Orban: "Aceasta motiune parca a fost scrisa de Dancila sau de cineva care a baut apa dupa Dancila. Indiferent cine a scris e complet rupt de realitate"

Joi, 20 August 2020, ora 21:39
3707 citiri
Orban: "Aceasta motiune parca a fost scrisa de Dancila sau de cineva care a baut apa dupa Dancila. Indiferent cine a scris e complet rupt de realitate"
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban se arata "deranjat" de textul motiunii de cenzura care a fost citit, joi, in plenul Parlamentului, el catalogand afirmatiile cuprinse in acel text drept "o colectie de minciuni care nu are nicio legatura cu realitatea economica, sociala, sanitara".

"Aceasta motiune parca a fost scrisa de Dancila, mie asa mi s-a parut, sau de cineva care a baut apa dupa Dancila. Indiferent cine a scris e complet rupt de realitate, probabil traieste intr-o lume paralela", declara Ludovic Orban, precizand ca va depune sesizare la CCR vineri.

"Pe mine m-a deranjat profund ce scrie acolo pentru ca este o colectie de minciuni care ca nu are nicio legatura cu realitatea economica, sociala, sanitara. (...) Mie mi se pare o motiune neserioasa care nu are niciun fundament in realitate, care e lipsita complet de argumente in sustinerea punctelor de vedere. Motiunea e o minciuna de la cap la coada. (...) Aceasta motiune parca a fost scrisa de Dancila, mie asa mi s-a parut, sau de cineva care a baut apa dupa Dancila. Indiferent cine a scris e complet rupt de realitate, probabil traieste intr-o lume paralela", a declarat Ludovic Orban, joi seara, intr-o emisiune la Realitatea Plus.

El a dat ca exemplu afirmatia cuprinsa in motiune, conform careia Romania s-a aflat timp de opt zile in imposibilitatea de a dispune carantinarea celor bolnavi de COVID-19, aratand ca in realitate este vorba despre o perioada de 20 de zile in care Guvernul si autoritatile nu au avut niciun instrument de a-i izola de ceilalti pe cei infectati.

Primul ministru a criticat inclusiv momentul in care a fost depusa motiunea, cu doar trei luni inainte de alegeri, aratand ca un guvern interimar ar avea mai putine puteri, in conditiile in care "trebuie luate atatea masuri extrem de importante pentru Romania".

Ludovic Orban a explicat si motivele pentru care a decis sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la un posibil conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si Parlament privind depunerea motiunii de cenzura a PSD in vacanta parlamentara.

"Aceasta chestiune trebuie clarificata. Din punctul meu de vedere nu este constitutionala depunerea de motiuni de cenzura in vacanta parlamentara", a afirmat seful Guvernului, in acest context. El a precizat ca sesizarea va fi depusa la CCR vineri.

Intrebat daca in opinia sa este posibil ca depunerea motiunii sa aiba legatura cu candidatura lui Marcel Ciolacu pentru sefia PSD, Orban a raspuns: "Nu pot sa-mi imaginez ca te joci cu Romania numai ca sa-ti favorizezi alegerea la Congres. Nu pot sa cred asa ceva. (...) Nu stiu daca va fi competitie acolo, la Congres (Congresul PSD - n.r.)".

#Orban, #motiune, #PSD, #premier, #cenzura, #contestatie, #CCR , #stiri CCR