurile in tari de succes cum este Elvetia sunt plebiscite locale. In tara noastra ar fi neadecvata o democratie APROAPE directa cum este cea elvetiana.

Referendurmujriel sunt instrumente de care au profitat dictatorii de multe ori, ori a fost drum pavat cu pietre spre infern. La noi in tara s-a produs un referendum populist, introdus hoteste de catre Basescu (pe care sustinatorii fierbinti si infierbantati de ieri, astazi, il detesta). Basescu a propus 300 parlamentari, o actiune populista, ca sa pacaleasca pe romani ca el este grijuliu cu banul public. Rezultatul i-a dat castig de cauza, dar partidul lui Baesxu si "guvernul meu" (guvernul presedintelui jucator Basescu) nu l-a tradus in viata fiindca parlamentarii aserviti erau pancicati ca va avea loc sfarsitul chermezei la cascaval. Oricum sunt prea putini putini 300 de parlamentari pentru ca nu sunt eficienti. In tari de succes, de pilda Franta si Anglia cu parlamentari de performanta numarul legiuitorilor raportati la totalul cetatenilor este similar cu acelasi raport la romani.

Tot asa, nu se supune aprobarii populare structura parlamentului, ..... pentru ca este o problema mai subtila...!

Traiasca Monarhia, singura organizare administrativa rezonabila pentru romani, un neam de tarani si iubitori si increzatori de tatuc (in sens "pozitiv") !!! Altfel la Cotroceni vor fi mereu contestari de genul, "iesi afara, *** ordinara ". E suportabila o asfel de adresare catre capul statului ? Eu zic ca nu.
Ultimul presedinte, ales (!?!) nu a facut nici macar o declaratie formala dupa victorie, "Voi fri presedintele tuturor romanilor, de la .... la ...". Mai mult a declarat la o luna, sau doua , ca vrea "guvernul meu". S-a aliat cu HASTAGIENII PE STRADA imbracat in gIaca rosie, a mai chemat si copiii la prosteste ! Penibil, nu ?
Unii fusesera multumisti ca puterea bicefala (conform constitutiei) era structurata pe doua nuclee politice si ca vorm avea echilibru. El vroia puterea totala pentru el desi adversarii lui politici abia castigasera. Lacom, penibil, etc., etc.

Numai editorialistii se expun!

Intreaga societate civila trebuie sa se reorganizeze inainte de a iesi iar in stradă. Ca Revolutia de Catifea din februarie 2017, fără Proclamatie, fără Aliantă Civică si fără Conventie Democratică, va fi infrantă, era previzibil. Nu si marasmul de azi, că intelectualul de carieră nu apără cauzele pierdute, se dă la fund si-si numără banii de la Bookfest.

 

si daca dragnea va fi condamnat-ce vor face slugile?

Presedintele va alege calea onorabila-LUPTA cu hotii.
Nu putem astepta de la UE ceea ce trebuie si putem face noi -votul!
Hotii si jefuitorii de tara ajunsi la putere nu pleaca decat alungati.

Se va ...

..."naste" un alt dragnea! simplu☺ sunt destui care pot fi presedinte de partid!

 

 

culmea ironiei,hotii,abuzatorii,manifesteaza impotriva ...abuzului!

ei-cei mai mari mafioti din tata in fiu!
sa mori de ras!
...si prostimea statea in case!
Alo Rezist!
Acum este cea mai acuta nevoie de sustinere a Statului de Drept!
Unde ati disparut lasilor!

Acest ordin al CCR nu e valabil !

Nu este valabil dearece in decizia CCR era un judecator care nu mai avea drept de vot!
Presedintele Claus Iohannis trebuie sa desfiinteze acest ordin pentru nerespectarea membrilor CCR.
Deci hotarirea CCR nu poate fi valabila din cauza compozitiei CCR.

culmea absurdului, draga adevar, ironia s-a consu-

mat cand il injuram pe Brucan din cauza profetiei, sau cand asteptam muncitorii de la IMGB sa faca ordine, samd.
Ceea ce se intampla astazi este un urias proces de manipulare si extorcare semiacceptat, o potlogarie cosmica in care mediocritatea conduce detasat jocul iar miza este puterea absoluta. Curat paradox al absurdului, nu crezi ?
Insa nu doar mediocrii sunt vinovati, ci si restul care a acceptat pas cu pas reinvierea traditiei dambovitesti medievale de a parveni opulent calcand doar pe cadavre, trist.
Iar din conjunctura asta dezolanta, in care ei fura, abuzeaza, manipuleaza deschis iar noi asteptam, nu mai putem iesi decat daca depasim majoritatea duplicitara a celor din titlu si ne opunem deschis; ceea ce nu se poate intampla, inca, in scumpa noastra tara demo, sora mai mica recunoascuta a Siriei, nu crezi ?

CCR grup infractional organizat

Atita timp cit CCr functioneaza impotriva legii,cu judecator de 10 ani,cind nu s-a aplicat referendumul cu 300 de sparlamentari,etc,Nu treuie sa se aplice nici asta.CCR ciuma rosie.Cum ii damk afara din tara pe astia(si pe aia,sparlamentarii,dracnea,amante,iubite,rovane,roxane,gratiele,dracila,firea,toate nulitatile astea hoate)?

o spun cu toata responsabilitatea: aceasta decizie a CCR nu poate sa

fie respectata pentru ca bla, bla, bla...
Ce responsabilitate ai, gagico?
Ti-a dat-o careva sau ti-ai luat-o asa, ad-hoc, singura?

Pensulo/Pilulo etc! Nu poate sa fie respectat

Constitutia a fost Calcată in picioare vomitat si tarșaita pe jos de Doreneanu in Persoana in primul rand si asta de mai multe ori!
Cei din CCR nu sunt legal cu un reprezentant expirat si decizia nu este de comun acord de toți 9 membri!
Deci decizia este ZERO -amigos Sudisti cu un "duft" Manelist!
P.S. Lipeseste marinache 1243 ß sub care Avatar munceste ....cred ca Scadenta!

Cu toata responsabilitatea de postac udrist :)

Platit de Soros si aliniat in spatele lui Joianis, Ciolos, Organ, Kovesi.
Decizia Curtii e clara. Luluta trebuie demisa. Iohanis sa puna mana si sa semneze decretul ca de aia e presedinte, nu sa stea intr-o eterna vacanta peste granite pe banii nostri.

in anu de gratie 2004,chiar inaintea alegerilor

dl.bombonel decide (la sfatul celor de afara) ca presedintele viitor ales(adica chiar el) merita 5 cinci ani de mandat pt ca in 4,nu are timp sa mangleasca destul ! astfel alegerile presedentiale sunt decuplate de alegerile parlamentate ! numai ca nu a fost pt el...mai mult,a avut si timp sa scrie niste carti stiintifice cat a stat la sanatoriu sa-si ingrijeasca bubele de la gat !!! bun,acum faceti un efort de imaginatie : romanii voteaza un partid care ajunge sa detina 70% din fotoliile parlamentare !!! aceeasi romani voteaza in turul 1 un presedinte care are avans de 20% in turul intai(facand parte din partidu cu 70% in parlament),dar in turul 2 pierde detasat 60-40 !!! asa ceva nu are decat o singura explicatie : nici una !

Un citat reprezentativ,il dau mai jos,ce arata ca KWJ are solutii!

Citat:

Romania e OBLIGATA sa respecte legislatia europeana , DIRECTIVELE EUROPENE si NU INVERS!

Trebuie SA LE IMPLEMENTEZE IN LEGISLATIA NATIONALA!!!

Aceasta s-a intamplat din momentul acceptarii Romaniei in UE & NATO!
Facand apel la experienta personala ,nu juridica ,dar de standardizare Calitate Produse Petroliere si Inventariere Stocuri (am contribuit la standardul 1065)
, standardul roman s-a facut in baza EN ISO ! European /International Standard Organization ! Intelegeti ?
Revenind la articol CCR impune legislatia nationala (stramba de altfel ,vedem ce face CCR) IN FATA celei europene. Asta NU va fi acceptat de UE si NATO.
Va asigur! In plus mai devreme am aratat de ce KWJ are dreptul legal si constitutional de a nu respecta Ordinul CCR cu privire la revocarea LCK ! Pentru ca ordinul CCR e neconstitutional si ilegal si KWJ poate refuza sa-l aplice. Mai mult acesta contravine DIRECTIVELOR EUROPENE.

KWJ! Ai sunt consilieri si avocati pregatiti care iti pot asigura suportul legal argumentativ pentru A REFUZA APLICAREA DECIZIEI CCR sau de a o intarzia pana in penultima zi a mandatului LCK !
Alege o strategie dar nu accea de a respecta ordinul lui Dragnea _CCR !!!
OK ?

 

...

Azi CCR va trebui sa iasa din nou sa explice ca opinia concurenta este in completarea deciziei CCR si nu impotriva, desi termenii sunt clari atat in dictionar cat si in procedura. (Daca cei doi judecatori aveau ALTA OPINIE, pana acum ieseau si spuneau ca rezultatul e altul. Sau cel putin doamna Stanciu. Povestea asta e culmea penibilului!) Dupa aia vor trebui sa explice ca n-au fost rapiti cu o seara inaintea deciziei si injectati cu substante psihoactive, apoi ca sunt chiar ei pe scaunele de la Ccr si nu clone realizate in secret de Dragnea, ca nu au luat hotararea sub tortura sau ca nu au facut “intelegeri secrete cu evreii". Putin va trebui si el sa spuna ca nu stie cine e Dorneanu de la CCR.

Citatul:

CCR spune clar ca "aderarea la Uniunea Europeana nu poate afecta suprematia Constitutiei asupra intregii ordini juridice". Deci Constitutia, in interpretarea CCR, poate fi contrara angajamentelor europene asumate de Romania. Adica fix ce se intampla prin Decizia 358/2018.

 
 

Sula

Ca intotdeauna ești o sula in pahar. Altceva nu poți sa faci.

Proprietarului avatarului Sulampahar:

Cind ramane fara har,
Sulla cade in pahar,
Proprietarul bea paharul,
Sperind sa-i revina harul.

Numai ca Dorfleanu a interpretat Constitutia dupa

bunul plac...iar decizia nu este 100% majoritare de fapt numai 4 pițigoi il aproba pe cumpăratul Dorfleanu:)))
Asa ca iei din pahar si fa ceva pe decizie:))))

Constitutia Romaniei, art 148

Pai in insasi Constitutia Romaniei se stipuleaza prioritatea legilatiei europene!
Art. 148 – Integrarea in Uniunea Europeană
(1) Aderarea Romaniei la tratatele constitutive ale Uniunii Europene, in scopul transferării unor atributii către institutiile comunitare, precum si al exercitării in comun cu celelalte state membre a competentelor prevăzute in aceste tratate, se face prin lege adoptată in sedinta comună a Camerei Deputatilor si Senatului, cu o majoritate de două treimi din numărul deputatilor si senatorilor.
(2) Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum si celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate fată de dispozitiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.
(3) Prevederile alineatelor (1) si (2) se aplică, in mod corespunzător, si pentru aderarea la actele de revizuire a tratatelor constitutive ale Uniunii Europene.
(4) Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul si autoritatea judecătorească garantează aducerea la indeplinire a obligatiilor rezultate din actul aderării si din prevederile alineatului (2).
(5) Guvernul transmite celor două Camere ale Parlamentului proiectele actelor cu caracter obligatoriu inainte ca acestea să fie supuse aprobării institutiilor Uniunii Europene.

Un pr... aurnuca o piatra in balta

...si o suta de intelepti se ineaca aruncandu-se dupa el
Cam asta e situatia.
CCR tot furnizeaza ilegalitati utile coruptilor, isi depaseste atributiile, nu respecta Constitutia, dar toata lumea se da de ceasul *** fiindca tot ce emite CCR e batut in cuie. E o combinatie intre povestea cu piatra si cea cu drobul de sare
Reveniti-va, oameni buni, nu-i cereti lui Iohannis sa se arunce dupa voi!
Daca CCR a luat-o razna, nu trebuie ascultata. Sa-si asume cei care o manipuleaza consecintele!

Prin anularea Art 45 (alin 4) din Legea 303/2004

CCR anuleaza totodata si obligatiile Romaniei asumate in negocierile Tratatului de Aderare la UE. Vezi Anexa 9, alin. 3,4 si 5 a tratatul de aderare. Si aici, Comisia Europeana ii va plesni peste ochi in urmatorul raport MCV si nu numai. Daca Curtea nu isi corecteaza rapid cursul (si ignora obligatiile asumate) Romania va fi primul membru penalizat cu suspendarea fondurilor europene. Romanii poate chiar au nevoie de un wake up call.
http://www.cdep.ro/ue/tratat/ro/aa00012-re02.ro05.pdf

Observati ca nu se aude guritza namilei?

Observati ca nu se aude guritza namilei? Si nici al lui Santa Klaus? Si nici a lui europa? Si nici a lui americanski? Obervati?
Singurii la inaintare este ziarele si orban ("este" ca sunt sub 50 si se pune singular)

 

Sula 1

Nepotul tău ti-a corectat este mai mulți. Oricum ești singur, o sa vezi asta la miting, nici mitralierele uzi ale jandarmilor nu mai sunt așa sigure. In cadrul unei lovituri de stat toate instituțiile militarizate trebuie sa apere țara. Psd crede ca poate reface 1948 in 2018. Se inseala profund. RIP monstruoasa coalitie!

@vall, corectare

Sorry "Prin anularea Articolului 54 din Legea 303/2004".

Eu observ ca si Marinacheeee 2134 a disparut poate tot

intr-un pahar???
CCR sa fie trasa la raspundere --Abuz in serviciu:)))))

cei 9 CeCeRei n-au ajuns la un numitor comun,

te ia rasul...

 

Toti IS doctori in drept con si cititori mai ceva ca Einstein

Cand ati citit cele 133 de pagini ale Deciziei CCR ??? Sica mandolina si camelia bogdan aufost si mai rapizi. Dupa vocabularul folosit si ideile ce le exprimati nu prea se vede ca aveti exercitiul lecturii,mai ales ca sunt o gramada de termeni juridici si costitutionali !!! Sectia de procurori a CSM este vanduta deep state, aparandu-l si pe portocala,onea,man,LCK si alti procurori abuzivi.Toti acestia au fost alesi prin vot masluit de liderii informali ai garzii pretoriene moderne formata din procurori abuzivi,afiliati politic,incompetenti,fara caracter si deontologie!!! Independenta procurorilor corecti ,fara pata si competenti nu este abolita prin decizia CCR !!! IED MINTE perfid ca revocarea este asumata de 4 judecatori si nu de 6 !!!2 au opinie concurenta si scot in relief subiectivismul sectiei de procurori in aprecierea infractiunilor LCK si managementul slab !!!

cucoana colonel

cucoana colonel , a sosit momentul final cand toti sekuristii din presa sa dea cu subsemnatul si sa raspunda pt cea fac si ce au facut ! va e frica ? va cred , codlea ,anakonda , basescu , etc nu mai sunt la butoane sa manipuleze pe tugulani si pe acoperiti ! au mai ramas amaratele de ong-uri cu sponsorii din cipru , seychelles , si alte insule exotice! nu e nimic ,zbor si alea din peisaj... eu tot va spuneam GAME OVER si ziaree.com BATMAN ,BATMAN !!!! sa vedeti cand va intra anaf-ul peste Irealitatea tv locul preferatul sekuristilor basisti PE unde mai bociti !!! 20 de milioane datorie la stat si alte milioane la privati , vorbiti de hoti si de hoti ,dar nu va uitati in ograda proprie , ce saraci sunteti voi... fix ca popii ! nu e nici o diferenta intre ei si voi ! asa de avari si hoti sunteti voi ziarstii de CIPRU incat sunteti in stare sa ziceti ca si Isus a fost psd-ist
pt simplu motiv ca era reprezentativ pt plebea saraca ,de Eminescu ce sa mai zic si ala un "sobolan rosu" cu lui imparat si proletar !ajunge , iudele din presa sa platesca pt "argintii" primiti!

 
 

Securistii sunteti voi

Sunteti fosti turnatori sau plozii si nepotii lor.
Voi i-ati fugatit pe Coposu si pe Ratiu, voi ati batut studentii facand-o pe minerii.
Terminati cu tactica asta de a spune ca altii sunt ceeace in realitate sunteti voi. Nu v-ati dat seama ca nu merge?

@Ma'am IED ...

1. Nu iti schimbi poza de prezentare ?
Sunt in dilema :

- cu poza aia, as jura ca esti "Omidutza".
- cand ma uit la matale la Realitatea TV te vaz alba ...
Imi placi numai alba ...

2. Ce insemana "hau, hauri? ?
Cumva, cevaaa, precum "Black Holes" ?

Din unele iesi.
Din altele nu.

Si SECURITATEA ?

Niciodata in ultimii 70 de ani procurorii (putem aminti fara rezerve chiar si de judecatori) nu au fost independenti atunci cand unele interese ale statului securist le-au solicitat supunerea oarba. Si cu mare rusine pentru ei, mai toti au facut-o. Vorbim total aiurea de o pierdere a independentei procurilor cand de fapt aceasta nu a existat. Daca inainte de '89 supunerea lor nu necesita decat acorduri personale biunivoce cu securitatea, iata ca in anii cei mai securisti postdecembristi (cei basesti, bineinteles!) au fost necesare acele protocoale demente care vizau unele institutii in intregul lor. Explicatia a fost simpla, imbogatitii statului securist aveau nevoie de protectie totala mai ales viitoare dar si de evitarea unor eventuale neplaceri pentru ingineriile financiare scoase la iveala de cine stie ce 'neinitiati'. Era deci necesara ingroparea din fasa a tuturor astfel de dezvaluiri nedorite. Chestia cu activitatea de POLITIE POLITICA a fost deci cu totul secundara dar utila si necesara pentru a se distrage atentia de la adevaratii borfasi aruncandu-se permanent vina pe clasa politica, clasa politica si asa aflata sub controlul ponderat si discret al securitatii prin infiltratii sai din partide. Marea disperare actuala este a acestor borfasi din umbra care au ciordit la greu de aproape 30 de ani, imbogatiti masiv si care se tem ca odata ce pierd controlul asupra justitiei in general care i-a ferit si i-a protejat, fericirea lor si mai ales a mostenitorilor lor este periclitata. Sa nu ne bucuram insa, dat fiind obedienta mizerabila actuala din justitie, exista pericolul ca in lipsa unor masuri extreme, altii sa profite exact la fel de pe urma acestui sistem bolnav din justitie. Este vorba de factorul uman, ciurucurile profesionale si obediente ce paraziteaza azi justitia in procent urias (eu cred ca 90%) trebuie sa dispara. Dar va fi de acord actuala putere PSD-ALDE cu o astfel de curatenie generala obligatorie? Dupa cum combate insa presa (si aceasta securista) fidela actualei puteri avand doar grija unor sefi rai din justitie ce trebuie eliminati de urgenta restul fiind victimele railor , ma tem ca nu. Securitatea inca este peste toti!

 
 

Banuiesc ca scrie pentru aceia carora trebuie sa

le repeti, ori sa le mai si desenezi.

Pentru cei care nu inteleg de log, degeaba repeti ca tot nu pricep. Cu alte cuvinte, nu este pentru dumneata.

Bravo ! Adevar grait-ai ! Nu mai scapam de ei !

Sunt ca raia! S-a umplut tara si forumul de ei ! Acesti INDEZIRABILI in alt timp,
alta tara (cu pasiunea Ordinii si a Legii), erau dati sa testeze odorizantele prin camere speciale. Mai rau e ca acestia sunt "the root cause" pentru INAPOIEREA Romaniei contemporane!
gg

 

Practic si teoretic,de astazi,

Romania nu mai este o tara in adevaratul sens al cuvantului ci o satra supusa regisorilor din Sibiu,pana si la aia se respecta ierarhia.Deci 22 de milioane de asazisi europeni baga tara in haos total din cauza unui...slujbas al statului care nu poate fi dat afara.Cum sa mai puna cineva baza pentru o alianta militara cu Romania daca Seful suprem al armatei nu poate da afara plutonerul de companie si ala ii atata mijlociul in sus.Adica schimba izmenele armatei cand vrea el nu cad i se da ordin.Ma pun in locul lui Iohannis,desi nu am obiceiul sa fur case,toata ziua sunt acuzat ca nu pot da un slujbas afara din functie si nu sunt capabil sa-i spun-bai ia pleaca tu acasa ca nu doresc ca 66 procente din populatie chiar sa fie convinsa ca sunt impotent.Asta se intampla in Romania de cand neavand ceva mai bun de facut,moldovenii au eliberat iobagii ardelenesti.Mai bine ii lasau unde le place,in iobagie la unguri si sasi.Cum sa fii roman normal la cap sa sarbatoresti Centenarul Unirii cu Werner,Orban,Helvig,Kovesi,udmr,GEG,etc,in fruntea statului ROMAN.

 

Ca sa il aduca pe BELINOSU ?

Ca asa vrei tu la Moskova ?

Iohannis nu incalca nimic; el trebuie sa dejoace aceasta lovitura

de stat comunista - acesta este rolul presedintelui, din acest motiv a fost ales de romani - ne-am saturat de aceasta tziganie infecta promovata de psd

 

Oricat de urat sunā,dar PUSCARIASII socialisti...

Sau PUSCARIABILII,fiecare dupa caz:
dragnea,tariceanu,tudose,dorneanu,
iordache,pivniceru,lazaroiu merita sa fie incarcerati pe viata,pentru lovitura de stat ce au incercat s-o dea!
Si atat alde cat si psd trebuiesc scosi in afara legii!
Johannis daca face greseala sa o revoce pe Laura Codruta Kovesi,va iesi mācel in tarā!

 

nu va fi chiar macel...

Nici comunishtii n-au macelarit populatzia RO, ci doar si-su exterminat "dusmanii", ceea ce este sigur de asteptat si din partea p.s.d. victorios. Dar nu vor face asta decat dupa ce-si vor fi consolidat pozitziile la tzatza laptoasa a bugetului public si vor insista, propagandistic, pe ideia ca tot romanul trebuie sa intzeleaga ca este avizat la a primi pomana, permanent, de la partidul-dumnezeu si nu de la constitutzie si lege. Deci, nu va fi un macel direct, ci unul voalat. Accepotabil, nu-i asa ?

Luluta trebuie demisa.

Joianis trebuie sa respecte Constitutia sau va fi suspendat iar Luluta demisa oricum.
Adevar, mai poti cu soroseala ?
Sa ne amintim putin:
-Basescu e cel mai mare, cel mai tare, cel mai iubit fiu al tarii, cel mai rezistent la bautura...etc
-Udrea e cea mai cinstita, cea mai frumoasa, cea mai blonda, cea mai buna de primar/presedinte, o iubim, o slavim că ca ea nu mai gasim...etc.
-Kovesi...cea mai la superlativ, cand de fapt a nenorocit justitia impreuna cu securistii si portocalele ei.

Repulsie, ca tine gandesc toti romanii de buna credinta!

Romania este a romanilor nu a unor derbedei care nu stiu alt ceva decat sa "Joace Alba-Neara".Coalitia aceasta de neispraviti care sunt la Putere in loc sa se ocupe de construirea de spitale, scoli si autostrazi ca cele din Occident,ei au o repulsie, dar si spaima fata de Justitie si SRI pe care vor sa le desfiinteze. Shalom

Domnul Tudorel Toader n-a stiut asta? Ce aveti cu procurorii?

In Romania, in acest moment clasa politică atacă foarte dur procurorii. Si incearcă să-i scoată in fată in acest context al magistratilor. Eu personal nu sunt de acord că procurorul trebuie să fie magistrat. Trebuie să fie procuror si atat. Trebuie să fie avocatul statului. ... Procurorul trebuie să castige procesele in favoarea statului. Statul fiind noi, evident. Iar la randul lui magistratul trebuie să fie unul singur, care se numeste judecător.
După cum ati observat de-a lungul timpului, s-a pus anatema pe procurori. Procurorii sunt niste nenorociti, procurorii sunt Portocală, procurorii sunt ai SRI-ului, procurorii sunt corupti, procurorii fac dosare la comandă, procurorii inventează probe, procurorii se folosesc de probele false si le transformă in probe reale, procurorii inregistrează ilegal.
Haideti să vă spun un lucru. Nu este de loc asa! Procurorii in mare parte sunt niste ticălosi. Numai că procurorii nu pot să facă decat un singur lucru. Să facă un dosar si să retină pt. 24 ore un cetătean. Atat !
De aici incolo toate necazurile tin strict de judecător. Fără judecători nu putem avea oameni retinuti mai mult de 24 de ore. Fără judecători nu putem avea decizii definitive si irevocabile. Fără judecători nu putem avea oameni in puscărie. Fără judecători nu putem avea oameni care să-si piardă averea ilegal.
După cum vedeti, lucru foarte important, fără judecători nu se pot incălca drepturile fundamentale ale omului. Deci, fără judecători nu se poate intampla nimic rău in această tară, cand vorbim de jurisdictie, jurisprudentă. De ce?
Pentru că judecătorii reprezintă a treia putere in stat. Păi dacă sunt a treia putere in stat, nu credeti că ar fi cazul ca ei să inceapă să si arate că sunt intr-adevăr inamovibili pentru cetătean si nu inamovibili pentru excroci?
Haideti să ne punem o intrebare foarte serioasă. De ce pană acum in Romania au fost foarte mult atacati politicienii, guvernantii si procurorii, iar judecătorii au fost lăsati mai la urmă.
CCR-ul tocmai a demonstrat in ultimele zile că nu are nicio de legătură cu rezolvarea unor probleme care tin strict de litera si spiritul Constitutiei. Si-au depăsit atributiile. Au incălcat Constitutia. Au transformat practic prin ultimele lor decizii Republica semi-prezidentială intr-o Republică parlamentară. Iar dacă parlamentarii vor continua să mai ia din puterea presedintelui, din indatoririle lui legale, atunci cu sigurantă vom avea o Republică parlamentară, fără schimbarea Constitutiei. Care este extrem, extrem, extrem, de grav.
Sursa: https://www.youtube.com/watch?v=Jx4kdc02WLs

 

E clar acum, președintele are o singură cale :

1. Să convoace o conferință de presă, să vină și cu juristii lui - Simina Tănăsescu obligatoriu!- si să explice tuturor ce grozavie a fost in stare sa arunce gruparea CCR-PSD-ALDE-UDMR

2. Să amane sine die revocarea lui Kovesi

3. Referendum! Referendum! Referendum !
- justitie, inclusiv procurorii - independentă sau la mana politicului?
- CCR politic sau independent?
- presedinte decorativ ales de parlament sau presedinte puternic,ales direct de popor, intr-o republica (semi) prezidentiala?
- penalii să stea acasă sau in parlament sau guvern?
- ...

Inca o chestie. Tactica lui Iohannis de a fi "un altfel de presedinte" s-a dovedit păguboasă ! Gruparea infractională l-a luat de fraier si a incălecat țara. De era Băsescu președinte acum, i-ar fi dat lui Dragnea cu dăncila-n cap, nu ar fi pus-o PM.
Ioahannis este acum obligat să joace. Dur! Altă soluție nu există.

 

E foarte clar: doar transparenta si sinceritatea ne mai scoate

dintre hauri si ne arata calea de iesire.
Adica presedintele sa se adreseze tarii cu urmatorul mesaj: ccr-ul, ca garant al respectarii constitutiei functioneaza ILEGAL, este primul care nu respecta constitutia si din pozitia sa privilegiata chiar ataca constitutia. Simplu.
Apoi lansat mesajul catre poporeni: daca ccr-u a gresit flagrant, nu este momentul sa-i acuzam de ceea ce se vede si cu ochii inchisi, este corect sa respect indicatiile gresite sau sa astept clarificarea situatiei ?
Iar poporenii in alb de la brau in sus vor raspunde dupa cum le indica sefii vatafi in timp ce ceilalti poporeni vor astepta TOTUL de la presedinte; caci cam asta e mentalitatea poporului iesit din comunism cu sange dar care se agata de traditia comunista cu ultimele puteri ale fricii ca altfel nu se poate in scumpa noastra tara, sora mai mica a Siriei.
Sa ne intoarcem in februarie 2017 cand presedintele a iesit impreuna cu romanii cei multi revoltati de ticalosia perversa a alesilor nostri: erau multi, uniti si cu adevarat indignati de "pohta" irationala de putere a celor pe care tocmai ii alesesem sa ne conduca.. mai spune ceva acest gest ?
Draga Mircius, daca chiar ca presedintele altfel sa rupa traditia, in care fiecare-si protejeaza fundul personal, trebuie sa i-o cerem personal, vocal si unitar din strada, ar fi ceva extraordinar de elocvent, nu credeti ?

eu te inteleg ca asta vrei... dar argumente ai? ca

cu enunturi poti sa te stergi in timp ce dai cu paru-n caini, de altceva nu-s bune.

Corect !KWJ fiind un "domn" cu HOTII a pierdut!Churchil a zis:

"Cu Comunistii trebuie luptat cu BATA!"
si inca:
"Un Comunist bun e unul mort!"
gg


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor