Ce a omis CCR sa-i spuna Comisiei de la Venetia

de Ioana Ene Dogioiu , Senior editor
Joi, 07 Iunie 2018, ora 06:56

   

Ce a omis CCR sa-i spuna Comisiei de la Venetia
Curtea Constitutionala a Romaniei a sesizat Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia), Secretarul General al Consiliului Europei si Presedintele Conferintei Curtilor Constitutionale Europene in legatura cu atacurile la care ar fi supusa dupa Decizia Curtii Constitutionale nr.358 din data de 30 mai 2018, privind cererea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre Ministrul Justitiei si Presedintele Romaniei, atacuri care ar fi fost comise de "unii reprezentanti ai unor autoritati publice, precum si ai unor partide parlamentare".

Este cu siguranta un fapt grav ca o institutie a statului, cu atat mai mult una de importanta CCR, sa fie supusa unor atacuri nedrepte si neintemeiate provocate de deciziile ei impopulare, dar legale si constitutionale, asa cum s-a intamplat in vara anului 2012.

Atunci, judecatorii si familiile lor au fost tinta unor autentice linsaje mediatice si competentele legale le-au fost amputate prin Ordonanta de Urgenta doar pentru ca au constatat, legal, ca numarul de voturi exprimate in cadrul referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu nu au fost suficiente pentru intrunirea cvorumului necesar validarii referendumului.

Daca atunci atacurile erau presiuni pentru nerespectarea legilor si a Constitutiei, de aceasta data, tema criticilor o reprezinta vaditele incalcari repetate ale legii si Constitutiei de catre majoritatea judecatorilor CCR, care nu au niciun fel de raspundere legala, penala sau civila, si nici politica pentru deciziile lor.

Iata cateva dintre controversele cele mai grave care au pus sub semnul intrebarii corectitudinea deciziilor CCR, impotriva carora nu exista nicio cale de atac:1. Insasi sesizarea celor trei organisme europene este minata de minciuna. Desi comunicatul public din data de 5 iunie vorbeste despre unanimitatea voturilor celor 9 judecatori, o zi dupa aceea judecatoarea Livia Stanciu, fosta presedinta ICCJ, a anuntat public ca se disociaza de cele trei adrese avand in vedere ca ele au un continut diferit fata de ceea ce s-a discutat in sedinta in care a fost luata decizia intocmirii sesizarilor. Deci la CCR una se discuta, una se decide si alta se pune pe hartie.

2. Instanta Curtii de Apel Bucuresti a constatat prin hotarare definitiva ca CCR a incalcat dreptul constitutional la libera informare al unui cetatean roman. Mai precis, CCR a refuzat sa remita inregistrarea unui sedinte de judecata, refuz in care persista si la mai bine de o luna dupa ce, pe 30 mai 2018, instanta de judecata a obligat-o, prin hotarare definitiva, sa respecte dreptul la libera informare lezat.

3. CCR a emis Hotararea nr 1 din 2017 care ii da presedintelui CCR dreptul sa refuze dupa bunul sau plac, fara criterii obiective, publicarea pe site-ul Curtii si in Monitorul Oficial a oricarei opinii separate sau concurente a unui judecator.

O instanta a Curtii de Apel Bucuresti a aratat ca Hotararea 1 este de "o vadita nelegalitate" si enumera prevederile din Legea 47 si din Regulamentul CCR pe care le incalca aceasta. Mai mult decat atat, potrivit instantei CAB, prin Hotararea 1/2017, CCR incalca insasi Constitutia, mai precis art 31 din legea fundamentala.

De remarcat ca niciuna dintre deciziile controversate ale CCR nu a fost luata cu unanimitate de voturi, fiind deja aproape o regula ca judecatoarea Livia Stanciu, cel putin, sa formuleze opinie separata, unele dintre ele supuse cenzurii arbitrare a lui Valer Dorneanu.

4. Una dintre opiniile separate cenzurate de Valer Dorneanu a fost formulata de Livia Stanciu la Decizia 392/2017 prin care Curtea, desi respinge sesizarea de neconstitutionalitate facuta de fosta sotie a liderului PSD Liviu Dragnea, obliga Parlamentul sa introduca un prag minim al prejudiciului sub care fapta nu este incriminata.

"Practic, Curtea se substituie Parlamentului si, bazandu-se pe considerente de principiu ale unei decizii de admitere careia ii atribuie un alt sens, reconfigureaza reglementarea infractiunii de abuz in serviciu", a aratat Livia Stanciu in opinia cenzurata.

5. In procesul pentru anularea Hoararii nr 1, CCR a invocat o exceptie de neconstitutionalitate pe care sa o judece, desigur, tot CCR. Adica CCR a pretins dreptul de a anula, ca neconstitutionala, legea pe care a incalcat-o prin emiterea Hotararii 1/2017.

Mai mult, CCR a sustinut in fata instantei de judecata ca nicio instanta din Romania nu este competenta sa judece nici macar actele sale administrative, nu doar pe cele jurisdictionale.

6. Desi in virtutea atributiilor sale constitutionale este strict o instanta de contencios constitutional, CCR a inceput sa se comporte ca o instanta de contencios administrativ, emitand hotarari intuitu personae, ceea ce legea nu-i permite (Decizia nr.430 din 21 iunie 2017, cu 3 opinii separate) sau obligand presedintele Romaniei sa semneze un anumit act cu un anumit continut (Decizia 358/2018 - 3 opinii separate si doua concurente).

Fostul presedinte al CCR, Augustin Zegrean a apreciat drept imposibila obligarea presedintelui: "Nu-l poate obliga nici Curtea sa o demita, pentru ca CCR poate sa stabileasca doar daca este sau nu este conflict, dar ea nu da solutii. Asta nu va spune Curtea niciodata, decat daca isi pierde bunul-simt. Nici nu va spune ca trebuie suspendat presedintele, pentru ca nu a vrut sa o revoce la propunerea ministrului, pentru ca este si CSM in acest joc. CSM a spus ca nu. Presedintele nu poate fi obligat".

7. Prin Decizia nr. 334/2018, CCR a declarat ca indamisibile sesizarile presedintelui Iohannis in privinta Legilor Justitiei, invocand practic o retroactivitate a Deciziei CCR 52/2018.

Mai precis, presedintele Romaniei ar fi trebuit sa stie in decembrie 2017 ca o Decizie CCR publicata in Monitorul Oficial in martie 2018, deci dupa patru luni de zile, va modifica termenul in care presedintele poate sesiza CCR inainte de promulgarea unei legi.

Decizia CCR 52/2018 limiteaza drastic dreptul constitutional al presedintelui de a ataca la CCR un act normativ inainte de promulgare.

8. Consiliul Superior al Magistraturii a constatat ca presedintele CCR Valer Dorneanu a afectat independenta justitiei: "In sedinta din data de 17 octombrie 2017, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat ca o parte din declaratiile domnului Valer Dorneanu - presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei - in cadrul unui interviu transmis de postul de televiziune B1 TV in data de 7 octombrie 2017, au fost de natura a aduce atingere independentei, prestigiului si credibilitatii justitiei, cu consecinta subminarii autoritatii acesteia, inclusiv a sistemului judiciar in ansamblul sau".

In respectiva emisiune, Valer Dorneanu a declarat: "nu as vrea sa numar in cate cazuri se simte o influenta politica in hotarari judecatoresti comune si in cate la noi" si s-a pronuntat asupra unui dosar in curs, cel in care era judecat presedintele PSD, partid care l-a sustinut pentru functia de judecator CCR: "Asa a fost calificat, ca dosar de coruptie. Acolo era un abuz ceva cu angajarea unei persoane... a angajat niste persoane la ea, desi n-ar fi lucrat. Pai asta e coruptie?"

9. CCR se afla din data de 4 mai 2018 intr-o situatie de neconstitutionalitate in virtutea propriei decizii cu numarul 136/2018. Mai precis, Decizia in cauza declara neconstitutionale prevederile legale care permit ca un judecator CCR sa aiba un mandat mai lung de 9 ani. Judecatorul Petre Lazaroiu este deja in al 10-lea an de mandat.

Potrivit Deciziilor 1257/2009, 1640/2009, 1615/2011, 755/2014 stabilesc clar ca acte juridice vadit neconstitutionale nu pot ramane in vigoare, iar efectele lor inca neconsumate trebuie inlaturate. Cu toate acestea, presedintele CCR considera ca mandatul judecatorului Lazaroiu nu trebuie sa inceteze si CCR cu judecatorul Lazaroiu in componenta ia decizii, inclusiv controversata Decizie 358/2018.

10. Presedintele CCR a anuntat in luna martie a acestui an ca CCR refuza sa se mai intalneasca cu oficialii MCV, decizie fara precedent de la instituirea Mecanismului de Cooperare si Verificare.

Lista aceasta a controverselor in privinta CCR este cu mult mai lunga, punctele de mai sus fiind cu titlu de exemplu. In aceste conditii, probabil ca impreuna cu plangerea majoritatii judecatorilor CCR, cele trei organisme sesizate ar trebui sa analizeze si motivele pentru care Curtea Constitutionala din Romania se afla intr-o criza de credibilitate fara precedent, daca aceasta criza nu este cumva autoprovocata si, mai ales, daca CCR nu a devenit dintr-un garant al Constitutiei, un abuzator al acesteia de la inaltimea unei totale intangibilitati legale care pare sa nu mai fie o garantie a corectitudinii, ci un paravan pentru abuz de putere.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 41506 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
LUPTAdeCLASA
rank 5
Traiasca clasa manglitoare
in frunte cu vuvuzelele de la Moskova !
lucianp
rank 5
Adevarul?
Prima victima in razboiul CCR (sau mai decraba PCR) cu poporul roman este adevarul.
ahmedinejad
rank 5
Omisiune
de ce nu apare stirea pe site ca familiei iohannis li s-a deschis in nou dosar penal??
nimbus
rank 5
Și ...
Voi rade incă și mai bine, cand vor răspunde Organismele Europene, luand partea Judecătorilor Constitutionali, impotriva tuturor acuzelor ticăloase ale Sekuriștilor ... 😃😃😃
Utilizator sters
Grav daca psd ul a ajuns sa fie garantul justitiei
Va dati seama la ce nivel am ajuns si cum este sistemul securist si acolitii lor.Minciunile si ilegalitatile la un alt nivel,de psd ul au ramas mult in urma.
LUPTAdeCLASA
rank 5
Securist e seful vostru, Voiculescu
.
Utilizator sters
...
Informația exactă e asta: Madam Stanciu a votat ca CCR sa sesizeze instituțiile europene pe atacurile la adresa CCR. A votat alături de toți colegii pe un draft. Pentru că atunci cand s-a postat comunicatul făcut de pe draft pe site-ul CCR, propaganda a sărit pe ea ca a dezertat de la “cauză", madam Stanciu a zis ca n-a votat, n-a semnat nimic (nici nu trebuia sa semneze😂), nu mai e de acord cu nimic și apoi a sunat la propagandă să dea raportul. Cum face de obicei. Sesizarea s-a trimis anyway, ca este a instituției in ansamblul sau, cu sau fără baletul de tot rasul al lui Stanciu. Dar vă dați seama dacă așa face pe o sesizare, ea făcand totuși parte din instituție, ea votand de față cu toată lumea, imaginați-vă ce făcea la judecată, cum lua deciziile pe condamnări de oameni, ea fiind totuși fost președinte al ICCJ. Eu efectiv nici nu vreau să imi imaginez.
hello
rank 5
Bai, securistii sunteti voi,sau macar urmasii acelor securisti
care au pus mana pe tara asta ca sa fure tot ! La fel ca si alde psd aceasta ccr nu este credibila fiindca minte si ia hotarari prin presiune politica din partea mafiei alde psd ...
nimbus
rank 5
Da .. desigur ..
E exact cum spui tu, eu sunt de acord !!! Dar să vezi, ai dracu’ europeni, o să le ia apărarea Judecătorilor ***ții Constituționale .. și atunci să-mi spui, ce ne facem ?! 😃😃😃
valll
rank 5
Minge la fileu!
De fapt, CCR a facut o pros.tie trimitand acea reclamatie institutiilor europene. Le-a ridicat mingea la fileu.
Daca aceste institutii sunt ceeace par a fi, au prilejul ca, raspunzand reclamatiei respective, sa faca o analiza riguroasa a actiunilor CCR din ultima perioada si sa le denunte pe cele anti-Justitie, anti-anticoruptie.
Acum, partidele de opozitie, presa, organizatile soc civile, daca nu se rezuma doar la proteste si lozinci, sa se adreseze si ele, cu dovezi bne documentate, acelorasi institutii europene.
Pana acum puterea si institutiile mercenare reclamau amestecul institutiilor UE in treburile lor. Acum, chiar ei le-au cerut asta.
oscar
rank 5
Ce promta este IED cu laudele la L.stalin stanciu
Madama,pusa ca recompensa in CCR de iohan pe care la facut compatibil in 2015 a fost chemata si a primit cartonasul galben si n-a mai semnat dupa ce a votat !!! Nu-i prima data cand madam procedeaza asa. PNL-eba a contestat modificarile la legea de organizare a CCR si nu legea in vigoare asa ca mandatul lui lazaroiu,judecatorul lui base, este legal (3 ani plus un mandat de 9 ani ce se finalizeaza in 2019 ) Cu functionarasii MCV de ce sa se mai intalneasca ca aia una spun in tara si alta scriu la Bruxellles prin ilfiltratii lui macovei si PPE !!!
Comentariu inadecvat
Utilizator sters
ce a omis CCR sa transmita
ca Joiannis a luat 300000 euro chirie de la banca desi erau bani statului si nu vrea sa i dea inapoi , si a mai omis sa le spuna la venetia ce numar are draknea la pantofi .... hahaha smecherii resistente sorosiste si zoie.com
nimbus
rank 5
Hihihi ...
Ce se mai tăvălesc Sekuriștii pe jos, in chinuri ... ce muzică plăcută pentru urechile celor ce nu sunt staliniști ... 😃😃😃
Comentariu inadecvat
nimbus
rank 5
Hihihi ...
Scumpete, citește cum scriu eu și cum scrii tu .. ce crezi, care dintre noi se simte mai bine ? .. 😃😃😃
Utilizator sters
CCR
grup infractional organizat!Nu are nici legitimitate,nici credibilitate.Hoti la drumul mare!
Utilizator sters
nimbusoiaco....
sobolanii rosii mereu au mintit si au umblat cu cioara vopsita....
sa rememorom....din epoca stalin:
"burghezii sug sangele poporului"
stalin si acolitii, urmasii si sustinatorii lui, nu au supt sangele poporului, este adevarat!
L-AU VARSAT in tarana, cu mana lor, impuscan poporul, injunghiindu-l miseleste,band sangele varsat ca sa faca ei , sobolanii rosii matul gros.
atnci, ca si acum, grobienii ciumati rosii, ascultau cu placere cum isi dau obstescul sfarsit cei ASASINATI (la propriu) de ei, de sobolanii rosii.
lumea a uitat, sau a fost miloasa si a spus ca nu au nici o vina copii asasinilor, sa fie emocratie...
lectia!?
copiii asasinilor au facut ce au fost invatati de parintii lor, asasinii stalinisti.
drept care ,cei ca tine nu vor mai fi uitati, nu va mai fi mila, nu va mai fi clementa:)
remember...:)
nimbus
rank 5
Deci ..
Iți fac o mare onoare că iți răspund. Și o fac doar ca să clarific un aspect. “Ciuma roșie", “șobolanii roșii" .. etc. și alte invective asemănătoare au mai fost folosite in istorie de o singură persoană : HITLER .
Ce afirm este verificabil.
Așa că ... las-o ...
gigicu
rank 5
iar au aparut moskovitii
cu actuzatiile de fascism..sa ghicesc: ne elibereaza si pe noi ca pe ucraineni?
Cu trolii dela moskwa
Tot inainte!
newoevil
rank 2
...
...nimbus saracu te-a onorat mai bine isi vedea de supica de trol primita in borcan: "Iți fac o mare onoare că iți răspund. Și o fac doar ca să clarific un aspect. “Ciuma roșie", “șobolanii roșii" .. etc. și alte invective asemănătoare au mai fost folosite in istorie de o singură persoană : HITLER ."
...asa o fi mesterica , insa hitler folosea si mercedes dar uite ca ala e super ok acum, nu? iar ciuma rosie se referea la urss/stalin/comunistii criminali, asa ca orice asociere cu psd-ul e potrivita si binevenita
Gigel Stietot
rank 2
Eu nu inteleg ceva...
Poate ma poate lamuri si pe mine cineva ...am o nedumerire mare la tema asta. Ce eu nu pot sa inteleg este... de ce este nevoie de semnatura presedintelui pe revocarea sefului DNA.. daca acesta nu are o optiune proprie? Pe de o parte seful DNA nu poate fi revocat fara semnatura presedintelui.. pe de alta .. acesta este obligat s-o semneze?!!
Cum este posibil asa ceva?
nimbus
rank 5
Nu ..
Nu e nevoie. Hotărarile ***ții Constituționale devin obligatorii și produc efecte in momentul in care sunt publicate in Monitorul Oficial.
Semnează sau nu Werner-6 case e treaba lui. Kovesi oricum e demisă cand se publică hotărarea, practic ii incetează contractul de muncă.
Sigur, Werner-6 case poate să facă pe clovnul in continuare, situație care nu va face altceva decat să-l compromită și mai mult.
Gigel Stietot
rank 2
inteleg optiunea Dv politica dar nu este un raspun
..inteleg optiunea Dv politica dar nu este un raspuns la intrebarea mea... Sa inteleg din spusele Dv. ca presedintele nu trebuie sa revoce pe actualul sef al DNA? ... de ce se asteptata asta atunci? .. nu inteleg. Nu poate exista un automatism de semnare... atunci se poate renunta total la sematura presedintelui.
LUPTAdeCLASA
rank 5
Dar de mosiile Belinosului nu stii ?
.
Tritonul
rank 3
nici vorba
Nici vorba copile! Curtea anti-constitutionala nu demite pe nimeni. Doar presedintele o poate demite pe procuroare, si pana nu face o asemenea tampenie, ea este in functie.
Utilizator sters
Bravo "mosule" ! AI PUS PUNCTUL PE "i" .Pentru cine intelege !
De ce n-o revoca CCR direct ? Sau Dragnea ? Sau veorica ?
De ce n-o revoca tradiceanu ?
Sau TeTea ? De ce acest circ ? S-o revoce "mitingistii" de Sambata!
Esti tare omule ! Felicitari!
gg
electronistul
rank 5
Nici eu nu inteleg...
Cum e posibil ca un lector la Stefan Gheorghi sa duca la politizarea justitiei !
Academia Ștefan Gheorghiu a fost o universitate politică din București, din perioada comunismului. Instituția și-a avut sediul pe Bulevardul Armata Poporului ...
Acesta se erijeaza in unul dintre cei mai puternici distrugatori ai justitiei !
cetateanuloptimist
rank 1
Depolitizarea C.C.R. - prioritatea zero pentru România!
Dacă Presedintele Comisiei speciale pentru Legile Justitiei, Florin Iordache, isi doreste cu adevărat "o independentă reală a Justitiei si fără niciun fel de interventie a factorului politic" modificarea Legilor Justitiei trebuie făcută pană la capăt.
Curtea Constitutională este singura institutie din Justitie in care numirea judecătorilor se face pe criterii eminamente politice. A devenit imperioasă modificarea Legilor Justitiei astfel ca selectia judecătorilor C.C.R. să se facă exclusiv pe criterii de competentă profesională si de integritate.
Planul PSD-ALDE de scoaterea din joc a Presedintelui Romaniei s-a realizat prin incălcarea Constitutiei, tocmai de judecărorii la căror rol este "de garant al supremației Constituției".
Depolitizarea C.C.R., cea mai importantă institutie a Justitiei din Romania trebuie să constituie pentru Parlamentul Romaniei prioritatea zero a reformelor pentru a avea in fapt "o independentă reală a Justitiei si fără niciun fel de interventie a factorului politic". Altfel principiul enuntat de Florin Iordache, este o ipocrizie. Si o bătaie de joc la adresa romanilor
Hastalavista
rank 5
Manelisti din CCR zis si PCR sunt si fosti Securiti de care
Vorbeste Georgele2 in fiecare dimineata!
CCR/PCR stau la mana PSD sau mai bine zis a condamnatului Penal Zdragnea care fac tot posibil la expulzarea Romanilor si e fortei de munca in favoarea votantilor RRomi!
De ce nu il Condamna pe Zdragnea definitiv sa poata tara incepe din nou o viata normala???
roion
rank 5
Celula Ciumei Rosii
Ultima fraza e chintesenta articolului!!!
In acesta legislatura parlamentul a acordat judecatorilor din Celula Ciumei Rosii privilegii demne de Imparatii Romani.
Roadele acestor privilegii sunt culese zi de zi de catre Ciuma Rosie&Ciracii.
In procesul de delegalizare a tarii Celula Ciumei Rosii este in frunte.
Statistica arata ca toti marii condamnati si penali apeleaza la Celula Ciumei Rosii pentru a gasi alinare.
Tot felul de atrocitati au loc in Romania dar sunt trecute cu vederea de Celula Ciumei Rosii.
Drepturile la viata,sanatate,invatamant,scl prevazute in Constitutie sunt incalcate sistematic,conf Programului,dar Celula Ciumei Rosii nu vede,nu aude si nu stie de ele desi sunt cunoscute nu numai in tara ci si peste hotare.
Hotul striga "Hotii" !!!
IL_VALACHO
rank 1
Tata viata a fost servitor...
Valer Dorneanu este acum presul pe care isi sterge dragnea picioarele pline de ra$hat.Indiferent cum,ramine un ratat.
alfabeta
rank 5
SRI- nimic?
Metodele de atac securiste prin care se incearca sa se puna presiune pe Curtea Constitutionala sunt coordonate.
Cum de SRI, care are o structura de aparare a Constitutiei se face ca nu vede nimic si nu transmite informatii la DIICOT pentru anchetarea atacului organizat de cel putin un grup (de sorgine si cu metode securiste) asupra judecatorilor Curtii Constitutionale, de acestia au ajuns sa se planga in strainatate?
Utilizator sters
CE-A OMIS CCR ??TOTUL Dragilor ! Totul ! Ca sa se "scoata" !Dragnea!
Atat!
gg
padrone
rank 5
chintesenta celulara a "ciumei rosii" ca adevar principial ne sufoca
Ei vor sa fure din orice pozitie, legal si profitabil astfel incat regula de baza a existentei sociale sa graviteze in jurul furtului, minciunii, samd; principial desigur.
Specific insa, drumul legiferarii furtului este mai sinuos si mai complicat de inteles deoarece ascunde o participare masiva la procesul de legiferare, de la interesul grobian belinos pana la miserupismul orgolios democratic; complicata recunoastere a situatiei in care hotisorul pesedist evolueaza constant si democratic in salvatorul natiei albe de la brau in sus.
Faptul ca ccr a ajuns in lumina reflectoarelor inrosite de viziunea partidului stat nu ar trebui sa mai mire pe nimeni cu scaun la cap, ci doar pe visatorii molipsiti de optimism fara discernamant: atat timp cat tu personal ai grija de propria curte, gradina si animalute curatand periodic gunoiul, pe care-l arunci temeinic si pas cu pas dincolo de poarta, este firesc ca acesta, intr-un final absolut previzibil, sa te inunde nu doar prin miasme, caci grija personala este aproape publica.
Asa am inteles noi democratia, fenomen cinstit de exploatat si manipulat, tot temeinic si pas cu pas, de catre membrii pesede convinsi pana-n rarunchi ca altfel nu se poate trai demo!
O admir pe autoare, ca si pe aparatorii ferventi ai CONSTITUTIEI, la maxim, dar nu-i stimez deloc: pana aici am validat temeinic si pas cu pas intreaga politica impotriva propriului popor al partidului stat rezultant si am fugit deontologic de adevarata reforma ca Dragnea de statu paralel.. pai ce afacere am facut sustinand partidul si ostracizand conducatorul ?
PS Mai exista un amanunt terifiant de explicat: usl-ul mai traieste sau n-a murit niciodata ?
Utilizator sters
@padrone/08:44.Sunteti convins, sunt sigur ca USL traieste!PSD+ALDE!
Simplu!
gg
padrone
rank 5
aparitia usl a fost examenul, picat cu brio, maturitatii demo-
cratice de pe langa statul de drept(uri) cu expresii curat aristocratice; fenomen politic si social la care doar nu am aplaudat, din interes, din nestiinta, din ignoranta. Iar cand realitatea uselista ne-a sufocat am inceput sa reactionam.
La fel si in cazul ccr in care ne zbatem sa combatem ceea ce a crescut sub ochii nostri si cu acordul nostru; ne pierdem timpul aiurea incercand sa intelegem de ce isi sacrifica statutul judecatorii ccr pentru un munte de privilegii exclusiv materiale.
Pai am schimbat scala valorilor cu susu-n jos si tocami ne caznim sa o si oficializam, simplu; apartenenta la UE si NATO ne mai tine pe linia de plutire pana cand natiunea alba de brau in sus va decide ca politica pesedeului impotriva prorpiului popor este dorita de poporul Insusi.
Cumplit mecanism de ticalosie exprimam in conditiile in care revolta ne este activata de ccr in conditiile in care economic suntem deja ai lor, duduind si inflorind in plina revolutie fiscala iar cultural ne batem cu pumnu-n piept ca supravietuim demo cu un pret urias; pacat.
N-ar fi rau daca am intelege motivatia aparitiei useleului: s-au unit socialistii cu liberalii impotriva unui principiu, sau au inteles ca furtul de la stat nu e chiar furt daca convingi multimea ?
alphpha
rank 5
Actuala CCR
trebuie desființată cumva și judecătorii aleși de CSM dintre cei care n-au făcut parte niciodată dintr-un partid politic. Dorneanu și clica lui sunt fățiș de partea infractorilor și asta trebuie să inceteze.
electronistul
rank 5
E nevoie...
CCR trebuie sa fie format din cei alesi, sa fie nealiniati politic si de o atitudine corecta. Nu ca acum cind in CCR sunt o majoritate partinica.
DE CE NE U
rank 2
mai tarziu ca e mai bine
eu atat am de spus.Daca obligativitatea deciziei de a se incheia mandatul unui judecator ccr este valabila de data viitoare este musai ca si obligativitatea destituirii sefei DNA este valabila tot de data viitoare. Prin reciprocitate...ca sa zicem asa.
just_comment
rank 5
Din pacate
punctul #9 este discutabil: nu exista decizie a CCR legata de cei 9 ani, exista doar textul din motivarea unei decizii, text prin care se cere legislativului sa transeze problema. Prin urmare, atata vreme cat legislativul nu modifica articolul din legea de organizare a CCR, nu se poate ridica niciun fel de semn de intrebare legat de mandatul judecatorului CCR in cauza.
just_comment
rank
Ce a mai uitat CCR
sa adreseze Academiei Romane propunerea de a modifica definitia verbului 'a propune', astfel incat aceasta sa includa si obligativitatea actiunii propuse.

Si, evident, odata cu aceasta propunere prin care se modifica o definitie, Academia Romana va avea obligatia de a pune in aplicare propunerea, deoarece acesta este noul sens, *constitutional*, al cuvantului.
Utilizator sters
nimbusoaico
tu nu ai cum sa "faci" nimanui onaore.
si daca tot vorbim de lucruri verificabile, si stalin si hitler sunt frati buni, ideologic vorbind , fiind amandoi socialisti.
partidul lui hitler se numea "sotzialistische partai".
si ca metehne sunt frati buni.
au asasinat amandoi zeci de milioane de oameni.
este adevarat, stalin a asasinat din oamenii din poporul lui.
si cand doi frati buni se gratuleaza cu apelative gen "ciuma rosie" ,respectiv "ciuma bruna" este o copilarie sa nu-i crezi ca spun adevarul.
unul despre altul, desigur.
lumea educata pune pe acelasi plan ororile ciumei rosii si a ciumei brune.
numai ciumatii rosii si aia bruni cred ca unii sunt mai buni decat ceilalti.
deci ramane cum am stabilit:"descendentii ciumatilor rosii sunt asasini ca si parintii lor".
a se vedea crimele impotriva umanitatii facute de iliescu, care acum este anchetat si a se vedea cum psd, noua ciuma rosie , este tradatoare de neam si tara pt a face ei matul gros, ca si ana pauker si intreg cortegiul de tradatori de tara comunisti.
stiu ca nu-ti place, dar asta-i adevaru.
ciuma rosie traieste din asasinarea propriilor cetateni.
pt ca pt ei, cetatenii nu sunt cetateni ci sclavi.
7a se vedea cum sunt adusi sub amenintare membrii psd la "mitingul" din bucuresti.
fix cum i-a adus si ceausescu , ca sa il "sustina" ca a ordonat impuscarea civililor care au protestat.
nu-i nici o diferenta, cum era de asteptat, de altfel.
si pt ca cei din bucuresti au protestat, i-a impuscat si pe ei.
si pt ca iliescu a vrut sa puna mana pe putere si pt asta-i trebuia haos si sa fie vazut ca "salvator" a mai orchestrat si el impuscarea a inca 1000 de bucuresteni...
ca sa fie...
asa ca sa-ti bagi onoarea aia in locul in care nu-i vazut de lumina niciodata.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor