Zegrean, despre primarii traseisti: Parlamentarii au facut-o, ei sa o dreaga. Astept si eu un raspuns

Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 21:36
4793 citiri
Zegrean, despre primarii traseisti: Parlamentarii au facut-o, ei sa o dreaga. Astept si eu un raspuns
Foto: Romania Tv

Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei, Augustin Zegrean, a declarat vineri ca situatia juridica a alesilor locali care au utilizat OUG 55 pentru a migra la alt partid, act declarat neconstitutional, trebuie decisa de Parlament prin legea de respingere, precizand: "Ei au facut-o, ei sa o dreaga".

Zegrean a fost intrebat cum vede declaratia lui Liviu Dragnea, care a sustinut ca alesii locali care au migrat la alt partid nu ar fi afectati de decizia Curtii Constitutionale in cazul OUG 55/2014.

"Raspunsul il gasiti in Constitutie, acolo spune ca deciziile Curtii sunt general obligatorii. Ce vreti sa facem mai mult?", a raspuns presedintele CCR.

CCR a respins ordonanta traseistilor: Partidele pot da in judecata primarii migratori

El a fost intrebat despre efectele juridice deja produse de ordonanta declarata neconstitutionala. "Daca aia care a produs efecte a fost declarata neconstitutionala, vreti sa spun eu raspunsul?", a replicat Zegrean.

Presedintele CCR a fost rugat de jurnalisti sa raspunda intrebarii pe care a formulat-o. "Da, cititi (...) Daca ti-ar fi luat dumitale casa printr-o ordonanta care dupa aceea ar fi declarata neconstitutionala, ce ai face? Ti-ai lua casa inapoi, nu?...Asa ma gandesc si eu", a mai spus presedintele CC.

De asemenea, el a fost intrebat daca ar trebui ca alesii locali care au migrat la alt partid sa-si piarda mandatele. "Este o intrebare la care astept si eu un raspuns...de la cei care...Ati vazut ce scrie in decizie. Ce scrie?", a continuat Zegrean.

El a fost rugat sa clarifice de catre jurnalisti. "Pai voi ati vrea sa va lamuresc eu acum, da toti cei care au plecat ar trebui sa plece. Nu este asa, pentru ca in decizia Curtii daca ati fi citit-o ati fi vazut ca scrie acolo ca Parlamentul prin legea de respingere a ordonantei trebuie sa stabileasca ce se intampla cu efectele produse. Este text din Constitutie, daca nu se respecta nici Constitutia mai mult ce putem noi face?", a spus presedintele CC.

El a fost intrebat daca face referire la incetarea mandatelor alesilor locali sau revenirea la situatia initiala a acestora. "Nu...o tineti langa. Nu am ce sa va mai spun mai mult, v-am spus ce scrie in Constitutie, noi suntem Curtea Constitutionala", a mentionat Zegrean.

"Asta a fost lege de admitere a ordonantei (a OUG 55, n.r.) si acum trebuie sa dea o lege de respingere a ordonatei si in Constitutie la articolul 115 alineatul 8 scrie ca in cazul respingerii ordonatelor Parlamentul va scrie ce se intampla cu efectele care s-au produs. Da?! Deci, ei au facut-o, ei sa o dreaga", a mai afirmat presedintele CC.

CCR a respins ordonanta traseistilor Dragnea ii linisteste pe primari: Nu au ce sa pateasca

Presedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, ca alesii care au migrat in baza Ordonantei 55, care a fost declarata neconstitutionala, "in mod normal nu au ce sa pateasca" deoarece decizia Curtii Constitutionala nu actioneaza retroactiv.

Intrebat ce se va intampla cu alesii care au migrat, in urma Ordonantei 55, declarata neconstitutionala, Dragnea a raspuns: "In mod normal, nu au ce sa pateasca pentru ca nu actioneaza retroactiv. Asteptam motivarea Curtii si vom vedea cum vom actiona".

CCR a respins legea migratiei primarilor: E neconstitutionala

Curtea Constitutionala (CC) a decis, miercuri, ca Ordonanta de Urgenta a Guvernului 55/2014 privind migratia alesilor locali este neconstitutionala, fiind admisa astfel sesizarea parlamentarilor PNL.

Decizia Curtii Constitutionale este general obligatorie si va fi publicata in Monitorul Oficial, urmand ca judecatorii constitutionali sa motiveze hotararea.

Proiectul de lege de aprobare a OUG 55 care a permis migratia alesilor locali a fost adoptat, in 9 decembrie, de plenul Senatului, fiind inregistrate 86 de voturi "pentru", 36 "impotriva" si 6 abtineri.

OUG care a permis migratia alesilor locali pentru 45 de zile fara ca acestia sa-si piarda mandatul a fost adoptata de Guvern in 28 august. Alesii locali au putut opta pentru un partid pana pe 17 octombrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Zegrean primari traseisti, #Zegrean migratie primari, #Zegrean ordonanta primari, #ordonanta primari neconstitutionala, #CCR ordonanta primari traseisti , #decizii