Ziare.com

Suspiciuni de fals intelectual la CCR: falsificarea vorbelor unui procuror

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Marti, 01 August 2017, ora 06:40

   

Suspiciuni de fals intelectual la CCR: falsificarea vorbelor unui procuror
Controversata Decizie 392/2017, prin care CCR si-a arogat prerogative de legiuitor si a impus introducerea unui anumit nivel al prejudiciului, celebrul prag, pentru ca abuzul in serviciu sa aiba caracter penal, pare sa nu-si fi epuizat misterele si mai ales potentialul de ilegalitate.

In cadrul sedintei publice a CCR din 6 iunie, cand a fost dezbatuta exceptia "Bombonica", Ministerul Public a fost reprezentat de procurorul Cosmin Grancea, care a pledat pentru respingerea exceptiei. Spusele procurorului, la fel ca punctele de vedere ale oricareia dintre institutiile sau persoanele cu interes intr-o cauza, trebuie redate apoi in decizia care se publica in Monitorul Oficial.

Ministerul Public mi-a confirmat in urma unei solicitari formulate in baza Legii 544/2001 ca procurorul a solicitat corectarea unor greseli din Decizia 392: "Domnul procuror Cosmin Grancea a formulat o cerere de indreptare a erorilor si omisiunilor cu privire la sustinerile procurorului cu prilejul solutionarii exceptiei de neconstitutionalitate care a facut obiectul dosarului nr. 1328 D/2017 al Curtii Constitutionale".

Cu alte cuvinte, procurorul Grancea reclama ca, asa cum a fost ea publicata in Monitorul Oficial si pe site-ul CCR, redactarea deciziei i-a distorsionat vorbele, fie ca i-au fost "puse" vorbe in gura, fie ca anumite sustineri ale sale au fost cenzurate.

Procurorul Grancea a refuzat categoric o discutie pe aceasta tema, insa surse judiciare afirma ca distorsiunea este atat de grava incat in continutul cererii sale procurorul Grancea a aratat ca o prestatie ca aceea care ii este atributia in continutul deciziei ar fi descalificanta profesional pentru domnia sa.

Pentru a vedea care sunt erorile si omisiunile reclamate, am cerut CCR, in baza Legii 544, sa imi precizeze ce anume solicita concret procurorul Grancea si cum a fost solutionata cererea domniei sale.

"Ca urmare a solicitarii dvs. inregistrata la Curtea Constitutionala cu nr.3261 din 17 iulie 2017 (R.I.I.P - M.M. nr.7/24 iulie 2017), va informam ca Plenul Curtii Constitutionale a solutionat, prin incheiere, cererea formulata de procurorul de sedinta in Dosarul nr.1328D/2017 al Curtii Constitutionale.

Cat priveste continutul concret al dosarului cauzei, precizam ca, potrivit dispozitiilor art.12 alin. (3) din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, Actele si lucrarile Curtii Constitutionale, pe baza carora aceasta pronunta deciziile si hotararile ori emite avizele prevazute la art.11, nu sunt destinate publicitatii", mi-a raspuns CCR, sub semnatura dnei Violeta Oprean.

Desi CCR evita sa confirme, este clar ca raspunsul primit de procurorul Grancea a fost unul negativ.

Daca CCR ar fi admis indreptarea erorilor invocate, erata ar fi fost publicata si ea in Monitorul Oficial, facand corp comun cu decizia corectata, adica nr. 392. Asa ceva nu exista in Monitorul Oficial si nici pe site-ul CCR.

Daca actele si lucrarile sunt secrete, am cerut CCR, tot in baza Legii 544, sa imi remita o copie a inregistrarii sedintei publice din 6 iunie. Raspunsul, semnat tot de dna Oprean, este siderant, pentru ca el contine exact confirmarea faptului ca e vorba despre informatii publice:

"Ca urmare a solicitarii dvs. inregistrata la Curtea Constitutionala cu nr.3119/06.07.2017 (R.I.I.P - M.M. nr.6/10.07.2017), va informam ca publicitatea dezbaterilor este pe deplin asigurata, desfasurarea sedintelor de judecata putand fi integral vizionata in direct de catre orice persoana interesata, pe pagina de Internet a Curtii, la adresa: https://www.ccr.ro/evenimente/Transmisie-n-direct-a-edinelor-publice".

Nu mi se spune ca inregistrarea nu exista, ci doar ca CCR nu vrea sa mi-o dea. Iar daca informatiile cerute de mine sunt transmise in direct pe Internet, e clar ca sunt publice. Dar CCR considera ca o informatie este de interes public doar in timp real si limiteaza in mod abuziv caracterul public al unei informatii, o limitare pe care nu o prevede nicio lege.

Deci informatia e publica, in viziunea CCR, doar atat timp cat dureaza rostirea in timp real.

Pentru o persoana care nu are echipamentul necesar ca sa urmareasca sedinta in direct, care este impiedicata de motive obiective sa o urmareasca sau care doreste sa revina asupra informatiei publice din diferite motive, ea nu mai este accesibila, desi nu capata caracter secret. Si atunci de ce? Pentru ca asa vrea CCR.

Este socant ca institutia care ar trebui sa fie garantul respectarii drepturilor cetatenesti, intre care este si cel al accesului la informatii publice, garantul transparentei institutiilor, aplica o asemenea tiranie.

Si acest abuz grosier, pe care il voi duce in fata instantei de judecata, nu poate avea in opinia mea decat o singura explicatie.

Ca intr-adevar la CCR a fost comis un fals intelectual cu ocazia redactarii Deciziei 392/2017 prin alterarea grava a pledoariei procurorului Cosmin Grancea si ulterior a fost comis un abuz prin refuzul corecturii solicitate, ceea ce transforma o eventuala eroare intr-o fapta intentionata.

Nu vad niciun motiv pentru care, daca nu era in culpa, daca nu avea nimic de ascuns, CCR nu punea la dispozitia celor interesati toate informatiile legate de acest incident pentru a nu exista nicio suspiciune in privinta conduitei CCR si a respectului ei pentru adevar. Ce alta explicatie poate exista pentru aceasta opacitate si incalcare a Legii 544?

Care este interesul public? Consider ca e de maxim interes public ca o decizie a CCR, inatacabila si de generala obligativitate, sa fie deasupra oricarei suspiciuni de incorectitudine, indiferent de ce natura ar fi ea.

Puterea ultima pe care o are CCR impune ca ea sa fie absolut impecabila si orice coborare sub acest standard devine o problema.

Eu ma tem ca am ajuns intr-o noua etapa a derapajului CCR. CCR a devenit legiuitor pozitiv, impunand legiuitorului sa modifice dupa cum crede ea de cuviinta un articol pe care tot ea il declara constitutional.

CCR vrea sa devina tribunal constitutional indrituit sa desfiinteze hotarari judecatoresti definitive, deci sa nu mai judece strict legi, asa cum este acum, ci sa judece persoane.

Presedintele CCR si-a arogat dreptul de a cenzura opiniile separate si concurente ale altui judecator, egal cu el in drepturi si independent, pe care isi poate permite sa le tina secrete strict in functie de propria vointa, doar in baza unei hotarari administrative care incalca si Constitutia, si Codul de Procedura Civila, si Legea 47/2001.

Si iata ca acum CCR pare sa nu mai suporte nici macar opiniile contrare deciziilor ei formulate in cadrul dezbaterilor din sedintele publice. Si ca sa scape de ele, mistifica vorbele procurorului de caz.

CCR are putere absoluta, dar vrea sa o exercite in tacere absoluta. Un fel de ceausism tarziu cu efecte extrem de grave asupra Romaniei.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 47665 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
32 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Am si eu o intrebare simpla: ceea ce a facut ccr (adica dorneanu) nu

inseamna fals in acte publice ? Daca este asa (si asa pare sa fie destul de clar !) atunci procurorul respectiv nu-i poate da in judecata pe membrii ccr pentru fals in acte publice ? Banuiesc ca dl procuror are scrisa interventia sa la sedinta respectiva. Poate cineva sa lamureasca daca exista aceasta posibilitate de a da in judecata pe memnbrii ccr pentru fals in acte publice ?

 

Secrete!

Secrete de partid!!!
Celula Partidului din Ce CeRE pastreaza secretele Partidului.
Celula Partidului din Ce CeRE lupta cu toate mijloacele legale si ilegale pentru apararea Liderului Partidului!!!

 

Abuzul in serviciu e un furt!

La furt exista un prag de la care e considerata o fapta penala! Parca 90 de lei!
E normal ca si la abuz in serviciu sa fie un prag, nu stiu de ce e asa de greu, parca imposibil, de inteles de catre unii!
DNA face o groaza de abuzuri daca nu exista acest prag!

 

nu e bre asa ! pragul asta devine un tzunami cand furi o pain

e spre a o da copilului sa manance,ca dupa aceea sa devina o groapa adanca,cand furi meleoane spre a o umple !

Așa ceva ...

Doamna Dogioiu, fiind lăutarul nr. 1 al DNA-ului, de ce nu cereți in continuare desființarea CCR-ului și incătușarea membrilor acesteia? Exact ca in perioada interbelică din Germania ...
P.S. Este adevărat că DNA-ul anchetează prejudiciul de 1 miliard de euro de la Hidroelectrica?!? Aiurea ....😊😊😊

maxi - nu intodeauna est e asa, desi eu il consider furt

Au existat fel-de-fel de argumente .
Ce a facut aici CCR !??
Este iar un abuz de drept, abuz in serviciu.
Mai ales ca "deciziile" CCR sunt aplicate la toata lumea - fara sa existe dezbatere parlamentara.

Daca la o instanta simpla afli care este persoana pagubita - iute ca la CCR e altfel.

http://politicscam.ro/justitia-e-o-oarba-cu-mana-intinsa/

apevistii maxi, copilu, bengosu

salut stradania voastra de a apara hotii proveniti din vechea nomenclatura securisto-comunista careia desigur cu onoare ii apartineti.
fyi, la furt si tentativa se pedepseste.

Foarte interesant

Oameni saraci, cu o situatie vizibil precara, (lucruri evidente daca te uiti la profilele lor) iau apararea cu inversunare unor infractori milionari, care isi petrec vacante in locuri pe care ei le pot vedea doar in poze si ale caror denumiri nici nu le stiu pronunta.

S-a mai intamplat in 2012, cand cu referendumul pentru demiterea

lui Băse. CCR a votat că cere de la Guvern "listele electorale actualizate" pe baza cărora s-a făcut referendumul, iar judecătorul Acsinte Gaspar a transmis că CCR cere "actualizarea listelor electorale", de se apucase guvernul să rescrie listele, ca să iasă prezenta la vot cat trebuia pentru demitere :) Diferenta ar fi că atunci prietenii coruptilor erau minoritari in CCR.// D-na Dogioiu, vorbiti cu cineva si inregistrati toate sedintele CCR care apar pe site. Ochii pe ei ca pe butelie!

 

Nu le e rusine? Cum isi permit?

Dau raspunsuri aparent beton, bazate pe legi, dar in realitate, mascheaza ilegalitati ticaloase. De cand sunt la putere sustinatorii lor, CCR a devenit protectoarea coruptilor.
Efectele misculatiilor CCR sunt imediat utilizate de corupti. Par, si se vede ca sunt, facute la comanda. Iata ca Tender considera ca nu se mai incadreaza in abuzul in serviciu pt care a fost condamnat si pretinde statului despagubiri de un milion pe luna, pe toata perioada detentiei. Asa ca, plateste tarane, plateste doctore pentru ca statul trebuie sa ia de undeva bani pentru Tender.
Sistemul de legi trebuie urgent modificat. Aceastei CCR trebuie sa i se fixeze atributii clare si sanctiuni daca le incalca. Legea care impiedica desfiintarea pensiilor abuzive, cat si altele facute pentru a fura si a scapa usor, trebuie abrogate.
Chiar Constitutia trebuie revizuita, intregul sistem legislativ trebuie rescris deoarece a fost facut in mod premeditat, ca escrocii sa poata fura si cu legea in mana sau sa scape usor.
Politicienii si juristii romani sunt autorii acestui nou stil de furt, acela protejat de lege.

Pactul cu diavolul

Dorneanu este ,alaturi de morar slujitorul raului .Aroganta si incapatanarea individului de a apara infractorii este malefica.
Intrebarea este :face asta ca este limitat intelectual sau este parte a mafiei?

 

Nedumerirea dumneavoastra cere doua raspunsuri...

...din unghiul din care privesc eu,....
DA !

La alegere!

"Nici o stiintă nu este imună fată de infectia politicii si coruptia puterii." - Jacob Bronowski

"Unde nu există impărtăsire a puterii, nici lege, nici transparentă, există abuz, coruptie, subjugare si indignare." - Atifete Jahjaga

CCR a incetat sa mai fie simbolul corectitudinii si impartialitatii!

Sub conducerea lui Dorneanu,"magistrat" de sorginte comunista,CCR a devenit un instrument politic de aparare si protejare a infractiunilor comise de Dragnea!
Acum apar si aspecte legate de fals intelectual comis de CCR!
Este clar ca un CCR care si-a pierdut increderea cetatenilor nu mai poate functiona in forma prezenta!
Se impune reorganizarea CCR in sensul demiterii tuturor membrilor actuali si constituirea noului corp de magistrati,neinregimentati politic, alesi de populatie pe criterii regionale!
Pana atunci,orice noi "verdicte"ar mai putea da actuala CCR vor fi invalurite de neincrederea romanilor in corectitudinea lor!Teo

 

TeFeLei "liberi si democrati"

Tovarasi Tefelei,

Oare cand o sa intelegeti ca o institutie a unui stat de drept nu functioneaza "sub papucul" unui "tatuc"...
Inteleg ca va e dor de tartorul vostru, cocalarul da'Cotroceni care a "faurit" acest stat de drept, stramb, dar nu toate institutiile sunt construite dupa chipul si asemanarea "tatucului" vostru...
N-am vazut nici un tefeleu "liber" care acum mimeaza democratia sa combata cu atata "ura proletara" celebra "Erata" data "noaptea ca hotii" in 2012 ! Nici macar institutia abilitata (denehaur) nu are asemenea preocupari ... mai degraba cauta de oua niste babe de prin nordul tarii si umbla cu capota masinii la purtator pentru "juraminte fierbinti" despre cum au votat oamenii...
Erata a fost la comanda "tastei3" si nu se pune la socoteala, in schimb se pune batista pe tzambal si hora cu mititei si bere pentru tefelei ! ... Votul? Duca-se naibii ... cine are timp de asa ceva?
"Sa traiti bine ... facuti, pas cu pas!"

Pisi, pisi, mai pe scurt baiete, ca nimeni...

...nu se chioraste sa citesca atatea prostii postacesti!

Stimati,colegi,doamna Ioana a scris un articol de nota maxima !

...dar,doamna Ioana,ar fi trebuit sa pomeniti numele celui care obstructioneaza evident....
VALER DORNEANU
(Slugoi slinos,platit de Draqnea,Tradiceanu &comp.)
Ad/vacatul poporului....este cu mustele la pascut ?
Ma inclin cu respect in fata generatiei tinere pentru atitudine si #rezistenta !

 

Tovului Tatra

Nu pot fi coleg cu slugoii platiti sa "perie" esalonul senior al sekuristilor detasati in campul tactic...
Of, of si mai mai... "Mult-iubita si stimata tovarasa conducatoare, madam'Sekuroiu, era s-aveti o scama pe epoleti ... sau pe chilotii Tatra..."

Dar,m'neatale,p'al cui "tetra" umezesti,individule

...sa fie Dragnea,Tariceanu,Dorneanu,...partidul ?
Mai,baiat de tusa,esti angajat la "Te-n drum",cresti godaci la ferma lui jr.Draqnea,dai cu matura pe aleile din jurul casei dintre doua strazi,ai ochisorii vineti din cauza de Antene,....ce-i de capul tau?
Daca te-as categorisi cu un compliment "Caragiealesc",crede-ma,m-as jigni !
Esti....d'a binelea...si pe veci-pururi,...un biet individ dornic de zazanie,agramat si cu miros de bere la pet!
Eu,din mila pe care o port pentru tombitoacelor,...
iti doresc sa ai o zi cu umbra,....ca prea te-a batut soarele si soarta-n cap !
Si sa bei apa,individule,....multa apa !

Pisi-pisi, daca "nu poti", e problema ta personala

Vezi ca exista niste prafuri de putut...

O explicatie

Toate sunt semnele unei societati mai degraba in deriva incapabila sa se mai apere eficient, avand ici colo cate un puseu de luciditate dar anesteziata in marea ei masa.

In primul rand abuzul a ajuns la forme agravante dupa cel putin 27 de ani in care s-a perpetuat la toate nivelele institutiilor statului in diverse forme, ajungandu-se la ceea ce vedem azi, politicieni inepti care au acaparat institutiile statului pentru a-si consfinti “dreptul" de a baga mana in banul public.

Pai despre ce legi, despre ce politica, despre ce stat, despre ce justitie se mai poate discuta cand reprezentantii desemnati de popor vin acolo nu pentru bunastarea oamenilor care i-au votat, ci pentru a lor ?

Asta nu mai e democratie, ci o forma de feudalism.

Iar CCR este in trend cu epoca pe care o traim !

 

Senzational !

... Suspiciuni de "impartialitate" la madam' Sekuroiu ! ... Ah, m-am linistit: erau numai suspiciuni... dar totusi, bazata pe "suspiciuni rezonabile", madam'Sekuroiu poate trece la "arestarea CCR !" ... asa a declarat ea prin "gaura gurii" ...
"Tot inainte tovarasi!"
Spalatoria continua!

 

Hă, hăă... Păi, asta-i singura preocupare a judelui care vrea să-i

iasă probatoriul și motivarea pe soluția dinainte cunoscută!

 

Temerea dvs este perfect impartasita de toti cei care nu agreeaza

binefacerile partidului, d-na Ene; sunt acei oameni pentru care notiunea de partid nu interfereaza cu viata profesionala si personala, sunt acei oameni pentru care libertatea si independenta se constitue in principiu de viata, nu in trambulina de succesuri, castiguri fara discernamant.
Ajungem asadar tot la oamenii care dau tonul in cea mai puternica institutie judecatoreasca a statului de drept construita cu sarg de politicienii marca pesede-usele: adica oamenii dispusi sa-si vanda un principiu(asta daca l-au avut cumva, candva) pentru niste privilegii personale si de casta. Deontologic nu putem explica aceste derapaje decat prin abuz, omisiune, slaba pregatire profesionala, diferenta de opinie, etc.
Dpdv uman este mult mai usor sa explicam de ce ccr-ul isi doreste suprematia: in societatea in care regulile elementare de functionare sunt lipsite institutional de simbolistica si valoarea normalitatii, echitatii, principialitatii si predictibilitatii, totul este posibil si, din nefericire, nici ccrul nu face nota discordanta majoritatii care ne invaluie incet, sigur si hotarat. Aproape iremediabil.
Se intampla astfel de falsuri intelectuale chiar si in lumea civilizata, dar acolo majoritatea este altfel, principiul este clar iar predictibilitatea functioneaza indiferent de miza falsului si de statura "intelectualilor"; chestie de nivel de cultura al oamenilor care populeaza aceste societati, d-na Ene!

 

Falsul intelectual este frecvent folosit de judecători in cauzele

in care acestia se lasă influentati. Dacă procurorul de sedintă, in calitate de parte in proces, ar fi solicitat inregistrarea electronică a sedintei de judecată si ar fi făcut-o publică, fapta penală săvarsită de Curtea Constitutională ar fi fost dovedită. Din păcate, magistratilor le este interzis să se critice in public, fapt ce duce la ascunderea multor incălcări ale legii. Cu toate acestea, refuzul ***tii de a furniza presei respectiva inregistrare, document de interes public, dovedeste vinovătia acesteia. Felicitări d-nă Dogioiu!

 

pai asta

a invatat dl.dornenu la PCR.
Sa distorsioneze si sa semene confuzii.
Stiti chestia cu exploatarea omului de catre Om. Am desfiintat-o. Acum avem exploatarea Omului de catre om.

 

Incalzirea globala a intors lumea pe dos!

In loc sa se preocupe de apararea drepturilor cetatenilor, Avocatul Poporului se preocupa mai mult de rezolvarea problemelor persoanelor certate cu legea. Aceeasi atitudine o gasim si la CCR, care se straduieste din rasputeri sa mentina acel celebru prag propus la infractiunea de Abuz in Serviciu, si nu s-ar da in laturi chiar daca acest prag ar fi si de un milion de euro.Ce fericiti vor fi atunci toti politicienii nostri corupti cand li se vor permite sa fure pana la un milion de euro si sa nu pateasca nimic. Shalom

 

CCR

O institutie serioasa care ne ia la misto...

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor