Cu cartile pe fata (Opinii)

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 11:34
2517 citiri
Cu cartile pe fata (Opinii)
Foto: daciccool.ro

Nu stiau dl Traian Basescu si dna Monica Macovei ca in Romania nu a fost lovitura de stat? Ba da, numai ca ideea de a ingrozi si a pune sub presiune Inaltele Curti occidentale ca sa sara in apararea presedintelui a fost considerata unica sansa.

Nu au stiut membrii Curtii Constitutionale, ai CSM, ai ICCJ, Ministerul Public, DNA, parlamentarii si activistii PDL ca in Romania nu a avut loc niciun puci parlamentar, ca suspendarea a decurs in cadrele stabilite de Constitutie si de legile in vigoare? Ca schimbarile lui Blaga, Anastase au fost identice cu a lui Nastase in 2006? Ba da, dar le-a convenit inducerea ideii de abuz asupra dlui Basescu, sperand ca-l vor putea victimiza si va castiga referendumul.

Ba da

Nu stiau ce s-a intamplat in Parlament jurnalistii de la HotNews, Evz, RL, Adevarul, B1Tv? Ba da, dar au ingrosat randurile ostenilor devotati lui Traian Basescu, fiind convinsi ca neadevarul poate deveni adevar daca va coplesi prin multimea sustinatorilor si prin repetitie dupa modelul picaturii chinezesti.

N-au stiut Alexandru Levy (Le Figaro), Mirel Bran (Le Monde), Keno Verseck (Der Spiegel), Karl-Peter Schwartz (Frankfurter Allgemeine Zeitun), Vlad Odobescu (USA Taday, cel cu batele!) ca fiecare act al Parlamentului a fost validat de CCR sub aspectul constitutionalitatii? Daca n-au stiut, probabil ca li s-a spus, numai ca informatia respectiva nu le slujea cauza, de aceea a trebuit schimbata in puci, bate, violente.

Intre buna guvernare si farsa

Daca multa stiinta politica nu se invata pe malurile Dambovitei, macar un lucru e cert: smecheria, inselatoria, cacealmaua, farsa s-au bucurat pana acum de aprecierea vulgului. Din pacate, fara avantaj pentru guvernare, nici pentru cresterea standardului de viata. Din contra. Fiindca speranta populatiei intr-un trai mai bun nu poate fi pacalita la nesfarsit, iar cine nu stie sa porneasca motoarele economiei si sa devina astfel credibil nu are posibilitatea de a castiga alegerile.

Nu au stiut dl Barroso si dna Angela Merkel despre legitimitatea hotararilor Legislativului? E posibil doar in cazul dnei Merkel care s-a grabit sa-l sustina initial pe presedintele suspendat, dar a tacut dupa aceea. In schimb, dl Barroso a stiut, ca dovada, reluarea unor puncte esentiale din cele 11: "trebuie sa fim mandri ca am fost in stare sa reinstauram statul de drept intr-o tara care este membra a Uniunii noastre".

Cine a salvat ce?

Dl Barroso ca si Viviane Reding stiau foarte bine cum au votat 88% dintre participantii la referendum, ca populatia Romaniei nu mai e de 23 milioane ca in 1989 si totusi se felicita ca a salvat democratia in Romania, cand copiii invata la educatie civica inca de la 11 ani ca democratia inseamna votul majoritatii alegatorilor. Iar copiii acestia vor creste mari si vor fi cetateni ai UE. Ce fel de cetateni vor fi daca vad ca intre ce invata la scoala si realitate s-au inversat raporturile?

In caz ca mai-marii UE sunt convinsi ca au procedat corect, atunci sa aduca dovezi ca majoritatea parlamentara care a validat impeachment-ul era una anarhica, una care a trecut peste prerogativele constitutionale, care ameninta cu Kalasnikovul institutiile statului de drept, or CCR a statuat ca referendumul a fost constitutional, lipsindu-i doar cvorumul. Trebuie sa aduca dovezi ca 7,4 milioane de romani nu au dreptul sa constituie o majoritate, desi sunt peste 88% din numarul total al participantilor la vot. Cine le-a anulat dreptul la vot?

De la cvorum la boicot

Democratie nu inseamna smecherie de tipul cvorumului impus cu anasana, permitand celeilalte parti sa premediteze boicotul. Ma tem de varianta care circula in spatiul public precum ca premeditarea a fost varianta de lucru a dlui Barroso, a altor organisme UE si a lui Philip Gordon, emisarul special al Departamentul de Stat al SUA. Nu vreau sa fiu in pielea nimanui cand se va afla adevarul. Iata de ce nici demisia lor nu-i va spala de pacate.

Toata aceasta tevatura constituie un test asupra functionarii democratiei romanesti, dar nota nu este una de trecere. De aceea, nu doar in mediile noastre a izbucnit un scandal tipic intre metropola si colonie: cum-necum, UE si-a impus conditiile politice la varf, stirbind suveranitatea Romaniei. Consecintele vor fi de durata: cresc alarmant nu doar eufemisticul euroscepticism, ci lehamitea populara, iar protestele in strada nu contenesc. A mai cazut un mit, acela al impartialitatii constructiei europene.

Nicușor Dan speră într-o majoritate parlamentară de dreapta: „Faptul că partidele mai mici nu au reuşit să fie prinse în nişte alianţe, cred că este un eşec al dreptei”
Nicușor Dan speră într-o majoritate parlamentară de dreapta: „Faptul că partidele mai mici nu au reuşit să fie prinse în nişte alianţe, cred că este un eşec al dreptei”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat duminică, 15 septembrie, despre rezultatul alegerilor parlamentare, că speră ca partidele de dreapta, plus UDMR, să poată să formeze o majoritate....
Nicușor Dan, întrebat dacă semnează și pentru candidatura lui Geoană: „Ca un om care a suferit mult ca să strângă semnături, consider că numărul e prea mare. Mă mai gândesc”
Nicușor Dan, întrebat dacă semnează și pentru candidatura lui Geoană: „Ca un om care a suferit mult ca să strângă semnături, consider că numărul e prea mare. Mă mai gândesc”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat duminică, 15 septembrie, la Digi24 că şi el a suferit mult ca să strângă semnături acum 12 ani sau acum 8 ani şi consideră că numărul de...
#UE CE Barroso Reding, #Romania Parlament CCR Constitutie referendum cvorum , #judecatori
  1. Nicușor Dan speră într-o majoritate parlamentară de dreapta: „Faptul că partidele mai mici nu au reuşit să fie prinse în nişte alianţe, cred că este un eşec al dreptei”
  2. Nicușor Dan, întrebat dacă semnează și pentru candidatura lui Geoană: „Ca un om care a suferit mult ca să strângă semnături, consider că numărul e prea mare. Mă mai gândesc”
  3. Lucian Romașcanu, reacția ironică la desemnarea lui Ciucă: „Un festival al iubirii de conducător şi al înfierării opozanţilor de peste tot”
  4. Mesajul lui Ciucă pentru Nicușor Dan, după ce acesta a semnat pentru candidatura sa la prezidențiale: „Dreapta va guverna nu doar Bucureştiul, ci întreaga ţară”
  5. Noua gafă a lui Mircea Geoană. A afirmat că face parte din generația „decrețeilor”, deși este născut cu 8 ani înaintea decretului anti-avort
  6. Mircea Geoană, mesaj de Ziua Democrației: „În România este încă suferindă. Trebuie să o îndreptăm”
  7. După ce a semnat pentru candidatura lui Lasconi, Nicușor Dan semnează și pentru Ciucă. Ce calități îi atribuie candidatului liberal
  8. Rareș Bogdan, atac direct la PSD: „Pentru că tot au o problemă cu batista mea, le promit că le voi trimite o duzină de batiste ca să-și șteargă lacrimile înfrângerii”
  9. Emil Boc: România are nevoie de prosperitate ca după aceea să ai ce să împărţi
  10. Ciucă, desemnat cu unanimitate de voturi candidatul PNL pentru Cotroceni