Puskas (CCR): Votul a fost dat pe baza convingerii mele

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 18:36
2832 citiri
Puskas (CCR): Votul a fost dat pe baza convingerii mele
Foto:CCR

Judecatorul Curtii Constituionale Valentin Zoltan Puskas a confirmat vineri ca a votat in favoarea declararii drept neconstitutitional a articolului de lege care prevedea taierea pensiilor si a explicat ca votul sau a fost dat pe baza convingerilor proprii si nu din cauza unor presiuni politice.

"Votul meu a fost dat pe baza convingerii juridice ca taierea pensiilor este o masura neconstitutionala, bazat pe jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului, a jurisprudentei din Romania si a Curtii Constitutionale din Romania", a declarat Pukas la Realitatea TV, confirmand astfel dezvaluirea facuta de Ziare.com.

Magistratul a subliniat ca nu a simtit nicio influenta politica din partea niciunui coleg in legatura cu dezbaterile si cu votul.

De asemenea, el a precizat ca intreruperea sedintei decisa joi seara a fost cauzata de necesitatea clarificarii unor probleme. "Si eu am avut neclaritati in legatura cu pensiile speciale ale judecatorilor", a precizat acesta.

Intrebat cand si cum a ajuns la concluzia ca taierea pensiilor este neconstitutionala, acesta a precizat: "Hotararea mea s-a nascut inca din timpul cand am studiat materialul. Cand m-am prezentat la sedinta aveam deja o solutie conturata si argumentele juridice", a declarat Puskas, explicand ca, in opinia sa, neconstitutionalitatea taierii pensiilor este determinata de faptul ca pensiile sunt un drept castigat de-a lungul anilor in baza unor sume depuse.

"Parerea mea este ca decizia a depins de votul tuturor, toti au avut vot decisiv, nu numai eu", a explicat Puskas.

Fostul senator UDMR a respins orice acuzatie cu privire la existenta unei posibile influente asupra sa din partea fostilor colegi de partid. "Eu, de cand am intrat in CCR, niciodata nu am fost cel putin rugat de fostii mei colegi din UDRM sa votez intr-un fel sau altul. Au lasat pe constiinta mea sa votez", a subliniat Puskas.

Contactat telefonic si de Antena3, judecatorul nu a dorit sa prezinte argumentele colegilor sai care au votat in favoarea constitutionalitatii taierii pensiilor si nici nu a dat numele acestora, dar a subliniat ca au existat argumente din partea ambelor tabere, "juridice si puternic sustinute".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Valentin Zoltan Puskas, #judecator CCR pensii, #taiere pensii salarii, #lege pensii neconstitutionala , #stiri CCR