Tribunalul Militar Bucuresti a decis, marti, sa trimita dosarul Ciorogarla la Curtea Constitutionala, dupa ce avocatii au sustinut ca legea privind documentele clasificate ar incalca legea fundamentala, hotararea instantei nefiind, insa, definitiva.
Avocatul Ion Ilie Iordachescu a declarat, marti, ca aparatorii militarilor din acest proces au ridicat exceptia de neconstitutionalitate, motivand ca legea speciala referitoare la documente clasificate, ce nu permite accesul avocatilor la documentele din dosar, ar intra in contradictie cu articolul 21 din Constutie privind accesul liber la justitie.
Procurorii s-au opus trimiterii la CCR a dosarului. Militariii arestati din acest dosar au facut din nou cereri de eliberare, care le-au fost, insa, respinse, ei declarand recurs, a mai spus Iordachescu.
Procurorii Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General au dispus, in data de 2 martie, trimiterea in judecata a 11 persoane pentru furt calificat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si calcare de consemn.
S-a stabilit de catre anchetatori ca inculpatii care asigurau paza unitatii militare si-au incalcat atributiile fie prin neverificarea existentei si integritatii lacatelor de la depozitul de armament pe care il aveau in paza si aparare, la fiecare dintre cele doua intrari in postul de santinela, fie prin parasirea postului de santinela fara a fi schimbati in mod regulamentar intr-un anumit interval de timp, fie prin neexecutarea serviciului de santinela intre anumite ore.
Valoarea totala a armelor si a obiectelor sustrase din depozitul de armament este de 34.518 lei.
Sefii de la UM Ciorogarla, impreuna cu ceilalti militari cu functii superioare, care aveau atributii privind organizarea si functionarea sistemului de paza al unitatii, vor fi cercetati, intr-un nou dosar, disjuns din dosarul Cirorgarla, pentru betie si abuz in serviciu contra intereselor publice.