Ziare.com

Ziua in care mandatul presedintelui Romaniei inceteaza

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Vineri, 06 Iulie 2018, ora 09:28

   

Ziua in care mandatul presedintelui Romaniei inceteaza
Liviu Dragnea, care pare sa nu-si mai poate controla nervii, a trecut la santaj pe fata la adresa lui Klaus Iohannis.

Presedintele Iohannis este amenintat nu numai cu suspendarea, ci si cu demersuri referitoare la averea domniei sale si cu imputarea unor sume de bani de catre ANAF.

Sigur ca presedintele are in fata legii si Fiscului un statut egal cu al oricarui alt cetatean roman. Dar faptul ca Liviu Dragnea da efectiv ordin ministrului de Finante si sefului ANAF sa declanseze impotriva presedintelui operatiuni care pana ieri nu interesau pe nimeni, iar acestia bat din calcaie, mi se pare imposibil de interpretat altfel decat ca un santaj in stil mafiot.

Totul sub pretextul ca presedintele nu ar respecta decizia CCR privind revocarea dnei Kovesi.

Dar, daca ar accepta aceasta decizie, insusi presedintele Romaniei ar incalca grav cel putin art. 148 din Constitutia Romaniei potrivit caruia: " (2) Ca urmare a aderarii, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum si celelalte reglementari comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate fata de dispozitiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.

(4) Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul si autoritatea judecatoreasca garanteaza aducerea la indeplinire a obligatiilor rezultate din actul aderarii si din prevederile alineatului (2) ."


Iar Decizia CCR nr.358/ 30 mai 2018 incalca grav obligatiile europene ale Romaniei prin anularea independentei procurorilor, transformati in agenti guvernamentali.

In raspunsul adresat de presedintele Comisiei de la Venetia, Gianni Buquicchio, sesizarilor facute de presedintele CCR, Valer Dorneanu, este reiterat caracterul obligatoriu al deciziilor CCR, care insa la randul lor trebuie sa indeplineasca conditia expresa a legalitatii.

"Aceasta importanta pozitie a Curtilor Constitutionale implica inalta responsabilitate a Curtilor de a lua decizii conforme cu Constitutia si principiile ei", scrie Gianni Buquicchio (o pozitie pe care Ziare.com a anuntat-o pe surse in urma cu cateva zile).

Deci o decizie neconstitutionala isi pierde caracterul obligatoriu, situatie in care ne aflam acum. De altfel, presedintele Comisiei de la Venetia face referire la o viitoare analiza a deciziilor CCR, demers, dupa stiinta mea, fara precedent.

Cei care il santajeaza pe presedinte sa incalce Constitutia sub motivul obligativitatii deciziilor CCR omit cel putin 4 decizii ale CCR care au fost incalcate chiar de actuala putere sau de CCR insasi.

1. In noiembrie 2009, poporul roman participa masiv la referendnum si decidea cu zdrobitoare majoritate ca in Romania Parlamentul sa fie unicameral si sa aiba 300 de alesi. Referendumul a fost ignorat de clasa politica.

In Decizia nr.80 din 16 februarie 2014, asupra proiectului de revizuire a Constitutiei emis de comisia Antonescu, CCR cere explicit ca rezultatele acelui referendum sa fie puse in practica.

CCR explica faptul ca un referednum consultativ nu are efecte facultative, ci obligatorii: "Spre deosebire de referendumul decizional, referendumul consultativ produce un efect indirect, in sensul ca necesita interventia altor organe, de cele mai multe ori a celor legislative, pentru a pune in opera vointa exprimata de corpul electoral. O alta viziune asupra efectelor referendumului consultativ l-ar reduce pe acesta la un exercitiu pur formal, un simplu sondaj de opinie.

In concluzie, Curtea recomanda, cu unanimitate de voturi, reglementarea, in cadrul dispozitiilor art.90 alin. (1) din Constitutie, a efectelor juridice pe care rezultatul referendumului consultativ le produce, precum si a procedurii ulterioare organizarii unui astfel de scrutin.

Pentru formularea unei astfel de recomandari, Curtea a tinut seama si de situatia juridica creata ca urmare a organizarii referendumului national din 22 noiembrie 2009, initiat de Presedintele Romaniei si confirmat de Curtea Constitutionala (...) Vointa populara exprimata la acest scrutin a ramas fara consecinte juridice."


Ei bine, si in ziua de astazi acel referendum, dar si Decizia 80/2014 a CCR au ramas fara efecte juridice, ceea ce nu intereseaza pe nimeni. Nici macar pe ministrul Justitiei care a participat ca judecator la luarea acestei decizii CCR.

2. In decembrie 2014, CCR declara neconstitutionala Ordonanta de urgenta 55/2014 care a permis alesilor locali ca, pentru 45 de zile, inclusiv in timpul campaniei prezidentiale, sa migreze de la un partid la altul fara sa isi piarda mandatele.

In cele 45 de zile cat a fost in vigoare (2 septembrie - 16 octombrie) peste 300 de alesi locali din toata tara au trecut din Opozitie alaturi de Putere, fiind scutiti prin aceasta ordonanta de sanctiunea pe care legea o aplica unui traseist.

CCR constata in Decizia 761/17 dec 2014 ca, "de vreme ce alesul local nu mai este membru al partidului pe listele caruia a fost ales, inseamna ca nu mai intruneste conditiile de reprezentativitate si legitimitate necesare indeplinirii programului politic pentru care alegatorii au optat. Prin urmare, nu se mai justifica mentinerea acestuia in functia publica".

Dar, cum Avocatul Poporului Victor Ciorbea nu a atacat ordonanta la timp, decizia CCR a venit dupa ce ea isi consumase efectele. O situatie pe care CCR a cerut-o solutionata, in chiar dispozitivul hotararii:

"Parlamentul, in baza art.115 alin. (8) si art.147 alin. (2) din Constitutie, urmeaza sa reglementeze, prin legea de respingere, masurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.55/2014 pentru a le pune de acord cu decizia Curtii Constitutionale"

Nu a urmat nicio masura de corectare e efectelor. Lucrurile au ramas fix asa cum le-a reglementat OUG 55, iar decizia CCR, la care dl ministru cel atat de ingrijorat acum a luat parte ca judecator, nu a produs niciun efect.

3. Decizia nr.32 din 23 ianuarie 2018 referitoare la Statutul functionarilor publici spune asa in paragraful 56:

"Luarea masurii preventive a arestului sau trimiterea in judecata este cea care determina schimbarea situatiei juridice a persoanei care exercita autoritatea publica si ii suspenda cu caracter temporar, din punct de vedere legal si moral, calitatea de a ocupa functia cu care a fost investita.

Pe de alta parte, chiar daca prezumtia de nevinovatie a acesteia nu este desfiintata pana la pronuntarea unei hotarari definitive de condamnare, intrucat exista indoieli rezonabile cu privire la bunacredinta si loialitatea functionarului public in exercitarea atributiilor ce ii revin, in aceasta perioada, acestuia nu i se mai poate incredinta de catre stat exercitiul autoritatii publice, persoana pierzand temporar legitimitatea de a reprezenta interesele generale pe care legea o obliga sa le protejeze."

Dl Dragnea nu numai ca a fost trimis in judecata, dar dl Dragnea este condamnat in prima instanta. Daca un functionar public in aceasta situatie nu mai are legitimitatea sa reprezinte interesele societatii, cum poate sa fie un condamnat demn pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor?

Se plaseaza sau nu dl Dragnea in afara Constitutiei? Dl Toader nu a precizat daca aceasta este o intrebare care sa-l preocupe pe minsitrul Justitiei.

4. Decizia nr. 136/2018 a CCR spune asa: "dispozitiile legale criticate, care reglementeaza posibilitatea innoirii in functie, cu un mandat de 9 ani, a judecatorului care a detinut deja un mandat corespunzator restului de mandat al unui alt judecator, constituie o incalcare a dispozitiilor constitutionale cuprinse in art. 142 alin. (2) referitoare la interdictia innoirii mandatului si in art. 1 alin. (5) din Constitutie (...)

Curtea constata ca nu este admis ca, pe calea unei norme infraconstitutionale, legiuitorul sa eludeze o interdictie de natura constitutionala.

Mai mult, acesta are obligatia de a elimina din dreptul pozitiv solutia legislativa constatata ca fiind neconstitutionala, precum cea care se regaseste in actualul art. 68 alin. (3) din Legea nr. 47/1992, republicata"
. (paragraf 94)

Deci CCR invalideaza inclusiv articolul in vigoare, nr. 68 al 3 din Legea 47/1992 in baza caruia a fost numit judecatorul Petre Lazaroiu.

Si totusi judecatorul Lazaroiu se afla in al 10-lea an de mandat. Asa cum 10 ani de mandat a avut si dl Toader la vremea lui. Ministrul Justitiei nu a aratat ca ar fi impresionat de faptul ca un judecator al CCR se afla intr-o situatie de neconstitutionalitate flagranta.

Klaus Iohannis poate sa fie sau nu speriat de santaj. Reactia omeneasca nu ma intereseaza. Dar presedintele Romaniei nu are dreptul sa actioneze sub imperiul santajului. Din momentul in care el a fost formulat, presedintele nu mai are de ales.

Daca acum va ceda santajului sau macar va lasa impresia ca o face, pe de-o parte, isi va pierde orice urma de autoritate a functiei, pe de alta parte, va arata o slabiciune care va fi exploatata mereu si mereu pentru orice alta decizie.

Ziua in care presedintele cedeaza la santaj este ziua in care mandatul presedintelui inceteaza.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre suspendare presedinte revocare Kovesi
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 90944 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
70 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Penalul Condamnat x2 Dragne o ia in mana!

Aviz Manelistilor ce sustin un Condamnat Penla ...Si voi la fel!
Da voi cu mana pe Tenis.. sunteti multi dar PRO** psd ..he.he he

 

Mi-e gandul la o scena magnifica,

scena finala din Zorba Grecul.
Si nu muzica,si nu dansul,ci setea de neclintit de viata.
Sa nu renunti sa crezi in ceva,sa intelegi ceea ce ti se intampla si ceea ce se intampla in jur pin prisma setei de incredere,de daruire,de bucurie.
Bucuria de a fi.
Si asta ne uneste.
Aici e secretul cel mare al exploziei de veselie ,care iti umple sufletul in scena finala din Zorba Grecul.
Si uite asa imi imaginez finalul acestei incercari disperate ,cu legile penale,iar noi,aparent atat de fara putere,sa incingem,simbolic, un sirtaki!
Dar nu acum,ca va mai dura vreo cateva luni bune pana sa intre in vigoare,si atunci,cu certitudine,in cu totul alta forma.
Este agitat Dragnea?-Pai sigur,timpul ii zboara printre degete,e ca ogarul care alearga dupa un iepure m.ort,tras cu o sfoare,si oricat de aproape ar fi,de ajuns nu-l ajunge.Stie,de unde si nervozitatea.
Poate ca romanii au obosit,dar,CE INTAMPLARE neintamplatoare,locul le-a fost luat exemplar si promt de institutiile interne si externe.
Mi se pare de mirare cat de exact functioneaza acest principiu al vaselor comunicante si la nivel de societate.
Este acel sentiment de solidaritate,pe care nici o lege nu il poate influenta ori anihila.
Veti vedea ca vom incinge un sirtaki de zile mari.
Si lui Anthony Quinn ii va placea sa ne priveasca de sus.

 

Draknea va fi aruncat peste bord

iar primul pe lista care o sa ii dea un sut zdravan va fi chiar Tariceanu.

ca asa-i in tenis!

ps. jos ciuma rosie psd-alde

 

Hahaha ...

Sekurisme .. Sekurisme ...
Abia aștept să-l suspende pe werner-6-case-din-meditații ...

babaiatule....

ti-am dat 5 din greseala.
babaiatule....voua vi se pare ca ati prins aripi si ca zburati in inaltul cerului...
dar daca o sa casti mai bine ochii, o sa vezi curand curand ca ce vi se pare voua zbor este doar o prabusire si inaltul cerului este adancimea prapastiei...:)))
dragnea va pleca din viata asta si din functie direct in puscarie babaiatule...:)))
ca un prost babaiatule va pleca dragnea, asa cum a zis.

Iohannis nu are absolut nici o problema

personal nu sunt un sustinator al lui Iohannis si nici nu l-am votat in turul I.

eu unul chiar imi doresc ca Draknea sa il suspende pe Iohannis. negresit asa sa faca!

Iohannis va castiga cu peste 70% si nici macar nu se va ambala prea mult pentru asta. Iar PSD se va duce direct in cap, cu Draknea al lor cu tot...

De la CORUPTIE,Dragnea a strict la CRIMĀ:Farcas!!!

Liviu Dragnea a furat bani de la copii săraci pentru partid,tot Liviu Dragnea a stabilit că asta NU este infracțiune, că e perfect legal.

Azi, majoritatea aliantei socialist-naziste PSD-alde-udmr a hotărat să inchidă zeci de dosare in care funcționari publici au furat bani de la școli, spitale, autostrăzi.
Sute de milioane de lei vor rămane in buzunarele hoților cu carnet de partid.

Bravo Wert, ai votat-o pe Udrea, ca pe fond

nu este nicio diferenta intre Dragnea si Udrea. Politrucul Basescu a dus de nas intreaga dreapta romaneasca timp de 10 ani.
P.S. Ditamai judecatorul Constitutional (bashistu-incoerent Petre Lazaroiu) s-a plans la Scuipatoarea-3 ca ar fi fost "amenintat" ba chiar mai mult a facut si insinuari de genul ca Presedintele Iohannis ar putea fi pus suba acuzare de "inalta tradare". Asta ar insemna demiterea Presedintelui fara referendum. Si ce a facut ***-diversionista in ultimii 2-3 ani? A improscat in cel mai agresiv mod ra-hat cu ventilatorul in justitie si in sri (promovand teoriile conspirationiste cu "binomul" alaturi de Ciutacu). Nimeni nu a facut mai mult rau dreptei romanesti decat politrucul Basescu. Ce sa-i faci, asa oameni, asa lideri (sa stati acum in rahatul lui Dragnea, pana la gat, va meritati soarta)! Sport la depunctat.

dragnea e ca si in puscarie...

ceea ce nu stim azi este daca violul dansului va fi televizat...
pentru ca de 28 de ani psd a dat legile in domeniul justitiei prin care au intrat la puscarie...
iar dansul e seful psd...
asa ca fara crema baieti...

poate ne spui doigioaico

...ce mesaj/cpmunicat a transmis presedintele comisiei de la venetia presedintelui care nu respecta constitutia romaniei!

REFERENDUM !

Dragnea e isteric

Pretexte sa nu serbăm Centenarul

Istoria va scrie că PSDragnea a inventat tot felul de pretexte literare să radă dusmanii că nu serbăm Centenarul.

Propaganda cu parul rosu nu stie ce minciuni sa

..mai inventeze de ce Hotul de Case nu respecta decizia CCR! O lasam sa vorbeasca, de luni aplicam legea!

Dar daca tintesc mai mult decat Centenarul?

Dar daca sunt uneltele dusmanilor acestei tari?
Dezordinea, iritarea cu orice pret a populatiei par sa fie scopul principal. Prea depasesc orice limita, e din ce in ce mai evident ca tinta nu e doar salvarea lui Dragnea si a celor din gasca. Tulbura Justitia, administratia publica, atacuri la SRI... Pana si siguranta circulatiei vor s-a zapaceasca. Efectul? Romanii sunt tot mai iritati, mai dezbinati
Imi este din ce in ce mai clar ca scopul adevarat este sa produca dezordine in tara care ar deveni usor prada nu doar a unor vecini lacomi.

Ziare.Com by DNA via Cipru

Din arhiva! :)))))) cum, mah, taman tu sa vorbesti de morala, sa tii lectii de etica unei natiuni, sa rontai principii la televizor, sa arati cu degetul, sa strambi pretios din nas la fiecare iesire publica, sa bati obrazul "penalilor" cand tu refuzi de doi ani sa returnezi 320.000 de euro statului, bani incasati ilegal, de pe urma unei case dobandita prin fals, fals dovedit in instanta! #casevechiluam

s-a votat codul penal! la targu neamt a inceput revolutia!

Romania nu mai exista! - a mai ramas doar "romania" infractorului dragnea - https://www.facebook.com/catalin.catalin.165470/videos/2103934019847185/ - fabulatiile creierului reptilian al gogosarului din teleorman

 

Draga mea fiinta Ioana Ene Dogiiu, nici nu stiti cat de mult

...vibrez in sinergie, in efect de rezonanta cu trairile iscate din articolul, articolele domniei voastre.
Nu am sa inteleg niciand cum indurati adunaturii de derbedei, invectivele.
Care este pretul de pratit decedentei comentariului, ma istoveste din ce in ce. Induram decent voroavele inepte adresate Silviei, cu mici sfaturi pe care insasi Silvia, draga noastra, nu le-a indurat, sau doar priceout.
Spuneam atunci ca evidenta identitara nu este usor de dus. O sfatuiam cu mana pe inima sa nu se expuna caci "a l'impossible personne n'est tenu".
Va intreb, insa, in aceasta zi cand tzara mea este in bejenie, acordul sa va scriu, elaborat, structurat, iar nu emotional si necontrolat, necorectat semantic, ci in rigoarea pe care mi-o - indelung, impun si mi-o depotriva refuz - despre ordinea gandului, culturii mele, nume si prenume.
Nu voi da curs, inainte de a intelege din votul pe site al acestei chete cu totul personale, expres identitare.
Precizez ca nu am pretentii penuiare defel, ca nu am decat criterii identitare, ci de apartenenta la o convingere. Precizez viguros ca nu am interese pecuniare si ca o voi face doar in sens absolut dezinteresat.
Tacerea dv. imi va fi sfat si concluzie, iar eventualul refuz, va fi deja fireste, exprimat si exprimat. Extirpat.
Fac acest demers daar fiindca sunt convins din propriul meu exil, are o experienta ce depaseste larg atitudinea tragica de ghetou a exilatilor nostri underground.
Cand natiunea este condusa de inepti putznid azi a gratar de mici, iar mai pe urma, iata-i ca sunt numai Pierre Cardin si Christian Dior iar nu dihor.
Cu totii immbecili tragici, jivine ale ineptiei.
Daca da, imi stiti adresa.
Daca nu, imi pastrez adresa.
Buna seara.

greata!

..."vibrez in sinergie, in efect de rezonanta cu trairile iscate din articolul, articolele domniei voastre"....libidinos!...greata....unul mai scarbos pe acest forum, nici ca exista!

...

fumati mult?

ahajajmed....

mergi de te drege cu ce mai poti sa *** de la dragnea, sa-ti treaca!
dar repede, pana nu intra in puscarie!:)))

Ce simplu ...

Că Iohannis e praf, stim. E universal recunoscut. Că ăia din PSD sunt la fel de praf pe chestiuni de drept constitutional, se vede. Se sucesc atata cu nu stiu ce suspendare si demitere, referendum, cand ei, dacă au cap (dar n-au), pot face ceva simplu: o sesizare la Curte. Atatica. Pe constatarea imposibilitătii temporare de exercitare a atributiilor.
Nu e operatie pe creier, nici fuziune nucleară, nu e nici ce poate gandi doar Corlătean -hey, fost ministru PSD al Justitiei🙈✌️- că presedintele n-are pixuri sau il doare piciorul. Si care de fapt habar n-are. E ceva simplu.Care a fost făcut si-n Belgia si Moldova. Si există si-n Lituania.
*Pentru că presedintele isi incalcă jurămantul constitutional, prin care isi asumă neconditionat, in mod public și solemn obligatia de a acționa exclusiv in spiritul loialitătii fată de Constitutie si de a nu incălca jurămantul in nici o imprejurare
*Pentru că presedintele isi incalcă cu intentie obligatia de a actiona exclusiv in spiritul loialitătii fată de Constitutie/asa numita loialitate constitutională, prin nerespectarea hotărarilor obligatorii CCR
*Pentru că presedintele incalcă obligatia constitutională prin care cetătenii cărora le sunt incredintate functii publice răspund de indeplinirea cu credintă a obligatiilor ce le revin
*Pentru că incalcă cu intentie Constitutia/ un act cu forță juridică supremă și contract social
*Pentru că prin asta incalcă si functionarea statului de drept care mereu trebuie să se manifeste prin actiuni practice, prin refuzul deliberat de a-și executa obligații si prerogative constituționale, Președintele se inlătură el insusi de la exercitarea atributiilor.
Ca atare, este necesar să identifice mecanismele generale de incetare a stării de neconstituționalitate cauzate de inacțiunea deliberată a Președintelui in executarea obligației sale constituționale.
Constati imposibilitatea temporară de a-și exercita atribuția (atributiile) in cauză, imposibilitate care justifică instituirea interimatului funcției iar interimatul se asigură pe atributie si determinat de următorul in succesiunea statului.
Se numeste interpretare functională a Constitutiei, care numai in mintea prostilor e o fictiune.
Inacțiunea instituției prezidențiale, prin neexercitarea atribuțiilor fie pentru motive obiective, fie pentru motive subiective, prin refuzul deliberat de a exercita atribuțiile, are consecințe identice.
Mecanismul nu l-am inventat eu. Există in jurisprudentă. Si a fost făcut de oameni destepti care s-au confruntat cu diverse situatii in fruntea statelor cand presedintii o luau razna.
Vedeti, e simplu.
Doar trebuie să stii si să citesti.

El se jura,ca nu fura,ca altii-s penali,dar l-am

prins cu rata-n gura si cu ouale-n caciula.....si cu marafetzii in conturi dubioase,cica rafeisen,nu stia cui sa mai dea chirie.....

geaca rosie numit de primul ziar din Israel Nazist

inainte de ai face evrei, da banii inapoi. Penalul Dragnea a platit 100000 de lei (ex sotia lui), adica aproape 25 de mii de euro (a recuperat) el 320 minus 25 ???? cam mult. Astept cu interes legea adoptei in care prima doamna a intermdiat vinzarili=adoptiile sa propuna o lege. Domnule Racaru de pe zoaie.com (adica IED, pentru #)sunteti disperata, GHINION

 

Dulce ca GNerea, inalta traire este vibratia sinergiei, dar

sa nu uitam, in aceasta scufundare placuta,
alaturi de voluptatea prapadului facut in lumea pesedinsta de articolele IED, indexate de catre Congresul SUA,

ca important, este trandafirul, ..... cum ar zice maestrU Bécaud,
"L'important c'est la rose "

toarasa colonel,deontologie pura..."ziarista cu

bretele".....!

Presedinte interimar !

Dupa ce Iohannes va fi suspendat Vom avea un presedinte interimar, Acesta va fi Tariceanu sau Dragnea sau altii de aceeasi asemanare !

@printul 07.09

- iar citate bengoaso !? de data asta de pe contu' de facebook al sorinei matei !pe vremea marinarului nu puteai s-o suferi , acu' o citezi ! :o(((

"Ziua in care mandatul presedintelui Romaniei inceteaza"

Doamna Dogioiuuuuuuuu, decizia CCR se executa nu se discuta!

Eu stiu ca stiti, da totusi ati avut motiv sa bateti campii cu voiosie in articolu asta. Vreti sa-i dati idei bizonului? Prea tarziu, saptamana viitoare sa-i trimiteti revista presei la garaj.

 

Decizia CCR de reducere a parlamentarii la 300,nu s-a executat

Asta nu se pune??????

Ia zii gelule, ce scrie in decizia aia sau

la ce se refera de fapt?

Deciziile CCR sunt valabile pentru Lege, pentru

judecatori si procurori.
Nu sunt valabile pentru cetateni si nici pentru Presedinte.
Habar nu ai ce spui, tovarase militian !

Da - Dragnea & Tariceanu au posibilitatea POLITICA sa-l demita pe Iohannis.
Parerea mea este ca Iohannis se va duce cu trenul inapoi la Sibiu - pentru ca populatia s-a saturat de aerele lui de boiernas.
Si de aici ... sa vezi belea !

Stii de ce nu s-a executat decizia CCR ci cei 300

Pentru ca asa toata lumea a fost multumita,si stinga si dreapta,si opozitoa si puterea,deci TOATA LUMEA!!!!!

Mai adaug intru continuittatea celor scrise,

Ca acord interes nu cadentei, ci raportului tragediei noastre razbite de analfabetim indus, cu dece-ul in sens absolut al ruinei noastre ca natie, mai intai in vointa sa neghioaba, in voluptatea sa, un pohta sa pe care eu insumi o cunosc din copilaria castelelor mele construite din nisip si despre nerabdarea disturgerii a celor ce asistau migala constructiei mele.
Voluptatea prapadului.
Dragnea tine cu tot dinadinsul ca in propri1-i cadere, sa traga cu el si fata de masa.
El vrea ca "Dupa mine, Potopul".
Sigur nu merge in real domeniului fantastucului, al pohtei indelung pohtite, aprige precum cel "Daca voi nu ma vreti, io va vreu". Aici este vorba despre delir de atotputere sau doar despre virilitatii esuate prin varsta, basca ce ani de slugarncie abjecta, prin "a plouat, d'aia n-a zanitara, Lala la Ziua Americii.
Luati in serios ca Dragnea este un cadzvrul politic, nu prin ce-a urzit ca sluga odionioara Otomana, azi de Blegerbeg al ratarii de Teleorman absolut Generalizate.
Repet :
In caderea sa , atuunci cand cadere va fi, isi doreste, vrea o cadere in care trage cu ele si faza de masa.
Dragneo, Dragneo, ce prapad ne-i ticluit, sau ne-ai ticluit.
Ia sa vezi tu pretul propriei demente, lacomii, pricopseli ce-o fi o fi.
Uita-te-n jur si masoara-ti singuratatea.
Destin de leu batran, deja dovedit de patru bani.
Stii, fiindca spuneai Ca Dumnezeu iti este cumva shogor in toata aceasta poshta in care ne-o indesi cu deshtul ca pe szrmale, ca Einstein zicea aceea ca"Dumnezeu nu joaca la zaruri", in care desigur Einstein spune ca "Hazardul nu exista",
Prefer sa cred ca afirmatia lui Einstein se refera la suma 7 are este adunarea fetelor zarului : 1+6, 2+5, 3+ 4.
Cata vreme Dzeu este pretutindeni, el este deasupra si dedesubt. In suma 7.
Adica zarul este o bila.
Rostogolitoare, uneori in ordinea atracteiei kui Newton, sau "Afinitilor elective" ale lui Goethe".
Buna seara.

T.Basilic, subliniez o fraza memorabila pe care

impartasit-o cu noi, prozaicii :)))

"Dragnea tine cu tot dinadinsul ca in propri1-i cadere, sa traga cu el si fata de masa."

Este atat de evocativa vizual si intelectual incat nu pot sa ma abtin sa rad si sa rad iarasi, si iarasi, la fiecare re-lectura. Va multumesc, mi-ati facut ziua maivesela!

Doamne ..

Genial comentează (oare despre ce ?) băiatul acesta, “basilic" sau ceva ...
Absolut genial, am ras cu lacrimi ...
Orice a luat el, aș vrea și eu .. 😃😃😃

Bă, tu ești sănătos la cap ?

Vorbești la mișto sau așa ești tu de obicei?
Ai fumat mult ?

Sint mai multe decizii ale CCR, dar tu pari interesat exact

numai in aceea care este neconstitutionala.

Cum faci IED , de poti scrie atat de bine? De unde-ti vin ideile?

Fantastic articol, esential pentru buna intelegere a dramei pe care o traim.

KWJ , sunt sigur ca vei citi articolul IED si sunt sigur ca cineva iti va aminti de el, oricum sunt extrem de sigur ca ei, consilierii tai te sfatuiesc in principiu, in spiritul ideilor din acest articol , si-n mod evident si mai acoperitor cu referinte legislativ-constitutionale...
Citat:
"Ziua in care presedintele cedeaza la santaj este ziua in care mandatul presedintelui inceteaza."

O frumoasa incheiere a IED si extrem de concreta...Si care dovedeste ca IED, in mod cert are jurnalisti in echipa cu pregatire JURIDICA.

gg

 

Doamna Dogioiu merita toata admiratia pentru felul in care

sintetizeaza situatia si expune miselia lui Dragnea si a acolitilor sai. Acest articol ar trebui trimis tuturor comisarilor si parlamentarilor UE, precum si congresului USA.

Acest articol ar trebui trimis .....

... precum si congresului USA.

Sa fie trimise Congresului american, deopotriva, articolele d-nei Dogioiu privitoare la profilul candidatului republican m a l e f i c, victorios in alegeri preliminare si mai apoi castigator in cursa impotriva candidatului democrat la alegerile prezidentiale din SUA din 1916. Avea o siguranta la fel de tare, ca stanca, ca Trump va esua, dupa cum are si acum convingerea ca Dragnea este cadavru politic.

Chiar daca vibrezi de sinergie, ..... este o loterie ca la smuls petale de margareta. Aici tot ar mai fi sanse, fiindca .... odata da, odata, nu..... dar in ceea ce priveste predictia in politica poate sa bucteze de doua ori consecutiv.

ggPushy - Doamna Ioana Ene are ea pregatire juridică !

La fel cum are Liviu Avram.
Oameni inteligenți, se bazeaza pe ceea ce știu ei, pe ce pot interpreta ei, nu pe fițuici transmise de alții.
Ceea ce-i face să fie cu adevărat redutabilil.

si cand zice ca psd-ul o salveaza

pe criminala de la metrou, tot de la pregatirea juridica i se trage...

" .... in mod cert are jurnalisti

in echipa cu pregatire JURIDICA ". Buna remarca , excelenta !

Nu este greu de ghicit ca acesti e x p e r t i "legislativi-constitutionalisti " i-au soptit d-nei IED sa indemne procurorii si guru (gura) lor sa puna in catuse "cetatenii romani" membrii ai CCR.
Daca baschetbalista, invitata directa sau indirecta la o bauta si la bufet suedez la generalul izmana, noaptea de alegeri cu alte eminente cenusii (statul suntem noi), si "partenera" a Liviei Stanciu,

dadea curs acestei trasnai explicitata la un post de televiziune, cu multa efuziune si sarm,

ne-ar fi stiut .... Europa, Continetnul nord-american, America Latina, Australia, africa asia, etc, poate si cea mai apropiata planeta, aia alu Marte.

Delene,

Vorbesti pe nas.

Doamne Delene, nici pe timpu lu Ceasca n-am vazut

limbi asa gretoase:

- Draga mea fiinta Ioana Ene Dogiiu....
- Cum faci IED , de poti scrie atat de bine?
- Fantastic articol, esential.....
- Doamna Dogioiu merita toata admiratia.....
- Doamna Ioana Ene are ea pregatire juridică !

Stii, chestia cu juridicu, dupa ce i-am propus sa-si ia consultanta vine acu unu si ne informeaza ca madam are pregatire, nu ca altii....alfabeti.

Sunt de acord sa trimita articolu congresului american...DAR impreuna cu toate comentariile de pe forum!

Da ..

Și cel mai bine ar fi să fie tipărit pe hartie moale .. 😃😃😃

Sunt liber, ya, sunt liberrrr !!!! Am rezolvat-o si pe asta..

i-am strans pe usa si-au votat noul cod penal..sunt Liber..sa fiu PM si apoi ...oh mai am inca ceva de rezolvat..pe Iohannis sa-l execut...Anaf-ul il trimit pe el..si ccr-ul si totul..ca doar eu sunt napoleon de Grazia...eu sunt viitorul...presedinte...of ce zi a fost..-Am invins!!!!! Ca si Mihai Viteazu la Calugareni!..mi-e somn...dimineata, razele soarelui..of ce frumoasa zi...bataie la usa...valetul..-Domnule prince mostenitor(di grazia) al tronului(Romaniei) e un tren la gara pregatit..va asteapta pentru Sarajevo!!!..O vara fierbinte..si ce vine..vine..sa va tineti bine...

 

ziua demnitatii si a repectarii drepturilor omului

ca de obicei doamna uita sa enumere valorile europene.
azi se sfarseste monstruasa coalitie intre dna si serviciile secrete realizata cu complicitatea directa a reprezentantilor europei care vor trebui trasi la raspundere pentru instigarea la incalcarea drepturilor fundamentale ale omului, demnitaii umane valori de baza ale europei unite.

 

Umilința totala

Asta ii face Dragnea lui von Klaus ,il și xxxx ii ia și banii😁 hoțului de case ! Cică prin carciumile din Dorobanți se aude că se inchide irealitatea tv daca nu sar cu 22 milioane de euroi la fisc ! Asta inseamnă să fii șmecher ,ii arzi pe fraieri cu legea in mană ! Cine lu cine ii cantă prohodul Dogoaico? Vine Katrina peste voisi incă nu realizați ? Nu mai tine articolele de propagandă de-aia și piata Victoriei a rămas goala fata de acum un an ! Sah-Mat !

 

Termenul pentru recursul lui Dragnea poate fi scurtat !

Pană la sfarșitul anului se poate da sentința cu exe.
Intre timp aberatiile adopatate de parlament pot fi amanate prin contestari de catre partide, ICCJ, presedinte.
Cand teleormăneanul intră la răcoare toată șandramaua de tip mafiot construită de el se va surpa și toti vor fugi ca potarnichile...

Unii se vor converti! Asa cum vei face si tu, care iți vei lua nick-ul "Mengele" și vei tuna și fulgera impotriva ciumei roșii.

eu cred ca

eu cred ca idolul tau Ied si trupa ei va ajunge la bulau... sti de ce ? cand faci pacturi cu serviciile cineva trebuie sa raspunda si ghici cine vor fi fraierii sacrificati de sri ? iar in cazul lui dragnea minim 1,6 ani mai dureaza pana la decizia finala ,pana atunci va tot da dauna totala si la unii chiar dauna anaxx ! voi crezi ca teleolteanul nu va schimba calimera ? a si zis-o ca toti ,absolut toti va trebui sa raspunda pt faptele lor !

Astia ca borgia au probleme cognitive grave.

Intre un condamnat cu executare si o retrocedare de bani ipotetica, aleg cea de a doua varianta ca fiind cea mai grava.

ba Borgica, cand te uiti toata noaptea la Gadea, ajungi ca

tine. adica, sa nu mai gandesti, ci sa iei de-a gata.
fii cuminte, ca Realitatea nu moare cand vor cainii. apropos: a pomenit Gadea ceva legat de faptul ca Mocirlei le scad banii din publicitate ? se pare ca fug firmele de voi ca dreaqul de tamaie. oare de ce ?
Dragnea deja incepe sa aibe apucaturi de dictator. spera ca in curand scapa de toate problemele penale, asa ca incepe sa-si dea arama pe fata. totusi, in locul lui eu nu m-as bucura. nu aduce anul ce aduce ceasul. parca te si vad emigrand la rude, la Vaslui.
apropo: ti-ai mai facut analizele ? cum e sangele, tot albastru ? :))))

zi zau

antenele au semnat si cu digi si cu ups http://www.capital.ro/surse-antena-3-si-antena-1-ies-din-grila-upc-operatorul-cu-14.html
acum iau zeci de milioane in plus peste publicitate ,realitatea are de dat peste 22 de milioane la anaf ,iar la alte persoane fizice si juridice ale milioane !
who's number one ? sa vedem unde se mai milogeste dogoaica cu r bogdan dupa ce se trag obloanele peste kloaka aia de televiziune cu 0.5 % rating general!

Dragnea e viitorul președinte.

Pe Iohannis nu-l mai votează nici dracul... Soroș, Cioloș, Nicușor Dan și alți haș-tagi, nici atat... Așa că mai bine incepi de acum să te obișnuiești cu ideea. Domnul președinte Dragnea, ii vei spune. Așa i-ai spus și lui Băs, așa-i spui și lui Iohannis, cu Dragnea vei face la fel. Că doar e site-ul lingăilor președintelui, indiferent cine ar fi el.

Iti inteleg furia plina de venin. Doamna Dogioiu are ceea ce

A3 nu va avea niciodata: talent si integritate. Eat your heart out.

Dogioiu=Talent si intergritate....genial

Trebuia sa adaug axioma asta in lista de mai sus.

Bah, veninu vostru e mai dulce decat a lu Borgia? Iar impostura la greu! Sau la voi nu e cu veninu, la voi e cu serbetu, cu mai multa sau mai putina cacao.
Julane, vezi ca ti-am lasat mesaj pe articolu cu Tariceanu. Vreau raspuns!

Romania a fost intotdeauna un spatiu cu trairi general-subiective

Asta ne si dezbina: o subiectivitate dusa la extrem si imposibilitatea de a gandi si a actiona obiectiv, pe principii si concepte solide, aplicabile pe termen lung. Pe roman l-a interesat si il intereseaza momentul prezent, ce are in buzunar acum si pe ce poate pune mana acum. Nu l-au interesat consecintele aplicarii unor legi sau proceduri incorecte si imorale, atat timp cat el si-a vazut sacii in caruta.

Probabil suntem tara in care se fac cele mai multe interpretari ale articolelor din Constitutie si din legile organice.
Sunt foarte multi oameni (marea majoritate) care considera ca o lege este buna si trebuie respectata numai daca le convine personal. In rest, nu este buna si nu trebuie respectata, odata ce considera ca nu este buna si nu corespunde dorintelor si ambitiilor lor personale.

Desigur ca Presedintele Iohanis ar fi fost de mult suspendat daca Romania nu ar fi fost membra a Uniunii Europene si NATO. In furia lor nestapanita, Dragnea & co. isi dau seama, totusi, ca Romania si poporul roman au nevoie de Uniunea Europeana si NATO. Aceasta este singura cauza care le mai taie avantul "revolutionar" si ii face sa fie oarecum retinuti, prevazatori. Se tem de niste lucruri: cum vor actiona partenerii economici si militar-strategici din aliantele din care facem parte, care vor fi consecintele privind imaginea, pozitia si perspectivele Romaniei in viitor si, nu in ultimul rand, care va fi reactia populatiei (electoratului) in caz ca Romania va fi izolata (in diverse forme) si va fi considerata un partener de neincredere. Vor avea de suferit si romanii din diaspora, si romanii din tara, atat timp cat actiunile conducatorilor sunt considerate nedemocratice, periculoase si incalca principiile tratatelor internationale la care am aderat.
Sansa noastra este ca suntem in Uniunea Europeana si avem mare nevoie atat de ceea ce primim direct si indirect, cat si de creditul si pozitia pe care le avem in raport cu investitorii si pe piata libera externa. Fara Uniunea Europeana (si NATO, cele doua aliante sunt strans legate intre ele, nu sunt intamplatoare), Romania nu ar avea nici o sansa in lumea de astazi. Si avem exemplul concret de acum, cu o clasa politica si o putere care sunt in stare sa distruga tot si sa calce peste cadavre, numai pentru a-si salva privilegiile, averile si, desigur, libertatea, in fata unei justitii pe care si-o doresc aservita, de la procurori si pana la judecatori, asa cum a fost si in timpul comunismului.

 

delicat, incerci sa spui ca noi suntem mai altfel decat restul

Perpetuam inca acea credinta milenara de a simti propria greutate personala agatata neaparat de un castig material, de un ceva din buzunar care atarna vizibil si starneste invidie apropiatilor. Parca am trai in trecutul marcat cu aerele de satisfactie deplina data de greutatea buzunarului, vizibil se intelege.
Poate ca da, poate ca nu: adevarul se va generaliza odata, chiar daca noi nu vom mai fi, dar din moment ce nu intereseaza acest aspect mai pe nimeni, hai sa o admiram la gramada frumos ordonata, pe autoare: ce frumos scrie, ce frumos le imbina, ce cultura juridica are, samd..
Frumos pana la lacrimi rationamentul conform caruia presedintele scapa oficial de mandatul greoi de a tine piept majoritatii pesediste hulpave: ca si cum presedintele doar pentru asta traieste ca presedinte si decat atat simte, in sufletu-i de arama! Restul nu mai conteaza, pleaca sau piere, ca romanului nu-i pasa decat de DansuL personal si de buzunarul sau. Trist si adevarat, din pacate.
Adevarul banal din spatele principiilor, bunului simt, al moralitatii si onestitatii, demnitatii a fost preschimbat cu adevarul dictat de oportunism: daca se poate si nimeni nu zice NU, asa sa fie, caci exprima o forma bruta de libertate care sta la baza oricarei democratii, functionale sau incipiente.
Exact ca la noi dealtfel: am reusit sa vedem fata reala a pesedeului doar cand a inceput sa-si consolideze opera de subjugare a fiintei nationale atentand clar la constitutie: pana atunci liniste si pace, fiecare s-a descurcat conform traditiei. Noroc cu UE si NATO, dar sa fim optimisti totusi, ca si maine va fi o zi care sigur o va surprinde pe cea de azi, ieri sau pe cea decisiva cand am hotarat ca noi muncim, nu gandim, ca-l vrem pe Petrica sa ne arate beneficiile de a renunta senil la bani si la valuta!
PS Articolul d-nei Ene este chiar foarte bun, dar trateaza subconstient un efect, sau mai multe, fara a spune mai nimic despre cauza; ieri a reusit sa exprime altceva mult mai simplu, direct si incisiv, aparitia oficiala a RO penale si cinstite in acelasi timp.. ca useleul dealtfel, daca mai intereseaza pe cineva!

info - decizia CCR este profund neconstitutionala !

Presedintele trebuie să trimită decizia la forurile europene, la Comisia de la Venetia.

Si daca vine răspunsul că aceasta decizie incalcă regulile statului de drept specific UE - o singura solutie: demisia membrilor CCR si alegerea uneo curti nepolitice.

corect si insuficient Mircius, sau total nerealist

Comisia de la Venetia poate concluziona orice, atata timp cat factorul decizional autohton este cel care pune in practica, iti imaginezi ce rezulta.
Corect-itudinea asta formala dedicata exclusiv raportului la Constitutie deturneaza instant orice intiativa catre speranta care moare ultima, doar stii. Si in acelasi timp ne si dezbina, dupa cum bine afirma info mai sus.
Conform rationamentului exprimat de d-ta, de autoare si de atatia altii, noi ne pregatim vartos sa reactionam la niste evenimente cu statut clar de efecte, cauza fiind foarte bine protejata deontologic, as spune. Rezultatele se vad excelent din orice pozitie am privi.
Uite alaturi o afirmatie deosebit de pertinenta, reala si documentata: "Ion Vianu: Daca protestul societatii va fi de amploare, atunci poate incepe re-intemeierea Romaniei. Daca nu, ne ducem pe copca" emisa de un roman care a trait comunismul pe propria piele, care cunoaste firea umana, care a trait afara, in democratie. Ce parere ai ?

@Borgia 09.57

- pacturi nu exista , pacte da! mai treci pe la scoala , da' nu aia de partid ! si nu mai aburi oamenii ca upc a semnat cu varanu' , e exact invers , nu vrea sa semneze si oricum pe upc ii ia vodafone , de limbaju' folosit de tine nu mai vorbesc , prefer sa-ti raportez postarile cand e cazu' ! :o(((

"Ziua in care mandatul presedintelui Romaniei inceteaza"

 

Oooo jandarmul Niciolaieda la datorie, da lectii

de limba romana
Incredibil, 4 randuri nea nicu, un progres remarcabil. Acu putem trece la propozitii. Incepi cu litera mare si la urma pui punct. O propozitie contine un verb. La fraze cu mai multe verbe trecem dupa.
Raporteaza si postul/postarea asta ca n'are legatura cu varanu.

Viitorul

Daca nu va opriti, din ceea ce faceti acum viitorul tarii asteia il vedeti aici http://mariaghiorghiu.blogspot.com/ Cu divinitatea nu este de glumit. Opritiva.

 

După ce s-a "divănit Ad-hoc",

Creand in parlament,o serie de comisii,cu scop de a trece la Legile "de la Gratia"pentru Justiția romanească,iată-l acum la ultima șansă pentru a se"răcori",inainte de"concediul" de 3 și 1/2 ani!
Ca atare,incă un Ad-hoc/In care neaDrac joacă cu foc/ Una, geampara ca la Gratia/să-și ogoiască grația...
Cel care ar profita ,e unul din cocoșii ce ocupă funcție publică aleasă,Clovniceanu făuritor de partidulețe(in PNL a ajuns din intamplarea anului 2004 ca șef!),pe deoparte,dar și multe alte năzbatii-găselnițe de soiul care a intors Romania pe mai multe fețe și e gata s-o așeze și pe cant!
Ajută-le Doamne să-și dea cu pumnii in cap,pe care și-l caută din 2015 incoace...

 

Liberalul vă "mulțumește",prieteni !

Cand v-adunați atat de mulți pe forum
Nu transpirați și nu vă sufocați,
De cate vorbe dulci infulecați?
Ca maine,din idolii voștri...doar fum!

V-aș crede,banu-i ochi de drac impielițat!
Cei ce vi-l oferă să ne atacați
Știți la fel de bine:mint,da-i ascultați!
Credeți că Romania,li s-a incredințat?

 

Liberalul vă "mulțumește",prieteni !

Cand v-adunați atat de mulți pe forum
Nu transpirați și nu vă sufocați,
De cate vorbe dulci infulecați?
Ca maine,din idolii voștri...doar fum!

V-aș crede,banu-i ochi de drac impielițat!
Cei ce vi-l oferă să ne atacați
Știți la fel de bine:mint,da-i ascultați!
Credeți că Romania,li s-a incredințat?

 

Comportamentul lui Dragnea

Nu pot sa nu aseman comportamentul lui cu ceva din viata reala. Niste cetateni (nu romani, ci apartinand natiei inlocuitoare) au o spalatorie auto langa blocul meu. Nefiind izolata fonic, deranjeaza pe toata lumea cu un zgomot ca la nuntile si inmormantarile tiganesti, dar nimeni nu indrezneste sa zica ceva de frica a ce le-ar putea face respectivii. Dragnea reactioneaza identic cand cineva gandeste macar ca e infractor, asa ca eu cel putin sunt sigura ca apartine de fapt natiei inlocuitoare. Si paralele.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor