Livia Stanciu, numita judecator al CCR - Decretul a fost semnat de Iohannis

Joi, 09 Iunie 2016, ora 18:15
9300 citiri
Livia Stanciu, numita judecator al CCR - Decretul a fost semnat de Iohannis
Foto: Arhiva/B1 TV

Livia Stanciu, in prezent presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), a fost numita joi, de catre presedintele Klaus Iohannis, in functia de judecator la Curtea Constitutionala pentru un mandat de 9 ani, incepand cu data de 13 iulie 2016.

Decretul in acest sens a fost semnat deja de seful statului.

Totodata, miercuri, Attila Varga (UDMR) a fost validat de plenul Camerei Deputatilor pentru un post de judecator la Curtea Constitutionala, iar independetul Marian Enache a fost validat marti de Senat.

Saptamana aceasta, a fost ales si un presedinte interimar al Curtii, in persoana lui Valer Dorneanu. El va prelua aceasta functie in 11 iunie.

Noile numiri vin dupa ce, in luna iulie expira mandatele a trei judecatori ai Curtii Constitutionale: Augustin Zegrean, propus de Presedintie, si Tudorel Toader si Valentin Zoltan Puskas, propusi de cele doua Camere ale Parlamentului.

De asemenea, mandatul presedintelui CCR, Augustin Zegrean, expira in 10 iunie.

Cand va fi ales noul presedinte CCR

Valeriu Dorneanu, care va prelua functia de presedinte interimar al CCR din 11 iunie, va detine aceasta pozitie cel mult o luna.

Apoi, noua curte din care fac parte si cei 3 judecatori proaspat numiti, va trebui sa aleaga un presedinte, a precizat Augustin Zegrean, actualul presedinte CCR, pentru Ziare.com.

Augustin Zegrean a fost numit judecator al Curtii Constitionale in 13 iulie 2007, la propunerea presedintelui Traian Basescu, pentru un mandat de 9 ani.

El a fost ales presedinte al CCR in 17 iunie 2010, iar in 10 iunie 2013 a fost reinvestit in functie.

Livia Stanciu, la final de mandat la ICCJ

Livia Stanciu, numita joi de presedintele Klaus Iohannis in functia de judecator CCR, isi incheie in curand cel de-al doilea mandat de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) si nu mai poate fi numita din nou in aceasta functie.

Ea a fost numita la sefia instantelor in septembrie 2010 si apoi in 2013, cand a fost singurul candidat pentru aceasta functie.

La inceputul lunii mai, presa a scris, citand surse de la Cotroceni, ca Livia Stanciu urmeaza sa fie propusa de Klaus Iohannis in functia de judecator la CCR.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Livia Stanciu numita CCR, #Iohannis numire Livia Stanciu CCR, #decret Livia Stanciu semnat Iohannis, #noi judecatori CCR , #judecatori