Ziare.com

Presedintele interimar al Senatului: Cerem CCR respingerea sesizarii PDL, e lipsita de fundament

de Alex Varzaru
Vineri, 07 Martie 2014, ora 10:19

   

Presedintele interimar al Senatului: Cerem CCR respingerea sesizarii PDL, e lipsita de fundament
Biroul permanent al Senatului cere respingerea de catre Curtea Constitutionala a Romaniei a sesizarii PDL privind legalitatea investirii Guvernului Ponta 3, ca fiind "lipsita de temei legal".

Cristian Dumitrescu, noul presedinte interimar al Senatului, a declarat vineri ca Biroul permanent al Senatului a adoptat o hotarare cu 7 voturi pentru, prin care se cere CCR respingerea sesizarii PDL, aceasta fiind "lipsita de fundament si temei legal".

PDL vrea sa atace la CCR Guvernul Ponta 3 (Video)

"Punctul nostru de vedere in ceea ce priveste aceasta sesizare este ca este lipsita de temei juridic, este lipsita de fundament. Punctul nostru de vedere e ca a fost respectata intru totul legalitatea acestei hotarari, si, pe cale de consecinta sa fie respinsa sesizarea PDL. A fost facuta o confuzie intre investitura si remaniere, investitura se face in alte conditii", a spus Cristian Dumitrescu.

Presedintele Senatului a spus ca noul program de guvernare al guvernului nu a fost primit, iar dupa primire, opozitia poate cere o motiune de cenzura, insa documentul pe care il va trimite executivul nu e cu adevarat un program, ci "o declaratie politica". "Conform Constitutiei, in orice moment guvernul poate sa vina in fata Parlamentului pentru o declaratie politica", a spus Dumitrescu.

PDL a contestat la CCR investirea noului Guvern Ponta 3, pentru ca acesta nu mai reprezinta USL, iar programul de guvernare a fost modificat indirect dupa incheierea protocolului cu maghiarii, care au venit cu solicitari suplimentare.

PDL va depune o sesizare la CCR impotriva Guvernului. Blaga: Avem deja semnaturile

Presedintele Traian Basescu a cerut si el o asumare a raspunderii Guvernului pe un program, altul decat cel USL, lucru pe care in cele din urma premierul Victor Ponta a fost de acord sa il faca, spunand insa ca e vorba de un program de actiune si ferindu-se sa il numeasca program de guvernare.

Presedintele Basescu a acceptat astfel sa semneze decretele de numire a noilor membri ai cabinetului Ponta, iar premierul Victor Ponta urmeaza sa mearga saptamana viitoare in Parlament cu noul program.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 777 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

nici nu s-a instalat bine si temporarul face presiuni asupra CCR

Zice :
"Punctul nostru de vedere e ca a fost respectata intru totul legalitatea acestei hotarari, si, pe cale de consecinta sa fie respinsa sesizarea PDL."
Punctul dvoastra de vedere n-are nicio importanta, l-ati exprimat o data prin fapte. Punctul de vedere al CCR-ului este altceva si va fi unul in raport cu faptele petrecute.
Cu ce drept vii dumneata, tovarase Presedinte interimar la Senatului sa incerci imixtiuni in buna functionare a unei alte institutii a statului ?
Este ABUZ.

 

Da tovarasu dumiTrescu...din pacate si Opozitia are...

Da tovarasu dumiTrescu...din pacate si Opozitia are...dreptul la cuvint...si mai ales cind se incalca Constitutia!!!Constitutia este "Lege pt Toti" si nu ce spune si aproba Paralamentarii Rominiei!!!sau te pomenesti ca ai vreut sa spui ca "Marea adunare natioNala" a hotarit si cu asta basta???

Hahalere ascunse intr-un Parlament plin de comunisti...

L-am urmarit pe individul Dumitrescu Cristian la investirea guvernului...avea o haina cu doua numere mai mica ce abia ii cuprindea burta si se bataia de parca il deranjau hemoro...easy, se hlizea si sporovaia cu lacatusul mecanic Zgonea...a tunat si i-a adunat pe toti iddiotii in PSD-ul asta !!! S-ar putea ca decizia CCR sa rastoarne multe calcule parsive, comuniste, ale clicii nemernice Sarbu, Hrebe, Dragnea, Ponta-Naumovici !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor