Ziare.com

CCR arunca in aer dosarele de coruptie si crima organizata facute cu suportul SRI

de Ionel Stoica, Redactor-sef adjunct Ziare.com
Miercuri, 13 Martie 2019, ora 11:51

   

CCR arunca in aer dosarele de coruptie si crima organizata facute cu suportul SRI
Motivarea deciziei Curtii Constitutionale in cazul protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 si 2016, publicata in aceasta saptamana, ar putea arunca in aer toate dosarele de coruptie sau de crima organizata care sunt pe rolul instantelor si parchetelor, potrivit mai multor magistrati consultati de Ziare.com.

Potrivit surselor citate, probele stranse cu suportul ofiterilor SRI pana in februarie 2016 ar trebui anulate, indiferent daca au fost obtinute sau nu in baza protocolului semnat de procurori cu SRI. In plus, potrivit unei alte decizii date de CCR in 2018, aceste probe trebuie excluse fizic din dosare.

"CCR a zis ca simplul suport tehnic acordat de SRI in ancheta este, de fapt, act de urmarire penala", a sintetizat un magistrat pentru Ziare.com decizia CCR.

De ce pana in februarie 2016? Pentru ca, pe 16 februarie 2016, CCR a decis ca SRI nu e organ de cercetare penala si nu mai poate face interceptari sau filaje in dosarele procurorilor. Serviciul secret a fost exclus din a acorda suport tehnic procurorilor incepand de la acel moment.

Probleme pentru dosarele nesolutionateDecizia CCR in cazul protocoalelor ar putea afecta direct dosarul Tel Drum-Liviu Dragnea, in care sunt folosite ca probe mai multe interceptari realizate de SRI in baza unor mandate pe siguranta nationala.

Afectate de aceasta decizie vor fi toate dosarele aflate pe rolul parchetelor sau in instante, in care sunt probe stranse cu sprijinul SRI, cele mai cunoscute fiind cele de coruptie, crima organizata, trafic cu droguri sau fraude informatice etc.

Citeste si: Posibile efecte devastatoare ale deciziei CCR privind protocoalele cu SRI: ce se intampla cu criminalii, interlopii, traficantii de droguri?

Cine a dat deciziaDetaliile stau in paragrafele 161-165 ale deciziei CCR, care a fost data de Valer Dorneanu, Marian Enache, Petre Lazaroiu, Mona Pivniceru, Simona Maya Teodoroiu si Attila Varga.

Trei judecatori au facut opinie separata in CCR: Livia Stanciu, Stefan Minea si Daniel Morar.

Intreaga decizie CCR poate fi accesata pe site-ul institutiei.

De altfel, Mina si Stanciu atrag atentia in opiniile separate asupra modificarilor radicale decise de CCR: "Nu se poate profita de echivocul promovat intens mediatic al caracterului nelegal al protocoalelor PICCJ - SRI, pentru a se anula toate eforturile justitiei penale din ultimii ani, in masura in care nu se dovedeste existenta unor reale probleme de fond, pentru care exista, oricum, remedii legale in cazurile individuale."

Tehnica de redactareCCR a folosit acum in redactarea motivarii aceeasi sintagma pe care a utilizat-o si intr-o decizie din 2018, pentru a se asigura ca probele obtinute cu ajutorul SRI sunt declarate nule absolut.

"Ca tehnica de redactare, CCR vine si arata ca SRI nu putea sa faca niciun act din cele mentionate in protocoale, fie ca este vorba de suport tehnic sau expertize, deoarece orice ar face reprezinta o componenta a actelor procesuale sau procedurale penale.

Se arata deci ca parchetele nu aveau posibilitatea legala sa faca acest lucru, deoarece s-ar incalca competenta materiala, desi ar fi fost vorba cel mult de o competenta functionala", explica un magistrat pentru Ziare.com.

CCR ar perpetua aceasta "greseala" tocmai pentru ca in jurisprudenta sa recenta a stabilit ca incalcarea normelor de competenta materiala a organului de urmarire penala se sanctioneaza cu nulitatea absoluta, care poate fi invocata oricand, chiar daca dosarul a trecut de faza de camera preliminara. Este vorba de Decizia CCR nr. 22 din 18 ianuarie 2018.

"Deci CCR face aceasta confuzie voita intre competenta materiala si functionala doar pentru a putea face trimitere la o decizie anterioara, privind nulitatea absoluta a acestor acte. Daca nu spuneau ce tip de competenta s-ar fi incalcat, riscau ca instantele sa spuna ca este una functionala sau relativa si instantele ar fi mentinut probele obtinute cu suportul SRI", precizeaza sursa citata.

CCR ar obliga astfel instantele sa constate ca orice fel de participare a SRI intr-un dosar atrage dupa sine anularea tuturor actelor legate de aceasta, iar instantele vor anula ele toate aceste probe, explica magistratul.

Cazul Radu MazareUn specialist in drept penal a explicat pentru Ziare.com ca deja unii judecatori dadeau decizii in acest sens, dar erau cazuri rare. Un astfel de caz este cel din dosarul lui Radu Mazare, acuzat ca ar fi luat mita de la israelianul Avraham Morgenstern.

Mazare a fost achitat in prima instanta de un complet format din trei judecatori de la Inalta Curte: Daniel Gradinaru, Simona Nenita si Anca Alexandrescu. Completul a explicat ca expertizele si "constatarile tehnico-stiintifice" facute de SRI in dosarele penale - prin UM 0232 Bucuresti, adica Institutul de Tehnologii Avansate (ITA) - sunt nule si ca SRI nu poate fi organ de urmarire penala.

In acest caz, ITA a zis ca expertizarea hartiei si semnaturii de pe un asa-zis contract de imprumut nu poate fi de la data mentionata pe acel act, cum sustineau inculpatii. Totusi, Inalta Curte a inlaturat proba de la ITA, intrucat "SRI nu are competenta sa efectueze constatari tehnico-stiintifice".

"Practic, ITA al SRI nu va mai face nicio expertiza in vreun dosar. Acest institut face expertize criminalistice de mare valoare si inalta tehnicitate, cum ar fi descoperirea identitatii celor surprinsi de camere de luat vederi de slaba calitate.

Se apeleaza la acest serviciu in cazuri complexe cu cercetari criminalistice de mare finete, inclusiv in cazuri de extrema violenta unde sunt indicii foarte vagi, fotografii neclare, filmari neclare etc", ne-a explicat un specialist in Drept.

Din aceleasi motive, acelasi complet de judecata a anulat in acest caz 5 interceptari obtinute de SRI pe mandat de siguranta nationala (MSN).

Procesul lui Mazare este acum in faza de apel la completul de 5 judecatori de la ICCJ, iar CCR s-a asigurat ca va avea parte de acelasi verdict.

Cazul lui FiscuciUn alt caz rar, in care instanta a dat o decizie de anulare a unor probe obtinute de SRI, este dosarul Proinvest. Este vorba de un caz privindu-i pe Marian Fiscuci, prieten din copilarie cu Liviu Dragnea, si pe Adrian Simionescu, fost prefect si deputat PSD de Teleorman.

"SRI are atributii exclusiv in ce priveste mandatele de interceptare emise in baza Legii nr. 51/1991 (privind siguranta nationala - n.red.), asa incat nu putea sa participe la activitatile de urmarire penala, nici chiar dandu-si concursul tehnic la punerea in executare a interceptarii si inregistrarii convorbirilor telefonice si in mediu ambiental autorizate de judecator", este concluzia la care au ajuns judecatorii Luciana Mera si Lucia Rog.

Cu aceasta motivare au fost anulate toate probele realizate de DNA cu SRI. Este vorba de 535 de convorbiri telefonice interceptate in perioada iunie - noiembrie 2014.

O decizie similara a dat si Curtea Militara de Apel in dosarul unui subofiter de jandarmi. Interceptarile realizate de SRI au fost anulate, iar jandarmul, care fusese condamnat in faza de fond la 3 ani cu suspendare, a fost achitat.

Iata detalii: Sentinta controversata: Cum a scapat un jandarm de acuzatia de mita pe motiv de protocoale si secretizarea fisei postului

Motivarea CCRAmintim ca, pe 16 ianuarie 2019, Curtea Constitutionala a Romaniei a admis sesizarea presedintelui Camerei Deputatilor referitoare la existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public, pe de o parte, si Parlament, Inalta Curte de Casatie si Justitie si celelalte instante judecatoresti, pe de alta parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 si 2016.

"Protocolul a reglementat competenta Serviciului Roman de Informatii de a pune in executare mandatul de supraveghere tehnica in cadrul procesului penal, fara sa fie organ de urmarire penala.

Astfel, desi Codul de Procedura Penala nu a acordat serviciului secret aceasta competenta, Ministerul Public, din proprie initiativa, ii transfera acestuia o competenta proprie procurorului.

Practic, acest protocol opereaza, in mod indirect, o adaugire la prevederile Codului de procedura penala, competenta dispunerii unei masuri procesuale fiind transferata de catre chiar titularul sau - Ministerul Public - unui serviciu secret", explica CCR.

Curtea subliniaza ca administrarea probelor de catre alte organe decat cele judiciare incalca competenta materiala a organelor de urmarire penala, ceea ce atrage aplicarea sanctiunii prevazute de articolul 281 alineatul (1) litera b) din Codul de Procedura Penala, respectiv nulitatea absoluta a actelor prin care s-au administrat acestea.

Excluderea probelorIn sprijinul afirmatiilor facute, CCR citeaza dintr-o alta decizie a sa din 18 ianuarie 2018 privind excluderea unor probe in timpul procesului.

Totodata, "eliminarea fizica a mijloacelor de proba din dosarele penale, cu ocazia excluderii probelor aferente, prin declararea lor ca fiind nule, conform prevederilor art.102 alin. (3) din Codul de procedura penala, excludere ce presupune atribuirea unei duble dimensiuni sensului notiunii de excluderea probei - respectiv dimensiunea juridica si cea a eliminarii fizice, - este de natura a garanta, de o maniera efectiva, drepturile fundamentale mai sus invocate, asigurand, totodata, textului criticat un nivel sporit de claritate, precizie si previzibilitate.

Prin urmare, Curtea retine ca doar in aceste conditii institutia excluderii probelor isi poate atinge finalitatea, aceea de a proteja atat judecatorul, cat si partile de formarea unor rationamente juridice si de pronuntarea unor solutii influentate, direct sau indirect, de potentiale informatii sau concluzii survenite ca urmare a examinarii sau reexaminarii empirice, de catre judecator, a probelor declarate nule."

Citeste si: Motivarea CCR pentru protocoale: Sunt in afara ordinii constitutionale. SRI nu are atributii judiciare
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 48622 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
37 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Noutati ...Codruta pe faras ...nimic :)?

Pereche Secu ...kovesi-coldea ...2 incompetenti ...dosare kk
...

 

titlul incorect la ziare.com

Nu "CCR arunca in aer dosarele"" ci incalcarea Constitutiei de catre cei platiti sa o respecte (prokurori si judecatori) arunca in aer dosarele.

Sigur ca da, problemele constutionale au aparut

numai dupa ce Dragnea a luat sefia psd si i s-au deschis perspecive de maretie. Pana atunci nimeni nu a sesizat aceasta problema.

Ba CCR actioneaza criminal, sa fie clar

DIICOT are de trei ori mai multe mandate de interceptare (aprobate de un judecator, da!) decat DNA, mandate in care a folosit tehnica SRI. De trei ori mai multe!

CCR o sa aiba pe constiinta distrugerea muncii procurorilor in cazul miilor de dosare de crima organizata, trafic de fiinte vii/arme/droguri sau amenintati teroriste, unde probele or sa fie anulate din pix-ul lui Dorneanu si compania. Cine trebuia sa faca interceptarea aici si filajul, in cazuri atat de delicate? CIA? KGB-ul? Am ajuns sa consideram Serviciul ROMAN de Informatii ca si cum ar fi ciumat, parca e al Coreei de Nord, nu al Romaniei.

Victimele retelelor de mai sus sunt "victime colaterale" facute de GIO Dragnea, disperat sa scape de puscarie. Nici chiar Dorneanu si prietenii nu au putut sa dea o decizie CCR in care sa scrie "se aplica doar in cazul lui Dragnea Liviu si a prietenilor apropiati sau doar in cazul dosarelor de la DNA"

Asa ca au aruncat nucleara ca sa distruga tot.

Sa nu ii uitam asadar pe oamenii care au facut asta: Valer Dorneanu, Marian Enache, Petre Lazaroiu, Mona Pivniceru, Simona Maya Teodoroiu si Attila Varga. Or sa ocupe un loc de frunte in istoria ticalosilor neamului romanesc.

Lasa, sa nu mai ofusce ziare, ca nu scapa prea multi.

Parca mai ieri ne fluturau "analoza: usr care zicea ca dragnea a mintit cu "milioane" de romani interceptati, ca a numarat usr-ul pe degete si nu sunt asa de multi.
Ei, feciorii mosului, pai daca nu sunt asa de multi, ceva mai burzuliti cu titluri d-astea?
Sau poate ca aveti nevoie de o coordanre mai buna a propagandei desantate pe care o faceti?
Nu trebuie decat sa atunati titlurirle colonelui dogioiu, pitzigoi al batran si mai are unul (nume?) care parca a si disparut,.... si va datai seama de "impartialitatea jurnalistica". Nici nu stiu daca jurnalistii astia sunt securisti; in ziua de azi astia isi vand mama si pentru un pol (si un cupon de masa si unul de vacanta)

:)

Cand am citit stirea cu USR-ul si numaratul de interceptati m-am tavalit de ras, mai bine nu faceau nici un calcul, au ajuns la 260,000 de mandate de interceptare dar au uitat inmultirea, 260,000 de persoane X cate persoane au contactat telefonic cei interceptati...

Direct cu capul in gard...

Android, hai sa numaram ca Pristanda. Sau ca Manda

Cum nu avem date exacte, putem numara ca Pristanda. Putem sa inmultim numarul de mandate cu 100 si reiese ca am ascultat si jumatate din peninsula balcanica.

Ia fii atent! Poate nu stiai, dar durata de valabilitate a mandatului nu poate depăsi 6 luni. Apoi ceri altul si altul si tot asa.

Te-ai gandit ca discutam in fapt ca, la 260.000 de mandate, discutam in fapt de aceleasi 40.000-50.000 de persoane iar si iar? Adica aia care chiar au probleme grave legate de lege: crima organizata, terorism, trafic de carne vie/arme/droguri, coruptie la nivel mare, criminalitate economica, spionaj si asa mai departe?

Ia citeste statistica aia facuta de USR si o sa ai o surpriza (neplacuta!): mandatele solicitate de DIICOT + parchetele normale sunt 80% din mandate! Mandatele solicitate de DNA sunt cam 13% din totalul mandatelor solicitate. Si APROBATE DE UN JUDECATOR, daca nu stiai.

Aha, bine, si ?

Cu siguranta nu e vina mea !

Asa-i cand sari calul si nu ai absolut nici o limita...

Un alt exemplu apropo de sarit calul, procurorii din CSM sunt sinuciggasi, eu am scris un comentariu anul trecut prin vara in care le-am transmis sa-si faca vacantele in locuri cat mai cool deoarece nu mai prind vacantele din vara lui 2019 in libertate, si ei ce fac? cand cei de la sectia pentru anchetarea magistratilor au cerut arestarea lui portocala si onea ? Dau cu flit cererii...

Ce IQ au, ptiu... daca incuviintau arestarea isi mai spalau din pacate si "populatia" spunea, uite domne ca nu e chiar asa cu procurorii astia din CSM, in schimb, ei batman...batman...batman...

Eu inteleg mersul la nivel mondial, se folosesc procurorii si judecatorii in toate statele din lume pentru politie politica dar aia sunt destepti, punct ochit, punct lovit, stop...pauza dupa care iarasi (la nevoie)...astia din Romania sunt praf...

In fine...

 
 

:)

Dupa vorba, dupa port, pari USR-ist, poate PNL-ist? tinand cont de "el greco", "un disput" and so on...

Ai uitat cine a inchis dosarele "revolutiei"?, "mineriade" EADS? Bechetel? Kovesi scrie pe dosarele alea...

Ai uitat ca sunt si pro rus ?

Azi Klemm spunea ca Rusia are de castigat in urma disputelor din justitie :):):), asa-i ma Klemm, in ultimii 30 de ani rusii au avut inchisori secrete in Romania si Kovesi din functia de procuror general a masluit ancheta dar CEDO ne-a executat, tot rusii ne-au ars cu peste 2 miliarder de USD pentru o autostrada invizibila, tot rusii au anulat peste 7 milioane de voturi (demitere Basescu), tot rusii sunt la butoanele fondului proprietatea, tot rusii au dat decoratii tortionatilor, tot rusii au intrat cu bocancii in politica interna din Romania and so on...

Efectul de bumerang domn Klemm...de la un pro-american pur sange am ajuns la marshh ma americanule...

Eu credeam ca ne vorbiti despre coruptia din SUA, asta apropo de admiterile la facultatile americane si spagile de milioane de USD date...hmm, chiar asa ? nimic?

Na... ce sa-i faci? cand ai o mmumie comunista la conducerea MAE...si PSD/ALDE cica se lupta cu abuzurile :):):)

Bai bynnar-ule, despre mine ori familia mea vs. puscarie...hmm da...ai vrea tu, pui mic de tortionar..ce-ti mai plac catusele, poate se trage din stramosi tai din red district Netherlands...

In alta ordine de idei, sunt 100% total impotriva abuzurilor, chiar atat de greu de inteles?

Fii consecvent pana la capat

Tu ameninti deja procurorii de la CSM cu puscaria pentru ca nu au aprobat arestarea procurorilor lui Negulescu si Onea.

Stii ca exista posibilitatea asta in lege si ca nu au facut nimic ilegal, nu?

Altfel, fii consecvent pana la capat: ameninta cu puscarie si toti parlamentarii care au votat impotriva arestarii sau inceperii urmaririi penale a unuia de-al lor.

Asta ca sa vezi cat de ilogic gandesti.

Ai dreptate...

Sunt ilogic, nu-i asa?

adunatura de talambi la CCR...

bun, deci SRI nu poate face interceptari si filaje...probabil ca astia nu se pricep ca nu e meseria lor...atunci cine trebuie sa le faca?...cine poate face interceptari in romania...seful de post? sau centralista de la posta...sau cine...vreo firma privata?...sau ideea e sa nu se mai faca deloc...e riscant ca ii poate prinde pe hotii de la psd si pe urma trebuie sa fuga prin madagascar si nu isi pot lua vilele cu ei...ca banii de spaga au avut ei grija sa ii puna prin elvetia pentru urmatoarele zece generatii...

 

Lamurire!

Sa intalegem toti ,politistul care nu este de serviciu nu poate interveni intr-un viol .Pompierul nu poate stinge focul daca programul de lucru sa terminat el placa acasa si oameni pot muri linistiti in casa.Daca urmarind un posibil infractor si din interceptari aflati ca el pune la cale un atentat nu puteti folosi probele in instanta deoarece mandatul era pentru furt ,in concluzie nici un hot nu mai este hot toti sint cinstiti in frunte cu partidul hotilor (pardon cinstitilor)PSD!

 

Sa intelegem toti...

...Constitutia trebuie respectata.

analfabeta...

CCR nu are treaba cu respectarea constitutiei ci cu interpretarea ei originala in asa fel incat dragnea sa scape de puscarie si sa poate candida la prezidentiale...atat...daca pe langa asta mai sint eliberati din inchisori si cateva mii de borfasi si violatori ordinari...cui ii pasa?

Judecatorii CCR care au dat motivarea au avut in

vedere, nu numai albirea lui Dragnea, dar si protectia lor pentru viitor. Cazul Grebla le-a bagat frica-n oase.

Desigur

Dar asta nu inseamna ca si CCR ar trebui sa o respecte?

Alfabeta, unde scrie asta in Constitutie?

Ca nu se poate utiliza aparatura si personalul SRI pentru interceptari in cazuri de crima organizata, criminalitate economica, coruptie la nivel inalt si asa mai departe? Vorbim de anchete conduse in intregime de procuratura pe baza unui mandat aprobat de judecator.

La ce articol din Constitutie scrie asta?

Evident ca Dorneanu si compania pot sa extraga orice ii cerea Dragnea din Constitutia aia. Si asta fac de ani de zile, emit mizerii cica pe baza Constitutiei, culmea, absolut toate deciziile in favoarea celor cu dosare pe rol sau a celor condamnati.

Eliberarea masiva a puscariasilor pe baza interpretarii Constitutiei, marca Dorneanu.

Dom'ne, s-a făcut dreptate!

Noi, boboru' pesedist, salutăm fierbinte pe onor ccr că ne-a scăpat de hoardele de pricorori sorosisti, care voea să ne ee pelea dupe noi c-am ciordit si noi oleacă!
Da' n-ar fi rău ca ccr să meargă ceva mai departe si să-i trimită la bulău pe toti magistratii care au avut tupeu' să ne ancheteze si să ne bage la zdup!
Trăiască Republica Infractorilor!

romaniea, tara crimei organizate cu binecuvantarea CCR

romaniea, tara unde politica e mai presus de constitutie si unde faradelegea se instaleaza cu forta CCR.

romaniea, tara unde criminalii sunt spalati de CCR si promovati in functii de conducere si pe liste electorale.

votati coruptia!

 

O intrebare

In acest context, expertul (tehnic, contabil,...) este organ de cercetare penala ?
Cu alte cuvinte, se vede de pe luna ca din CCR vrea sa albeasca pe tov. drahnea si suita.Cu orice risc, repet intrebarea: Tovarasi votanti de psd, macar acum realizati ce ati facut prin alegerea voastra ? Intrebare valabila si pentru absentii de la votul din decembrie 2016!
Cred ca ce distrug inconstientii, incompetentii si coruptii astia de azi, nu se va putea repara nici in urmatorii 10 ani de oamenii de buna credinta.
De aceea doresc in continuare disparitia psd (prin vot masiv), aplicarea referendumului perfect valabil, cu maxim 300 parlamentari si aborogarea legii finantarii partidelor politice.
Cat despre actuala CCR, cred ca nu exista cuvant care sa califice caracterul infect, de prostituati intelectual pentru slugile lui dragnea!

 

actuala ccr trebuie desfiintata pentru ca e numita politic...

in forul asta trebuie sa intre oameni de meserie alesi de catre profesionistii din domeniu si nu de catre politicieni...
la fel cu avocatul poporului...ce fel de reprezentant al poporului e asta daca nu e ales de popor ci numit de la partid?...toate lucrurile astea trebuie rezolvate prin referendum...iar referendumurile nu pot fi facultative...

SS cerut dosar DNA, SS vazut probe dosar TelDrum, transmis Dorneanu,

CCR motivare scapat Dragnea

 

E rau, e tot mai rau

Jaful post '89 practicat in scumpa tara ne-a facut saracii Europei, pe noi, locuitorii uneia dintre cele mai bogate tari ale continentului.
Cu minciuni, cu povesti si cu resurse financiare, putem spune nelimitate, jefuitorii tarii, constituiti in organizatii infractionale, au ajuns la conducerea tarii.
Cind au inceput sa fie vinati de catre DNA, de-a valma, fara conditii de orientare politica, cam de prin 2013, infractorii si-au spus: Ce fel de conducatori suntem noi, de am ajun sa fim urmariti mai rau ca hotii de cai? Si au ajuns la concluzia ca asa nu se mai poate, trebuie sa se organizam, sa reinterpreteze legile sau sa nu mai tina seama de ele, iar cind aceasta nu se poate, sa schimbe legile, sa faca alte legi care sa le permita, infractori fiind, sa fie considerati, legal, oameni cinstiti.
Ca-i asa, ne stau marturie stenogramele statului paralel. Iata una de prin 2014:
"HREBENCIUC VIOREL: ...Acum iti spun cinstit, cu toată chestiunea, va trebui să facem intr-un fel cu amnistia. Uite si tu, mă că...
SOVA DAN: Amnistie si gratiere obligatoriu!
SOVA DAN: Si stiti ce trebuie făcut, domnul presedinte - trebuie să, nu o să putem să abrogăm abuzul in serviciu, dar...
HREBENCIUC VIOREL: Si mai e legea 78. Boss, legea 78/2000, că aici aceeasi chestie spune. Aia e lege făcută de Stoica in 2000, atunci am aprobat-o ca tampitii. Pană acum cativa ani lumea nu băga in seamă, nici procurorii nu se uitau la ea. Năstase a fost prima victimă a acestei legi. HREBENCIUC VIOREL: Deci, automat, suntem beliti.
SOVA DAN: Toti!
HREBENCIUC VIOREL: Nu, trebuie făcută o chestiune foarte clară.
SOVA DAN: Dar trebuie pornită de la Ministerul Justitiei cu inteligentă."
S-au organizat si au trecut la treaba, ca sa-si indeplineasca visul.
In primul rind s-au asigurat ca au majoritate in CCR. CCR a devenit un grup infractional urganizat in slujba infractorilor, o arama de necontracarat in mina lor.
Si incet-incet, pas cu pas, iata visul lor realizat.
Este de neinteles cum initiatorii protocoalelor, presedinte, prim-ministri, ministri, in loc sa arate temeinicia si legalitatea protocoalelor, scopul justificat care a stat la baza creari lor, lasa grupul infractional ajuns la conducerea tarii, slujit cu abnegatie de gruparea infractionala de la CCR, sa distruga Justitia.
Este clar pentru toti cetatenii tarii ca saracia romanilor nu se datoreaza rusilor, nu se datoreaza ungurilor sau Marii Negre, ci coruptiei generalizate care a cuprins scumpa tara. Coruptia este cea mai mare amenintare la adresa securitatii nationale, a fost si ramine.
Este de neadmis ca institutiile de securitate ale statului lasa infractorii sa smulga arma numita SRI din mina Justitiei.
Ei, ajunsi in situatia asta jalnica, ce facem? Pentru un raspuns istet la acesta intrebare dau... o bere, virtuala. :))

 

AGENTII RUSIEI

au preluat Romania!!! Mai are cineva vreo indoiala???

 

Daca e adevarat, desfiintati SRI-ul...

... ca daca suntem in situatia ca "Agentii Rusiei au preluat Romania" e platit efectiv degeaba....

Cerand desfintarea SRI, tu nu faci decat sa

confirmi ca este adevarat.

parerea

agentii Rusiei? Ce agenti? Sunt o adunatura de toparlani plini de tupeu (pentru ca putem!) care timp de 20 si de ani au "sifonat" metri cubi de bani in tihna si liniste stiind ca nimeni si nimic nu-i poate atinge. Cand Basescu a inceput sa-i intepe au intrat in panica iar Dragnea a profitat de ocazie promitandu-le ca daca ar prelua puterea o sa-i rezolve pe toti cei urmariti penal...si uite ca o face! Reuseste sa o faca pentru ca are alaturi sute de secaturi ca el iar cand izolat a iesit cineva din front a fost mazilit imediat. Ce au rusii cu ccr-ul nostru? Rusii au pus acolo mafiotii aia? Asta este, nu am iesit la vot si acum platim pretul dar cum am mai spus candva toate au un inceput dar si un sfarsit...sper sa traiesc destul sa-l vad si pe dragnea si lingaii lui judecati pentru subminarea economiei nationale asa cum merita!

C.S.A.T-ul CE SPUNE?

Presedintele Romaniei mai exista???

 

LAURA CODRUTA KOVESI

este OBLIGATORIu sa devina Procurorul Sef al Europei! Altfel, dragilor, fara votul nostru, Romania va fi RAIUl hotilor de pretutindeni!!! Cu acordul "magistratilor" de la c.c.r!!!

 

NUP dosare crime impotriva umanitatii ...ce parere ai :)?

plagiatoarea Secu ...incompetenta
...hotii gasesca argumente solide sa-i desfiinteze dosarele
... ...lauzi o parasuta Secu ...incapabila ...succes
...

21 000 000 euro zice olaf ca a furat dragnea

dosare impotriva umanitatii , care sunt alea ba loaza ???/alea facute de fraieri aia doi portocala si onea in loc sa bage'n puscarie niste bentiti ghitza si cozma s au lasa ca fraieri inregistrati si portocala ia dat in buze botoxatei pana a dat paradeala in ea .

helvig , sri ul dormitzi !!!!! scularea ca banditi au pus mana pe tara 1 000 000 de romani morti pe soselele de ev mediu si in spitalele pline de spagari de gonococi si larve pe bolnavi .
luati le banii banditilor ,desfintati pensiile speciale si romania devine paradis , nu paradisul banditilor ghitza voiculescu dragnea ...
====helvig desteptreaaaaa!!!!

@Basil13:25

Pai, daca ""Agentii Rusiei au preluat Romania" cum esti tu de acord, atunci insemna ca au preluat si SRI-ul.
Iar tu se pare ca asta vrei...

 

Nu te face ca nu intelegi

A "prelua Romania" este la figurat, iar tu, mai degraba voit, o confunzi cu ocuparea Romaniei, ceea ce este cu totul altceva.

Folosind aceeasi logica

Daca X ii cere lui Y o suma de bani in schimbul unor servicii iar Y inregistreaza convorbirea, aceasta inregistrare nu are nicio valoare in fata instantei, pentru ca Y nu este "organ de urmarire penala".

Cum ramane atunci cu Legea de organizare a SRI?
Nu de alta, dar in forma din 2003 legea spunea clar:
"La solicitarea organelor judiciare competente, cadre anume desemnate din Serviciul Roman de Informatii pot acorda sprijin la realizarea unor activităti de cercetare penală pentru infractiuni privind siguranta natională."

Apoi, incepand cu 2013 avem si textul urmator: "In cazul in care din verificările si activitătile specifice prevăzute la art. 9 si 10 rezultă date si informatii care indică pregătirea sau săvarsirea unei fapte prevăzute de legea penală, acestea sunt transmise organelor de urmărire penală in conditiile prevăzute de art. 61 din Codul de procedură penală."

Iar din 2016, se adauga si "La cererea organelor de urmărire penală, Centrul asigură accesul nemijlocit și independent al acestora la sistemele tehnice in scopul executării supravegherii tehnice prevăzute la art. 138 alin. (1) lit. a) din Codul de procedură penală. Verificarea modului de punere in aplicare in cadrul Centrului Național de Interceptare a Comunicațiilor a executării acestor supravegheri tehnice se realizează potrivit art. 30^1 din Legea nr. 304/2004"

Adicatelea, decizia CCR e cam cusuta cu ata alba...

 

Che porcheria! Made in PeSeDekistan!

Sa fie dovezile aduse de un Martian si tot ar trebui luate in considerare la un tribunal legitim. Dar nu, in PeSeDekistan dovezile trebuie selectate cu grija din ce surse provin si sa vina doar de la surse aprobate de penali! Daca se poate, sa provina numai din surse din Madagascar, Serbia sau Puerto Rico? Pana cand? Ma intreb pana cand va mai rabda pamantul?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor