Ziare.com

Stalinismul in forma pura. Mergeti la comisie, domnule judecator Daniel Morar?

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Luni, 06 Noiembrie 2017, ora 08:36

   

Stalinismul in forma pura. Mergeti la comisie, domnule judecator Daniel Morar?
Pentru prima data in istoria ei, CCR a emis o hotarare referitoare la o singura persoana, pe numele ei Laura Codruta Kovesi, exclusiv in calitatea ei de cetatean al Romaniei.

Este vorba despre hotararea prin care CCR admite existenta unui confict juridic de natura constitutionala intre DNA si Parlament, pentru ca LCK nu s-a prezentat in fata comisiei "alegeri 2009".

Este, daca vreti, dovada suprema a derapajului letal in care a intrat CCR, institutie care are in competenta strict analiza textelor de lege si a institutiilor.

Principala aberatie a acestei hotarari este sesizata de toate cele trei opinii separate formulate in acest caz, a dnei judecator Teodoriu (trimisa la CCR de PSD), a dlui judecator Minea si a dnei judecator Stanciu.

Conflictul juridic de natura constitutionala presupune ca pe pozitii antangonice sa se afle doua autoritati ale statului pentru actiuni sau inactiuni care tin de competentele lor. In cazul de fata, nu avem decat o autoritate - Parlamentul si o persoana fizica - Laura Codruta Kovesi.

"nu poate fi stabilita nicio legatura intre institutia D.N.A. (condusa de doamna Laura Codruta Kovesi din anul 2013) si presupusele fapte, petrecute in anul 2009, cercetate in 2017 de Comisia parlamentara de ancheta. (...)

Comportamentul personal (care nu priveste activitatea jurisdictionala) al conducatorului unei autoritati publice in relatia sa directa cu o alta autoritate publica nu poate antrena raspunderea/implicarea institutiei intr-un conflict juridic de natura constitutionala, atat timp cat respectivul comportament nu vizeaza o situatie juridica speciala, conflictuala a carei nastere sa rezide in mod direct in textul Constitutiei"
, se arata in opinia judecatorului Minea.

Hotararea CCR este ea insasi contradictorie.

Daca dispozitivul se refera la doamna Kovesi, motivarea se refera la sefa DNA.

Dna Kovesi nu putea fi invitata in calitate de sef DNA pentru ca tema anchetei nu are legatura cu DNA, ci doar in calitate de fost procuror general, functie pe care o detinea in 2009, care nu este insa una oficiala in acest moment.

Deci dna Kovesi nu putea fi invitata decat in calitatea de simplu cetatean, calitate care nu putea atrage existenta unui conflict intre autoritati.


Din acest motiv, sesizarea ar fi trebuit respinsa ca inadmisibila, afirma toti cei trei judecatori mentionati. Dar nu e doar atat.

In calitate de cetatean al Romaniei, dnei Kovesi ii sunt incalcate prin aceasta decizie drepturi fundamentale.

Dna Kovesi nu a ignorat pur si simplu comisia de ancheta, ci a raspuns de doua ori in scris, modalitate pe care i-o permite insusi regulamentul comisiei de ancheta. Totusi, in viziunea majoritatii CCR, nu e suficient.

Adica dna Kovesi pentru a nu fi in conflict cu Parlamentul ar fi trebuit nu numai sa raspunda, ci sa raspunda si ceea ce voia comisia, ceea ce este o incalcare crasa a drepturilor omului.

Art 83 din Codul de Procedura Penala ii recunoaste inculpatului "dreptul de a nu da nicio declaratie pe parcursul procesului penal, atragandu-i-se atentia ca daca refuza sa dea declaratii nu va suferi nicio consecinta defavorabila, iar daca va da declaratii acestea vor putea fi folosite ca mijloace de proba impotriva sa".

Deci, daca un inculpat are acest drept, cum sa nu il aiba o persoana care este invitata, nu citata, ca martor in fata unei comisii din afara sistemului judiciar?

Mi se pare o forma de stalinism pur.


Si nu numai mie. "Dreptul constitutional la aparare, garantat de art.24 al Constitutiei Romaniei, functioneaza si in raporturile cu toate institutiile si/sau autoritatile publice, nu numai cu cele ale autoritatii judecatoresti.

De aceea, nu se poate pretinde unei persoane sa faca declaratii pe care nu le doreste, chiar numai pentru ca i-ar putea afecta drepturile, interesele sau propria imagine, in caz contrar, respectiva institutie publica situandu-se in afara exercitiului competentei sale legitime, in raporturile cu persoana respectiva."
, arata judecatorul Maya Teodoriu in opinia separata.

Dar in aceasta poveste chiar exista un conflict intre autoritati, chiar intre Parchet si Parlament, dar in sens invers, dupa cum explica Livia Stanciu.

In opinia separata, dna Stanciu arata ce tipuri de comisii parlamentare pot exista si ca o comisie de ancheta "nu trebuie sa aiba nicio tangenta cu o ancheta judiciara. Comisia de ancheta parlamentara nu se poate substitui procurorului, indiferent de atributia in exercitarea careia isi desfasoara activitatea". Iar "comisia 2009" exact asta face.

CCR spune ca, din cauza raspunsului necorespunzator al dnei Kovesi, comisia de ancheta nu a putut face lumina in presupusa fraudare a alegerilor din 2009.

Dar PIICJ a anchetat deja acest aspect si a constatat ca nu exista niciun indiciu de frauda, motiv pentru care dosarul a fost clasat. Deci comisia ancheteaza ceea ce Parchetul deja a anchetat?

Mai mult, comisia ancheteaza ceea ce deja insasi CCR a verificat in 2009 pentru a emite apoi Hotararea nr. 39 din 14 decembrie 2009, prin care a fost respinsa cererea de anulare a alegerilor. In aceste conditii, insasi "comisia 2009" este una neconstitutionala, lucru peste care majoritatea CCR trece cu mare usurinta.

Decizia musteste de o ura personala impotriva dnei Kovesi, iar cele trei opinii separate (mare e minunea ca nu le-a cenzurat dl Dorneanu) dovedesc ca majoritatea judecatorilor a comis un abuz neconstitutional si nelegal impotriva unui cetatean roman, punandu-se in slujba celor care duc o operatiune de hartuire a procurorului sef DNA, cu scopul crearii premiselor solicitarii de revocare.

Dar orice medalie are un revers la care cel putin unul dintre judecatorii CCR ar trebui sa mediteze.

Dl Dragomir spune ca dosarul lui Catalin Voicu, ridicat de pe strada imediat dupa prezidentialele din 2009, trimis in judecata de DNA si aflat acum in puscarie, a fost unul politic. Si, spune dl Dragomir, ar trebui sa vina in fata comisiei insusi judecatorul CCR, Daniel Morar, pe atunci sef al DNA, si procurorii carora el le-a incredintat acest dosar, mai precis Mariana Alexandru si Alexandru Papici.

In lumina deciziei CCR, dl Morar ar trebui convocat in fata comisiei parlamentare de ancheta a alegerilor din 2009 pentru a-i spune lui Plesoianu (parca asa il cheama pe baiatul acela cu coada, ce pare aflat mereu in pragul unei crize de isterie) cum dosarul Voicu, trimis in judecata cu avizul domniei sale, de procurorii preferati ai domniei sale, a fost unul politic.

Si daca tot e acolo, ca sa nu bata doua drumuri, poate il invita si Comisia SRI sa explice in numele colaborarii loiale ce a vrut sa spuna dna Udrea atunci cand a declarat ca, prin 2008-2009, adica pe vremea cand domnia sa era seful DNA, a fost dat ordin sa li se faca dosare baronilor PSD pentru destructurarea acestui partid.

Si tot atunci poate explica de ce vorbea cu Traian Basescu despre solutiile din dosare, mai precis dosarul lui Liviu Dragnea.

Daca dl Morar nu se duce, va fi conflict intre CCR si Parlament?

Dar eu cred ca dl Morar nu va fi citat la comisii, desi este cheia anticoruptiei de pana in 2013, tot din motive de loialitate. Loialitatea PSD fata de domnia sa. Cea constitutionala e doar pentru LCK.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 34256 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
58 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

UN ARTICOL LA OBIECT!

Salve!

Cu certitudine autoarea s-a documentat pe subiectul abordat.
Oricum de mult se simtea nevoia unei clarificari pe aceasta tema, ce atat de mult a fost speculata de Ciuma Rosie de sustinatorii acesteia si de analfabeti , gen Plesoianu ori Codrin,etc.Avem sustinatori ai ciumatilor si pe acest forum,dar ei nu fac decat sa-si dovedeasca precaritatea intelectuala si lipsa oricarei apetente pentru studiul problemei ,inainte de a veni cu "comentarii".Ma uitam la "comentariile" ciumatilor cu privire la Mitingul de ieri.Cat de gretosi pot fi unii semeni ai nostri.

EU NU MA MAI MIR DELOC ,de ani de zile, DE CE A FOST POSIBILA INSTAURAREA COMUNISMULUI in Romania!

Sunt inca destui sustinatori si-n ziua de azi,dupa ce oficial comunismul a disparut,dar in realitate PSD =urmasul PCR (cel ce a instaurat comunismul cu ajutorul regelui Mihai,a unor PARTIDE "ISTORICE",a unei parti a armatei trdatoare de tara /vezi Sanatescu,a puscariasilor si a altor lepre sociale,{sa nu va mire de ce in prezent sunt eliberati puscariasii}, si a prizonierilor din "Divizia" Tudor Vladimirescu),cum ziceam ,PSD LUCREAZA DIN GREU PENTRU RESTAURATIA COMUNISTA.

Intr-o interventie anterioara aratam ce contine programul PSD (il am stocat in .pdf file format in Mac-ul meu),vorbesc chiar in cunostinta de cauza,si cat de dezastruos este pentru tara.Mai aratam ca INITIATIVELE pe JUSTITIE NU-S prevazute in "program"!

Sa zicem ca acestea constituie "surprizele " rezervate d Ciuma Rosie pentru romani .Nu mai reiau expunerea de motive pe subiectul programul de guvernare PSD. Cine e interesat gaseste usor.

Chestiunea Critica o constituie Legile Justitiei ce se doresc modificate de PSD.Aceasta prevedere nu a fost inclusa punctual,cu referinte precise ,in "pogromul" PSD.
Uitandu-ne in Istorie vedem ca Imperiul Roman,Macedonean,Persan,Egiptean,si-n general Marile Imperii au clacat din cauza Coruptiei.

Mai vedem ca tari mijlocii ,mici sau mari ,insule (nu Belina) au ajuns Mari Imperii ,ori SuperPuteri,prin crearea Sistemului Legislativ.
Codul lui Hammurabi,cel al Cirus cel Mare (primul mare LEGIUITÓR sistemic ),al Imparatului Traian,Codul Civil al Lui Napoleon,Constitutia Americana ,toate exemplifica acest lucru.

Dar PSD cu obstinatie se agata de trecut ,vrea subjugarea Justitiei ca-n Comunism si Nazism,apoi subjugarea populatiei.Suna prea tare pentru unii,dar repet;PSD a lansat programul de Restauratie Comunista !

Vreti exemple?

Ce altceva sunt mineriadele,ev. Targu-Mures ,"curatarea " Pietei Universitatii,OUG 13,mutarea contributiilor,oprirea Diasporei de a vota,coruptia generalizata si apararea ei de catre PSD (coruptia este semnul distinctiv al comunismului si socialismului),prostirea populatiei si desconsiderarea ei si a protestelor sociale,inscaunarea in pozitii cheie a "pilelor" si puscariasilor,penalilor,"legile justitiei",etc.?

TOATE ACESTE ACTIUNI AU CARACTER COMUNIST!
Va amintiti zicerile lui Iliescu,idelogul PSD?

Stima,
gg

 

Dar de ce sinteti,asa, nervoasa, tovarasa Ene?

Stiu ca nu va place sa respectati legile in Romania, ci vreti doar stalinism, dar Parlamentul e cel mai democratic for al unei tari. Indiferent de cine il compune. Votul e cel mai puternic intr-o tara democratica. Daca CCR a stabilit ca Luluta trebuie sa raspunda in fata unei comisii parlamentare, apoi, sa raspunda.Sa n-o mai dea cotita cu explicatiile sale aberante. Va propun sa va lasati de presa si sa va faceti mitingista. Vad ca se cistiga bani si astfel.

 

Stalinismul in forma pura.

zi zau madam, pai cine sa ii controleze pe astia? e cazul "pacepa 2" madam kovesi ? dar mai finesse ? e mai usor sa controlezi un om de "externi" decat toata structura... elan schwartzenberg ,marta ... dar ce sa vezi nimeni nu se ocupa de ei... oare de ce ? BLACK CUBE stiu ,mossadul stie ,dar dna-ul si romanii NU sau nu vor sa stie... referitor la titlu :daca era stalinism in forma pura erati de mult....

 

Este elan schwartzenberg motivul?!

Sau e Marta?! Asta vrea să fie comisia parlamentară?! Un mecanism de control al dna?! Căci asta ar fi singura deducție logică a comentariului matale.
Nici vorbă de "colaborare loială", nu-i asa?! Nu asta vă interesează de fapt. Vorbele sunt doar paravane, draperii in care vă infășurați interesele absconse.
Nu imbunătățirea legislației deci e obiectivul comisiei.

Ziare.Com by DNA-Jos CCR!

CCR o acuza pe Laura Kovesi ca a sabotat Parlamentul Romaniei: “Prin conduita sa, inlatura a priori orice colaborare loiala cu autoritatea care exercita suveranitatea poporului... Exercitarea functiilor de conducere presupune loialitate fata de toate valorile si principiile consacrate prin Constitutie... Este incalcata autoritatea Parlamentului si impiedicata desfasurarea activitatii sale". CCR o obliga pe sefa DNA sa-si miste fundul la comisie. Mai mult decat atat, Livia Stanciu a spus că Luluța a fost in sufragerie, adică a cam băgat-o puțin ...

bengos - parlamentul nu poate incalca constitutia

Că asta face parlamentul prin comisia ăluia cu coadă groasă.
Ancheteaza ceva ce PG a anchetat și clasat.

Adică, dacă sunt parlamentari iși permit orice? Se joacă cu lopațica in nisip spunand că fac politică , iar dacă cineva le atrage atenția fuga-fuguța la CCR, că cineva le-a dat cu nisip in ochi.

kovesi nu va raspunde in fata psd...

pentru ca sunt infractori...

Ignatul porcului pentru Kovesi

Ca o paranteza , este clar ca protestele de strada de ieri au fost deceptionante pentru intiatori . Propaganda securista si-a pierdut masiv din eficienta , toate dezvaluirile recente incrimineaza grav justitia statului mafiot securist . CCR o acuza pe Kovesi ca a incalcat Constitutia , acuza care il compromite deopotriva si pe omul in geaca rosie sortit a fi avocatul de duzina al colectionarei de cucuvele . Dupa toate repetirurile infantile "NOI suntem DNA" , unitatea comandata de Kovesi este silita sa suporte pe langa ispravile socante ale unor subalterni de elita gen 'portocala' si ispravile la fel de iresponsabile ale capeteniei oricat ar incerca presa securista sa le trimita in derizoriu si necredibilitate . DNA-ul in situatia actuala este o sandrama aflata pe punctul de a se prabusi si a fi refacuta din temelii , situatie preferabila oricaror carpeli (dar fara Kovesi) asa cum vor multi ageamii plescoieni din politica sau si mai multi perversi abonati la tv-uri .

Un articol corect, obiectiv, nepartinitor.

Felicitari doamnei Ioana Ene-Dogioiu !

Interesant

De ce ține CCR partea hoților? Din varii motive. De pildă, din obișnuință. Valer Dorneanu, președintele CCR, de pildă, avea o slăbiciune pentru ciorditori incă din 2007, cand era deputat PSD și propunea, alături de – vai, ce surpriză, domnul Floriiiiin Ciordacheeee! - , dezincriminarea deturnărilor de fonduri și de subvenții de la bugetul de stat, ca să-i scape pe baronii de atunci – Sechelariu, Nicușor Constantinescu, Bebe Ivanovici, Marian Oprișan – sau de acum – Liviu Dragnea – de pușcărie. Prin urmare, ce poți pentru ca să mai zici? Dacă are archeopteryxul ăsta mic pasiune pentru corupți, ce să-i faci? N-ai ce să-i faci, e gustul lui și nu poți pentru ca să faci nimic in el.

Lasa-l tu pe Werner. Pana la el, ca totn vad ca

esti bine informat si documentat, poate ne spui de ce suntem cea mai saraca tara din Europa. Din cauza lui Werner sau lui Kovesi? Hoti pe care-i aperi nu au nicio vina?

Ziare.Com by DNA

Doamna Dogioiu, Codruța este perfectă, dar vedem dosarele pe care judecătorii le trimit inapoi Parchetelor pentru rechizitorii intocmite lăutărește. Dosarele in care alți judecători pronunță achitări pe banda rulanta pentru inexistenta faptelor. Dosare in care cei indrituiți sa aplice dreptatea nu găsesc probe din care sa rezulte vreo vinovăție in forma descrisa de procurori. Dosare cu interceptări ilegale, cu transcripturi făcute după ureche sau falsificate grosolan. Dosare in care prejudiciile nu exista sau se calculează imaginar si cu multa prostie, de parca ar fi făcute de socotitorii de la CAP. Dosare in care, la instanță, inculpați si martori deopotrivă declara ca au fost forțați sa spună neadevăruri. Sau, si mai simplu, au fost șantajați golaneste de vreun Portocala care se crede Dumnezeu.
P.S. Aseară era să vă bateți in platou la InsolvențaTV luand apărarea Codruței, acesta da devotament!

Interesant

Hotii de bani publici, destinati dezvoltării acestei tări, ii trag seara de seara cu texte lacrimogene de genul “DNA-ul ne distruge familiile". Dar voi, mafioti PSD-isti, fiindcă ati distrus o tară, ce meritati? Iar o tară inseamnă milioane de oameni condamnati la sărăcie, condamnati să emigreze, condamnati să moară in accidente de circulatie, pe drumuri de 2 lei, banii destinati constructiei de autostrăzi fiind furati de lepre ca voi, ce aveti vile fără număr, adevărate palate, proprietăti numeroase, amante ce trebuie intretinute etc.
Ce avere are Laura Codruta Kovesi in comparatie cu acesti mafioti ?

@gile

Cum ar spune un amicde-al tau: GHINION! Werner nu e doctor si dadea meditatii din care si-a facut bani pentru citeva case. Doctorita Luluta tine stiinta de carte doar pentru ea? Vezi diferenta?

Baliverne, bengosule! O sa damblagiti toti hotii,

dar Kovesi isi va duce mandatul pana la capat. Nici unul dintre care le duci de grije ca au fost napastuti de DNA nu-i nevinovat. Toti sunt vinovati, cel putin din punctul de vedere al puulimi care trudeste sa va faceti voi averi peste averi. Toti carora le plangi tu de mila a dus tara pe rapa de este ultima in Europa la orice capitol la care este evaluata.Toti carora le plangi de mila au creiat, ceea ce voi numiti, "statul paralel", numai ca acest stat paralel nu este la cel care va referiti voi. Voi, clasa politica si toti care gravitaza in jurul vostru, este adevaratul stat paralel. Voi sunteti satul paralel, paralel cu noi puulimea, careia stiti numai sa-i puneti biruri iar la altii sa le acordati privilegii si pensii speciale. Asa ca mai scutiti-ne cu balivernele voastre despre toti mafiotii care stransi cu usa incep sa se toarne unul pe altul, spunand apoi ca au fost fortati s-o faca. Scutiti-ne de toti hotii si borfasii care striga vca din gura de sarpe ca sunt nedreptatiti de justitie.

CCR- pică in penibil

... tot mai mult, tot mai des.
Dacă omul cu coadă (Plesoianu, trimis in parlament de Antena3) va sesiza ccr-ul că LCK nu are părul aranjat sub forma de codiță - dorneanu si morar vor spune că e conflict intre părul Laurei și coada pleșoianului.

Penibil. CCR a ajuns o oficină psd, gen cna-ul laurei georgescu si al lui Herjeu (trimis acolo de Antena 3).

 

Interesant

Cetatene european !
Sa-nteleg ca tu il urasti pe Iohannis ca nu a fost in stare sa aiba si el un judet ca proprietate a lui personala, o parte din Dunare, ferma de porci, amante peste amante si vile si terenuri in Brazilia asa cum are idolul tau, infractorul Dragnea sustinut de prostia lui Tariceanu !

daca este asa cum scrieti,si este,doamna Ene,

atunci in strada trebuia sa fie circa 500000 de ...bastinasi,
doar ca ai vostri tineri traiesc in stratosfera!

Ceea ce decide ccr inseamna de fapt mutilarea

justitiei ! Pe postacii rosii de pe aici ii mai poti intelege, atata pricep, dar de la membrii ccr avem alte pretentii ... Banul este ochiul lui drakkne !

Comisia juridica din parlament !

Cindva in comisia juridica era si Gigi Becali.
Ar fi fost frumos ca Gigi sa o ancheteze pe Codruta !

@George2: Ati vrea voi sa-i rontaiti codita!

Pentru Kovesi nu va fi niciun Ignat! Veti manca in continuare ceeace mancati de obicei.

Dna Ene-In SUA,acum,sunt 3 comisii care ancheteaza

deturnarea/influentarea/fraudarea alegerilor din 2016.
Toate Constitutiile din prezent au la baza Constitutia SUA.Toate au modelat, mai mult sau mai putin fidel Constitutia SUA.
Livia Stanciu tocmai a publicat in M.O. ca in SUA anchetele asupra fraudarii alegerilor sunt neconstitutionale:))))))
Iar dvs afirmati ca in SUA e stalinism pur...
2. Parlamentul a reclamat la CCR ca i se refuza de catre Ministerul Public informatiile necesare.
Dna Kovesi a refuzat sa mearga in scris , clamand statul de magistrat !
Ce persoana fizica , din moment ce ea insasi scrie ca nu vine din cauza statului de magistrat?!Si mai trimite raspunsul si cu antetul DNA?
-Ministerul Public a deschis un dosar dupa infiintarea Comisiei ca sa blocheze Comisia, a interzis martorilor sa raspunda, a refuzat sa trimita orice copie dupa documente .
Toate aceste actiuni sunt institutionale!
Dna Kovesi si-a folosit functia , influenta si institutiile Statului ca sa blocheze activitatea Comisiei.
-

madalenoooooooo

tu esti si ghita 2 si cetateanul... esti penibila.
ai aflat cum furat tariceanu voiculescu patriciu si sluga srs rompetrolul iar noi romanii platim datoriile contractate si garantate de 'guvernul nastase'.

Maferu

ai și tu limite ca simpla referenta, ai terminat probabil doar liceul profesional cu specializarea sudoare basica . Acu copiezi niște texte pe care cu mandrie proletara le prezinți a fi producții proprii și te lauzi in cercul tău de lehuze eterne, cu ce deșteaptă ești tu. Totul in viața ta e impostura.

Penalul PoRRkar de TeleoRRman umbla incognito!!??

Condamnatul Penal văzut in aeroportul din Viena. Ce i-a spus o romancă președintelui PSD!
Ce ia zis Romanca " "De aici, noi mergem direct in piața Victoriei. Să știți că n-o să caștigați. O să vă mănance pușcăria."
Cu siguranta a mai facut un transfer de bani si la contactat pe S. Gita in Sarbia...Porrkarul isi organizeaza Plecarea....Romani raman iarasi cu ochi in soare si cu ceva Miliarde mai saraci!!
Se vede si aici "Stalinismul in forma pura. Mergeti la comisie, domnule judecator" Dorneanu carpa Penalului PoRRkar!!

 

Ei isi apara pielea

Nu interpretarile gresite ale subtilitatilor juridice sunt buba. Nici cei din comisie, nici ministrul justitiei, nici CCR, care trebuia sa fie un zeu al justitiei, nu mai au rusini profesionale.
In tara asta devastata de coruptie si mafioti, a inceput sa se faca putina lumina si s-au speriat.
SRI si DNA incepusera sa conlucreze impotriva mafiei, dar CCR i-a indepartat. Fiindca DNA a continuat, au inventat scenarii de tip Ghita-Udrea, au inventat aceasta penibila comisie, i-au inventat pe Iordache si pe Toader si, in disperare, recurg mereu la CCR.
Esential aici nu este atat prostia, cat reaua credinta, disperarea mafiotilor de a-si pastra libertatea, averea si, daca se poate, aparenta de politicieni, oameni de stat.
Nu-i intereseaza pe ei tara, legalitatea. Alegerile au fost mereu viciate in principal de ei, fiindca au otravit electoratul cu minciuni. Nu va preocupati excesiv de aspecte filozofale, ei isi apara pielea.

 

 
 

 

 

"dragului" tovaras @gigiPussy"

... daca ti-e greatza, ia un pic de lamaie ! Ajuta foarte mult... poate scapi si tu de limbajul "liber si democrat", dar 'telectual nevoie mare! Poti sa le dai si postacilor tai din plutonul de sekuristi din care faci parte...
In rest ce sa-ti spun: ai argumente de tip sekuristoid "cine nu-i cu noi e impotriva noastra!" Esti intruchiparea visului lui Ceausescu: Omul Nou! ... din om te-ai transformat in BinOm !
Chiar daca stai la masa celor bogati (corporatisti), tot sluga ai ramas !

"Este, dovada suprema a derapajului letal...

in care a intrat CCR, ne povesteste doamna ENE. Poi personal cred ca dovezi din astea au mai fost. Una a fost cand cu revocarea basescului, cand aceeasi institutie dadea o hotarare care practic nega o alta data cu un an doi inainte. este vorba despre hotararea cu nr. de voturi necesar pentru demiterea presedintelui: 50% din cetatenii care au mers sa voteze (cum spunea prima), sau 50% din cetatenii cu drept de vot (cum a spus a doua). De unde a aparut discutia in legatura cu populatia tarii, respectiv a celor cu drept de vot, care daca-mi amintesc bine nu a avut un raspuns exact. Dar revenid la ceea ce ne povesteste doamna ENE, trebuie sa intelegem de la dansa ca ar trebui sa desfiintam aceasta institutie aflata in derapaj LETAL ?
Poate doar sa o scoaptem de sub pulpa politicului si atunci nu ar fi bine ca CSM-ul sa propuna membrii CCR-ului iar la o adica hotarariel date de CCR sa poata fi valide doar daca sunt aprobate de CSM ? Oricum daca doamna ene are dreptate si a institutie este in derapaj letal, desigur pentru statul de drept, a institutie ar trebui cel putin suspendata in indeplinirea atributiilor ei, caz in care desigur ca presedintele tarii, ar putea sa exercite pe perioada suspendarii atributiile CCR-ului, ca EL se pricepe și are si diploma de la judecatori in acest sens ! Ce mai, suntem pe topogan: a se vedea si reactia guvernatorului a se ceti ambasadorului us, care desi a parimit 4,5 miliade dolarei patriotici de la noi pentru lobby, tot ne critica politicile !

 

Un articol EXCELENT !

...bine documentat,conturat,explicat !
Observ "mania proletara" a celor care se tem de justitie,de alianta intru fratie cu cei care tremura de frica la auzul ..."DNA,vine sa te ia!"
Mie nu-mi inspira neincredere aceasta institutie;...ba chiar admir activitatea ei !
Decat sa stau la coada la moaste,...mai bine savurez articole cu/despre penalii care fac coada pe scarile DNA-ului.
Si cine-i mai interesat decat Dragnea,Tariceanu &co.sa dispara din "peisaj" aceasta institutie ?
Eu,...in niciun caz !
Doamna,Ioana Ene Dogioiu,notele sunt pana la 10,...ca v-as fi acordat mai mult !
PS
Pentru carcotasii postaci "de/in serviciu",...
ma astept sa ma spurcati,sa ma catalogati,infierati,depunctati,raportati....dar,fara ofense,...mi-am scris opinia !

 
 

Spre dezamagirea dvs.,...

...nu m-ati ghicit !
Daca mi-ati fi citit postarile,fara indoiala ca v-ati fi schimbat opinia. Aduc critici tuturor celor care le merita;indiferent de tabara,culoare,orientari.
Cu d'al de dumneata,NIMENI nu merita sa-si piarda timpul.
Si inca o "cestiune",...v-ati crezut satiric stalcindu-mi "numele" ?
Va asigur de toata "disconsideratiunea" mea,sekurica !
PS
Am ales ca nick "TATRA",pentru memoria unor rude care au luptat acolo,...si nu s-au mai intors.
Multumit ?
Sunt un om responsabil,ingaduitor,iertator,....
accept scuzele....
Nu ca m-as astepta la asa-ceva dinspre dvs.,...dar,...uimit voi ramane pentru gest,macar...
Nu va jenati !

Seku

Principala caracteristică a comentariilor lui secure mică e stalcirea tuturor numelor după modul de lucru al instituției din care afacut și face parte.

comunismu in forma ideologiei plapuma: fura ei, da ne lasa si pe noi

Cam asta e concluzia referitoare la pesede si pesedism daca tinem mortis sa deslusim victoriile pesedeului impotriva propriei natiuni.
Se pare ca coruptia este cea mai teribila arma folosita in acest macel sistematic impotriva celor care nu sunt de acord, care nu mai vor sa fie o natie de hoti; cam dura afirmatia, asisjderea reactia cititorului oripilat sau indignat de acest adevar simplu. Aparent cam asa este.
In realitate insa, coruptibilitatea fiind o trasatura umana, nu coruptia este de vina pentru maretia goala a pesedeului victorios, ci lipsa de unitate, neimplicarea si faramitarea continua a opozitiei, terribil de orgolioasa, din fata exercitiului milenar de a avea fara a produce, doar ia si se bate cu pumnu-n piept ca asa este legal, modern si demo. Deh democratie curat orriginala!
Se mai opune cineva acestui curent socialistic bombastic in tara cea mai saraca, inculta si bolnava din UE ? Voci razlete, ca pe acest forum, institutii rebele prin atitudinea moderna si opaca multimii descurcarete, ca DNA-ul neloial! politicii parlamentare, un amarat de PG care nu-i inghite nativ pe castigatorii talambi, cate-un ziarist bolnav de sperantita chioara si cam atat. Toate drumurile duc spre republica Belina din capitala telemormaneana a acelei natiuni care si-a prigonit elita, isi izgoneste tineretul ca sa se simteasca omu de rand(indoctrinat in descurcarelii furluate cinstit) bine pe persoana fizica.
Csf, ncsf, traditia invinge ca intotdeauna pentru ca cei care se opun nu se unesc sau nu se opun vocal si la unison, deoarece plapumioara este mai aproape de fizic in momentele de somn cand se presupune ca te odihnesti, caci inevitabil urmeaza o noua veche zi!
Cam asta e RO demo pesede inca de la inceputuri: cine nu e de acord, e liber, inca, sa plece; doar e demcratie ce mama lu michidutza.. fura ei da ne lasa si pe noi.

 

DNA nu e egal Kovesi

Problema apare de la incercarea de a substituti cu o persoana institutia DNA.
Nu d-na Kovesi trebuia sa mearga la comisie ci seful/sefa unei institutii publice, platite din bani publici.
pe scurt, prin lege ar trebui statuat ca persoanelor cu functii publice care nu se prezinta cand sunt invitate/citate la o comisie a parlamentului sa li se suspende automat salarul si pensia speciala pand la momentul prezentarii.
Cica ei au invetat ideea ca pe bani publici facem ce vrem.

 

Interesant

Ar merge la comisie, insa comisia este neconstitutionala !

ce nu ne place e - chipurile - neconstitutional

Cine si cand a stabilit ca e neconstitutionala? Tu?

Ideea ca pe bani publici faci ce vrei a fost inventata demult,

acum borfasii vor s-o si puna in legalitate.

Ziare.Com by DNA

Așa este, să vă dau un singur exemplu: Ministerul Finanțelor a stabilit o pagubă CERTĂ la autostrada Transilvania in cuantum de 525 milioane de euro. DNA a clasat dosarul, nici nu vrea să audă de acest caz! Despre ce vorbim?!? Păi ar trebui să vb despre ambasada americană, nu?

trolii pesedelei

comisie care ancheteaza ce ? ce le a 'livrat' adronic.

citesc articolul ,scris dna de ioana ene dogiu si comentariile loserilor , ghita2 , cetateanupzdii, bengoasa .... se vede diferenta ,diferenta dintre un jurnalist si niste troli penibili care scriu pe bani murdari .
ghita 2 esti penibil ,ridicol.

Foarte clar

DNA + SRI + Justiția au reușit pana la venirea psd-dragnea-alde-tariceanu la putere sa mai pună ordine in Romania. Ce se intampla acum e revoluția hoților. Metodele leprelor astea nici măcar nu sunt originale, ci sunt copiate de la ruși. Acolo, la fel ca la noi, o populație prostita de sărăcie e bombardata pe toate canalele media de "știri" dintre care 99 sunt fantasmagorii, iar una este adevarul, astfel incat adevarul devine o chestie de credință și nu de evidentă. Intr-o societate normala un pușcăriabil plimbat de niște jurnaliști "independenți" de colo colo rămane un puscariabil plimbat de colo colo de niște clovni plătiți. Ciumatii se folosesc de faptul ca in subconștientul unei anumite părți din societatea romanească incă mai e prezent statul dictatorial comunist - care tot de la ruși ne-a venit - și incearcă sa pună semnul de egal intre statul de azi care incearcă sa lupte contra hotilor și statul comunist care lupta contra cetățenilor onești.

 

@george2 - " proteste deceptionante" ?

Serios? De aia guvernul tremură și vrea să amane OUG-ul de azi ...inainte de ieși sindicatele?

Asta nu intelege deloc pesedeul : lumea s-a schimbat !
Isi mituieste propriul electorat (singura politica pe care o stapanește), dar populația activă nu mai poate fi păcălită. E o noua generatie, tineri care mai umbla pe-afara, legati prin retele de socializare.
Asta e, nu mai merge cu teleormanisme primitive.

 

CCR "sfatuieste"Parlamentul

sa adopte legi care sa oblige tot ce misca-n cetate sa se prezinte comisiilor parlamentare de ancheta.
Bun!Dar daca privim fetele ce alcatuiesc asa numitele comisii,ajungi la paradoxul ,absurditatea situatiei in care cel violat da socoteala violatorului.
Si ma trimite la scene din Maestrul si Margareta,numai ca acolo S.atana pogoara in Moscova prin 192o si ceva,dupa Revolutia bolsevica de care ne despart 1oo de ani.

 

Sarbatoare

Mafia PSD se pregateste de sarbatoare : o suta de ani de comuism in Rusia !

 

Sarbatoarea lui @Gile ... si alti tefelei

... si "lumea libera si democrata" sarbatoreste suta de ani (trecuta fix) de "copulism" in diverse pozitii demne Kamasutra...
Ce nu reusesc postacii "liberi si democrati" e sa-si dea seama care-i rolul lor in acest "copulism"... dau sau iau "libertate" ... numai PokemonulSuprem ii poate "lumina" prin zicerile sale din putzul gandirii: "mai bine sluga la americani..."

corect-corpuscul

Corect este un Imparat
Corect este un Maturoi

Slugile se inchina Imparatului
Slugile se inchina Maturoiului
Slugile se inchina Maturoiului, inchinindu-se Imparatului Corect.

Corect este un Iluzionist care sta pe Tronul Dreptatii, detronind-o pe aceasta doar pentru ca Slugile se inchina lui Corect ca si cind s-ar inchina lui Drept, putinta Slugilor de-al deosebi pe Corect ( cel cu 1000 de fete) de Drept fiind alienata, anterior!

Astazi, ce mi-e Corect, ce mi-e Drept !

Ca si cind 'ce mi-e Unda, ce mi-e Corpuscul' !

Privesti, dupa care iti vine sa sucesti lumea cu capul in sus! Cei care nasc Referinta nasc 'legi corecte', adica 'legi maturoi' ! Cei care ar trebui sa-l foloseasca exclusiv pe Drept, ...dupa putinta,ce-i drept, il folosesc exclusiv pe Corect ! Te pomenesti ca asa li s-o fi parind drept sa faca ! O fi ajuns, cumva, a fi ceva de 'bun simt' ca tot ce e numit Corect sa fie acceptat, a priori, a fiind si Drept ?

Diferenta intre Corect si Drept este cam tot aia dintre Corpuscul si Unda ! Pe cind Corpuscul vrea sa se manifeste ca Referinta Absoluta, Corect vrea sa se manifeste ca Drept !

...si cu Radacina cum ramine?!

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor