Ziare.com

Prima reactie din Justitie dupa ce Stan si Deliorga au fost propusi la CCR: Au avut loc discutii in privat, cu propuneri si negocieri politice

Marti, 07 Mai 2019, ora 10:38

   

Prima reactie din Justitie dupa ce Stan si Deliorga au fost propusi la CCR: Au avut loc discutii in privat, cu propuneri si negocieri politice
Judecatorul Cristi Danilet de la Tribunalul Cluj, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a reactionat dupa ce Partidul Social Democrat (PSD) i-a propus pentru postul de judecator la Curtea Constitutionala (CCR) pe judecatorul Cristian Deliorga de la Curtea de Apel Constanta si procurorul Gheorghe Stan, seful Sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie (SIIJ).

Cele doua locuri devin vacante dupa plecarea Mayei Teodoroiu si a lui Stefan Minea, ale caror mandate expira pe 15 iunie. Cristian Deliorga este judecator, a fost procuror si vicepresedinte al CSM. El este un cunoscut prieten al adjunctului procurorului sef al SIIJ, Adina Florea.

Gheorghe Stan este seful SIIJ si a fost inspector-sef adjunct al Inspectiei Judiciare (2012-2018) . In cazul in care Stan o sa fie numit la CCR, conducerea SIIJ va fi preluata, ca interimar, de Adina Florea.

Deputatii si senatorii juristi vor dezbate, marti, rapoartele pentru numirea noilor judecatori CCR din partea celor doua Camere ale Parlamentului.

Precedentul din 2015

Judecatorul Crist Danilet arata intr-o postare pe Facebook ca un membru CSM, judecator, a fost propus, in 2015, de un partid Parlamentului ca judecator CCR, dar propunerea a fost respinsa.

Este vorba de judecatorul Monalisa Neagoe, propunerea PNL pentru locul eliberat de Toni Grebla. Parlamentarii l-au ales insa pentru aceasta functie pe Attila Varga, propunerea UDMR.

"Mi se pare in neregula ca unii magistrati figureaza pe listele unor partide politice pentru a ocupa functii in statul roman", arata Danilet.

"Sunt recrutati de partide"

Magistratul spune ca a ridicat aceasta problema in 2015, in cadrul CSM, dar ca i s-a raspuns ca aceste functii se ocupa prin propuneri facute de organisme politice

"Adica noi, ca membri CSM care - chipurile - trebuia sa aparam justitia de politic, ajunsesem sa aflam de la TV ca membri ai nostri sunt recrutati de partide. Sunt convins ca la fel este si cu privire la cei doi magistrati din acest an: CSM nu a stiut nimic", explica Danilet.

Judecatorul afirma ca, daca un magistrat ar avea in sala de judecata un pix cu insemnele unui partid, ar fi vazut intrand in sediul unui partid politic sau ar lua masa cu un politician, ar fi mari discutii.

"Dar daca un magistrat apare pe lista unui partid, ne facem ca nu e nimic, de parca a ajuns acolo fara discutii prealabile.

Or, cat timp despre acele discutii nu exista informatii publice, inseamna ca ele au avut loc in privat, cu propuneri si negocieri politice, aspecte care exced eticii asteptate de la un magistrat", conchide Danilet.I.S.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 13298 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si securitatea ?

Probabil ca acest Danilet ii prefera in locul celor aflati pe listele de partid, pe cei aflati pe lunga lista a securitatii. Ar trebui ca acest pamblicar sa stie ca nici unii si nici ceilalti nu sunt indicati pentru a fi promovati. Apropo, el pe care lista se afla?

 

Viitorul CCR este asigurat

Valer Dorneanu, președintele ***ții Constituționale, are un trecut de cronicar al unei epoci cand drepturile omului erau călcate in picioare. In 1981, la Editura Politică apărea volumul "Participarea sindicatelor la elaborarea și aplicarea legislației muncii“, care (potrivit indicațiilor de pe copertă) fusese elaborat "in sprijinul activității organizațiilor de partid, de masă, obștești și a consiliilor oamenilor muncii".
Prima frază din "Cuvantul inainte" este: "Partidul nostru a acordat și acordă o atenție deosebită dezvoltării democrației socialiste, considerand-o ca o latură esențială a construcției socialiste. In acest sens, tovarășul Nicolae Ceaușescu sublinia că «democrația socialistă constituie nu numai o parte inseparabilă a socialismului, ci și o necesitate obiectivă pentru făurirea cu succes a noii oranduiri sociale. Esența democrației socialiste constă in asigurarea tuturor condițiilor pentru exercitarea de către popor a dreptului său suveran de a participa la conducerea treburilor țării, in antrenarea maselor largi populare și inflorirea societății socialiste»". Valer Dorneanu amintește că "in lumina orientărilor și indicațiilor secretarului general al partidului, sub directa sa indrumare, in țara noastră s-a dezvoltat un adevărat sistem de conducere democratică a țării de către popor, ale cărui organisme funcționează… ca un mecanism unitar, sub conducerea Partidului Comunist Roman".

Scrisă in anii ’80, cartea susține că "in jurul Partidului Comunist Roman se realizează unirea și coordonarea intregului popor in procesul de făurire a societății socialiste multilateral dezvoltate". Deformarea realității se face cu un nou citat din Ceaușescu: "Sindicatele sunt chemate să asigure indeplinirea neabătută a rolului istoric al clasei muncitoare in conducerea societății, in asigurarea bunăstării materiale și spirituale a intregului popor". Nimic nu se putea infăptui in afara partidului, dar autorii ne asigură că "cetățenii din Republica Socialistă Romania au dreptul de a se asocia prin libera lor adeziune", dar – atenție – in activitatea sindicatelor, ca "in orice domeniu de activitate, PCR, iși exercită rolul de forță politică conducătoare". Altfel, "sindicatele militează pentru dezvoltarea conștiinței socialiste a membrilor săi… dezvoltarea unei opinii de masă impotriva celor care nesocotesc aceste principii, disciplina socialistă, legile țării".

 

E simplu

Vreme trece, vreme vine, ce e rău devine bine!

 

E foarte simplu

Un proces al lui Augustin Lazăr, comentat in direct la Antena 3 de "maestrul" Cristoiu, in care acuzator să fie Voiculescu, judecător Iliescu și călău Codrin Ștefănescu, iată in, sfarșit, procesul comunismului. Punctul 8 de la Timișoara. Varianta tovărășească. Rezultatul mult asteptat al evenimentelor din decembrie 1989 !

 

puncul 8 = decorații la călăi

Dar ce inseamnă punctul 8, năbargeacule?... Să decorezi călăii?

Constitutia Romaniei este prost facuta. Ea permite politicului sa

influenteze Justitia si Executivul. Cand o sa intelegeti ca SEPARAREA PUTERILOR in sta este cheia statului de drept si garantia ca suveranitatea apartine poporului niu parlamentului sau guvernului.

psd isi va impune favoritul si va perpetua putrezirea CCR.
Cred ca in Romania este nevoie de mai mult decat o revolutie sau niste alegeri!

 

Da in vie e voie?...

Dănileț, la minte nătăfleț... Un magistratnu are voie să vorbească cu politicienii și nici să poarte pixuri cu sigle de partid... Dar cu lăutari și politicieni in vie e voie?... Ia zi, independentule.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor