Senatul a amanat pana in 7 iunie numirea unui judecator la CCR

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 18:32
1448 citiri
Senatul a amanat pana in 7 iunie numirea unui judecator la CCR

Senatul a amanat saptamana aceasta votul pentru desemnarea unui judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), dupa ce nici deputatii nu si-au desemnat reprezentantul in aceasta institutie.

Initial senatorii au decis, miercuri, cu 50 de voturi pentru, 15 impotriva si 23 de abtineri, includerea acestui punct pe ordinea de zi a plenului, insa PDL si grupul independentilor au solicitat reluarea votului, invocand defectiuni tehnice.

La cel de-al doilea vot, care a avut loc dupa aproximativ o jumatate de ora, timp in care au avut loc consultari intre grupurile PDL, UDMR si independenti, rezultatul a fost 56 de voturi pentru includerea pe ordinea de zi a acestei chestiuni, 50 impotriva si 8 abtineri.

Termenul pentru numirea de catre Senat a unui judecator la CCR expira luni, 7 iunie.

Senatorii democrat-liberali au contestat, miercuri, raportul Comisiei juridice privind audierea celor doi candidati nominalizati de PNL si, respectiv, de PDL pentru functia de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR). Acest raport recomanda plenului numirea pe functie a candidatului propus de PNL, senatorul Teodor Melescanu.

Senatul a adoptat luni, in calitate de prima camera sesizata, proiectul legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare, eliminand, prin amendamente, doar cateva dintre masurile propuse spre a fi adoptate de Executiv in domeniul Finantelor si Economiei.

Tot luni, senatorii au aprobat procedura de urgenta pentru dezbaterea proiectului Legii Educatiei Nationale, initiat de Guvern, astfel ca actul normativ sa fie adoptat pana la sfarsitul sesiunii parlamentare.

Plenul a aprobat decizia Biroului Permanent privind depunerea Raportului la proiectul de lege pana in data de 18 iunie, insa, la solicitarea grupului PNL, termenul de depunere a amendamentelor a fost devansat de la 15 iunie la 8 iunie, saptamana viitoare.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#numire judecator Senat amanata, #amanata luni numire judecator , #stiri CCR