Opozitia reclama la CCR modificarea regulamentului Camerei

Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 15:37
2172 citiri
Opozitia reclama la CCR modificarea regulamentului Camerei
Foto: Antena 3

Vicepresedintii Comisiei pentru Regulament din Camera Deputatilor, Bogdan Niculescu Duvaz (PSD) si Ciprian Dobre (PNL), au anuntat marti ca vor sesiza Curtea Constitutionala cu privire la modificarea regulamentului Camerei Deputatilor, votat cu cu 173 de voturi "pentru", trei voturi "impotriva" si doua abtineri.

"Actuala majoritate este o frauda pentru ca nu este exprimata de votul popular, ci de vanzarile unor parlamentari. Din pacate s-a ajus la schimbarea regulilor jocului, pentru ca aceasta majoritate sa faca legea", a spus Duvaz, in cadrul unei declaratii de presa. "Astazi, (marti N.R.) Puterea a legiferat frauda", a mai spus Duvaz.

La randul sau, liberalul Ciprian Dobre a afirmat ca urmeaza sa depuna la CCR o sesizare cu privire la modificarea regulamentului. Potrivit deciziei de marti, se elimina obligativitatea cvorumului pentru sedintele Biroului Permanent al acestui for legislativ, deciziile putand fi luate cu majoritatea celor prezenti.

Camera Deputatilor si-a modificat regulamentul, boicotul Opozitiei, inutil

"In Europa are loc o premiera. Este primul Parlament care are un Birou Permanent in care nu este nevoie de cvorum pentru ca acesta sa ia decizii si sa lucreze in mod valid. De exemplu, daca se intalneste, in sedinta de Birou Permanent, doamna Anastase cu dl Voinescu si sunt de aceeasi parere, pot lua decizii valide", a explicat Dobre.

Liberalul a reamintit ca miercuri, CCR urmeaza sa dezbata o alta sesizare, privind hotararile de modificare a Camerei Deputatilor, referitoare la constituirea independentilor in grup parlamentar si obtinerea de functii in Biroul Permanent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#modificare regulament Camera, #regulament cvorumCamera , #stiri CCR