Ce au discutat judecatorii CCR cu reprezentantii Comisiei de la Venetia

Marti, 12 Iunie 2018, ora 17:33
8462 citiri
Ce au discutat judecatorii CCR cu reprezentantii Comisiei de la Venetia
Foto: Arhiva CCR

Delegatia Comisiei de la Venetia s-a intalnit cu judecatori ai Curtii Constitutionale a Romaniei, context in care au solicitat precizari in legatura cu circumstantele scrisorii adresate de CCR mai multor institutii europene cu privire la presiunile exercitate asupra sa.

Potrivit unui comunicat al CCR, presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei, Valer Dorneanu, a avut luni o intalnire de lucru cu delegatia Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia), compusa din directorul Thomas Markert, Secretar al Comisiei de la Venetia, Hanna Suchocka, Presedinte de onoare al Comisiei de la Venetia, Artemiza Chisca - seful Diviziei Institutii Democratice a Comisiei de la Venetia, Kaarlo Tuori, membru al Comisiei de la Venetia (Finlanda), Nicolae Esanu, membru supleant al Comisiei de la Venetia (Republica Moldova), Jean-Claude Scholsem, membru supleant al Comisiei de la Venetia (Belgia).

Sursa citata precizeaza ca la intalnire au participat, din partea Curtii Constitutionale, judecatorul Mona-Maria Pivniceru si Simona-Maya Teodoroiu si judecatorii Petre Lazaroiu si Daniel Marius Morar, precum si Claudia-Margareta Krupenschi, prim-magistrat-asistent delegat, director al cabinetului presedintelui, Senia Mihaela Constantinescu si Benke Karoly, magistrati-asistenti sefi.

"In cursul intrevederii s-au purtat discutii referitoare, in esenta, la unele aspecte de constitutionalitate care s-au ridicat pe parcursul procesului legislativ de elaborare a legilor de modificare si completare a Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, a Legii 304/2004 privind organizarea judiciara si a Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii", se noteaza in comunicat.

De asemenea, arata CCR, oaspetii au solicitat precizari in legatura cu circumstantele scrisorii adresate de catre Curtea Constitutionala Comisiei de la Venetia, Secretarului Consiliului Europei si Presedintelui Conferintei Curtilor Constitutionale Europene cu privire la presiunile exercitate asupra sa si indemnurile publice la nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale.

Saptamana trecuta, Curtea Constitutionala a Romaniei a anuntat ca a sesizat secretarul general al Consiliului Europei, Comisia de la Venetia si presedintele Conferintei Curtilor Constitutionale Europene in legatura cu atacurile virulente declansate impotriva Curtii, prin care unii reprezentanti ai unor autoritati publice, precum si ai unor partide parlamentare au discreditat si delegitimat autoritatea institutiei.

Iata aici mai multe detalii: CCR sesizeaza Comisia de la Venetia, pentru atacurile "virulente" impotriva ei, in cazul deciziei privind revocarea lui Kovesi

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#CCR intalnire delegatie Comisie Venetia, #CCR scrisoare comisie Venetia atacuri , #stiri CCR
Comentarii