PDL ataca super-imunitatea la CCR, Macovei cere ca deputatii care au votat-o sa fie sanctionati

Miercuri, 11 Decembrie 2013, ora 17:18
1652 citiri
PDL ataca super-imunitatea la CCR, Macovei cere ca deputatii care au votat-o sa fie sanctionati
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a cerut, miercuri, conducerii partidului sa ii sanctioneze pe deputatii care au votat, alaturi de USL, in favoarea modificarii infractiunii de conflict de interese din Codul penal, dar si pe cei care s-au abtinut.

Monica Macovei a nominalizat, pe blogul personal, membrii PDL care au votat pentru super-iminitatea parlamentarilor si care ar trebui sa fie sanctionati.

"Potrivit listei de vot de pe siteul Camerei Deputatilor, deputatii Adrian Gurzau si Gheorghe Udriste au votat pentru modificarea infractiunii de conflict de interese, alaturi de USL, iar deputatul Dragos-Ionel Gunia s-a abtinut.

In aceste conditii, solicit conducerii PDL sa analizeze situatia celor trei deputati si sa-i sanctioneze, pentru ca modificarea infractiunii de conflict de interese este o lovitura data anticoruptiei", a scris Macovei.

Judecatorii protesteaza fata de modificarea Codului Penal: Sfidare fara precedent

Europarlamentarul a mai precizat ca "USL actioneaza in acest moment impotriva intereselor Romaniei si a statului de drept, iar PDL nu poate fi partas, nici macar cu un vot, la acest demers".

De asemenea, Cristian Radulescu, liderul grupului PDL din Senat, a declarat, miercuri, ca PDL va ataca la Curtea Constitutionala modificarile din Codul Penal adoptate de Camera Deputatilor, potrivit Radulescu: PDL va ataca la Curtea Constitutionala modificarile Codului penal

"Sunt de parere ca orice prevedere care poate sa duca la orice urma de indoiala cu privire la crearea unui statut diferentiat al parlamentarilor fata de functionarii publici obisnuiti este o prevedere proasta si trebuie sa fie evitata. Din cauza aceasta, prevederile care au fost adoptate ieri (marti - n.red.) vor fi atacate de catre noi la Curtea Constitutionala", a afirmat Radulescu.

Radulescu a spus ca au fost stranse deja semnaturile necesare pentru sesizarea CCR si ca joi va fi depusa cererea de control constitutional.

Basescu: Modificarile la Codul Penal darama 10 ani de munca a DNA si ANI

Afirmatiile Monicai Macovei si ale lui Radulescu au venit in contextul in care Camera Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege prin care presedintele si parlamentarii sunt scosi din categoria functionarilor publici prevazuta in Codul Penal.

Astfel ei nu vor mai putea fi cercetati de DNA sau Parchet pentru fapte de coruptie care se aplica functionarilor publici si nu vor mai putea fi judecati pentru o gama larga de infractiuni ca abuzul in serviciu, luarea de mita, traficul de influenta sau conflictul de interese.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Monica Macovei deputati PDL, #Monica Macovei deputati PDL sanctionati, #super imunitate atacata CCR , #stiri CCR