Ioan Vida, acuzat ca si-a injurat fostii colegi din CCR

Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 20:38
3990 citiri
Ioan Vida, acuzat ca si-a injurat fostii colegi din CCR
Foto: ccr.ro

Dupa ce fostul presedinte al CCR, Ioan Vida, a declarat ca a fost inlaturat ilegal, marti, din functie de fostii sai colegi in frunte cu Ion Predescu, acesta ii da replica: "ne-a-njurat, a spus tot felul de lucruri ne-a facut 'insi' in loc de judecatori".

Intreg scandalul a inceput marti, 8 iunie, la o zi dupa ce mandatul lui Ioan Vida si cel al lui Nicolae Cochinescu la Curtea Constitutionala au expirat. In conditiile in care Senatul si Camera Deputatilor au intarziat, din motive politice, sa se puna de acord asupra unor noi reprezentanti in CCR, situatia presedintiei Curtii a ramas incerta.

Asa se face ca Ioan Vida a declarat, la televiziunea nationala, ca desemnarea lui Ion Predescu in locul sau, decisa marti, nu este legala, sustinand ca functia de presedinte interimar al Curtii nu exista, iar decizia a fost luata in absenta cvorumului necesar, intr-o sedinta marcata de numeroase nereguli.

Ioan Vida spune ca a fost inlaturat abuziv din functia de presedinte al CCR

Replica lui Predescu a fost pe masura acuzatiilor, povestind pentru Gandul cum s-a desfasurat sedinta cu pricina.

Predescu: Niste ineptii. S-a facut de ras

"Pai sa va spun eu, ca sa stie toata lumea, de ce s-a suparat. Dansul a cerut sa exercite, in continuare, atributiile administrative ale functiei de presedinte. Nu a priceput ca i s-a incheiat mandatul si cand i-am spus asta, ne-a explicat ca asa s-a intamplat si in urma cu trei ani" a declarat Ion Predescu pentru Gandul.

Predescu a reamintit ca in 2007, magistratii CCR au fost de acord ca Ioan Vida sa-si exercite, in continuare, mandatul pana in momentul in care alti trei noi judecatori urmau sa depuna juramantul.

"Dar acum datele sunt altele si asta i-am spus si lui. "Ce altele!?" si a inceput sa tipe la mine. "De fapt, nu vrei dumneata!" zice. "Eu te rog sa nu strigi la mine, ca n-ai calitatea sa strigi la mine!" i-am spus. Au inceput discutii aprinse, chiar brutale. "Mai esti judecator de maine?" l-am intrebat. "Nu!" a spus el. "Si atunci, cum vrei sa mai fii presedinte?" i-am intrebat din nou. Si aici s-a suparat si a plecat din sala. Pe urma ne-a-njurat, a spus tot felul de lucruri ne-a facut "insi" in loc de judecatori. Ma rog, asa a inteles dansul sa ne blameze si sa ne discrediteze. Niste ineptii. S-a facut de ras. Dar va spun ca niciodata nu s-a intamplat asa ceva, pana la domnul Vida. Tocmai dansul care a avut doua mandate si se stie cum l-a luat pe-al doilea" , a povestit Predescu pentru Gandul.

Conform unui comunicat al Curtii Constitutionale, Ion Predescu ramane presedinte interimar, in deplinatatea atributiilor, pana in momentul in care vor fi organizate noi alegeri, la cinci zile de la depunerea juramantului de catre cei trei noi judecatori, care urmeaza sa-si inceapa mandatul in 2010.

Primul dintre acestia, Petre Lazaroiu, a depus juramantul si si-a preluat mandatul miercuri seara.

Petre Lazaroiu a depus juramantul de judecator la Curtea Constitutionala

In schimb, senatorii si deputatii nu s-au putut decide inca pe cine trimit ca reprezentant la Curtea Constitutionala, urmand ca acest lucru sa se intample saptamana viitoare.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Ioan Vida, #Ion Predescu, #Presedinte Curtea Constitutionala , #stiri CCR