Wikileaks: Basescu intervenea la Curtea Constitutionala, in 2005

Luni, 04 Aprilie 2011, ora 08:37
2386 citiri
Wikileaks: Basescu intervenea la Curtea Constitutionala, in 2005

Traian Basescu mergea, in 2005, la Curtea Constitutionala, pentru a discuta evitarea unei posibile demisii a premierului Calin Popescu Tariceanu.

S-a discutat despre alegeri anticipate (premierul Tariceanu tocmai anuntase ca demisioneaza), Basescu spunand ca, "sincer, am fost luat prin surprindere de aceasta decizie".

Pe 11 iulie 2005, presedintele i-a spus noului insarcinat cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, Mark Taplin, ca alegerile anticipate nu sunt ca si sigure, pentru ca exista sansa de a media o solutie. El a mai precizat ca anterior si-a exprimat sustinerea fata de organizarea de noi alegeri si ca Alianta PDL-PNL ar obtine un scor bun, arata cablogramele Wikileaks, potrivit Jurnalul National.

Basescu a declarat ca "a avut un dialog" la Curtea Constitutionala, pentru a determina daca CCR si-ar putea revizui decizia cu privire la un pachet de legi pe Justitie.

Presedintele a precizat ca, daca ar primi un acord acceptabil de la Curtea Constitionala, ar putea incuraja Cabinetul sa ramana pe pozitii si a spus ca speculatiile jurnalistilor potrivit carora el s-ar afla in spatele demisiei "sunt complet false".

#Basescu intervine CCR, #Basescu curtea Constitutionala, #Basescu CCR 2005 , #decizii