Daniel Morar ramane judecator al Curtii Constitutionale - Sesizarea Asociatiei Magistratilor, respinsa

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 17:15

   

Daniel Morar ramane judecator al Curtii Constitutionale - Sesizarea Asociatiei Magistratilor, respinsa
Curtea Constitutioanala a judecat marti o sesizare a Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR) si a respins contestarea de catre aceasta a mandatului lui Daniel Morar, fost procuror sef al DNA.

CCR insa a admis o exceptie de neconstitutionalitate ridicata de Administratia Prezidentiala in care se reclama situatia in care Parlamentul poate face numiri de judecatori la CCR, fara a fi atacate, in timp ce numirile facute de presedintele Romaniei pot fi contestate.

AMR ceruse in instanta sa fie anulat decretului prezidential prin care Daniel Morar a fost numit judecator la CCR, pe motiv ca Daniel Morar a incalcat grav normele juridice internationale in trei cazuri.

Astfel, AMR a sustinut ca Morar are in cazierul profesional trei erori judiciare, de pe vremea cand era simplu procuror. Prima ar fi arestarea si trimiterea nejustificata in judecata a fostului senator Liviu Ciupe, care ar fi dus la plata de catre statuul roman a unor daune de 1,308 miliarde lei.

A doua eroare o reprezinta arestarea si interceptarea ambientala a fostului judecator Viorel Burzo, pentru care Romania a fost condamnata de CEDO de la Strasbourg in august 2005.

A treia eroare de care s-ar face vinovat Daniel Morar este negarea imunitatii si transmiterea de informatii false catre CEDO de la Strasbourg in cazul Corneliu Birsan, prin efectuarea unei perchezitii la domiciliul acestuia.

Daniel Morar a fost numit judecator al CCR de catre presedintele Traian Basescu.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3062 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
DR.STRANGELOVE
rank 5
Trei erori sunt nimic
la cat puhoi de infractori a trimis Morar prin puscarii. Pacat ca nu a fost numit procuror general in locul dnei Kovesi, acolo ar fi fost bun.
Lazar
rank 5
AMR= Asociatia Mafiotilor din Romania,camuflati in robe !
Astia sunt grajdanii sistemului mafiot,postcomunit. Astia lupta impotriva statului de drept si pentru o patura conducatoare intangibila.
bengosul2007
rank 5
Justiția independentă (sic!).
Ce contează trei mari erori, dacă il are pe "nașul in suflet" ?!? La cate a făcut pentru Băsescu, inclusiv mega imunitatea de care incă se mai bucură, merită și el un loc călduț, nu ?!?
marco62
rank 5
Ha pe bune?
Ma leshi?
AdyCa
rank 4
E vorba de Asociatia Magistratilor PENALI....
Statul Roman a platit daune in acele cazuri, pentru ca Romania a exportat magistrati corupti la CEDO....
bengosul2007
rank 5
Doamne, cât va prostit Băsescu!
Tot ce nu răspunde la ordinul guvernatorului este mafiot, penal și atacă statul de drept, nu ?!?
marco62
rank 5
HAuuuuu?
Cum zisasi?
Tu citisi ce scrisasi?
Qui Bono
rank 5
In Germania, judecatorii Curtii Constitutionale
sunt votati in Parlament (Bundestag si Bundesrat) cu o majoritate de "doua trimi". Asta inseamna ca judecatorii constitutionali pot fi numiti numai prin "consens" intre fortele politice. Si mai exista un aspect important: judecatorii constitutionali sunt alesi o singura data pentru o perioada de 12 ani. Mandatul lor nu poate fi prelungit. In acest context, motivatia lor de a castiga simpatia unui lider politic sau a unui partid este diminuata (nu prea exista).

http://de.wikipedia.org/wiki/Bundesverfassungsgericht#Richter
magog
rank 2
In care Land?
Aufutersein!
Qui Bono
rank 5
Bundesverfassungsgericht
= Curtea Constitutionala Federala.
alphpha
rank 5
E vorba
de acea Asociatie a Magistratilor care o are ca "presedinta de onoare" pe Viorica Costiniu, cea cu sotul infractor ? Si care o apara pe Birsan ?
Rambo
rank 5
Daca un aprozarist
e presedintele CCR, de ce n-ar fi Morar judecator?
Bravos natiune, halal sa-ti fie !
Hamurabi
rank 3
Asta-i Romania.
Un procuror e uns judecator CCR prin dispozitie politica fara sa fi judecat nici macar un furt de bicicleta in viata lui.Culmea ironiei este ca el insusi voteaza daca sa ramana judecator la ograda constitutionala sau nu.Astia trebuie dati ,toti 9 afara fara pensie si spor de vechime ca au ars politic gazul degeaba pe acolo,si stabilite reguli dupa normele UE de alegere a altora,sa nu mai fie presedinte un numarator de baterii .
Pana la urma are dreptate mascariciul ala de Mazare sa adreseze oarece mascari la adresa procurorilor.
Carrandash
rank 3
varzaru care dezinformeaza prin omisiune....
...si o vorba nu spune despre faptul ca presedinta de onoare amr-ului viorica costiniu este juda soatza a judelui florin costiniu condamnat penal pentru coruptie si luare de spaga de la senatorul pesederast costica voicu, jude care culmea, este si autorul "codului deontologic al magistratilor" !!!!!!
cat despre aceeasi magistrata de onoare presedinta, acum cateva zile presa anunta:
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
"Romania libera 07 septembrie 2014
Caz unic in istoria justiției din Romania: in absența procurorului de ședință și a avocaților apărării, judecătoarea Viorica Costiniu, de la Curtea de Apel București, fără a ține cont de prevederile Codului de Procedură Penală, a judecat și respins o contestație a DNA prin care se solicita emiterea unui mandat internațional de arestare pe numele lui Nicușor Constantinescu, baron PSD de Constanța. Ulterior, o altă instanță de judecată a constatat nulitatea absolută a hotărarii magistratului Viorica Costiniu și a emis mandatul de arestare solicitat de DNA, in baza căruia Nicușor Constantinescu urmează a fi extrădat din SUA…."
http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/judecatoarea-viorica-costiniu-risca-excluderea-din-magistratura-349026
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
in solda cui este varzaru dezinformatoru' ?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor