CCR declara neconstitutionala legea prin care unele terenuri din zona lacului Siutghiol treceau in administrarea consiliilor locale din Constanta, Navodari si Ovidiu

Marti, 06 Octombrie 2020, ora 16:04
8515 citiri
CCR declara neconstitutionala legea prin care unele terenuri din zona lacului Siutghiol treceau in administrarea consiliilor locale din Constanta, Navodari si Ovidiu
Foto: Facebook/ Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor Romania (Arhiva)

Curtea Constitutionala a admis marti, cu unanimitate de voturi, exceptia de neconstitutionalitate privind mai multe articole din Legea 42/2010 privind darea in administrarea autoritatilor administratiei publice locale a unor bunuri aflate in domeniul public al statului.

Actul normativ prevede ca mai multe suprafete din zona lacului Siutghiol sa fie transmise din administrarea Apelor Romane in cea a consiliilor locale ale oraselor Constanta, Navodari si Ovidiu.

"In ziua de 6 octombrie 2020, Plenul Curtii Constitutionale, in cadrul controlului posterior promulgarii, cu unanimitate de voturi, a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca Legea nr.42/2010 privind darea in administrarea autoritatilor administratiei publice locale a unor bunuri aflate in domeniul public al statului este neconstitutionala, in ansamblul sau. Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului si instantei de judecata care a sesizat Curtea Constitutionala, respectiv Tribunalului Constanta".

"Exceptia de neconst. a disp. art. 1, art. 2, art. 3 si art.8 din Legea nr.42/2010 privind darea in administrarea autoritatilor administratiei publice locale a unor bunuri aflate in domeniul public al statului", potrivit ordinii de zi a sedintei de marti a CCR.

Legea 42/2010 in vigoare, declarata neconstitutionala, prevede la cele patru articole urmatoarele:

"Art. 1 Se aproba darea in administrarea Consiliului Local al Municipiului Constanta a unei suprafete de 1.077,22 ha din cuveta lacului Siutghiol, inclusiv luciul de apa aferent, aflate in domeniul public al statului si in administrarea Administratiei Nationale "Apele Romane".

Art. 2 Se aproba darea in administrarea Consiliului Local al Orasului Navodari a unei suprafete de 207,42 ha din cuveta lacului Siutghiol, inclusiv luciul de apa aferent, aflate in domeniul public al statului si in administrarea Administratiei Nationale "Apele Romane"

Art. 3 Se aproba darea in administrarea Consiliului Local al Orasului Ovidiu a unei suprafete de 493,75 ha din cuveta lacului Siutghiol, inclusiv luciul de apa aferent, aflate in domeniul public al statului si in administrarea Administratiei Nationale "Apele Romane".

Art. 8 Consiliul Local al Municipiului Constanta, Consiliul Local al Orasului Navodari, Consiliul Local al Orasului Ovidiu si Consiliul Judetean Tulcea se subroga in drepturile si obligatiile Administratiei Nationale "Apele Romane", respectiv ale Administratiei Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", care decurg din actele incheiate de acestea din urma, care au ca obiect suprafetele prevazute in lege".

#ccr siutghiol, #ccr constanta, #lege siutghiol, #ccr lege siutghiol , #stiri CCR