Bugetul CCR a fost avizat de comisiile juridice in forma propusa de Guvern

Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 13:45
725 citiri
Bugetul CCR a fost avizat de comisiile juridice in forma propusa de Guvern
Foto: Arhiva

Bugetul Curtii Constitutionale a fost avizat de comisiile juridice ale Parlamentului in forma propusa de Guvern, dupa ce secretarul general al CCR a cerut suplimentarea pentru acoperirea drepturilor castigate in instanta, amendament respins pe motiv ca banii respectivi exista in bugetul MFP.

Secretarul general al CCR, Ruxandra Sabareanu, a declarat ca institutia pe care o reprezinta a inteles situatie de criza. "Nu a cerut niciodata nimic, magistratii asistenti n-au avut spor de risc si suprasolicitare neuropsihica", a spus Sabareanu, care a propus suplimentarea bugetului cu 2.261.000 de lei, pentru ca CCR sa fie pusa in egalitate cu alte institutii in ceea ce priveste plata drepturilor salariale castigate prin hotarari judecatoresti. Cele 2,2 milioane de lei ar fi trebuit sa mearga la capitolul cheltuieli de personal, potrivit reprezentantului CCR.

Presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, Daniel Buda, a declarat, insa, ca banii respectivi sunt prevazuti pentru acoperirea titlurilor executorii, dar ca nu se afla la dispozitia institutiilor, ci in bugetul Ministerului Finantelor Publice.

Comisiile parlamentare juridice analizeaza, miercuri, proiectele de buget pentru 2010 ale mai multor institutii din justitie, in vederea avizarii acestora. Institutiile vizate sunt Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Curtea Constitutionala (CCR), Consiliul Legislativ, Avocatul Poporului, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), Ministerul Justitiei (MJ), Ministerul Public (MP), Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal si Agentia Nationala de Integritate.

Bugetul Ministerului Justitiei pe 2010 este mai mare decat cel din 2009 cu aproape 500 de milioane de lei, aproximativ jumatate din suma alocata fiind repartizata cheltuielilor cu personalul, iar situatia privind aceste cheltuieli este valabila si pentru alte institutii, cum ar fi ICCJ, CCR si CSM.

Bugetul Curtii Constitutionale va fi asigurat in proportie de 100% de la bugetul de stat, valoarea totala ridicandu-se la aproape 17 milioane de lei. Din aceasta suma, putin peste 16 milioane o reprezinta cheltuielile cu personalul.

Avocatul Poporului este o alta institutie a carei finantare va fi asigurata in 2010 de la bugetul de stat. Suma de 6,7 milioane de lei alocata acesteia presupune ca pentru cheltuielile cu personalul sa se aloce 5.3 milioane de lei, usor mai scazuta decat cea din 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#buget 2010, #buget Curtea Constitutionala 2010, #buget Justitie 2010 , #stiri CCR