Ziare.com

Iulia Motoc: Am votat de multe ori contra initiativelor PDL

Vineri, 31 August 2012, ora 23:24

   

Iulia Motoc: Am votat de multe ori contra initiativelor PDL
Judecatoarea Curtii Constitutionale Iulia Motoc afirma, intr-un comunicat referitor la atacurile la care ar fi supusa din directia unei parti a presei, ca a votat de multe ori impotriva initiativelor legislative ale PDL - partidul care a propus-o in CCR.

"In calitate de judecator al Curtii Constitutionale, am formulat mai multe opinii separate, dintre care mentionez cea pentru mentinerea drepturilor fostilor detinuti politici si cea impotriva mentinerii prezentei dobandiri licite a averii. Am votat de multe ori impotriva initiativelor legislative ale partidului care m-a propus ca judecator CCR, PDL", afirma Motoc, in comunicat.

Judecatoarea face referire si la plangerea privind incompatibilitatea sa.

"La 27 iunie 2012, s-a depus plangere referitoare la incompatibilitatea mea, plangere care ulterior a fost retrasa de la Curtea Constitutionala, dar nu si de la ANI. La 2 august 2012, ANI m-a anuntat ca sunt compatibila si ca nu exista temeiuri pentru o plangere de incompatibilitate impotriva mea", arata Motoc, in acelasi comunicat.

Judecatoarea mai spune ca, "in ciuda presiunilor, intimidarilor, hartuirilor si defaimarilor" la adresa ei, va continua, "ca si pana acum", sa aplice legea.

Posibila actionare in instanta a institutiilor de presa care au atacat-o

"Atacurile impotriva justitiei constitutionale si judecatorilor Curtii Constitutionale continua. Amenintarile, defaimarea si hartuirea mea, in calitate de judecator al Curtii Constitutionale au devenit o practica curenta a unor posturi de televiziune, in special Antena 3 si a altor publicatii, in particular celor ce apartin Grupului Intact.

Desi aceste afirmatii au un caracter vadit neveridic, putand fi considerate derizorii, ele fac parte dintr-o strategie de subminare a credibilitatii mele ca judecator al Curtii Constitutionale", sustine Motoc, in acelasi comunicat.

Iulia Motoc subliniaza, totodata, ca iti rezerva dreptul sa actioneze in instanta posturile de televiziune si publicatiile care au procedat la "defaimari si amenintari" ce i-au creat, sustine ea, "mari prejudicii morale".

In acelasi comunicat, judecatoarea prezinta informatii legate de studiile si cariera sa, subliniind ca nu a fost niciodata membru al unui partid politic.

In una dintre emisiunile TV in care s-a facut referire la viata privata a judecatoarei, difuzata marti seara de Antena 3, realizatorul a prezentat un fragment dintr-o carte biografica semnata de Eugen Mihaescu, in care se afirma ca Motoc a devenit cunoscuta la New York pentru un comportament care a necesitat tratament psihiatric.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2503 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Acum știm de ce a votat pentru DEMIS.

Iulia Motoc este bolnavă psihic? Eugen Mihăescu sustine că judecătoarea CCR a primit tratament psihiatric in SUA.

Potrivit insemărilor scriitorului roman, care a locuit in SUA o perioadă mai lungă, judecătoarea ***tii Constitutionale Romane, Iulia Motoc a primit un tratament psihiatric la New York.

Eugen Mihăescu relatează ca domnul Mihnea Motoc si-a făcut studiile de Drept in perioada 1984-1989, iar la New York l-a urmat si sotia sa, doamna Iulia Motoc. Aici devine interesant...

"Cred că lipsa de activitate a doamnei Motoc a indemnat-o să urmeze - prin corespondentă, că nu văd cum fizic ar fi putut altfel, cursurile la nenumărate universităti. Efortul prea mare trebuie să fie vinovat pentru faptul că doamna Motoc a devenit cunoscută la New York pentru un comportament care a necesitat tratament psihiatric.

E de notorietate că domnul Motoc a cerut să părăsească apartamentul din blocul proprietate a Romaniei din 3rd Avenue, colt cu 3rd Street si a inchiriat in World Trump Tower cu 15.000 de dolari pe lună. Spera astfel să scape de indiscretii martori ai comportamentului eratic al doamnei.

Revenit in Europa, Mihnea Motoc ocupa un post important la Bruxelles si a scăpat si de consoartă "cazand-o" la Curtea Constitutională. Un aranjament convenabil, care cred că ascunde, de fapt, o misiune la ordine. Asa că zilele acestea ferbinti privim cu ingrijorare spre Curtea Constitutională a cărei componentă ne pune pe ganduri. Nu numai din cauza domnului presedinte Augustin Zegrean, care a fost toată viata juristconsult, dar si din cauza altor membri stiuti si nestiuti, care in loc să judece, răspund pană la ordin", scrie Eugen Mihăescu, fost ambasador al Romaniei la UNESCO.

Brevic din coteț=Gadfi...

 

Sa-i analizam si CV-ul

Iulia a terminat Facultatea in 1989, a fost numita in 2010. Teoretic, 21 de ani "vechime"
Dar in perioada 1990-1995 figureaza ca judecator, insa in perioada 1990-1996 este mai degraba in Franta (DEA, studii de literatura franceza moderna, doctorat...) Perioada tulbure in CV. Dar faptul ca figureaza ca judecator in aceasta perioada (desi conform CV-ului este in Franta) salveaza cei 18 ani de activitate in domeniu necesari pentru CCR.

Mda,...

...noi credem că cea mai mare parte din studii le are din corespondență pt că ar fi fost fizic imposibil să studiezi la diferite așezăminte sau universități și in același timp să fii și judecător...adică e făcută pe puncte...ce mai tura-vura...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor