Ziare.com

Iulia Motoc, CCR: Comisia Europeana poate suspenda dreptul de vot al Romaniei

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 11:15

   

Iulia Motoc, CCR: Comisia Europeana poate suspenda dreptul de vot al Romaniei
Judecatorul Iulia Motoc de la Curtea Constitutionala (CCR) a explicat ca institutia Comisiei de la Venetia nu este o Curte, asa cum a fost sugerat in Romania, iar raportul pe care aceasta il va elabora nu va contine sanctiuni, totusi acesta urmand sa se regaseasca in Mecanismul de Cooperare si Verificare.

"Comisia de la Venetia nu este o Curte, foarte des am auzit in Romania ca ar fi o Curte, sanctiunile nu exista acolo in mod direct. In schimb se vor reflecta in Mecanismul de Cooperare si Verificare care se va adopta la sfarsitul acestui an", a spus Motoc, intr-un interviu pentru Digi 24

Motoc a aratat ca sanctiuni pot veni din partea Comisiei Europene (CE), care are ca ultima posibilitate chiar si suspendarea dreptului de vot al unui stat membru al Uniunii Europene (UE).

"Cel mai sanctionatoriu in ultima instanta fiind Comisia Europeana, care ca ultimul resort institutional are inclusiv suspendarea dreptului la vot al unui stat", a adaugat judecatorul.

In ceea ce priveste deliberarile CCR privind suspendarea, Motoc a dezvaluit ca magistratii au avut mari probleme in luarea unei decizii, din cauza lipsei unei comisii de ancheta.

"Intrebarile pe care ni le-am pus sunt legate de modul in care aceasta suspendare a fost facuta in comparatie cu cea din 2007. A fost foarte dificil pentru noi sa ne pronuntam asupra suspendarii pentru ca n-am avut o comisie de ancheta", a mai spus Motoc.

Iulia Motoc a precizat, in cadrul interviului, procedura prin care judecatorii sunt numiti este ea insasi neconstitutionala si ar trebui schimbata.

Iulia Motoc, CCR: Numirea judecatorilor de la Curte este neconstitutionala

"Procedura de numire a judecatorilor CCR este neconstitutionala si trebuie schimbata", a subliniat Motoc.

Aceasta a aratat ca exista nevoie de mai multa transparenta, eventual de comisii care sa propuna sau sa analizeze numirile, asa cum exista in Africa de Sud.

S.R.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4441 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si eu vreau sa fii suspendata din CCR ca sa:

Nu mai votezi prostii !!!

 

Doamna Motoc subliniaza defectiunile din legislatia romanesca legate

inclusiv de C. Constitutionala!
Si ne mai miram ca UE nu vrea sa ne accepte in spatiul Schengen!
Parlamentul are multe de indreptat in legislatie iar justitia din Romania trebuie sa nu mai primeasca atatea bile negre ca apreciere!
In concluzie Parlamentul are o sarcina foarte grea de rezolvat!

 

Cred ca doamna cu suvitze altceva vrea sa ne spuna,

Cum ca doamna Macoveica ar fi ministreasa buna,
Dar, fatza de cum voteaza Romanika baselara,
Mai bine ne-ar lua dreptul, macar vreo doi ani si-o vara!!

 

Mai clar de atat nu se poate...

"Iulia Motoc a primit tratament psihiatric!" Vezi cine o face GLUMEAȚĂ pe judecătoarea CCR.

Un fost oficial al Romaniei lansează un atac dur la adresa unuia dintre judecătorii ***ții Constituționale a Romaniei, Iulia Motoc. Eugen Mihăescu susține că magistratul a avut nevoie de tratament pishiatric in trecut.

Conform lui Eugen Mihăescu, judecătoarea a venit la Curtea Constituțională "pe pile", prin intermediul soțului ei și că aceasta a avut chiar, la un moment dat, nevoie de tratamentul unui psihiatru.

"Cred că lipsa de activitate a doamnei Motoc a indemnat-o să urmeze - prin corespondentă, că nu văd cum fizic ar fi putut altfel, cursurile la nenumărate universităti. Efortul prea mare trebuie să fie vinovat pentru faptul că doamna Motoc a devenit cunoscută la New York pentru un comportament care a necesitat tratament psihiatric. E de notorietate că domnul Motoc a cerut să părăsească apartamentul din blocul proprietate a Romaniei din 3rd Avenue, colt cu 3rd Street si a inchiriat in World Trump Tower cu 15.000 de dolari pe lună. Spera astfel să scape de indiscretii martori ai comportamentului eratic al doamnei. Revenit in Europa, Mihnea Motoc ocupa un post important la Bruxelles si a scăpat si de consoartă "cazand-o" la Curtea Constitutională. Un aranjament convenabil, care cred că ascunde, de fapt, o misiune la ordine. Asa că zilele acestea ferbinti privim cu ingrijorare spre Curtea Constitutională a cărei componentă ne pune pe ganduri. Nu numai din cauza domnului presedinte Augustin Zegrean, care a fost toată viata juristconsult, dar si din cauza altor membri stiuti si nestiuti, care in loc să judece, răspund pană la ordin", scrie Eugen Mihăescu, fost ambasador al Romaniei la UNESCO.

Eugen Mihăescu și-a susținut punctul de vedere, fără ocolișuri.

"La Ministerul Afacerilor Externe se știe că Iulia Motoc are un dosar medical. Dar nimeni nu face nimic", a spus Eugen Mihăescu, conform aceleiași surse.

E clar pe cine se bazează Uzurpatorul DEMIS...

Gadafi e un inger....

 

Am ajuns oaia neagra a Uniunii

Ne-am pus toata Europa in cap din cauza lui Ponta si Crin care prin abuzurile facute la referendum au atras repercusiuni grave din partea comisiilor ale UE. Imaginea negativa a tarii pe plan extern trebuie indreptata de Basescu iar asta nu se va intampla usor. Aderarea la spatiul Schengen e din nou amanata, mai multe tari alaturandu-se Olandei. Riscam sa fim izolati la propriu in UE din cauza guv.Ponta!!!!

 

Fatuca asta vrea sa ne spuna

Ca acea comisie de la Venetia s-a crucit cand a aflat modul in care "judeca" CCR-ul o chestiune atat de delicata?
S-or fi crucit cand au aflat ca au preferat sa nu-si intrerupa vacanta pentru o decizie in privinta referendumului? Si, daca era dupa ei, INCA nu aveam un rezultat!!!

Da, sanctiuni pot veni din partea CE, dar uita-te mai fato si la conditiile deosebite in care aceste sanctiuni pot veni!

 

Trebuie ajutat CCR !

S-au facut presiuni inadmisibile asupra lor sa se intoarca din concedii si sa dea o decizie mai devreme de 12 sept cat o programasera. O tara intreaga sa astepte sa-si bronzeze zegrean neuronu' integral nu numai 75% !
Comisia o sa le ia bilete cu reducere prin sindicatu' CC si le va plati si transportul, inclusiv la membrii de familie !

Din...

...nefericire nu ii ia și pensia de dizabilabil Handell...un jurist de CAP din Bistrița...ăsta-i jurist de CCR? Iar de Motoaca ce să mai zicem? E plecată de vreo 25 de ani....

atentie,

""Cel mai sanctionatoriu in ultima instanta fiind Comisia Europeana, care ca ultimul resort institutional are inclusiv suspendarea dreptului la vot al unui stat", a adaugat judecatorul"- iata exprimare de jurist, pricepe cineva ceva?!

 

Da...

...Tălmăcean,Igaș,Anastase,EBa...de fapt toată gașca portocalie + Zegrean,Lăzăroiu/Ceaușescu,Abhazia Cojocaru,Minea și călărețul hunoid....Motoaca e absentă...

D-na Motoc

Ai ajuns sa dai interviuri?
De ce nu povestesti cum ati furat voturile si cum ati cumparat mobila de 100000 de euro?
Esti o mare fufa de-a lui Basau.

 

63 la 4

in 2007 procedura a durat 63 de zile. in 2012, in patru zile au fost revocati Avocatul Poporului, presedintii celor doua camere ale parlamentului si suspendat presedintele!

 

Si care e problema?

Boc nu a votat ce au vrut muschii lui in secunde?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor