Judecatorul Tudorel Toader de la CCR, acuzat de incompatibilitate

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 10:17

   

Judecatorul Tudorel Toader de la CCR, acuzat de incompatibilitate
Judecatorul Tudorel Toader de la Curtea Constitutionala este acuzat de incompatibilitate. Toader ocupa simultan si functia de decan la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi si pe cea de director al Scolii Doctorale.

Conform Romania Curata, in data de 23 iulie 2012 Tudorel Toader a fost numit directorul Scolii Doctorale de catre Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat.

In data de 6 septembrie a avut loc o sedinta extraordinara a Senatului universitatii iesene, la care au fost validate alegerile pentru Consiliile Scolilor Doctorale, pe lista figurand si numele judecatorului Curtii Constitutionale.

Tudorel Toader este decanul Facultatii de Drept, iar conform art. 214, alin. 1 din Legea Educatiei 1/2011, "Functiile de conducere de rector, de prorector, de decan, de prodecan, de director de departament sau de unitate de cercetare-dezvoltare, proiectare, microproductie nu se cumuleaza".

In acelasi timp, HG nr. 681/2011, art. 14, alin. 1 precizeaza foarte clar: "Scoala doctorala este condusa de un director al scolii doctorale si de consiliul scolii doctorale. Directorul scolii doctorale este asimilat directorului de departament." (HG nr. 681/2011, art. 14, alin. 1).Punand cap la cap Legea Educatiei Nationale si hotararea de guvern reiese ca judecatorul CCR este in incompatibilitate.

Contactat de Romania Curata, Tudorel Toader a explicat ca nu se afla in incompatibilitate, deoarece: "Articolul 214 din LEN se refera la incompatibilitate in cazul in care se cumuleaza functia de decan si cea de director de unitate de cercetare etc. Scoala doctorala este la un alt nivel".

In plus, el a precizat ca era singurul care indeplinea conditiile cerute de lege pentru a fi directorul Scolii Doctorale.

Judecatorii CCR Predescu, Gaspar, Toader: Referendumul trebuia validat

Tudorel Toader este judecator la Curtea Constitutionala din 2006. El a fost propus de PNL dupa ce Constantin Doldur a demisionat. Mandatul sau exprira in 2016. Tudorel Toader este unul dintre cei trei judecatori CCR care, la referendumul pentru demiterea presedintelui Basescu, au sustinut ca nu au fost informati in legatura cu celebra erata si au votat pentru validarea referendumului, desi cvorumul de participare nu fusese atins.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6318 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
MARI
rank 5
Pai, daca ei detin puterea suprema!?
Ar fi interesant cum este remuneratia?primeste trei salarii de la stat?nu a indeplinit decat el conditiile? Tare as vrea sa stiu ce nota ar lua supermagistratul ăsta dacă ar candida cu cei de la I.N.S., tare ma tem ca nu ar lua peste 7!????!!!
AdyCa
rank 4
Unul din cei trei USLinosi di CCR incalca legile tarii !!!
Oare in gradina USL se mai gasesc si oameni cinstiti???
SC USL Felix SRL
rank 1
Şi nu numai! Ocupă şi vila din Copu, șpăguță de la
don Relos Fenecheos. O ocupă tot simultan, fireste!
oscar
rank 5
Mai bine ca marinaru,rigoberta,nutzi,blaga,cotoi,neamtu,MRU
m.toader,igas,popoviciu,boagiu,turcescu,cristoiu,dan andronic,badin,pora,papahagi,macovei,cri preda,cezarica p.m,sorina matei,paula rusu,branzila sau prasile de la B1tv,
care au facut facultatea la seral sau id,au cursuri facute pe bani de partid dar absolvite fara examen doar cu prezenta si au devenit politruci si activisti PD-LEBISTI.CV lor european real se reduce la 6 randuri
Ca si fostii activisti PCR,astia nu au condus in viata lor nici o roaba cu gunoi.
Studiaza presa si site-urile de scandal,mai primesc ceva indicatii de la ada mesesan,CNA,Cotroceni,Modrogan si ies pe sticla si combat.
Studiati si CV-urile abhaziei,lazaroiului,motoc,zagrean,minea,
Kiatra-Neamt
rank 5
La PUSCARIE cu el..........
Este mai presus de lege ??

Atunci decizia CCR este nula de drept si PIRATUL INTERLOP va ajunge la zdup toata pentru toata viata...
niculaeda
rank 5
@Kiatra-Neamt
- de ce tata ? ca asta a votat pentru validare , din trei cati erau vrei sa ramana doi ?
Nic
rank 3
@Kiatra-Neamt
altu care citeste si nu intelege ce citeste... Se numeste analfabetism functional:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Analfabetism_func%C8%9Bional
pufulica
rank 1
La astia nu se aplica legea ,ei sunt deasupra,vezi Zegrean care
cumuleaza pre-o cinci pensii si trei invaliditati . Are si spor pentru hemoroizi !
fortune
rank 5
lasa ca
nici cu predescu nu mi-e rusine ; la 85 de ani cred ca trebuia pensionat demult!!!
just_comment
rank 5
Pai stai putin, ca nu-i chiar asa...
Iote ce zice Constitutia, pe care o apara Tudorel:
"Functia de judecător al ***tii Constitutionale este incompatibilă cu oricare altă functie publică sau privată, cu exceptia functiilor didactice din invătămantul juridic superior."

Ce inseamna functie didactica? Nimic altceva decat ca poate fi, in continuare, profesor universitar. Atat! Ma indoiesc ca in textul ei Constitutia se refera la cumulul de functii!

De altfel, si LEN spune cam acelasi lucru... "Funcțiile de conducere sau de demnitate publică se pot
cumula cu funcțiile didactice și/sau de cercetare."
niculaeda
rank 5
@just_comment
- e vorba de decan si director !!!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor