Bolcas refuza propunerea PSD: Nu accept nominalizarea la CCR

Luni, 16 Decembrie 2013, ora 11:41
5241 citiri
Bolcas refuza propunerea PSD: Nu accept nominalizarea la CCR
Foto: Luju.ro

Lucian Bolcas a declarat ca si-a retras candidatura la functia de judecator al Curtii Constitutionale.

"Da, desigur", a raspuns Lucian Bolcas la intrebarea unui jurnalist privind zvonul ca si-ar fi retras candidatura la postul de judecator CCR.

Bolcas a dezvaluit ca a facut acest gest pentru ca nu a vrut ca impactul negativ al speculatiilor privind un asa-zis antisemitism al sau sa se reflecte asupra guvernarii USL.

Bolcas a spus ca nu i-a fost ceruta retragerea candidaturii din partea premierului Victor Ponta, ci initiativa a fost a sa. "Am discutat cu domnul Victor Ponta", a spus Lucian Bolcas.

Teodor Maries: Joi, CC a invins CC. Bolcas, antisemit si pro-comunist

Acesta a respins acuzele de antisemitism care i s-au adus considerandu-le "fanteziste". "De acuzele astea nu am auzit decat cu privire la semnarea unei petitii impotriva daramarii unei statui a maresalului Antonescu in 2006", spune acesta.

"Sunt impotriva daramarii unor statui ale unor personalitati din trecutul nostru. Nu cred ca, fara a ne asuma trecutul, vom avea un drum in viitor", a declarat Lucian Bolcas.

Deputatul minoritatii evreiesti, despre Bolcas: Nu suntem prieteni, dar nu ma amestec

Lucian Bolcas, propus judecator la Curtea Constitutionala, a fost acuzat de antisemitism de Institutul Elie Wiesel, in 2006, dupa ce a semnat, alaturi de mai multi lideri PRM, un articol pro-maresalul Ion Antonescu, un om acuzat de crime impotriva umanitatii.

Bolcas a fost pentru multi ani membru si vicepresedinte al Partidului Romania Mare, formatiune cu vederi extremiste, de multe ori antisemite.

Diaconu (PNL), despre viziunile extremiste ale lui Bolcas: Poate si le-a schimbat

Desi se bucura de sustinerea PSF si PNL, inca de miercuri au aparut semne ca scandalul antisemitismului lui Bolcas incepe sa erodeze sprijinul pentru numirea sa ca judecator. Crin Antonescu, care se va afla saptamana aceasta in Israel, a declarat saptamana trecuta ca incepe sa aiba indoieli.

"Acum au aparut niste proteste, niste intampinari care pun in cauza niste manifestari - trebuie sa vedem exact cat de reale - de antisemitism ale domnului Bolcas, ceea ce ar fi un lucru grav", a spus Antonescu.

Citește și:
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Pe lângă rocada premierilor din coaliție care ar trebui să aibă loc în luna mai 2023, PSD și PNL urmează să schimbe și mai multe ministere. Social-democrații au dat, însă, semnale că...
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Sindicatele i-au amenințat cu plângerea penală pe ministrul Muncii, Marius Budăi, și pe ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, din cauza pensiilor și a salariilor. Sindicaliștii de la...