Ziare.com

ICCJ a sesizat CCR in legatura cu reducerile de salarii si pensii

Marti, 15 Iunie 2010, ora 23:29

   

ICCJ a sesizat CCR in legatura cu reducerile de salarii si pensii
Judecatorii Sectiilor Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis, marti, sa trimita la Curtea Constitutionala doua sesizari privind neconstitutionalitatea unor prevederi din proiectele de lege privind scaderea pensiilor si a salariilor bugetarilor.

"In exercitarea obligatiei constitutionale, Sectiile Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in conformitate cu dispozitiile art. 146 lit. a) din Constitutia Romaniei si ale art. 25 lit. c) din legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, au decis sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la neconstitutionalitatea Legii privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar in raport cu prevederile art. 41; art. 47 alin. 2 si art. 53 din Constitutia Romaniei, art. 20 din Constitutia Romaniei cu referire la dispozitiile art. 1 din Protocolul nr. 1 al Conventiei europene pentru apararea drepturilor si libertatilor fundamentale, precum si art. 124 alin. 3 din Constitutia Romaniei", se arata intr-un comunicat publicat, luni, pe site-ul ICCJ.

Inalta Curte s-a sesizat din oficiu si in privinta legii pensiilor si a trimis o nota in acest sens catre CCR.

"In exercitarea obligatiei constitutionale, Sectiile Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in conformitate cu dispozitiile art. 146 lit. a) din Constitutia Romaniei si ale art. 25 lit. c) din legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, au decis sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la neconstitutionalitatea Legii privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor in raport cu prevederile art. 124 alin. 3; art. 15 alin.2; art. 47 alin. 2 si art. 53 din Constitutia Romaniei, precum si in raport cu art. 20 din Constitutia Romaniei cu referire la dispozitiile art. 1 din Protocolul nr. 1 al Conventiei europene pentru apararea drepturilor si libertatilor fundamentale", mai precizeaza ICCJ

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2017 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

DECIZIA CCR-ului NE VA ARATA DACA ROMANIA ESTE IN PLINA ANARHIE SAU DACA DEMOCRATIA MAI EXISTA IN ACEASTA TARA MEMBRA A U.E.

Daca CCR isi va incalca propria lege de org. si functionare,lg.47/1992:
"CAPITOLUL I
Dispozitii generale

Art.1. - (1) Curtea Constitutionala este garantul suprematiei Constitutiei.
(2)Curtea Constitutionala este unica autoritate de jurisdictie constitutionala in Romania.
(3) Curtea Constitutionala este independenta fata de orice alta autoritate publica si se supune numai Constitutiei si prezentei legi. "

atunci suntem in plina anarhie." atunci CCR este complice cuBoc emil la decimarea romanilor si insasi CCR incalca Constitutia.
Motivarea guvernului corupt -PDL-UNPR -basescu-boc precum ca taierile neconstitutionale ale pensiilor se datoreaza "apararii "sigurantei nationale NU STA DREPT IN FATA Constitutiei romanesti.
Daca SIGURANTA NATIONALA ESTE IN PERICOL , ATUNCI IN PERICOL O PUNE CHIAR GUVERNUL BOC EMIL, atat timp cat ultimul Raport SUA considera Romania GUVERNATA DE BOC EMIL o "tara de origine, tranzit si destinatie pentru traficul de fiinte umane."

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/153142/Raport-SUA-Romania-tara-de-origine-tranzit-si-destinatie-pentru-traficul-de-fiinte-umane.html

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor