Opinii: Plimbarea de agrement de la Anna la Caiafa si inapoi la CCR

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 08:03
2469 citiri
Opinii: Plimbarea de agrement de la Anna la Caiafa si inapoi la CCR

In acest moment crucial, nu exista, in capul alesilor tarii, decat doua mari prioritati, hotaratoare pentru soarta noastra, a copiilor nostri, pentru destinul Romaniei si pentru vacanta parlamentara, care bate la usa, ca mos Craciun.

Prima prioritate este pachetul cu trei legi de mare importanta si de maxima urgenta, la care holbeaza ochii toata Europa, minunandu-se cum reusim sa obtinem recordul de viteza la categoria batut pasul pe loc.

Cu vacanta, nu te joci. Cu restul, mai merge

A doua mare prioritate este insasi vacanta, acest drept inalienabil spre care trag cu coada ochiului toti parlamentarii, simtind cum le sfaraie calcaiele, cand bat pasul pe loc, in loc sa-si cumpere bilete de avion si sa-si faca rezervare la tacamul de revelion, acolo unde si-au ales destinatia de vis, all inclusive.

Dintre toate prioritatile, vacanta este cea mai sigura. Ea vine vrand-nevrand, conform calendaruui gregorian si, odata sosita, n-o mai clinteste nimeni din loc, nu mai vezi un picior de deputat in Camera, un pantof de senator in Senat ci cel mult, niste bocanci de schi, pe partie.

Prioritatea cealalta, cu pachetul de legi, nu este, insa, prevazuta in calendarul gregorian, nu figureaza in mersul trenurilor, e omisa din orarul avioanelor si chiar din meniul de revelion.

Sunt mai incurcate legile decat telenovelele

Omul de rand, cand vede multimea legilor, cum aterizeaza lin de la Guvern, cum le bombardeaza Opozitia cu amendamente, le masacreaza subcomisiile, le voteaza comisiile, se discuta in plen, se duc la promulgare, la CCR, vin inapoi, pleaca inainte, se intorc iarasi inapoi, si se duc iarasi inainte modificate, are impresia ca vede un serial mult mai complicat decat o telenovela oarecare.

Telenovela e ceva la mintea cocosului, unde Jose o ameninta pe Frasquita, ca o omoara, daca il inseala cu Marullo, fara sa stie ca acesta e incurcat cu Isabella, care de fapt, il iubeste pe Navarro dar sunt amandoi urmariti de Morales, care ii surprinde pe yacht, intr-o pozitie nerecomandata minorilor fara acordul majorilor.

Intre timp, Carmencitta isi legana acasa copilul, care, fiind facut cu Giusseppe, era frate cu Antonio si, deci, verisor cu Peppina, ceea ce nu trebuie sa afle nici Navarro care nu l-ar mai recunoaste, nici Jose, nici Antonio, dar va afla bunicul Alonso, de la servitoarea Mercedes, cu care traieste in ascuns, facand sex in pod, chiar in episodul urmator.

Fiecare intelege ce-i convine. Ce nu, nu

Orice ati spune, viata in telenovela este mai simpla decat lupta in Parlament si mai usor de inteles decat rezolutiile, hotararile, sentintele si dispozitiile Inaltei Curti, pe care domnul Boc le citeste asa cum le intelege el, domnul Geoana asa cum le pricepe dansul, domnnii Crin si Ponta asa cum le convine lor, iar domnii Bela si Frunda asa cum scrie in manualul de istorie si cel de geeografie, amandoua in limba materna.

In asemenea situatie, nu exista decat doua alternative, din care prima s-a si consumat, atunci cand am scris la Inalta Curte, inteband ce a vrut sa ne spuna, atunci cand a zis ce a spus, iar noi am inteles unul pe fata si altul pe dos, ca atunci cand crosetezi ciorapi.

A doua alternativa e s-o luam de la capat cu legea si s-o ducem, conform obiceiului, de la Anna la Caiafa, la Basescu, Geoana, Roberta, Boc, CCR, inclusiv Pilat din Pont cel care foloseste numai detergent detartrant si ramane cu mainile impecabil de curate, dar cu treburile la fel de incurcate.

A treia intrebare despre al doilea raspuns, dat la prima intrebare

Cea mai recenta hotarare, la care CCR raspunde pentru a doua oare ceea ce fusese intrebata prima oara, demonstreza ca protagonistii ard de nerabdare sa intrebe si a treia oara care este raspunsul exact la intrebarea pusa a doua oara, despre problema intrebata prima data.

La una ca asta, orice om cu scaun la cap isi da seama ca partida e ca si pierduta, intrucat Curtea nu lucreaza cu viteza luminii, vacanta parlamentara este ca si inevitabila, iar urmatorul termen n-ar fi exclus sa vina inainte de Paste.

O noua amanare ar insemna sa prindem chiar si vacanta mare, Craciunul urmator si, pana la urma, daca mai continuam dialogul constructiv si constitutional cu CCR, avem toate sansele sa apucam pastele cailor - un termne destul de uzitat in parlamentul tarii.

Sa vedem insa in ce masura supravietuiesc caii, dupa ce guvernul le taie si lor ratia de ovaz, cel putin la jumatate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#CCR legea educatiei, #asumare raspundere legea Educatiei , #stiri CCR