CCR respinge ca inadmisibila sesizarea AUR referitoare la alegerea lui Orban in functia de presedinte al Camerei Deputatilor

Joi, 14 Ianuarie 2021, ora 12:52
7784 citiri
CCR respinge ca inadmisibila sesizarea AUR referitoare la alegerea lui Orban in functia de presedinte al Camerei Deputatilor
Foto: Faceboook/ Ludovic Orban

Curtea Constitutionala a Romaniei a discutat, joi, sesizarea Aliantei pentru Unirea Romanilor (AUR) asupra Hotararii Camerei Deputatilor 71/2020 pentru alegerea presedintelui acestui for.

"In urma deliberarilor, Curtea, cu majoritate de voturi, a respins sesizarea, ca

inadmisibila. Decizia este definitiva si general obligatorie," anunta CCR.

Argumentele retinute in motivarea solutiei pronuntate de Curtea

Constitutionala vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se va publica in

Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Sesizarea AUR

Copresedintele AUR George Simion anunta pe 22 decembrie ca va sesiza Curtea Constitutionala in privinta modului in care a fost aleasa conducerea Camerei Deputatilor, relateaza Agerpres.

"Protestam fata de felul in care a fost numita conducerea Camerei, la 2.00 noaptea, fiind niste grave abuzuri, uzurpand niste calitati oficiale. Noi aveam presedintele Camerei Deputatilor, decanul de varsta care a declarat sedinta inchisa. Conform regulamentului, trebuia convocata o noua sedinta. Acest lucru nu s-a intamplat. Grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat. Vom face o sesizare in acest sens la CCR pentru ca avem precedente legale", preciza, la acel moment, George Simion.

Liderul deputatilor PNL, Gabriel Andronache, a solicitat ca sedinta de plen sa fie prelungita, dupa depunerea juramantului de catre deputati, pentru alegerea presedintelui Camerei. Reprezentantii AUR s-au opus acestui demers, iar presedintele de sedinta, reprezentant al Aliantei pentru Unirea Romanilor, a inchis lucrarile plenului si a plecat de la tribuna. Dupa mai multe discutii in contradictoriu, reprezentantii AUR au parasit sala.

Ulterior, sedinta plenului Camerei Deputatilor a fost reluata, in noaptea de 21 spre 22 decembrie, iar presedinte de sedinta a fost un alt decan de varsta - Iusein Ibram de la grupul minoritatilor nationale - si au fost alesi presedintele Camerei si ceilalti membri ai Biroului permanent.

Presedintele Camerei Deputatilor a fost ales Ludovic Orban, liderul liberalilor.

#Ludovic Orban, #CCR Ludovic Orban, #Ludovic Orban sef camera deputatilor, #aur ccr orban , #stiri CCR